Gönderen Konu: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz  (Okunma sayısı 8584 defa)

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
Ynt: mart 2006 bebekleri
« Yanıtla #15 : Ocak 30, 2007, 11:06:00 ös »
herkese merhaba
bebişlerinizi günde kaç kere uyutuyorsunuz ve kaçar saat arayla
birde ara öğün ne veriyorsunuz? ben şu meyveyi bir türlü ayarlayamadım hiçbir yere sokamadım ??? :-\
nasıl bir yeme planınız var
sevgiler

Çevrimdışı KeremSe

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2007, 03:53:33 ös »

merhabalar herkese... uzun bir aradan sonra bir bakayım dedim bayaa ilerlemiş sayfamız...
Sibel ben ce de dişten dişleri kabardı demiştin ya karyanın işte o zaman hassasiyeti fazlalaşıyor sanırım ve pütürlü canlarını yakıyor olabilir...
Kerem in de dönem dönem oluyor dişten diye hemen pütürsüz biz çorba veya mama veriyorum bazen ki muzu bile çiğneyerek yani bütün yemek istemiyor...
özlem ben de meyve ile sorunluyum meyve suyu verebiliyorum sadece ve biraz muz a izin var... dün meyve suyuna bebe bisküvisi ezip verdim sevdi sık vermemek kaydıyle vermeyi düşünüyorum bebe bisk gluten içeriyor ya çok vermemekte fayda var..
gece uykularımız felaket Sibel bilir sabaha kadar 6-7 defa kalkıyorum zaten 3 aydır odasında beraber yatıyoruz...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #17 : Şubat 01, 2007, 04:58:29 ös »
Oz ben meyveyi kahvaltı ile öğle yemeği arasında veriyordum, dum diyorum çünkü son zamanlarda iyice erken kalktığı için saat 6 da 45 dk olan sabah uykusunu 2 saate çıkardı böylece öğleye kadar uyumuş oluyor, dolayısıyla öğle yemeği zamanı geldiğinden meyveye vakit kalmıyor. Gece uykuları ise berbat önceki gece saydım tam olarak 8 kere kalkmışız :(

Ben sana öğünlerimiz ve uyku saatlerimizi yazıvereyim,
Sabah:8-8.30 kahvaltı 9.30 uyku(45 dk), 11-11.30 meyve 13-13.30 öğle yemeği 14-14.30 uyku (45 dk- 1 saat), 16-16.30 yoğurt 18.30-19 akşam yemeği 8.30-9 en geç 9.30 gece uykusu (10-10.30 kalkış, 11,11.30 kalkış, 00 da bir kalkış daha ve mama, 02 de kalkış, 04 de kalkış, 05 te kalkış ve mama, 06 da veya en geç 07 de tamamen uyanış)

şimdi topladımda yaklaşık kalkmaları saymazsak toplamda ortalama 10-11 saat ediyor az dimi ???

Semracım üstten 2 dişimiz göründü dün, ama hala huzursuzluk devam sırf çorba olayına döndüm bugün bende 2 lokmacık rahat etsin çocuk tabi yerse, biz bu uykusuzluktan ölmüyorsak hiç ölmeyiz heralde :-\
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2007, 02:38:53 ös »
Merhaba Mart 2006 bebeği olan anneler. Kızım 11 Mart 2006 doğumlu. Artık forumda 1 yaş bebekleri bölümüne geçebiliriz ama Mart anneleri pek ortalarda yok gibi. Ben yine de kızım Asrın'dan bahsedeyim. Artık yürüyor, kendince bir dili var ve hiç susmadan konuşuyor nerdeyse. 10 küsür kelimeyi de söyleyebiliyor. Artık tuzsuz yemek yapmaktan kurtulduğum için çok mutluyum ama inek sütüne kesin geçişi yapmadık henüz. Biraz inek sütü biraz Aptamil 3 ile devam ediyoruz. Hemen hemen her gün parka çıkarmaya çalışıyorum. Özellikle kum havusunda el becerilerini çok geliştirdi. Sanırım kum oyunlarının da yardımıyla kaşığını kullanabiliyor ve mamasını döke saça da olsa yiyebiliyor. Çok hareketli olduğu için tüm günüm peşinde koşturmakla geçiyor. Yeni yeni kağıt kalem çıkardık ve çizme denemeleri yapıyoruz. Onu oyalamak için binbir yol deniyorum diyebilirim. Ona kitapların resimlerini anlatmamı çok seviyor. Bloklarla ve küplerle oynamayı da öyle. Gece uykularımız delik deşik. En az 3 kez uyanıyor.
Kızımla ilgili daha çok şey yazabilirim tabii ama şimdilik bu kadar yeter sanırım.
Sevgiler,
FUNDA

