Gönderen Konu: Neden Normal Dogum???  (Okunma sayısı 4181 defa)

Çevrimdışı fibula

• Genç Üye
  • **
Ynt: Neden Normal Dogum???
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2007, 11:22:25 ös »
merhaba tekrar Vera,
tabii ki eskiden sezeryan yokmus, bir cok kadin doguramadigi icin maalesef hayatini kaybetmis. bir yandan da dusunuyorum, benim anneannem 16 defa dogurmus, hepsi evde, hepsi ebeyle. kimi zor kimi kolay. onun arkadaslarindan tarlada doguranlar az degil diger kadinlarin yardimiyla. hala guneydogu- ve doguanadolu´da kadinlar kar altinda bazen ebesiz dogum yapiyorlar.
ama simdiki dogumhaneleri düsünsene bir. cocugu kalp atislari her saniye kontrol ediliyor. hastane personeli. belki esin yaninda. annenin acilarini azaltmanin yöntemleri var, epidural tek degil cözüm degil. bu sartlar altinda doktorlarin herhangi bir tibbi gerekce olmadan sezeryan önermelerini anlamiyorum. normal dogumdan daha az riskli degil cunku bir ameliyat. ben cok ameliyat oldum. bir biopsi icin bile narkoz verdiklerinde onceden aciklamalar yapiliyor ya neler olabilir diye. insanin elinde olsa ameliyat olmaz valla, en azindan ben öyle hissetiydim.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2007, 11:58:51 ös »
sezaryen diye bir şans olmasaydı, doğurmazdım!

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
« Yanıtla #17 : Şubat 01, 2007, 08:14:41 öö »
annemler izmirde oturuyolar ve o sırada kanser tedavisi gördüğü için bana bakmaya gelemz diye ben hep normal doğum istedim çünkü kalkıp biranönce kendi işimi yapmak istedim ama oğluşum 9 ay boyunca bi kez bile dönmdi tüm kontrollerimizde tersti ben yinede son ana kadar bekledim hastaneye gitmek için belki son anda döner diye hastaneye gittiğimizde 6 cm açıktı rahmim ve beyfendi hala tersti boşu boşuna sancı çekmiş oldum yani sezeryanla doğum yaptım. tamam 3 günde kalkıyosun ama sonuçta bi ameliyat yani sizi bilmemde benim bazen haliti kucağıma alırken bile dikişlerimde içten bi gerginlik hissi oluyo yani asıldığını hissdiyorum. bu arada ben hamileyken doğumu düşünürken çok korkuyodum hatta kontrollerde bi kıza doğum için yatış verdiklerini duyduğumda çok ağlamıştım ama o an hiç korkmadım ve kayınvalidem çok sağolsun kendi kızı gibi ilgilendi benle çok emeği geçti kadının annemi aratmadı hiç.

Çevrimdışı funda-tuana

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #18 : Şubat 01, 2007, 08:25:27 öö »
bende normal doğum yaptım, bundan dolayı çok da mutluyum. 33 saat sancı çektim, rahim açılmadığı için sezeryan dediler ama ben istemedim. 00:15 de Tuana doğdu aynı gün saat 12'de hastaneden çıktım ve hamile kalmadan önce giydiğim kotu giydim o gün. ne bir şişlik ne başka bir sorunum oldu, dikiş de yoktu. Losa yatağına adet yerini bulsun diye yattım gelenler oldukca. benimde annem Almanyada olduğu için yanımda sadece keyınvalidem ve görümcem vardı, ALLAH razı olsun ikisindende çok ilgilendiler.

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #19 : Şubat 01, 2007, 03:46:59 ös »
Yasemin bu yazdigini cok güzel yazmisin "dogum yasanilmasi gereken bir olay" benim fikrimde bu.
benimde kesem patlamisti ama sanci yoktu, Nihanin bahsettigi o kokteyli bende icmek zorunda kaldim, ve birkac saat sonra acayip sancilarla dogumhaneye yetistim.
pda icin gecti artik ve pda siz normal dogum yaptim.
sadece 2,5 saat sonra Leyan dünyaya geldi, ama 2,5 saat boyunca cok cok kötü sanci cektim (2,5 saat "presswehen" türkcesini bilmiyorum  ::) ). :o (ilk hamileligi yasayan arkadaslari korkutmak istemiyorum ama...)
simdide bazen, yasanilmasi gereken bir olay, AMA birkere yasadim, ikinci bebek sezeryanla olsa karsi cikmam diyorum bazen, ama herhalde hamile olunca düsüncelerim degisir, mecbur kalmadiktan sonra, yine  normal dogumu tercih ederim.

ama sezeryanda gerekliyse iyiki öyle bir yöntemde var diyebiliyorum.

burada zaten mecbur kalmadiktan sonra normal dogum yaptiriyorlar.

*(12/2006)

[

Çevrimdışı pirox

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #20 : Şubat 03, 2007, 01:59:44 ös »
Tıbbi açından bir zorunluluk olmamasına rağmen sezaryeni tercih edenlerdenim.Çünkü kendimi normal doğuma ruhen hiçbir şekilde adapte edememiştim.Bu da yeteri kadar geçerli bir sebep bence..Normal olmadı diye de herhangi bir anı kaçırmış değilim..Bebeğimin çıkışı göz göze gelmemiz,çığlığını duymam,hepsini yaşadım-epidural saolsun...

