Gönderen Konu: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz  (Okunma sayısı 8580 defa)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
Ynt: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #75 : Ağustos 09, 2007, 12:02:21 ös »
Selam, :)

Önceki tecrübene üzüldüm canım, Allah Asrına sağlık ve uzun ömür versin inşallah

İnat bizde de var acayip bir diyolog; (saçını topladıktan 2 dkka sonra, eli tokalarında)

- Kızım saçını bozma atti götüreceğim
-Aaa (hala eli saçında)
-Kızım bak bozuyorsun götürmem
-gılı gılı gılı (vs. konuşmalar saçını yolmaya devam)
-Karya yapma
- AAAAAAAAAa
-Ya bir saniye dursun
-Çıktııııııı (toka elinde, kendisi takmaya çalışıyor)

Hayır dediğim bir şeyi ısrarla yapmaya çalışıyor genelde. Bizdemi giriyoruz sendroma acaba?

Sahil keyfiniz ne güzel biz çok sıkıntı yaşıyoruz o konuda, Karyanın daha çok gezdiği yerler marketler oluyor

Konuşmaya maşallah!! :-* Korkma değildi karanlığa karşı sanki daha temkinli davranıyor artık, eskiden hiç çekinmezdi, Nil ne yazmıştı bu konuda linkini verebilirmisin bir bakayım

Dişler pek değişime uğramadı, ara ara huzursuzluklar devam ediyor.
Dün akşam gittiğimiz parkta bir köpeğe aşık oldu yine, o kadarki köpek bunaldı aşkından bizimki kovalıyor, o kaçıyor, sahibi öldü gülmekten. Parktaki çocuklar hepsi korkuyor,(sibirya kurduydu) bizimkine versen içine sokucak köpeği. ;D

Vee tatil resimleriii;
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #76 : Ağustos 09, 2007, 01:11:50 ös »
Plajda çalan müzikle dans ediyor, oynak kızım
« Son Düzenleme: Ağustos 09, 2007, 01:13:35 ös Gönderen: siboş »

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #77 : Ağustos 09, 2007, 01:14:50 ös »
KEndi havuzunda

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #78 : Ağustos 10, 2007, 11:45:00 öö »
Karyacık çok fıstık olmuş annesi. Maşallah ona. Bikinilerine bayıldım. Ayrıca hiç de zayıf gelmedi gözüme. Demek inatlaşmalar sizde de başladı. Asrın da artık bir şey yapacağım zaman, mesela üstünü giydiricem ya da bardağa su koyucam zaman "Azzzzınnnn" (Asrın) diyor ve illa kendi yapmak istiyor. Pekçok şeye itiraz ediyor ama dikkatini başka birşeye çekince itiraz ettiği şeyi yaptırabiliyorum ona. Yani sırf itiraz etmek için itiraz ediyor. Bir hayır deyişi var, işaret parmağını çıkarıp burnunun önünde sağa sola sallıyor, kaşlar çatılmış. Çok tatlı ve komik oluyor.

Sana linki gönderiyorum. Başka yerlerde de yazılar vardır eminim ki ama şimdilik en içerikli kaynak olarak bunu buldum. Karanlık korkusu da var içinde.

Asrın da köpekleri ve kedileri seviyor ama ondan kaçtıkları sürece :D Ellemeye kolay kolay cesaret edemiyor. Bizimki bu aralar sık sık gördüğü uçak ve helikopterlere hayran. İçinde kim var diyorum "pıllllot" diyor. Sesini duyduğu anda cama koşuyor. Babasına çekmiş. Eşimin uçak maketi kolleksiyonu var ve gökyüzü ile ilgili herşeyle ilgileniyor. Asrın da aydedeymiş, yıldızmış, uçakmış hiç kaçırmıyor.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #79 : Ağustos 22, 2007, 10:35:41 öö »
Selam canım, Karyoş nereyde 10 gündür ishaldi, yeni düzeliyor, poposuda çok fena pişikti oda düzelmek üzere, ben işlerle çok yoğunum hiç fırsat bulamadım bakmaya,

Bu arada resimlerde toplu çıkıyor Karya göründüğünden heleki bu ishalden sonra bir deri bir kemik kaldı. Ayın 10una kadar toparlasa bari. 15ç. ay kilo kontrolünün altına düşmesinden korkuyorum. Neyseki ishal düzeliyor, sağlığı yerine gelsinde, kilodan geçtim artık.