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2007, 09:43:34 öö »
Funda selam bende Sİbel kızım Karya 10 Mart doğumlu dediğin gibi 1 yaş sayfasına geçmeliyiz. Şu aralar yoğun bir dönemdeym ilerleyen zamanlarda daha sık görüşürüz inşallah bizim günlüklerde sayfamız var şimdilik istersen bir göz atabilirsin zsonrasında bol bol görüşmek dileğiyle
sevgiler

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2007, 09:33:19 ös »
Merhaba Sibel,
Karya'yı az çok tanıyorum. Erkenden yürüyen, hareketli, maharetli küçük karya :D Ben de kızımın ismini Karya koymayı düşünüyordum bir ara. O yüzden ilk duyduğumda dikkatimi çekmişti. Kızlarımızın arasında 1 gün var sadece. Yani iki balık. İnşallah çok da duygusal ve sulu göz olmazlar değil mi? Günlüğünüze bakacağım şimdi. Ben de fırsat buldukça giriyorum nete. Bizimki klavyeye saldırmaya bayılıyor ya da bilgisayarın kablosuyla oynamaya. Hiç bir şey yapamazsa bile ben diz üstü bilgisayarı masanın üstüne koyup oturunca o da masanın altına giriyor ve ayaklarımın arasında dolanıp duruyor. Kafasını oraya buraya çarpıyor falan. Bu durumda o uyuduktan sonra ancak, ama hemen hergün, en kötü ihtimalle 3 günde bir bakıyorum foruma. Artık aktif olmak istiyorum. Sadece okumak kesmemeye başladı.

Oz, sana bizim düzenimizden bahsedeyim. Yakın zamanda yeniden düzenledim. Çünkü gündüz uykusunu 1'e indirdirmek zorunda kaldım. Gece uyanmalarına fayda sağlamasını umarak. Akşam 8-9 gibi yatıyor kızım. Ne yazık ki gece bir kaç defa, bazen daha da sık uyanıyor. Sabah ortalama 8'de uyanıyor. 9'a doğru kahvaltısını yapıyor. Öyle uykusunu artık 1'e aldığım için Uyumadan önce öyle yemeğini yedirıyorum. Genellikle 1 saat uyuyor. Öyleden sonra 4 gibi ara öğün veriyorum. Genellikle elmayı rendeliyor ve yoğurtla karıştırıp veriyorum çok seviyor. Bazen sadece meyve yada hafif bir yemek de olabiliyor. Meyveleri onun yiyebileceği boyutlarda kesip önüne koyunca da kendi elleriyle yemekten keyif alıyor. Sonra 7 gibi akşam yemeğini yiyor. İşte bizim ortalama beslenme ve uyku programımız böyle. Bu arada bir gün yemediği meyveyi başka bir gün severek yiyeceği tutuyor. O yüzden yemekleri tekrar tekrar önüne koymakta fayda var diye küçük bir tavsiye de verebilirim.

Sevgiler,
FUNDA

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #21 : Nisan 05, 2007, 07:55:07 ös »
merhaba Funda
özlem benim adım kızımın da Zeynep o da 10 mart doğumlu düzenlerimiz birbirine çok benziyor. akşam yatmadan önce neler yediriyorsun. Bu arada sana özel mesajla mail atmıştım aldın mı?

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #22 : Nisan 06, 2007, 03:02:37 ös »
Merhaba Özlem,
Mesajın için teşekkürler. Aldım ve bugünlerde oraya da bakıyorum ama henüz birşey yazmadım. Asrın'a 12. ayımızı doldurduğundan beri rahatlıkla bizim yediklerimizden yedirmeye başladım. Ama tabii sofrada sağlıklı beslenmek adına kayda değer bir şey yoksa ona özel birşeyler hazırlamak zorunda kalıyorum. Aslında hazır tahıllı mamalar kritik zamanlarda akşam yemeği kurtarıcım. Arsın'ın eline kaşığı verince ya da yiyeceklerin eliyle yiyebileceği şekle sokup önüne koyunca daha çok yiyor. Bu durumda mutfak da bir savaş alanına dönüşüyor tabii :'( En severek yedikleri; köfte, pilav, brokoli-patates püresi, bezelye ve balık. Tabii yine de her günü diğerine uymuyor. Çok sevdiği bir yemeği başka bir gün yemeyebiliyor.

