Gönderen Konu: KASIM-ARALIK 2005 BEBİŞLERİ  (Okunma sayısı 4147 defa)

Çevrimdışı burcu1

• Genç Üye
  • **
  • oğlum yağız
Ynt: KASIM-ARALIK 2005 BEBİŞLERİ
« Yanıtla #15 : Mayıs 14, 2007, 07:46:30 öö »
tabi gülcancım kesinlikle isteklerine uzun uzun cevap vermek lazım,zaten her çocuğun gelişimi farklı,mesala benim annemlerde yağızın herkez içinde konuşmasını durdurmaya çalışıyolar nazar değermiş çünkü bayağı derdini anlatıyor,mesala bir gördüğü kişiyi bi daha gördüğünde ismiyle hatırlıyor ama zamanı şimdiymiş oldu herşey zamanı gelince oluyor kimseye kulak asma
****burcu*****

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
« Yanıtla #16 : Mayıs 14, 2007, 08:02:32 öö »
burcucum herkes halitin cümle kurmasını bekliyo yani anne gel baba ver dışında cümleler ki bu yazdığım ikişey cümle sayılmıyo  :-\ her çocuğun gelişimi becerileri çok farklı yada geç konuşma erken konuşma bi zeka belirtisi değil ama herkes öyle algılıyo einstayn ilk okula kadar konuşmamış adam neler neler bulmuş diyorum anlamıyolar ya en basit örnek bu. halit birazda şımarıklığından yapıyor yani söyle diyince kesinlikle söylemiyor mesela şımarıyo inatlaşıyo. bakalım heranı güzel konuşmaya başlayıncada bu hallerini özlücem kesin yani beni parmağında oynatmasını  ;D

Çevrimdışı küçükprensim

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #17 : Mayıs 14, 2007, 11:13:53 öö »
Herkese merhaba,

bizde kasım 2005 bebeğiyiz...! Batuhan 06 kasım 2005 doğumlu. Bizide aranıza alırsanız çok seviniriz. Burcu ve Gülcan tarifiniz için teşekkürler, gördüğnüz gibi buldum sayfanızı  :)
Neyse, ben bu forumda daha yeni sayılırım...!  :D
Hilal

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #18 : Mayıs 14, 2007, 11:16:09 öö »
aaa hilacim hoşgeldin nedemek buyur  :)

alışırsın zamanla ama dikkat et bağımlılık yapıyo forum sayfaları  :D

Çevrimdışı küçükprensim

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #19 : Mayıs 14, 2007, 11:32:25 öö »
Hoşbulduk Gülcancığım,
forum sayfalarının bağımlılık yaptığını bende fark ettim, zaten bu forumu başka bir forumdan bir arkadaş önerdi. Bende bir baktım, takıldım kaldım  :)
Az önce seninle Burucunun "çocukların konuşması" ile ilgili yazışmanızı okudum. Batuhanda çok konuşmuyor, ona da bazı insanlar neden konuşmadığını soruyorlar. Batuhanın buradaki çocuklardan farkı, Batuhan çift dilli büyüyor (Almanca/ Türkçe). Almancayı konuşan tek benim, diğer herkes ise Türkçe konuşuyor. Doktorumuza göre, böyle büyüyen çocuklar biraz daha geç konuşurlarmış çünkü herkeste bir düşünce dili oluşuyormuş ve iki dil olunca bu olay biraz daha yavaşlıyormuş. Ama ben bunu kimseye anlatamıyorum. Kimisi diyor ki "bırak şu Almancayı, çocuk şimdiye kadar sular seller gibi konuşurdu". Bu da benim canımı sıkıyor ama ben Batuhan ile en başından bu yana hem Türkçe, hem de Almanca konuştum. Şimdi iki dilide anlıyor ama konuştuğu beş on kelimeyi Türkçe konuşuyor. Bu da çok normal, onu dert etmiyorum. Zaten doktor başladığım gibi devam etmemi önerdi, yoksa kafası çık karışırmış. Bu bana mantıklı geldi. Sadece insanların bu kadar karışmasına kızıyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardnız?
Ya kusura bakmayın, biraz çok yazdım galiba  :)
Hilal

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #20 : Mayıs 14, 2007, 11:49:50 öö »
yok olurmu hiç uzun hilalcim zaten sayfanın amacı bu birbirine yakın çocuklarımızın deneyimlerini paylaşmak.

sana ilk söyleyeceğim şey nilin bu konuda bir sürü yazısı var onlarda alm. biliyosun ve çoğu iki dil bilen çocuklar yetiştiriyo onlardan faydalan. mesela aygül arkadaşımızın (nicki leyan) kızı leyan oda iki dilli yetişiyo türkçeyi anlıyo ve alm. cevap veriyo buda normalmiş çocuk bi dili ağırlıklı dili seçer onu konuşurmuş bide nilin bi yazısında okumuştum mesela sen hem türkçe hem almanca konuşuyorum yazmışsın ya bunu yapmamak lazımmış yani alm. konuşan herzaman almanca türkçe konuşunda herzaman türkçe konuşacakmış yoksa kafası karışırmış çocuğun. bende doktoruna katılıyorum canım hem yaptığın herşey boşa gidecek eğer bırakırsan. etrafı takmamak lazım ama yapamıyo insan bide buna fırsatta vermiyolar insanın üstüne üstüne geliyolar  >:( sen doğru bildiğini dr.da önerdiğini yap canım.

