merhaba arkadaşlar,
Batuhanın az konşmamasına artık takmıyorum çünkü her gün kısa kelimelerde olsa bişey söylüyor gibi. Tam net olmasada çalışıyor yavrum.
Gülcancığım Burcuya katılıyorum, Allah kimseyi cahillikle terbiye etmesin...! Bu arada Nilin bu konuyla ilgili yazılarını okuyacağım, tavsiyen için teşekkür ederim!

Benim ilk baştan beri hem Almanca hem de Türkçe konuşmamın nedeni, Batuhanın çevresinde benden başka Almanca bilen yok (Almanya'ya annemlerin yanına gittiğimiz hariç). Etrafımdaki insanlar Türkçe konuşuyorlar bazen bende kendimi Türkçeye kaptırıyorum, bazende başka insanlarla Türkçe konuşurken Bathana dönüp Almanca konuşmuyorum (neden bilmiyorum) bazı insanlarda ben Almanca konuşunca alınıyorlar ve yanlış anlıyorlar beni ukala olarak görüyorlar...!

Biliyorum, buna takmamam lazım ama elimde olmadan yapıyorum. Ben ama sadece Almanca konuşmaya gayret edeceğim artık ve çevremi takmayacağım!

Önemli olan Batuhan!

Dün parktaydık, orada Batuhanın yaşıtı çocuklar gördüm, sadece Türkçe ile büyüyen, onlarda Batuhandan fazla konuşmuyorlardı.
Gülcancığım, bence bizim çocuklar gayet normal, herşeyin bir vakti var. Bizim ufaklıklarda zamanı gelince şakır şakır konuşacaklar!

Allah başka dert vermesin!