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #23 : Nisan 08, 2007, 07:39:06 ös »
Merhaba Funda
gece uyanmalarınız nasıl? Zeynep çok sık uyanıyor neredeyse saat başı bir çare düşünüyorum.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #24 : Nisan 10, 2007, 11:24:52 öö »
Bizim de en büyük sorunumuz gece uyanmaları  :-[   Öğrendiğim ya da tahmin ettiğim bütün nedenleri tek tek ortadan kaldırıyorum. Aslında daha küçükken çok daha iyiydi gece uykusu. Gündüzse çok az uyurdu. Sonra gündüz uykuları düzene girdi ama bu seferde geceleri delik deşik uyuyor. Önce gece sütünü kestim. Bunun için su vermeye başladım. Sonra Nil'den öğrendim ki, su da alışkanlık yapabiliyormuş. Kararlılık gösterip suyu da kesmeyi başardım. Gerçekten daha iyi oldu. Ama hala uyanıyor ??? Hatta bazen gecenin bir yarısı uyanıyor ve tekrar uykuya dalması 2.5 saati buluyor. Ben de kafayı yiyor, sabahları zombi gibi oluyorum. Aslında emeklemeyi, ayakta durmayı ve yürümeyi öğrendiği süre boyunca oldu tüm bunlar. Biraz da bu yoğun çalışmaların gece uykularında da devam etmesi neden olabilir sanıyorum. Bir şey daha var ki, çok emin olmasam da yazmak istedim; Asrın 8.aydan sonra Aptamil 3'e azar azar başladı. Anne sütünü 10.5 aylıkken bitirdik ve sonrasında sadece Aptamil 3 içti. Uyku öncesi içiyor ve uykuya dalmadan önce inanılmaz enerjikleşiyordu. En az yarım saat yatağına tırmanıyor, perdeye uzanıyor, çekiştiriyor, yastık battaniye atıyordu falan. Bu sitede Aptamil 3'ün kilo aldırmaya yönelik olduğunu okuyunca şüphelerim arttı ve özelliklerini araştırdım. Çocuğunuzun artan enerji ihtiyacını karşılar falan yazıyordu. Belki de uyku öncesi sakinleşsin diye verdiğim süt, onu iyice hareketlendiriyordu. Belki diyorum çünkü emin olamam. Bir süredir ya Aptamil 1 yada inek sütü veriyorum ve çılgınlar gibi yatağında dönüp durmalar, atlamalar kalmadı. Tabii bu söylediğim gece uyanmaları ile ilgili değil de, uykuya geçme ile ilgili bir sorundu. Gece uyanmaları için şimdi planladığım ve uygulamaya çalışacağım şey çok programlı bir gün akışı hazırlamak. Ne zaman ne yapacağını bilmesini sağlamak. Düzensizlik de çocuğun gece uykusunu bozarmış diyor Nil. Biz düzensiz değiliz kesinlikle ama herşeyi daha sıralı yapmaya çalışacağım. Ya işte böyle.. Akşam yatıp sabah kalkacağımız günleri iple çekiyorum. Sen neler yapmayı planlıyorsun bu sorunla ilgili?

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #25 : Nisan 19, 2007, 01:54:22 ös »
Funda selam, nihayet cevap yazabiliyorum tekrar ama artık sık sık görüşürüz inşallah çünkü yoğun dönemi atlattım. Demek Asrın kızımızla neredeyse aynı gün doğacak ve adaş olacakmışız, Asrında çok hoş bir isim, güle güle büyüsün. ZAten bu sayfa aynı gün doğumlular olarak bile düzenlenebilir heheh. ÖZlemin Zeynoşuyla Karya aynı gün doğdular zaten. Aşkolsun hem bende balık burcuyum hepside o kadar sulu gözlü diildir canım :P HAtta bazıları benim balık burcu olduğuma pek inanmaz pek kıpır kıpır ve neşeli bir tipimdir. Neyse boşverim beni, yYa bu arada aslında 1 yaşı doldurduğumuz içi diğer başlığa geçebiliriz haklısın hemen oraya atıyorum bir başlık oradan görüşelim, tabi Özlemcim ve isteyen herkes orada görüşürüz. ;)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #26 : Nisan 19, 2007, 01:56:44 ös »
 Hoşgeldiniz arkadaşlar,

Tekrar tanıtayım kendimide sonradan gelenler şaşırmasın,

BEn Sibel 33 yaşındayım, kızım Karya 10 Mart doğumlu güzel paylaşımlar diliyorum.

