Gönderen Konu: 2006 Mart Kuzuları ve anneleri buraya bekliyoruz  (Okunma sayısı 8583 defa)

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
Ynt: 2006 Mart Kuzulari ve anneleri buraya bekliyoruz
« Yanıtla #90 : Ekim 02, 2007, 10:21:55 öö »
Ahh unutmuşum resimlerinize bktım, harika, çok eğlenmişsiniz belli. Bu fıstığı ben babaya benzettim baya, öylemi?

Özelden mesajımıda çektim bu arada. :)
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #91 : Ekim 02, 2007, 07:38:57 ös »
Merhaba Sibel'cim,
Size yeni dişler konusunda kolaylıklar diliyorum, biliyorum çok zor :(  Ama sonunda bitiyor ve herşey normale dönüyor, sen buna odaklanmaya çalış. Afferin Karyacığa, maşallah kızlarımız yaşıtlarına göre bağayı daha ilerdeler farkındaysan. Ama seni özellikle tebrik etmek istiyorum çünkü sen çalışan bir annesin ve kızınla benim kadar beraber olamıyorsun. Şu karşılıklı atışmalarınıza bayıldım bayıldım  :D 

Şu aşı konusunda ne oldu biliyor musun? 18.ay kontrolü, şu daha önce bahsettiğim idrar yolu enfeksiyonu tedavisi sonuna denk geldi. Asrın bir önceki doktor kontrolündeki tahliller ve yüksek ateş durumları nedeniyle hastaneden epey bir tırsmış olduğundan doktoru onu muayene ettikten sonra fazla zorlamak ve tatsız anılarını pekiştirmek istemedi. Tatil dönüşü yapalım aşısını, acelesi yok dedi. Ve bu ertelenen aşı işi benim aklıma dün akşam dank etti. Resmen unutmuşuz. Bu gün de müsait olamadık. Yarın götürücem doktoruna. Doktoru bu aşının birkaç hafta gecikmesinin sorun olmayacağını söylemişti ama yine de unutmuş olmama inanamıyorum :-[ 

Bir konu daha var; şu idrar yolu enfeksiyonu konusu bizi birhayli üzmüştü. Asrın'ın doktoru o dönemde tatildeydi ve biz de mecburen başka bir doktora gitmiştik. Teşhisi koyan ve antibiyotiği veren bu yeni doktordu. Ne zaman ki bizim doktorumuz döndü ve kontrole gittik; öğrendik ki Asrın idrar yolu enfeksiyonu geçirmemiş ??? "Bu tahlillerden bu sonuç çıkmaz" dedi doktorumuz. Ayrıca idrar kültürü alınmadan bu teşhis kesinleştirilmez dedi. Bu iyi birşey çünkü idrar yolu enfeksiyonu sıkça tekrar eden önemli bir rahatsızlık. Ama 10 gün kullandığımız antibiyotiğe ne demeli >:(  Asrın viral bir enfeksiyon geçirmiş büyük ihtimalle. Ah ah, ne kadar özen göstersen de insanın kontrolü dışında böyle abukluklar da gerçekleşebiliyor işte. O ateşli gününde asrına ateşi düşmüyor diye serum takmaktan bile bahsetmişti yeni doktor. Çok şükür o duruma gelmedi.

Bakıcı konusunda bir gelişme var mı? İyi haberlerini bekliyorum.
 :-* :-* :-*

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #92 : Ekim 03, 2007, 10:01:43 öö »
Fundacım iltifatına teşekkürler ne güzel sözler söylemişsin sağolasın. Açıkçası elimden geleni yapıyorum, yetemediğim yerde oluyordur muhakkak.

Aşı işine üzülme biz 1-2 kez önceden olmuştuk, çok zaman geçmeside sorun olmaz zannetmiyorum.

Dr. işine şokeoldum yaa!!! >:( >:( İnanamıyorum, başka bir arkadaşında başına böyle bişey gelmişti. Kulak iltihabı var diye neredeyse 1 ay antibiyotik kullandılar sonrasında boğazda iltihap çıktı. Ama inanılmaz bir yanlış ve böyle durumlarda sorumluunu pataklmak geliyor içimden (bu nasıl bir çözümse) Üzüldüm ya inşallah başına bir daha böyle bişey gelmez canım üzülme.

