Gönderen Konu: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz  (Okunma sayısı 8579 defa)

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz
« : Ekim 31, 2006, 10:53:51 ös »
herkese merhaba
umarım aramızda mart doğumlu bebekler vardır? Benim kızım 10 mart doğumlu ismi Zeynep.
görüşmek ve paylaşmak dileğiyle
sevgiler
Özlem

Çevrimdışı ebircan

• Yeni Üye
  • *
Ynt: mart 2006 bebekleri
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2006, 09:23:50 öö »
Merhabalar özlem,
Benim de oğlum 6 mart doğumlu.
Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin.
30.09.1998 EMRECAN BİRCAN
06.03.2006 İSMAİL BARIŞ BİRCAN

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2006, 10:38:48 ös »
amin
neler yapıyorsunuz bebeğinle?
ek gıdalara başlamışsınızdır.nasıl gidiyor? zeynep in kahvaltı ve sebze yemekleriyle arası pek iyi değil.
vitamin ve demir kullanıyoruz ekstra olarak.
ben evde kendim baktığım için gün içinde vakit geçirmek biraz yorucu oluyor daha doğrusu hep onunla iyi vakit geçirmek istiyorum ve bazen sanki kitleniyormuşum gibi hissediyorum. sizle nasıl geçiriyorsunuz bebeklerinizle günlerinizi?sevgiler

Çevrimdışı ebircan

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2006, 09:52:54 öö »
Merhabalar,
Oğlumu emzirmek için çok çaba sarfettim ama galip gelen o oldu. Sadece geceleri emiyor. Biz ek gıdaya erken başladık.
Kahvaltımızda akşamdan suda bekletilmiş tuzu alınmış peynir, yumurta sarısı ve bir leblebi büyüklüğünde tereyağı yediriyorum. Hepsini birlikte karıştırarak sevmiyor. Ekmeğine sürerek veriyorum.  Biberon mamasına devam ediyoruz.
Öğlen yemeğinde çorbalar (sebze, tarhana, domates, yayla, mercimek(çok sevmiyor ama) şehriye )Çorbalarının içine daha önceden hazırladığım et suyu veya tavuk suyu katıyorum.(Et ve tavuk suyunu hazırlayıp buz kalıbına koydum.Her çorbasına bir iki tablet atıyorum)
Biberon maması ile hazırladığım  günlük 120 cc yoğurdunu yer. Şeftali, muz, elma meyvelerini sırayla yada elma ile şeftali yi karıştırıyorum çok seviyor.
Akşamları kaşık maması veriyorum ama isteksiz yiyor yakında keseriz.
Köfte, tavuk, çok az balık(şimdilik tadımlık), çorbalarına kıyma koyuyorum.
Keyfi yerinde olursa yemek yeme problemimiz yok.
Ben 2 ay önce işime geri döndüm. Keşke bütün günümü çocuklarımla geçirebilsem.Akşam 7 gibi eve geliyorum büyük oğlumun ödevleri, küçüğün günlük olağan işleri, yemek vs derken gün bitiyor ve bana zaman kalmıyor.
Zeynepi öpüyorum....
sevgiler...
(Yazımın yarısı çıkmadı sonradan ekleme yaptım. Cümlelerimde düşüklük ve bir kopukluk varsa özür )
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2006, 09:59:14 öö Gönderen: ebircan »
30.09.1998 EMRECAN BİRCAN
06.03.2006 İSMAİL BARIŞ BİRCAN

Çevrimdışı KeremSe

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2006, 10:52:40 öö »
  Zeynep in annesi Özlem ve Barışın annesi Emine ben Keremin annesi Semra. 14 martta doğumlu bir oğlum var...
  İzmirde yaşıyoruz ve ben de oğluma kendim bakmayı ve çalışma hayatına veda etmeyi tercih ettim... bakalım zaman ne gösterecek...
  Emine ile az çok tanışıyoruz bebek.com dan.. Barışın marifetlerini biliyorum yani...
  Ek gıdalara biz de senin gibi devam ediyoruz Emine... hemen hemen aynı..
kahvaltımızı karışım olarak yiyoruz.. ekmeği ve simidi çoooook seviyoruz...
sebze çorbası ve yediğimiz sebze yemeklerinden tattırmamızı söyledi doktorumuz.. dolma içi, köfte, tavuk ciğeri ile çorba hazırlıyorum Kereme...
bizimde yemek olayımız keyif ile bağlantılı.. keyifli bir ortamda sorun olmuyor.. kalabalığı seviyor...

Özlem ben de iyi vakit geçirme konusunda takıntılıyım ve kendi kendimi kasıyorum sanırım biraz.. genelde memnun olmayan bi tipim sanırım ama yavaş yavaş daha iyi iletişiyoruz oğlumla.. o da oyuncaklarına ve oyunlara daha ilgili olmaya başladı...
uyandı uyanacak ben çıkayım...
görüşmek üzere...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2006, 12:34:27 ös »
merhabalar,

Özlem bizim kızlar aynı gün doğmuş şansa bak!! Saat kaçta doğdu Zeynep? Karya 10.08 doğmuştu.
Biz ek besinlerde hiçte fena gitmiyoruz, yalnız şu aralar burun akıntımız var hafif hastalandık.

Oyunlar konusunda haklısın Özlem bende baya yoruluyorum, ama bazen kendi kendinede oynadığı oluyor Karya'nın tabi ben yine yanında oluyorum. Oyunlarımız ise ceee, yakalamaca, top atma, kitap okuma, oyuncaklarının fonksiyonlarını gösterme v.s. şeklinde oluyor.

Şimdilik bir tanışma mesajı olsun diyelim (Emineyi bende tanıyorum, Semra sen misin?)