Çevrimdışı oz

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #27 : Nisan 19, 2007, 01:59:06 ös »
Merhaba
Sİbel cim iyi yapmışsın buraya geçmekle
ben de özlem 32 yaşındayım kızım zeynep de 10 mart doğumlu

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #28 : Nisan 19, 2007, 02:05:33 ös »
Evet hemen 2.msjla açılışa devam,

Bugün Karyadan yana çok mutluyum, kahvaltısında mızıyıp yememesi dışında genel olarak iyiydi, daha da iyisi ilk defa kendi kendine uyudu. Ay ne sevindim anlatamam. Eskiden sallayarak uyutuyordum Karya yı. Ancak oldum olası sevmiyordum küçükken kolik olduğu için tavsiye üzerine mecbur kalmıştım. Neyse sonrasında artık 30 dk neredeyse sallanmasına rağmen uyuması zorlaşmaya başlamıştı. Bende Ferber tarzı metodlara oldum olası karşı olduğumdan ağlatarak uyutmayı denememiştim hiç. Neyse öylede zor uyuyor böylede diye yatağında pışpışlayıp, ninni söyleyerek mümkün mertebe kucağıma almadan önce 1 saat, sonra 40 dk enson 30-20 inmişti bu uykuları. Nihayet bugün ninnide söylemedim, sütünü verdim eline hadi yat uyu diye, az içti yine olsun oda birşey ben yanında olunca yine oyun oynayıp yaramazlık yapmaya başladı. İyi sen uyu ben buradayım diye odanın kapısını açık bırakıp mutfağa geçtim. Gürültü yapıp arada sesleniyorum ki gittiğimi düşünmesin diye. Neyse bana arada bir seslendi ama kesinlikle ağlamadı bende yanına gidip yine uyumasını söyledim falan derken bir ara baktım sesi kesilince uyumuş. Ay ne sevindim anlatamam, :D

Çok ayrıntıya girdim kusura bakmayın, ama belki uyku sorunu olanlara faydası olur.

Hoşgeldin Özlemcim, Zeynoşumu öperim.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #29 : Nisan 19, 2007, 08:19:38 ös »
Merhabalar Sibel ve Özlem,

Şu kısa tanışma faslını ben de yapiim; ben Funda. 29 yaşındayım, Kadıköy'de oturuyorum. 11 Mart 2006 doğumlu Asrın bebişin annesiyim. Asrın için geçici bir süre için ev hanımı oldum. Asrın'ın gelişini öğrendiğimizden beri çocuk gelişimi ile ilgili herşey ilgimi çekiyor. O yüzden de bu siteye bağımlı oldum. Pek kısaca olmadı ya neyse:P

Demek sen de balıksın Sibel ;D Sulu göz olmayan balıklar olduğunu öğrenmek güzel. Karya'nın ilk kez kendi kendine uyuduğundan bahsetmişsin. Çok çok tebrik ederim. Umarım arkası gelir. Ben de doğduğundan beri kendi kendine uyuyan bir bebek hasreti çekip, çaba sarfettiğim için, yaşadığının ne büyük bir mutluluk olduğunu çok iyi anlıyorum. Asrın'da yaklaşık 1 haftadır kendi kendine uyuyor gibi bir şey. Yani arada mızıldadıkça yanına gidiyorum ama çok kısa sürüyor. Özellikle saatlerce başında beklediğim aylara kıyasla...

Ben de size bizim gündemimizden bahsedeyim. Dün akşam Asrın'ın yüzünde kızarıklıklar farkettik. Babasıyla, orada da mı varmış, bak kulakta da çıkmış derken üstünü soymaya karar verdik ki ne görelim, bizimkinin göbişi bacakları yer yer kızarmış :o Şok olduk ve hemen doktorunu aradık. Bu arada psikolojik midir nedir beni de bir kaşıntı tuttu ve yarım saata kalmadı bende de Asrın kadar olmasa da aynı kızarıklıklardan çıktı. Neyseki doktor acildeymiş. Hemen gittik. Asrın bir iğne yedi, ben sıvıştım ::) Bir de şurup verdi doktor ikimize de. Yediğiniz bir şey alerji yapmış olabilir dedi. Azıcık biber dolması yemiştik ama ondan da allerji olur mu ya. Bir de dün Asrın'ı ağaçlık bir yere götürmüştüm. Otların arasında koşturdu durdu. Hatta ben abartıp Asrın'ı ağaçların üstüne bile oturttum. Nasıl keyif oldu bilemezsiniz. Belki de orada mı ısırıldık anlamadım ki. Neyseki bugün ikimiz de iyiyiz. Şimdilik bizden haberler bu kadar.

Umarım bu konu başlığını aktif tutmayı başarırız. Bastırın Mart anneleri  :)