Bakıcı konusunda malesef haberler kötü. Dün olumlu baktığım biri bana olumsuz döndü. 2 gündür haber bekliyordum cevap gelmeyince ben aradım, aa ben bilmem kime söyledim sana söylemedimi oldu cevabı. >:( >:( Ya insanların bu ciddiyetsizliği beni öldürüyor. Kardeşim ben çocuğuma bakıcı arıyorum başka bir iş değilki bu. İnsan biran önce durumu haber verir. Veya görüşmede bütün seçenekleri sunuyorum önlerine, maaştı, işti, izindi, kendi talepleri neler?, benim sunduklarımdan kabul etmedikleri bir nokta varmı? Başka seçenekleri konuşalım mı? vs. vs. Hepsine tamam deyip sonra tlfonda kocam izin vermedi. >:( >:( Vermeyecekse neden gelipte beni yok yere meşgul ediyorsun yahu!!!!!

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #93 : Ekim 04, 2007, 08:24:12 öö »
Hay Allah ya! Ama düşünsene, böyle bir karaktere sahip bir kadın az kalsın kızının bakıcısı olacakmış. Bu durumda iyiki de olmamış. İnşallah tez zamanda gönül rahatlığıyla kızını emanet edeceğin birini bulursun canım.

Aşımızı olduk ve Asrın ilk kez aşı sonrası ateş yaşadı :( Dün geceyi zor geçirdik diyebilirim. Şu an uyuyor ama uzatmaları oynuyor tabii, her an uyanabilir. Ben de bu arada uyusam mı, kafamı mı dinlesem yoksa hem bu akşam hem cumartesi ve pazar gelecek davetliler için artık geciken temizlik ve hazırlık programını mı yapsam bilemedim. Elbet bir yerden başlayacağım. İnşallah bugün bizimkinin tadı yerinde olur da işler yolunda gider. Babası dün ona aşı sonrası hediyesi "Barney" cd si almış. Üstelik türkçe dublajlı. Asrın'ın önceki cd'si ingilizceydi ve çok seviyordu. Sanırım buna bayılacak. Asrın'ın sabit durduğu tek zaman özel cd'lerini izlediği zaman. Ha bir de araba koltuğuna bağlı yolculuk yaparken tabii.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #94 : Ekim 04, 2007, 10:41:20 öö »
Haklısın canım. Bugünde kreş araştırmalarına giriştim, bakıcılar biraz canımı sıkmaya başladı. Gerçi eşimi kreşe ikna etmem zor olabilir ama kameralı olanları ve doktor bulunduranlarıda var tlfonda fiyat söylemiyorlar gerçi. Zaten birebir bir gezelim diyorum hafta sonu.

Ya dün gece Karyada hiç uyumadı, atak geçirmiş olmasın bu cadılar? Doğum tarihleride aynı biliyorsun. Aşı için geçmiş olsun.

Dur durak bizde de yok haklısın. Birde iyice düştü bana evde bazen hiç kucağımdan  inmiyor. İndirmeye çalışsam bile minik maymunlar gibi koluma asılı kalıyor. NApıcağımı şaşırıyorum. Tek elle iş yapmaya kalkıyorum, bu yüzden sabah tencere kapağı kırdım tuzla buz oldu. Allah tan bakıcı tam o anda geldi (nasıl olduysa ben temizleyeyim dedi, gidecek diye daha bir iyilik yapıyor galiba) yalnız bu aralar çok yapmaya başladım bu kırma işini. Sanıyorum canımda sıkkın olduğundan elim ayağım tutmuyor. Allah korusun kıyıda köşede parça kalacak diye ödüm kopuyor.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #95 : Ekim 07, 2007, 09:39:51 ös »
Merhaba Sibelcim,
Atak konusunda haklı olabilirisin bak. Bizimki bu aralar geceleri çok fena. Uyanıyor; kah süt istiyor, kah su istiyor, kah da ayakta sallamamı istiyor ki buna çoğunlukla izin yok. Bir de yeni bir adet çıkarmış. Neymiş efendim cici cici istiyormuş. Bunu söylerken elleriyle kendini seviyor. Yani o uyumaya çalışırken hanımefendiyi okşayacak, cici yapacakmışım. Yapınca bitse keşke. Ben de tavır aldım; uyurken cici yok diye. "Cici uyanınca, yarın" diyorum ve ertesi gün cici saatleri düzenliyoruz karşılıklı. Bir de uyku saatleri değişti bu aralar, iyice geç saatlere kaymaya başladı. Belki bu da etkili olmuştur gece uykusuzluklarına. Bir dün gece sadece 1 kez uyandı şükürler olsun ki. Ben de iyi gün üst üste iftara misafir aldığım için bayılma modundayım. Yorgun ve uykusuzum.

