Gönderen Konu: 1998 ANNELERİ MERHABALARRR  (Okunma sayısı 2269 defa)

Çevrimdışı AYŞE BERRA

• Yeni Üye
  • *
1998 ANNELERİ MERHABALARRR
« : Nisan 28, 2006, 12:33:57 öö »
1998 ANNELERİ SİZLERLE PAYLAŞACAK ÇOK ŞEYLERİMİZ VARR ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİLERİ DERSLERİ ARKADAŞ GRUPLARI ÇOCUKLUKDAN YAVAŞ YAVAŞ KURTULMAYA BAŞLAMALARI DAHA NELER NELERR......

Çevrimdışı sevgi.2

• Yeni Üye
  • *
Ynt: 1998 ANNELERİ MERHABALARRR
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2006, 08:40:37 ös »
bu sayfayı yeni farkettim ve çok sevindim.Ancak şunu görüyorum ki açılan diğer sayfalar gibi pek cevap gelmemiş.Galiba herkes kendine ait bir sayfa açma telaşında.Bu sayfayı açtığın için teşekkür.İnşallah paylaşımlar olur da bazı sıkıntılarımız çözüme ulaşır.Örneğin 98 çocuklarının tümü benim kızım gibi sorumluluk duygusundan uzak mı?Acaba her istediğim alınsın,her istediğim yapılsın ve benden hiç bir şey beklenmesin beklentisi içinde mi?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2006, 08:49:40 ös »
Merhaba Sevgi.2 sanirim forumda aktif olan annelerin cocuklari daha kücük oldugundan bu bölüme yazilmamis.
Eger izin verirseniz arada ben de size katilir fikirlerimi paylasirim.
BEnce cocuklarin sorumluluk almak istemememesinin 98 li olmakla alakasi yok.Kücükken nasildi bu konuda kizinizin davranislari?

Çevrimdışı sevgi.2

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2006, 09:30:47 ös »
Nil ilgine çok sevindim.Özellikle anasınıfı döneminde sorumsuzluğunu farkettim ama küçük olduğu için normal karşıladım . Ben öğretmenim ve kızım yaklaşık 2 yıl ana sınıfına gitti.Bakımıyla anneanne  ilgilendiği için her istediği kabul edildi ve yerine getirildi,anasınıfı döneminde okula gitmek istemedi,sabah kalkmak istemediği gibi sınıfta oyun etkinliği dışındakilere katılmakta da zorlandı.1.sınıfta ödev yapma ,sabah kalkma sorun oldu,şimdi bunlara oda toplama,kıyafetlerini asma,matematik öncelikli olarak derslerden uzaklaşma gibi sorunlar eklendi.Kendi deyimiyle 'anne ben basit bir kızım.Bırak beni, benim aklım fikrim oyunda.'Tuvaleti geldiğinde bile sıkıyor,kızım tuvalete gitmen mi gerekiyor dediğimde hayır diyor.Bir süre daha sıkıp hatta biraz kaçırdıktan sonra gidiyor.(şunu belirtmekte yarar var.Kızımın normalde öğrenme problemi yok,oldukça zeki bir çocuk) Ne yapmalıyım?

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2006, 09:41:19 ös »
sevgi.2 iste bu demek istiyorum yasla alakasi yok.Sizin sansizliginiz anneannenin simartmasi olmus.Ana sayfadaki yazimda da yazdigim gibi simartilarak kuralsiz büyüyen cocuklar okulda ögrenme zorlugu cekiyorlar.ZEki de olsalar derse önceligi veremiyorlar, sorumluluk alamiyorlar.ama sen gec kalmis degilsinki.Kizina sorumluluk bilincini hala verebilirsin.Kizin birak beni ben basit bir kizim diye bir bahane bulmus.ama bu gelecegi icin cok kötü bir davranis oldugunu bilemez.HEnüz bu bilincte degil.Sizin anne baba olarak ona yaptiklarinin dogru olmadigini yavas yavas anlatmaniz tutarliliginizla onun davranislarini degistirmeniz gerekli.
Biliyorum söylemesi kolay diyeceksin ama inan bana gerceklestirmesi de  mümkün

Çevrimdışı sevgi.2

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mayıs 31, 2006, 09:49:08 ös »
canım seni meşgul etmek istemiyorum ama şunu sormak istiyorum.Kızımın davranışının yaşı ile ilgili olmadığını biliyorum da yaşı büyüdükçe bazı şeyleri farkedeceğini düşünüyordum ama olmuyor.Anneme de anne böyle yapma dediğimizde kırılıyor,ben yokken verin eğitiminizi diyor.Sence nereden nasıl başlamalıyım?Bu konuda çok okuyorum ama uyguladıklarım kısa süre etkili oluyor.Tutarlılık ve uzun süre  diyeceksin.Bunu bir süreklilik ,bir süreç haline getirebilmek için ne yapmalıyım?

