Gönderen Konu: İkizler de birbirini kıskanıyor!  (Okunma sayısı 2466 defa)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
İkizler de birbirini kıskanıyor!
« : Kasım 06, 2006, 12:47:51 ös »
İkizler de birbirini kıskanıyor

Uzmanlar, ikizlerin kabiliyet ve gelişimlerinin birbirinden çok farklı olabileceğini, diğer kardeşlerde görülen kıskançlığın ikizlerde de yaşandığını belirtiyor. 'İkizlerden birinin hissettiğini diğerinin de hissettiği' yönündeki inancın yanlış olduğunu anlatan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan, "Çocuklarınıza aynı kıyafetler almayın, aynı okula göndermeyin. Doğum günü için ayrı pastalar hazırlayın, şarkıları, hediyeleri bile ayrı olsun. Evde ilginizi ve zamanınızı her ikisine eşit olarak bölmeye çalışın" dedi.

Dr. Ayten Erdoğan, aile bireyleri ve çevrenin ikizlerde benzer gelişim beklediğinden, kabiliyeti az olan ve gelişimi farklı olanın psikolojik olarak kötü etkilenebileceğini söyledi. Erdoğan, ikizlerin birinin hissettiğini diğerinin de hissedeceği inancının yanlış olacağını ifade ederek, "Bütün kardeşlerde görülen kıskanma ikizlerde de görülür. Anne-baba başta olmak üzere, erişkinlerin sevgi ve ilgisini paylaşma, daha fazla pay alma endişesi kıskançlığın temelini oluşturur. İkizler arasında görülen gelişim farklılıkları da kıskançlığı arttırabilir. Daha becerikli ve gelişmiş olan ön plana çıkarak veya daha zayıf olana fazla ilgi gösterilmesi diğerinin kıskanmasına neden olabilir" diye konuştu.

Dr. Erdoğan, ikizlerin sınıf ve kıyafetlerinin ayrılması uyarısında bulunarak, "İkizlere aynı kıyafetler ve eşyalar alınması anne-babanın bir çeşit eşitlik sağlamaya çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Kişilikleri, gelişimleri birbirinden farklı olan çocukların seçimlerinin de farklı olması çok doğaldır. Aynı giysiyi giymek ikisinin karıştırılmasına, ayırt edilememelerine neden olur. Kıyafetlerin ayrılması, kendi kıyafetleri olmasını sağlamak, aynı giyimleri engellemek, aynı şeylere sahipseler ayrı günlerde giymelerini sağlamak gereklidir. Aynı okul ve sınıfa gönderilmeleri gelişimleri açısından sakıncalıdır. Sınıf içinde kıyaslama ikizlerden zayıf olanın kendini yetersiz görmesine, özgüveninin düşmesine neden olur. Şartlar uygunsa ayrı okula, değilse ayrı sınıfa verilmeleri birey olmalarının desteklenmesi açısından gereklidir" şeklinde konuştu. Erdoğan'a göre, ikizlerin bireyselleştirecek destekleyici tavsiyeler şöyle:

"Onlara 'ikizler' demektense isimleri ile hitap edilmesini sağlayın, kendi oyuncakları olmasını sağlayın. Eşyalarını ayrı dolaplara yerleştirin.Doğum günleri için pastaları ayrı hazırlayın.Doğum günü şarkısını 2 kez ayrı söyleyin. Onlara ayrı hediyeler verilmesini sağlayın.Çocukları baba-anne paylaşmayın. Evde ilginizi ve zamanınızı her ikisine eşit olarak bölmeye çalışın. İşiniz olduğunda onları ayrı yerlere bırakın. Ayrı zamanlarda ayrı gezmeye ya da alışverişe götürün. Birine kızdıysanız diğerine de kızmayın. İkisine ayrı albüm hazırlayarak verdiğiniz "özel" önemi pekiştirin."

www.anneyiz.biz

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
Ynt: İkizler de birbirini kıskanıyor!
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2006, 09:35:09 ös »
İşiniz olduğunda onları ayrı yerlere bırakın.

Yazilanlarin cogunu baska yerlerde de okumustum dogru elbette ,ikiz olduklari ici ayni sekilde giyinen,ayni sekilde saclari kesilen vs cocuklardan ben de hoslanmiyorum acikcasi ,her ne kadar ikiz de olsalar dunyaya gelisleri arasinda bile fark var taaa bastan...
  Su ustteki yazi ne kadar uygulanabilir ama di mi...Insan birini bile birakamazken iki cocugu ayri  ayri yerlere birakabilmek luks valla...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı hörmet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2006, 03:49:03 ös »
benimkiler hiç birbirlerinden ayrılmıyorlar hatta bendende o yüzdende çok birbirlerini hırpalıyorlar bende ayırmak için hep yanlarındayımyatıya göndermek istiyorum kimse cesaret edemiyor annesini isterde ağlarsa gece yarısı nasıl getireceğiz diyorlar ayrı kişilik geliştirmeleri için ne yapmalıyım  öneriniz varmı?
« Son Düzenleme: Aralık 28, 2006, 11:10:58 ös Gönderen: hörmet »

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2006, 05:38:35 ös »
son cümleyi anlamadım!!?

Çevrimdışı peevsie

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2006, 10:26:20 ös »
yazinin geneline katilmakla beraber ayri okul konusuna katilmiyorum, ayri sinif daha dogru geliyor. ikizleri gectim, farkli yaslarda iki cocugunuz oldugu zaman bile insan ikisine de esit olanaklari vermek istiyor, bu durumda da farkli okullar secenegine pek sicak bakmiyorum.

ikizler farkli cinsiyetlerde oldugu zaman bu ayrim cok daha kolay yapilabiliyor. bu sene ikizlerim yarim gun yuvaya gidiyorlar, ustelik ayni siniftalar, ancak ilk gunden arkadaslari farkli. bahar kendine arkadas olarak alara ve idili secerken, omerin yakin arkadaslari cagan ve eren. seneye tam gun anaokuluna verecegim, ve iste simdiden kararsizim ayri sinif konusunda. soyle ki, leyla'nin okuluna gidecekler, ve leyla'nin gecen seneki ogretmeni bana gore 3+ konusunda en basarili ogretmen. simdi kendi icimde bunu dusunurken, hangisini baska ogretmenin sinifina verebilirim ki?

Çevrimdışı demet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2007, 08:16:11 ös »
ikizlerin çok tatlı çok sevdik
______*_*_DEMET_____*_*_

Çevrimdışı hörmet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2007, 08:24:25 ös »
teşekkür ederim demetcim bir okadarda yaramazlarseni burda görmek çok güzel
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2007, 08:27:33 ös Gönderen: hörmet »

Çevrimdışı demet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2007, 08:32:46 ös »
ben acemi üye umarım ustalaşırım
______*_*_DEMET_____*_*_

Çevrimdışı hörmet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2007, 08:43:15 ös »
bende öyleyim şu ikizleri ayırma konusuna katılıyormusun  mesela ikizin tekini yatıya gönderdim geldiğinde benden hiç ayrılmak istemiyor daha çok peşimde geziyor birazdaha büyüselermi acaba şimdi 1 günden fazla olunca çok özlüyorlar

Çevrimdışı demet

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2007, 08:53:20 ös »
BENİM TAVSİYEM BENDEN BAŞKASINA GÜVENME ÇOÇUKLARA VERME
______*_*_DEMET_____*_*_