Günlük sayfamıza başka resimlerde ekledim bakmak istersen. ;)

Çok çok öperim Asrını (Pilotmu olacak yoksa cimcime :))

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #80 : Ağustos 24, 2007, 02:12:38 ös »
Aynen bizimki de ishaldi ama çabuk geçti çok şükür. Ve aynen, ishal boyunca pişik oldu hem de çok fena. Şu Desitin pişik kremi var ya, asrının halasına amerikadan sipariş etmiştim. Süper birşey. Yarım günde büyük ölçüde iyileştirdi, bir gün içinde de pişik tamamen yok oldu. 10 gün ishal düşünemiyorum ya. Çok çok geçmiş olsun. Nasıl da süzülmüştür ufaklık.

Bizimkinin korkuları ve anne düşkünlüğü hat safada. Allahtan eşim bir haftalık izne ayrılıyor ve evde. Belki tüm günü benimle geçirmeyince biraz daha iyi olur. Babasıyla başbaşa birşeyler yapmalarını teşvik edeceğim.

Bu arada bakıncından ne haber. Başka sayfada okumuştum. İzin istiyordu falan diye. Aslında o sayfada cevabı vardır değil mi, dur ben oraya bakayım. Merak ettim.

Sevgiler,
FUNDA

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #81 : Ağustos 26, 2007, 11:57:08 öö »
yok yok, geçti demiştim ya geçmemiş. Hala ishal. Aslında yiyeceklerini ona göre güzenliyor, patates, muz gibi şeyler veriyorum. Düzelir gibi oluyor sonra bir bakıyorum yine gelmiş. Bir kaç ay önce de aynı şekilde ishal olup duruyordu. Doktoruna danıştım. Gayta örneği alındı ve hiçbirşey çıkmadı. Doktor da önemsemedi. Şimdi yine aynı şey. Sıcaklar da perişan etti bizi. Asrın'ı bazen sırf beziyle bırakıyorum. (Giyindiğinde de atlet bady giyiyor zaten) Yine de çıplak sırtından ter süzüldüğünü görebiliyorum. Hep suyun içindeyiz. Resmen soğuk suyu tutuyoruz ki çocuğa çıktığında o serinlik biraz idare etsin onu. Saçlarını kurutmayı bırak artık havluyla bile suyunu almıyorum. Allahtan sular hala kesilmedi. İnşallah kesilmez de. Yoksa halimizi düşünemiyorum. Ankara'da su kesintisi var değil mi? Sizin bölgenizde de var mı? Sıcaklardan uyku düzeni de bozuldu. Uykuya dalmakta zorlanıyor. Sabaha kadar vantilatörle uyuyor. Allaha şükür; ishal ve birtürlü sürümünü tamamlamayan köpek dişleri dışında sağlıklı. Biz sıcaktan oturduğumuz yerde yayılıp kendimizden geçerken, Asrın'ın enerjisi hiç ama hiç bitmiyor.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #82 : Ağustos 27, 2007, 10:25:02 öö »
CAnım çok geçmiş olsun, pirinç lapasıda denedinmi, Karya düzelene kadar menüsü şöyleydi, sabah havuç çorbası veya patates çorbası, öğlen piriç lapası ikindi içine muz ezilmiş muhallebi, akşam yağsız makarna, buna rağmen o kadar uzun sürdü >:( NEyse iyileştik artık çok şükür darısı başınıza. Birde Karya pek meyve yemediği için yediremedim rendelenmiş havuç veya sadece suyuda çok iyi geliyormuş aklında olsun.

Bakıcımız Cuma izin aldı. Beli felaket durumda, bugün geldi ama hal düzelmemiş iğne oluyor. Nolacak böyle bilemiyorum. BEnde o gün için izin aldım, Allahtan şimdiki yerimde çok sorun olmuyor ama sıklıkla tekrarlanması hoş olmaz tabi. Emar çektirecekmiş tekrar, cuma niye halledemedi anlayamadım. Puuf en azında 2,5 olsaydık Karyayı kreşe verir böyle uğraşmazdım. Seneye her anda öyle olabilir gibi görünüyor ???

Karyada evde sadece bez ve atletle dolaşıyor, gece balkon kapısı açık yatıyoruz. İshal olunca bende ondan şüplhelendim.