Demek kreş düşünüyorsun. Aslında hiç de fena bir fikir değil. Eğer öğretmen başına az miktarda öğrenci düşüyorsa, okul-öğretmenler içine sindiyse ve kameralar varsa; tanımadığın biriyle Karyacığı evde bırakmaktan çok daha iyidir. Hem sen haftanın 5 günü tam zamanlı çalışmıyordun yanılmıyorsam. Bu da kreşe tam zamanlı gitmeyecek demek oluyor değil mi? Benim de aklımda Asrın'a uygun bir kreş bulmak var ama oyun grubu tarzında birşey düşünüyorum, şu bana olan bağımlılığını biraz olsun gidermek için. Haftanın 2 günü yarım zamanlı gibi birşey.

Şu sakarlık konusuna gelince benim elime su dökemezsin inan. Sana bugün yaptıklarımı anlatayım; dün gelen misafirlerimde herşey harika olmuştu ama gece geç saatlere kadar oturunca ve bir asrına bir sahura uyanınca önceki günün uykusuzluğunu gideremedim ve bu gün serseme döndüm. Yorgunluk, uykusuzluk, bir de oruç eklenince; pilava hiç tuz koymamış oldum ve özene bezene hazırlayıp çok şık sunum yaptığım fırın sütlaca hiç şeker katmamış oldum  :-[ :-[ :-[  Gelen misafirlerde eşimin İstanbul'da yaşayan akrabaları (ağır toplar yani)  :'( . Hala etkisindeyim, yarına atlatırım inşallah :(

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #96 : Ekim 08, 2007, 01:20:05 ös »
İlahi canım ya güldüm bak bu işe ben. Tuzsuz pilav idare eder de, şekersiz sütlaç biraz fena olmuş ;D Boşver ya oruç hali idare etmiştir onlar. Arada sırada olur öyle, üzülme yeni evli değilsiniz ya.  ;) Bende gece kalkma işinde telef oluyorum, hele dün gece uykum açıldı uyuyamadım şimdide iş yerinde esnemekten ağzım yırtılıyor.

Kreş işine eşim karşı çıktı ama bu arada ctesi görüştüklerimden biriyle anlaştım :) Daha önce ana okulu öğretmenliği yapmış genç biri. Bayramdan sonra başlayacak. 1 hafta eski bakıcımızla çalışıp alıştıktan sonra tek başına devam edecek. ;) Biraz olsun hafifledim, eğitimli biri olmasıda cazip doğrusu, Karya ya o anlamda daha fazla bişey verebilir diye düşünüyorum.

Asrının cicisini yerim ben, yakın olsakda birde teyzesi cici yapsa ona :-* :-* :-*

Bakalım bayramdan sonra işler nasıl gidecek, inşallah tahmin ettiğimden daha kolay atlatırız bu dönemi. Umud ediyorum yani. :-[

Hayırlı Kandiller, yine görüşürüz.

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #97 : Ekim 11, 2007, 09:09:28 öö »
Fundacım BAYRAMINIZ KUTLARIM canım, kuzucuğu tonton yanaklarından öperim. :-* :-* :-*

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #98 : Ekim 11, 2007, 10:42:00 öö »
Canım sizin de bayramınız kutlu olsun :)
Bakıcı olayına çok sevindim. Benim de ilerde Asrın'a bulacağım bakıcıyla ilgili aklımdaki tek şey, anaokulu öğretmenliği yapmış, çocuk gelişimi mezunu genç birin bulmaktı. İnşallah memnun kalırsın. Karya'cık, iyi bir eğitmenle kimbilir ne kadar geliştirir kendini. Hadi bakalım...

Asrın geceleri hala çok fena. Bir dün gece sorun çıkarmadı. Kaç gecedir uyanıp sinir nöbeti yaşıyor adeta. Ağlıyor, alakasız şeylere sinir oluyor, kendini yerden yere atıyor, çok hırçınlaşıyor ve durmadan ağlıyor ??? ??? Derdini anlayamıyorsun. Gündüz gördüğümüz güleryüzlü, sevimli çocuk geceleri adeta bambaşka bir çocuk oluyor. Eğer bu 2 yaş sendromunun Asrın versiyonu ise yandık diyorum. Devam ederse doktorunu arayacağım. Öyle kolay kolay da geçmiyor, en az bir saat :(

Bir taraftan da maşallah artık çok rahat cümle kuruyor ve merdiven çıkıyor. Kaydırak konusunda yazdıklarımı hatırlıyor musun; artık küçükhanımı rahatlıkla bırakabiliyorum kaydırakla başbaşa. Boy 88 olmuş ??? (Çok debelendiği için doktor yanlış mı ölçtü ne..) Bir de sanki bir haftadır falan bana o kadar da yapışık değil. Bana veda edebiliyor en azından. Keşke Nil'e danışabilseymişim bunları :(