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2006, 01:52:26 ös »
  Merhabalar benim de  7 Agustos 99 dogumlu bir oglum var ...Aral Dogukan ...

Anne olarak ben de bazen  fazla sey mi bekliyoruz Onlardan diye dusunmekteyim ,elbette her cocuk bir birbirinden farkli ve ozel ,bu nedenle hangi yasta ne yapmalari gerektigi konusunda  , nasil davranmalari konusunda genelleme yapmak ya da genel yazilanlara ,konusulanlara inanmak ,uygulamaya kalkmak ne derecede dogru olur diye dusunmekteyim...

Her donemlerinde farkli olumlu ya da olumsuz davranislari olmakta , bizde onlarla birlikte buyumekteyiz...

Aral anaokuluna krese bayilarak gitti ,hoplayarak ziplayarak ,ama O da ilkokula baslayinca zor kalkmaya basladi , okulda durumu iyi cok sukur ,sadece fazla konustugundan ve yavas hareket etmesinden sikayetci idi ogretmeni ,diger velilerle konusunca bunun butun cocukalrin genel tavri oldugunu ogrendim ,ilk yil hic kolay degil cocuklar icin , ogretmen ve anne babanin isbirligi icinde olmasi cok onemli , yurt disinda ayni dili konusamamaktan oturu kendimizi yeterince anlatamadigimi dusunuyorum cogu zaman ...
  Devam edecegim sonra...

Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı Papatya

• Genç Üye
  • **
  • U.S.A
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2006, 03:43:15 öö »
Bu konu dikkatimi cekti ....suan 6/5 yasinda kaan adinda oglum var eminim paylasacagimiz cok sey vardir ozellikle yurt disinda yasayanlar bilir okul veya kres zamani cocuklarda dil sorunu oluyor  bizde yaklasik 2 - 2/5 sene bu sorunu yasadik ama kucuk oglum ise abisine gore daha sansli buluyorum cunku bebeklikten krese basladi suanda iki dili konusuyor kresin faydasi bu olsa gerek..simdi gelelim benim sorunuma dedigim gibi iki dil olunca bende cok zorlaniyorum mesela ingilizceyi konustugum zamanlarda bazen turkce konusma ya ihtiyac duyuyorum cunku bazi seyleri ingilizde anlatmaya calisinca ortaya garip bir sey cikiyor yani nasil anlatsam ama dilim bu sefer turkceye donunce de cok iyi anlamiyor ama anliyor yai bazi seyleri KAVRIYAMIYOR burda yasayanlarin sorunu hep ayni suanda kaan iki dili konusuyor ama dedigim gibi turkcede bazi seyleri kavriyamiyor belkide biz daha fazla turkce uzerinde durmadigimiz icindir yada daha fazla orf ve adetlerimizi uygulayamadigimiz icindir ..kimbilir...pardon cikmam lazim ...
KAAN   24/03/00  &  DENIZ   02/08/04

Çevrimdışı ebircan

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2006, 09:28:01 öö »
98 anneleri merhabalar,
Büyük oğlum için de bir bölüm bulduğum için mutluyum.
Oğlumla fazla bir problemimiz yok aslında. Sadece ödevlerini tek başına yapmamasından şikayetçiyim.
Bununla ilgili onu heveslendirecek girişimlerde bulundum. Ama anladığım kadarıyla yanlış yapmaktan çok korkuyor.
Tavsiyelerinizi beklerim.
30.09.1998 EMRECAN BİRCAN
06.03.2006 İSMAİL BARIŞ BİRCAN

Çevrimdışı sarah

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2006, 05:56:35 ös »

MERHABA
Sevgi 2 düsüncene katilmiyorum.öyle bir niyetim yok .benim oglum 14 yasinda almanya da böyle yasadigi icin.ve sitede yabanci ülkede yasan anneler var.dogup büyümüsler .Onlarin düsüncelerini ögrenmek istemistim.
GÜLMENIN RESMI KIS ORTASINDA BAHAR YANI KARDELEN CICEGIDIR COCUKLARIM

Çevrimdışı sevgi.2

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Kasım 09, 2006, 03:43:27 ös »
sevgili Sarah merhaba hangi görüşüme katılmadığını gerçekten anlayamadım. Şey olabilir mi diye düşündüm.'Herkes bir sayfa açmak yarışında gibi görünüyor.'.Eğer buysa ben o zaman öyle düşünmüştüm.Konulara cevaplar birbirini takip etmediği için.Ama sitenin güzelliği konusunda seninle aynı fikirdeyim.KAtılmadığın konuyu bana belirtirsen çok sevinirim.