Yeni gelişmemiş artık daha bir süslüyüz, şu antennli taçlarından vardı patrçalıyordu, ama artık dışarı çıkarken o veriyor elime tak diye, sonra aynada kendisine bir bakışı ve öpüşü var sorma. Biraz narsistmi olacak ne? ;D
Birde sıralı saymaya başladı , fazla değil aslında karışık olarak bazılarını söylüyordu. Şimdi birrr, ikiiiee, sonra hadi üç diyorum, bana gülerek bitti diyor, birazcık naz ediyor. :D

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #83 : Ağustos 28, 2007, 11:20:44 öö »
tatlim benim ne tatli cikmis :-*

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #84 : Eylül 14, 2007, 07:56:29 ös »
Merhaba Damla, bu sayfada yeni yüzler görmek güzel :)
Merhaba Sibelcim,
Çok zamandır yazamadım. Aslında bir ara yazmıştım ama internet bağlantısında sorun çıktı yarım kaldı. Aklım burada ama. Özellikle sitenin yeni halini çok merak ediyordum. Bu gün baktım ve öğrendim ki artık ücretli pedagojik danışmanlık verilecekmiş.

Görüşmeyeli ishal çoktan bitti de ilk ciddi hastalığımızı bile geçirdik; idrar yolu enfeksiyonu. Çok kötüydü. Günlerce ateşi düşmedi. İlk kez antibiyotik aldık. Daha dün bitti ilacı, yarın kontrole gideceğiz. İshalle ilgili tavsiyelerin için çok sağol. İlerde kesin işime yarar. Havucu bilmiyordum mesela.

Pazar gecesi Almanya'ya gidiyoruz. Bakalım inşallah güzel geçer. 1 haftacık bir tatil ama dolu dolu geçirmeye çalışacağız.

O taçlardan Asrın'ın da var. Eve gelenlere göstermek için takıyor ve hemen çıkarıyor. Sanırım batıyor. Kıyafetlerini kendisi giymeye çalışıyor. Tabii çok komik görüntüler çıkıyor ortaya. Fırsat buldukça babasının ayakkabılarını giyip onlarla gezmeye çalışıyor, tabii sen düşün halini :D Bu aralar bizi çok eğlendiriyor, her gün yeni birşeyle çıkıyor. Bu aralar kendi kendine güya şarkı söylüyor; mırıl mırıl birşeyler diyor sanki uzun hava söylüyor :D Bir taraftan da sağa sola sallanıyor çok komik..  Ama anne düşkünlüğü hala hat safada. Artık ciddi ciddi bir oyun grubu bakmaya başladım. Haftada bir iki saat bile olsa, belki bana bağımlılığını azaltır. Zaten ben de bu kış için gözümü kararttım gibi; iş arayacağım.

Anneye de kızına da öpücükler..

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #85 : Eylül 14, 2007, 08:02:50 ös »
Göz gezdirken almanya kelimesi gözüme batti da  :D

Almanyanin neresine geliyorsunuz funda? Akrabalriniz mi var, yoksa gezmek amaclimi? Amma merakliyim demi!   ::) Insallah cok güzel keyifli ve dolu dolu gecer almanya geziniz. Bu arada havalar cok sogudu, uygun kiyafet getirmeyi ihmal etmeyin.

