Gönderen Konu: ikinci bebek istiyoruz  (Okunma sayısı 9773 defa)

Çevrimdışı dilekk

• Yeni Üye
  • *
ikinci bebek istiyoruz
« : Ocak 15, 2007, 04:49:45 ös »
ikinci bebegi yapmak istiyoruz oglum simdi 15 aylik 3. ayda filan hamile kalmak istiyorum ikisi zor olurmu acaba simdi bu iki yas sendromunu okudum büyük ihtimalle bende yasarim cünkü sorunlu ne varsa kerem fazlasiyla yasiyor.iki taneden fazla istemiyorum suan beni düsündüren sey ikisine birden bakmak zor olurmu

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
Ynt: ikinci bebek istiyoruz
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2007, 12:06:41 öö »
Merhaba dilek.

Benim kizlarin arasinda üc yas var, ben kendi asimdan büyügü anaokuluna baslasin ikinci öyle gelsin demistim, ve öyle oldu...  Benim sahsi fikrim de arada 3 yas olmali, cünkü böylece büyük cocugu bir kardesi olacagina hazirliyabilirsin, anlayip kavriyabilir hic olmazsa bazi seyleri, ve kendi basina bazi islerini görebilir, kendi basina oynayip ilgilenebilir... Ve ilk 3 yil bir cocuk icin cok önemli deniliyor hep, ben bu üc yilinin tamamini büyük kizima vermek istedim. Bu tabiki sahsi fikrim benim...

sevgiler...
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı dilekk

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2007, 10:17:33 ös »
cok dogru seyler yazmissin ben bu acidan hic düsünmemistim ben ikiside aradaan ciksin gibisinden düsünmüstüm cünkü en fazla iki cocuk düsünüyoruz.yazdiklarini düsüncem cok tesekkür ederim.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Ocak 27, 2007, 10:04:54 ös »
Bizdede durum ayni 3 yas fark var ve ben bundan cok memnunum. Sibel'e katiliyorum

Çevrimdışı imo

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2007, 07:57:16 ös »
açıkçası bende ikinci bir bebişi çok istiyorum ama kızım şu an 2,5 yaşında o iki yaş sendromu denen şeyin tam ortasında ve kesinlikle kardeş filan istemiyo.hatta hiç bir şeyini paylaşmak istemiyor şu an .bazen annecim bebek yap diyor ama arkasından mutlaka ekliyor yanlış anlaşılmasın diye ; kardeş değil ben kardeş istemiyorum hamurdan-kağıttan vs. bebek istiyorum.  ;)
bu sebepten bende en azından 3 yaşını doldurmasını hatta anaokuluna başlamasını bekliyorum,tabi hala fikrimi değiştirmemiş olursam.

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2007, 01:04:13 ös »
Dilekcigim, bence birazda büyük cocugun karakterine bagli birsey, önceleri 2 yas fark olsun diyordum, ama Leyan cok zor bir bebekti, simdi kizim cok neseli falan ama 2 yasina kadar cok büyük uyku sorunlari yasadik ve o yüzden biraz daha gec olsun dedim.
su an kizim 2,5 yasinda ve ikinci cocugu istiyoruz, hem kizima biraz büyüyünce arkadasta olur, evde yalniz oynamasini bilmiyor, sürekli bizle oyanamak istiyor.

*(12/2006)

[

Çevrimdışı fibula

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2007, 11:24:37 ös »
Merhaba,
her cocuk iki yas sendromunu yasiyor ama bazisi cook hafif bazisi cok siddetli. Bazi cocuklar icin, evdeki kardes onun enerjisini olumlu olarak kanalize ediyor.
Bazi cocuklar yuvaya gidiyorlar, evde kendilerinin yarattigi boslugun baska bir bebek tarafindan doldurulmasini hazmedemiyorlar. Yuva da huysuzluk cikartiyorlar. Bebek anneye daha cok vakit  icin krize giriyorlar.
hic bir seyin garantisi yok. ne derler guzel turkcemizde asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik...
Bence ikinci bir cocuk icin en uygun zaman, anneyle baba kendini ne zaman hazir hissediyorsa odur. Tabii birinci cocugun bebekligi de önemli bir rol oynuyor karar da. Mesela Aygül´ün anlattigi gibi...
Bizim ikinci geldiginde oglan tam 2 yasinda olacak, bakalim basimiza neler gelecek. Icimde olumlu bir his var. Ki biz burda tamamen yanliziz. Kimse yok.
Hayirlisi.....