Herkese sevgiler, yine görüşürüz..
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı KeremSe

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Aralık 06, 2006, 10:39:25 öö »

siboşcum benim ben...
 bebek.com dan ucarer....
 tavsiye üzerine bu siteye de üye oldum ama herkesler zaten buradaymış... kaç tane siteye üyesiniz kuzum nasıl vakit buluyorsunuz heryere yazmaya valla... bravo....
neyse.. görüşürüz....

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2006, 12:40:22 ös »
He he walla Semracım bu iki başkada yok bir üyeliğim. Eh burada da görüşürüz artıkın. :D

Çevrimdışı asya_kucuk

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2007, 11:29:27 öö »
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum...Hepimiz burada o tatlı şeylerin dertlerini, güzelliklerini, olağanüstülüklerini paylaşacağız..Benim oğlum 3 mart doğumlu...Gelişim nasıl bir mucize ki doğduğunda hi,çbir şeyden haberi olmayan bebeğim şimdi dalga geçer gibi yalancıktan kızdığım zaman bana dil çıkartıyor:)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2007, 03:03:07 ös »
Merhaba Asya, gerçekten bu hızlı gelişimleri inanılmaz, ardından koşturmak zorundayız artık bakımları çok daha zor olmaya başladı  :D

Çevrimdışı şeniz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Ocak 25, 2007, 08:06:23 öö »
merhabalar, ben de yeni üye oldum. benim 8 mart doğumlu iki bebeğim var... Onur ve Eren... onların gelişimlerini izlemek gerçekten çok keyifli... herkese kolaylıklar diliyorum... çünkü bence dünyanın en önemli işini yapıyoruz...
görüşelim...
şeniz- 30
onur- eren 10 ay 17 gün

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2007, 09:13:28 öö »
selam şeniz, sibel bende senin oğlanlar benim kızdan 2 gün önce doğmuş. İkizler çok şeker oluyorlar, bakımlarıda bir o kadar zordur değilmi sana kolay gelsin :)

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2007, 11:58:59 öö »
tekrar merhaba
sibel zeynep 10 mart sabah 08.44 doğumlu
forumu ben açtım ama uzun zamandır yazamadım
aralık ayında ankara ya ailemin yanına gitmiştim gripli biri eve geldi ve bingo zeynep enfeksiyon kaptı bogaz enfeksiyonu oldu ateşlendi biz geçti diye düşünürken uyku düzeninde inanılmaz bir bozulma ve iştahsızlık başladı biz diş çıkarma dönemi olduğu için ona verdik bu işaretleri ama neyseki 10. ay kontrolümüz vardı ve öğrendik ki kulağa sıçramış kulak enfeksiyonu 1 hafta antibiyotik kullandık. Bu arada hemen araştırdım tabi -bu arada int iyi mi kötü mü bilemiyorum beni çok evhamlı yapabiliyor birşeyler okumak- ortakulak enfeksiyonu çok sinsi bir hastalıkmış özellikle diş çıkarma döneminde belirtileri hemen hemen aynıymış ve ateş bile yapmayabilirmiş ama uyku düzenindeki ciddi bozukluk ağlayarak uyanma kulak veya saçı çekiştirme gibi belirtileri var tabi bunlar da dişe benziyor ve geç kalınması durumunda allah korusun işitme kaybına kadar gidebiliyormuş o yüzden ne olur dikkat edin.
tabi bu dönemde ben ona hiç kıyamadım beraber yattık, ve şu anda çok fenayız gece devamlı uyanıyor hep beni kontrol ediyor odadan çıktığım an basıyor yaygarayı ne yapacagım bilmiyorum. Bende işten ayrılmıştım başka nedenlerden ama tam o dönemde zeynep oldu burada kimsem olmadığı için de ben bakıyorum kızıma ama çok zor bütün gün
sizlere sormak istediğim yemek ve uyku saatlerini nasıl düzenlediniz kaçar saat ara ile kaç kere uyuyorlar
semra, emine, sibel, şeniz,asya hepinize çok selam ve kuzucuklarınıza bizden kocaman öpücükler

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2007, 12:49:58 ös »
Bir de en çok canımı sıkan kızım altıncı aydan itibaren pütürlü gıdaları çok güzel yerken şimdi bu son bir ayda herşeyi diliyle itmeye ve pütürlü şeylerde öğürmeye başladı. Herşeyi blendırdan geçirmek de istemiyorum o zaman alışır ve hiç yemez diye çok korkuyorum. ne zor şeymiş bu kuzuları yetiştirmek. eskiden arkadaşlarımın bebeklerini sever ağlayınca annelerine atardım ;D diğer sorunları beni çok ilgilendirmezdi meger neler yaşıyorlarmış. hayatımdaki en güzel ama en zor iş

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2007, 09:27:52 öö »
Canım çok haklısın annelik zor yaşanmadan anlanmıyor malesef,

Bizimkilerin doğum tarihleri gibi huylarıda aynı galiba, seninde dediğin gibi bende ek gıda da hiç sıkıntı çekmedim, ama son bir aydır, aynen dil ile itme hatta hiç yememeye başladı, dr. dişler diyor ama şu dişlerde bir türlü gelmek bilmedi 2 dişte kaldı. Hepsi berabermi gelecek ne? ???

Uyku sorunu bizde doğduğundan beri var, en iyi günümüzde bile gece en az 3 kere kalkıyorum diyeyim, gerisini sen düşün artık, ben böyle yaşamaya alışmakla beraber bazı uygulamalar için yaşını doldurmasını bekliyorum, gece mamasını keseceğim mesela bunun için, bakalım nasıl olacak o zaman?