sevgiler...
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 2006 Mart Kuzular? ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #86 : Eylül 26, 2007, 10:14:40 ös »
Merhaba Sibel (Hay Allah, Sibel'ler karıştı şimdi ;D)
İlgin için teşekkürler. Ne yazık ki ne kadar denediysem de siteye ulaşamadığım için sana cevap yazamadım. Tatile gittik ve döndük bile. Berlin'deydik. Çok güzel geçti. Orada yaşayan teyzeme gittik eşim ve 1,5 yaşındaki kızımla. Tüm tatilimizi gezerek geçirdik. Çok şükür Asrın da bize uyum sağladı. Biz de gezileri çoğunlukla ona göre organize ettik tabii. Berlin'in o kocaman hayvanat bahçesine, yapay göllerle harikalar kattıkları parklarına, tam bir proje çalışması olarak yorumladığım çocuk oyun parklarına götürdük Asrın'ı. O da bayıldı tabii. Akşam eve döndüğümüzde "bidaaa, bidaa" diye kapıya yöneliyordu kerata. İşin ilginci, bu yaşına kadar gece uykularını bir türlü deliksiz hale getiremediğimiz kızımız orada hiç sorun çıkarmadan uyudu. Eve göndüğümüzden itibarense aynen bıraktığı yerden, yani gece nöbetlerinden devam etmeye başkadı :'( Aklım şaştı bu işe. Almanya da çok yoruluyordu da mı deliksiz uyuyordu bilmiyorum.
Sizlerin Almanya buluşmalarını sessiz konuk olarak takip ediyor ve çok keyif alıyorum. Aslında Berlin sokaklarında dolanırken birkaç kez aklıma gelmedi değil; hani fotoğraflardan tanıdığım sizleri ve özellikle Nil'i görsem ne süper olurdu diye. Zaten Nil'i saçlarından kesin tanırdım ve muhtemelen seni de. Atlayıp konuşurdum, tanışıyormuş gibi. Tabii benimki bir nevi fantezi ;D
Lafı uzattım ama şunu da eklemeden edemiyeceğim; doğrusu Almanya'da çocuk olmak, benim dışardan bakan, işin çok derinlerini bilmeyen gözüme harika göründü ve çocuklarınızın şanslı olduğunu düşündüm. Umarım yanılmamışımdır.
Sevgiler,
FUNDA

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #87 : Eylül 29, 2007, 11:12:35 ös »
Fundacım selam,

Bende uzun zamandır yazamıyorum bir sürü sebep yüzünden. Şimdi bu saatte girme fırsatım oldu en azından kısaca birşeyler yazayım dedim.

Öncelikle hoşgeldiniz tatiliniz güzel geçmesine çok sevindim. Gezinize ait resimleriniz varsa, meraklısı olarak bekliyorum canım.

Karya köpek dişlerini çıkarmakla meşgul bu aralar. Yemek meselesi tam bir sorum halini aldı tabi. Aslında ayrıca bir kötü haberim var ki bakıcımız sağlık sorunları nedeniyle işi bırakıyor. Ve ben onun arayışı içerisindeyim. Yarında bir Moldovyalı ile görüşeceğim. Bakalım o nasıl biri çıkacak? Bu açıdan da hiç tadım yok. Danışmanlık ücretinin olması üzdü beni aslında, tam da Nil 'e bu değişiklik sırasındaki tavsiyelerini sormak istiyordum.

Karyadaki güzel gelişmelerden de kısaca söz edeyim. İsmini söylüyor adın ne dediğimizde, tabi kendince Darrrda veya Karrda gibi bişey söylüyor. Şarkı söylemek bizde de var 2 gün önce dikkatimi çekti sözlerini öğrenmiş bazı yerlerde söylüyor, mesela Hepsi nin aşk sakızımısından bir kaç kelime kaçtım kaçtım kutulamadım derken kaçtim kısmını söylüyor sadece. Bu durum çok hoşuma gitti benimde çok şeker oluyorlar.

Kısaca geçeyim dedim kaptırdım yine. Yatayım artık çünkü malum dişlerin ağrısından gece uykularımızda berbat. Eh bende oruçta tutuyorum bir yandan artık gece kaç kere kalkıyorum sen düşün. Acayip yorgun hissediyorum son zamanlarda kendimi.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #88 : Eylül 29, 2007, 11:45:28 ös »
Merhaba canım, seni yeniden görmek güzel. Demek sıkıntılı bir dönemdesiniz. Ah o köpek dişlerini bilmezmiyim :'(
Bakıcı konusunda da sen yine de olumlu düşünmeye çalış. Belki de şimdi öncekine göre çok çok daha iyi bir bakıcınız olur. Ayrıca çocuklar çok kolay uyum sağlıyorlar, insanlara ve ortamlara alışmakta biz yetişkinlerden daha başarılılar, yeter ki kendilerini güvende hissetsinler. Asrın'dan biliyorum; bir haftalık tatilde ona tamamen yabancı 2 erkekle aynı ortamdaydı ki, yabancılama döneminden ısrarla çıkamayan kızım için bu zorlayıcı bir durum, kısa sürede yeni düzene ve yeni ortama uyum sağladı. Daha önce de bahsettiğim gibi geceleri deliksiz uyudu, iştahı bile arttı. Eve dönünce ise, yine (çok olmasa da) gece uyanmaları başladı ve o iştah gitti. Çocuklar ne kadar  da şaşırtıcı olabiliyorlar.