Çevrimdışı iremnaz

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #21 : Mayıs 14, 2007, 12:46:03 ös »
gülcan sana tsk ederim canim benim icin basligi degistirdigin icin bak bir kisi daha katildi aramiza hilal :)
kasim ve aralik bebekleri cok az cünkü.

bende cok istiyorum elifin biran önce konusmasini ama cok da kafama takmak istemiyorum gülcan.
her cocugun gelisimi baskadir cünkü.yine ilgileniyorum devamli konusuyorum elbette artik beklemek kaldi
konusacagi günü :) :)

Çevrimdışı burcu1

• Genç Üye
  • **
  • oğlum yağız
« Yanıtla #22 : Mayıs 14, 2007, 04:35:30 ös »
ya maşallah elifin boyu kaç bayağı uzun duruyorda
****burcu*****

Çevrimdışı iremnaz

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #23 : Mayıs 14, 2007, 07:44:37 ös »
valla burcu boyu kac cm bilemicem ama boylu diyebilirim ;)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #24 : Mayıs 15, 2007, 06:49:02 öö »
yok anacım konuşma krizimiğz tavan yaptı milletin hiçç derdi yokmuş diyorum çünkü konu komşu işi bırakmış halitin konuşmamasına takmış  >:( 17 aylık hala konuşmuyor aaa bizimki bundan 1 ay büyük şakır şakır konuşuyo  >:( valla laf ağzıma geldi bizimki biraz aptal ondan geç konuşacak dicektim hadi ya sabır dedim ama bidaha tekrarlanırsa oğlumun yanında olumsuz konuşmayın dicem sonrada adımız çok bilmiş ukalaya çıkacak yavrum herşeyi anlıyor benim ne gereği var sizemi dert oldu konuşup konuşmaması ya  :P annemde nerdeyse dicektim diyo sen kendi torunlarına bak diye halitin şekilli topu var ve halit bütün şekilleri atıyo yerine göre sizinki daha şekilleri bile tutamıyo diye nazar olur diye vazgeçtim diyo bide bu işin son yok cahil insanlarla bir oldunmu yandın benimkli bunu yapıyo seninki şunu yapamıyo bu bi tip benim babam senin babanı döver gibi olur ya ama sinirleniyorum artık  :(

Çevrimdışı burcu1

• Genç Üye
  • **
  • oğlum yağız
« Yanıtla #25 : Mayıs 15, 2007, 07:03:35 öö »
ah gülcancım sorma işte sanki marifet çocukları kıyaslamak,ay sinir oluyorum böylelerine cahillik işte takma be güzelim
****burcu*****

Çevrimdışı küçükprensim

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #26 : Mayıs 18, 2007, 10:24:41 öö »
merhaba arkadaşlar,
Batuhanın az konşmamasına artık takmıyorum çünkü her gün kısa kelimelerde olsa bişey söylüyor gibi. Tam net olmasada çalışıyor yavrum.
Gülcancığım Burcuya katılıyorum, Allah kimseyi cahillikle terbiye etmesin...! Bu arada Nilin bu konuyla ilgili yazılarını okuyacağım, tavsiyen için teşekkür ederim!  :)
Benim ilk baştan beri hem Almanca hem de Türkçe konuşmamın nedeni, Batuhanın çevresinde benden başka Almanca bilen yok (Almanya'ya annemlerin yanına gittiğimiz hariç). Etrafımdaki insanlar Türkçe konuşuyorlar bazen bende kendimi Türkçeye kaptırıyorum, bazende başka insanlarla Türkçe konuşurken Bathana dönüp Almanca konuşmuyorum (neden bilmiyorum) bazı insanlarda ben Almanca konuşunca alınıyorlar ve yanlış anlıyorlar beni ukala olarak görüyorlar...!  >:( Biliyorum, buna takmamam lazım ama elimde olmadan yapıyorum. Ben ama sadece Almanca konuşmaya gayret edeceğim artık ve çevremi takmayacağım!  :) Önemli olan Batuhan!  :)
Dün parktaydık, orada Batuhanın yaşıtı çocuklar gördüm, sadece Türkçe ile büyüyen, onlarda Batuhandan fazla konuşmuyorlardı.
Gülcancığım, bence bizim çocuklar gayet normal, herşeyin bir vakti var. Bizim ufaklıklarda zamanı gelince şakır şakır konuşacaklar!  :) Allah başka dert vermesin!  :)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #27 : Mayıs 18, 2007, 10:41:06 öö »
hilalcim hoşgeldin. aslında bi çok şeyin doğrusunu biliyoruz ama ben kendi adıma ne kadarını uyguluyorum dersem çok az çünkü herkes karışıyo düşün artık komşulara kadar akrabalrı geçtim artık  ;D oğluşum dün alttan 5. dişini çıkardı diğeride geliyo oda patladı patlayacak durumda. üsttekilerde aynı şekilde ama alttaki onlardan bi adım önde  ;D

Çevrimdışı küçükprensim

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #28 : Mayıs 22, 2007, 11:30:20 öö »
Batuhanın bu ara çok şükr diş sorunu yok. Doktorumuza göre yaklaşık 2 yaşına kadar rahatız, o zaman arka azıları bekliyoruz. İnşallah hayırlısıyla onlar da çıkar, diğerlerinde çünkü çok çektik :)
Neyse, Allah başka dert vermesin.
Bu arada, kendime çocuk psikolojisi ve gelişimi ile ilgili bir kitap aldım, onu okuyacağım. O zaman o herşeyi çok bilenlere güzel güzel bilimsel olarak olayları açıklayacağım :)

Çevrimdışı küçükprensim

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #29 : Temmuz 06, 2007, 10:37:03 öö »
arkadaşlar, bu sayfanın çok hareketli olmadığını önceden söylediniz ama bu kadar da hareketsiz olduğunu bilmiyordum.
neler yapıyorsunuz? bebişleriniz nasıllar? konuşmaları nasıl gidiyor? batuhan yavaş yavaş bir şeyler söylemeye çalışıyor ama henüz birşey anlaşılmıyor...!
sevgiler
Hilal