Dün de normal doğum yapan bir arkadaşımın hikayesini dinledim,başına gelebilecek en korkunç tebcrübe olmuş..çok üzüldüm...Diyeceğim bünyeler farklı,normal oldu diye sorunsuz olacak demek de değil.Ülkemizde de eğer özele gitme şansınız yoksa devlette normal doğum-ki arkadaşımın bahsettiği Ankara'nın sayılı doğum hastanelerinden biri,ama özel değil-başınıza gelebilecek en kötü tecrübe olabiliyor..Normal doğumu bir kadına sorunsuz en güzel şekilde yaşatmanın birçok yolu varken burada neredeyse hiçbiri uygulanmuyor..yani tarlada kendi başına doğum yapanlardan pek farkları kalmıyor galiba...Doktor ve ebe hemşirelerin normal doğum konusunda yeterli olduklarına çok inanmıyorum nedenese??Tabii bu her hastanede böyle değildir..
Dido'74
Duru'03

nerey gittiğini gerçekten bilen insana dünya kenara çekilip yol verir.

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2007, 07:54:04 öö »
evet pirox sana katılıyorum bu ülkede parası olan her imkanı kullanıyor olmayan ise sürünüyor ve bu hastanelerde bile böyle sağlık herkesin hakkı ve herkes eşit şekilde faydalanmalı. ben doğumumu özelde yapmak istemedim ve eşime herkes nasıl doğuruyorsa bende öyle doğurucam dedim ama doğum yaklaştıkça ve bebekte ters olunca korkmaya başladım bide buna ssk da doğum yapnların hikayeleri eklenince vazgeçtim tabi  :-[ benimde bebeğim ters olmasaydı epidural ile normal doğum istiyodum aslında hem çok ağrı çekmiyosun hemde heranı yaşıyosun.
bence imkan varsa neden kullanmayalım arkadaşlar bunda yanlış olan bişey yok  ???

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2007, 09:25:21 öö »
Ben de epüdral ile normal doğum yapanlardanım, doğum o kadar rahat ve hızlı olduki epüdral olmasa mıydı acaba diye de düşündüm sonradan ama belki de olduğu için bu kadar rahat oldu.  Epüdral, normal doğum sürecini yavaşlatan bir şey diye biliyordum, o yüzden baştan biraz endişelenmiş ve istememiştim ama doktorumun "aman boşuna o kadar acı çekmenin anlamı yok" demesi ve epüdral hakkında detay vermesi üzerine ikna olmuştum.  Geciktirdi mi  evet, yarım saatte bitecek doğum 2 saatte bitti ama bu süreç içerisinde hafif kasılmalar dışında hiç bir ağrı hissetmedim (Mucize gibi birşeymiş).

Diğer taraftan herkesin de aynı olmuyor, bir arkadaşım daa ynı hastanede aynı şekilde doğuma başladı ama saatler süren eziyetten sonra sezeryan yapmak zorunda kaldılar.  Olmayınca da olmuyor:(

Ben her zaman doğum, doğal bir süreç olan hamileliğin sonlanması demek ve her hangi bir risk olmaması durumunda ki teknoloji risklerin çoğunu önceden görebiliryor, normal olmalıyı savunmama rağmen bu konuda kimseye psikolojik baskı yapılması taraftarı değilim.  Normal koşullarda normal doğum teşvik edilmeli ama zorlanmamalı.  insan kendini neye hazır hissediyorsa o kişi için doğrusu odur .

Ama bir şeye katılmıyorum, Turkiyedeki doktor ebe hemşirelerin yetersiz oldukları. Yetersiz olanlar elbetteki vardır ya da devlet hastanelerinde işini ciddiye almadıkları için yetersiz görünenler ama bunu genellemek yanlış bence.  Doğum doğal bir süreç ve doktorlar sadece bu süreci takip eden kişiler.  Yıllarca ebeler bu işi evlerde sorunsuzca gerçekleştirebilmişken, günümüzün modern koşullarında mı beceremeyecekler. istisnalar daima olacak ama lütfen genellemeyelim.

Not: Doktor değilim, gerçekten zekasını gösteren bilimsel yaklaşım içinde ve de tatminkar açıklamaları olanlar hariç çoğuna da güvenmem ama böööle de düşünürüm arkadaşlar:)
Ayla

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2007, 10:17:55 öö »
canım doktorlar yeterli yetersiz diye söylemedim ben. zaten genelde özele gittiğimiz doktaorlar ssk daki doktorlar. ama yaklaşımları çok farklı ssk da suratına bakmayan insanlar özelde parayı baınca seninle yarım saat lak lak yapıyolar. ablam ssk da normal doğum yaptı ve ilk doğumu caında kıymetlidir bağırmış biraz ve hemşire gelip bağırmış o işi yaparken banamı sordunda şimdi burda bağrınıyosun diye  >:( çookk ayıp bişey bu özelde hastaneyi yık kimse gık dermi bakalım özek ve ssk daki davranışlar çok farklı ve beni en çok kızdıran bu davranışlarda bulunanaların aynı insanlar olması  >:( tabiki böyle olmayanlarda vardır belki ben hiç rastlamasamda ama bunlarda bir elin parmağını geçmez bence

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2007, 01:29:18 ös »
ya tabi bi de bu tarafı var işin.   Ben ssk'ya pek maruz kalmadığımdan oradaki insanlık dışı davranışlardan da çok haberim olmamış anlaşılan. 

« Son Düzenleme: Şubat 05, 2007, 01:29:48 ös Gönderen: yaya »
Ayla

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2007, 01:46:04 ös »
valla aylacım sanırım bu konuda şanslı kesimdesin. ben bu konuya çok üzülüyorum malesef ve bu bazen en yakınımzdaki insanların bile canını yakabiliyo bu büyük haksızlık neden ben param olduğu için kolay doğum yapabiliyorumda ablam bu tür bi muameleye maruz kalıyo. neyse konu dağıldı zaten buda uzun bi mevzu  :-\