Demek Karyacık adını söylüyor. Yerim ben onu. Eminim çok da tatlı oluyordur konuşurken. Bizim ki de her gün yeni birşeyle çıkıyor karşıma. Mesela dün fark ettim; bizimki bana çarptı ve "pordon" dedi. Aynı gün ikinci kez de benzer bir olayda aynı şeyi söyleyince bilinçli söylediğine şüphem kalmadı. Bir de "anne" yerine "annesi"ya da "annem", baba yerine "babası" ya da "babam" diyor. Çok güzel takı ekliyor kelimelere. İki kelimeyi yan yana getirmeye başladı. "Az kaldı" araba nerde" gibi. Bir de renkleri öğrendi. Arada şaşırıyor tabii ama yine de turuncu,kırmızı,mavi,yeşil,siyah,beyaz,mor,sarı renklerini tanıyıp söyleyebiliyor. Renkleri ve pek çok şeyi hep kitaplar sayesinde öğreniyor. Halasının Amerika'dan getirdiği kitaplar harika. Belki 20'ye yakın hayvanı tanıyıp isimlerini söylüyor mesela.

Sana tatil resimlerimizin olduğu link'i yazıyorum. Burada istemediğin kadar resim bulabilirsin ;D
İyi haberlerini bekliyorum. Bu arada aklıma geldi de, bu site ile bağımız bir şekilde kopsa, seninle de kopacak. Sana ciddi ciddi söylüyorum ki, İstanbul'a yolun düşerse ya da gelmeyi canın isterse mutlaka beklerim.

Sevgiler,
FUNDA

Not:   http://picasaweb.google.com/soylemez.akin

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
Ynt: 2006 Mart Kuzulari ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #89 : Ekim 02, 2007, 10:14:40 öö »
Selam canım,

Bizim dişlerle başımız hala belada çok az yemek yiyiyor zorlamamakla beraber elimden geleni yapıyorum, ama iyice zayıfladı. En son kontrolümüzden öncede 10 gün ishalden çıkınca sonuçlar baya kötü çıkmıştı. 18. ayda 10,360 gram boy 83 cm. Karma aşımızıda olduk o kontrolde. Sanırım yazmamıştım bunları. Sizde yaptırmıştınız dimi nasıl sizde son durumlar.

Kitaplar konusuna kesinlikle katılıyorum, Karyada çok seviyor ve çoğu şeyi söylüyor artık kitaplardaki. Renklere yeni başladım ben, ben söyleyince tekrarlamakla beraber hepsini öğrenmedi daha. Asrınıma koccaman afferin. Yalnız takı takma mükemmel ve bu gelişme beni çok sevindiriyor. Mesela oyuncağını kaldırmamı isterken, (çok düzenliyizdir de ;D) Kaldiiiii, kaldırınca kaldirdi :) gibi.

Sana en son aldığım kitabın resmini ekleyeyim, çok güzel Karya hemen hemen bütün resimleri söylüyor, söyleyemediklerinede kendince bişey uyduruyor. Benim bir arkadaşım var oğlu neredeyse 1 yaş büyük Karyadan toplamda 5 kelime söylüyor sanırım. :o Birde geçen alışverişe gittik beraber oyuncak mağazasına, eşime eşi aa kitapmı aldınız demiş sadece kitap görünce elimzde beğenmez bir edayla. Ben çok güldüm bu işe aslında kitap okumasa şimdi sizinki gibi olur demek geldi ama kırmak istemiyorsun bazen insanları işte.

Bizimde Karyayla şöyle atışmalarımız var ben aşkııım, o bebeeeeim, ben tatlııım, o datliiiii şeklinde çok şeker. Birde Karya beni babasından kıskanmaya başladı. Geçen babası anneni öpeyimmi yaptı, sarılıyor falan şakadan, seninkinin hıııhh diyerek bir aramıza girişi var sorma. Ben sandım ki babasını kıskandı (malum kız bizimkiler babaya düşkün olur derler). Ama bir baktım bana bir sarılışı var öpmeye doyamaz halde, anne, anne deyip. Ne güldük, tabi benimde çok hoşuma gitti.

İstanbula davetin için çok teşekkürler yolum düşerse mutlaka ararım diyeceğim, telefon yok. 8) Bağlantılar konusunda haklısın, şimdi sana özelden msn adresimi ve cep telefonumu yazıyorum.

Öpüyorum.