Karya'nın bayramlıklı resmini gönderebilirsen sevinirim. Ben de bizimkini sana gönderirim.
Sevgiler...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #99 : Ekim 15, 2007, 10:13:11 ös »
Merhaba canım,

Yoğun bir bayram geçirdik, yorucu ama keyifliydi gerçi sonu keyifsiz oldu. Şöyleki bugün başlatacağımız bakıcının evine bayramlaşma bahanesiyle gittik ki birfikrimiz olsun. Ama düşündüğümüz kalıpların çok dışında bi yaşantısı var gecekonduda filan, eşinin 2. karısı vs bir sürü içimize sinmeyen acayip şeyler. Ve eve döndüğümüz akşam bir bahaneyle vazgeçtiğimizi söyledim tabi.
Daha sinir bozucu yanı bu akşam yine tanıdık aracılığıyla bulduğumuz yeni biri gelecekti. Gelmeyince aradım arkadaşına gitmiş cebini aradım ee geç çıktım işten arayamadımda yarın gelsemmi vb saçma sapan laflar geveledi. Ya ben bu insanların ciddiyetsizliğini hiç anlayamıyorum. Bir önceki gün tlfon ile ücrete kadar bütün şartları konuştuğumuz halde ve gelmeye can atar imajı verirken ertesi gün ne oluyorda böyle oluyor. Ağzımı bozucam ama bu gerizekalılık değilde nedir? Afedersin gerçekten sinirlerim çok bozuk artık.
Kreş olayına ısrar ediyorum bu seferde eşimle kapışıyoruz bu gerginlikle. Oda bana işi bırak diyor. Yani 9 senelik bir geçmişi bir kalemde silmemi bekliyor, hemde nerden baksan seneye yada sonraki sene zaten kreşe göndereceğimiz kızımız erken kreşe başlayacak diye. OOfff çok üzülüyorum ya.
Kusura bakma seninde başını ağrıttım.

Çevrimdışı maviperi

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #100 : Ekim 20, 2007, 03:21:22 ös »
Sibelcim, öncelikle daha erken yazamadığım için üzgünüm. Bu aralar çok yoğun bir yatılı misafir trafiğimiz var. Öncelikle, umuyorum ki bu geçen süre içinde yaşadığınız krizi çözebilmişsinizdir. Belli ki çok sıkıntı verici bir durum. Özellikle içine sinmiş olan o anaokulu öğretmenini kendi şartlarında gözlemlemenizin sonuçları hiç de hoş olmamış. Doğrusu sizi bunu akıl ettiğiniz için takdir ettim. Sonraki kadının duyarsız ve özensiz tavrı da çok can sıkıcı. Yine de en iyi çözümü bulacağınıza şühpem yok. Yeter ki siz de buna inanın ve içinizi sıkmayın (bilmem Secret'ı okudun mu ;) ).

Kreş konusunda Nil'in daha önce yazdığı bir yazıyı hatırlıyorum; Bir çocuğa iyi niyetli de olsa, eğitimsiz, çocuk gelişimi konusunda bilinçsiz birinin bakmasındansa, çocuk küçük bile olsa, kreşte bilirkişiler tarafından bakılmasının daha uygun olacağını yazıyordu. Ben de böyle düşünüyorum ama yine de Karya'cığa uygun bir bakıcı bulma şansını sonuna kadar kullan bence. Keşke elimden birşey gelse. Ben de yavaş yavaş iş başvurularına başladım ve yakında aynı sorunlarla karşılaşacağım. Yine de benim büyük bir avantajım var ki, uygun bir bakıcı bulana kadar Asrın'a annem bakacak. O yüzden stres olmadan rahat rahat arayabileceğimi umuyorum.

Bizim bayramımız da oldukça yoğundu, özellikle eşimin ailesinden yatılı gelenler olduğu için. Asrın resmen 2yaş sendromuna girmiş durumda ama şimdilik üstesinden geliyorum. Bakalım beni daha neler bekliyor. Onun dışında artık biraz da sosyalleşiyor gibi geliyor bana. En azından komşumuza gittiğimde apar topar kalkmam gerekmiyor, ortama daha çok uyum sağlıyor. Daha sonra yeni resimlerinden ekleyeceğim.

Çok öpüyor ve gelişmeleri merakla bekliyorum.
Sevgiler...

Not: "Başını ağrıttım" da ne demek :o

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #101 : Ekim 20, 2007, 09:47:20 ös »
Selamcanım özel msjına bakar mısın?