Çevrimdışı sularda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2007, 09:18:16 öö »
Fibula, bende seninler aynı durumdayım. Kısmetse doğum yaptığımda oğlum 2 yaşını doldurcak. bakalım ikinci olunca biz negibi fırtınalar atlatcaz. Ben senin kadar olumlu düşünemiyorum. Korku kapladı bile ama olsun. Başedeceğiz artık napalım başa gelen çekilir. Doğumdan önce tek istediğim oğlumun kendi başına uyumayı öğrenebilmesi bunu başarsam gerisini hallederiz herhalde.
Sultan - 1978
Arda   - 2005
?       - 2007 ( kısmetse )

Çevrimdışı fibula

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2007, 01:27:09 ös »
Merhaba Sularda,
eminim hersey bir sekilde yoluna girecektir. Cocuklar ogreniyorlar vakti gelince yanliz uyumayi da yemeyi de... Bizim ki de hala uyumuyor yanliz ne oglen ne aksam. Ama yanina yatarsan 5 ila 10 dakkada daliyor. Bu da acikcasi bizi cok rahatsiz etmiyor. aksam zaten babasi yatiriyor onu, butun gorusmediklerinden ozluyorlar birbirlerini. ben odadan iceri giremiyorum bile.
Ben mesela bebek dogmadan emzirmekten kesmek istiyorum aslinda ama burda konustugum bir cok anne, iki uc senedir emzirmedikleri buyuk cocuklarinin, bebek gelince "banane ben de emecegim" moduna girdigini anlattilar. ben yarin sabah kessem sütten, alti ay var bebek gelene kadar. karar verdim, stres yapmayacagim oluruna birakacagim. esim de ayni kani da. hani hamilelikte sorunlar cikarsa ayri ama. onu da zamani gelince dusunuruz dedik. simdilik goguslerimin acimasi disinda bir sorun yok. zaten gunde bir kere, sabah...
Guzel bir hamilelik diliyorum öncelikle.
Tadini cikarmaya calis, ben pek beceremiyorum maalesef. gunler gelip geciyo, karnimin ustune elimi bi sabah bi aksam koymus oluyorum. biraz sucluluk duygusu bile var. oglan o kadar dolduruyorki gunumuzu, nerdeyse 4 ay bitiyo anlamadik nasil gecti bu zamana kadar...

Çevrimdışı sularda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2007, 10:43:05 öö »
Zamanın geçtiği konusunda haklısın. Birde başımızda uğraşacak oğluşlarımız olduğundan ikincisine kısmetse doğduktan sonra vakit ayırırız artık. Ne yapalım bir şekilde ayarlancak.
Sultan - 1978
Arda   - 2005
?       - 2007 ( kısmetse )

Çevrimdışı aslınaz

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2007, 11:36:40 öö »
MERHABA DİLEKK
BENİM KIZIMDA 10 AYLIK.EŞİME KALSA HEMEN ŞİMDİ İKİNCİ BEBEĞE HAZIR :)
AMA BEN HEMEN DÜŞÜNMÜYORUM.AMA ÇOK ARA VERMEK TARAFTARIDA DEĞİLİM.ARALARI 3 YAŞ OLSUN İSTERİM.ALLAH İSTERSE BENDE 2 ÇOCUK İSTİYORUM.ANNENİN YAŞIDA ÖNEMLİ BURDA.MESELA BEN 27 YAŞINDAYIM.İKİNCİYİ 30 YAŞINDA DOĞURMAK İSTİYORUM.KEŞKE CESARETİM OLSADA ŞİMDİ HAMİLE KALSAM. :) BİR YAŞ BİR YAŞ BENCE..YAŞ İLERLEDİKÇE İŞLER ZORLAŞIYO.
SANA TAVSİYEM EĞER HAZIRSAN YAP SONUÇTA ARADAKİ YAŞ KAÇ OLURSA OLSUN BBENZER ZORLUKLAR YAŞAYACAKSIN.ÖNEMLİ OLAN SENİN NEYİ İSTEYİP NEYİ İSTEMEDİĞİNİ DOĞRU BİLMEN CANIM.

Çevrimdışı bilge

• Genç Üye
  • **
  • ılgaz ve kardeşi cemre
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2007, 11:07:00 öö »
merhaba arkadaşım ikinci çocuğu erken düşünmene çok sevindim çünkü ben bir hata yapıp kızım büyüsün düşünürüz diyordum keşke demeseymişim aralarında 6 yaş var ve çok zor keşke 1,5  -2 yaş ara verseymişim hem iş hayatım bitti hem yaşım geçtiği için eziyetli bir hamilelik yaşadım hem de büyük kızımın okuluna denk geldi onun için bir yıl geç verme kararı aldım kıskançlıkta cabası eğer ikici çocuğu istiyorsan hiç düşünme yap derim en fazla 5-6 yıl eziyet çekersin ama ara verirsen bu süre iki katına çıkıyor ama ilerisi için canlı örnelleri var kardeşlikle beraber arkadaşlıklarıda çok menun edici oluyor yani yaş farkının az olması onlar içinde çok iyi neye karar verirsen ver en doğrusu yine eşinle sana ait iyi ve müjdeli haberler ver bize

Çevrimdışı dilekk

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2007, 10:14:33 ös »
bilge 2 hafta önce türkiyeye anklaraya gelmistim dönüste ikinci bebekten vazgecmistim nedenide cocukla seyahat edilmiyor ve 2 hafta kaldim sürekli keremle ugrastim ama simdi senin yazdiklarinda cok mantikli tektrar yapmak isdedim coooook kafam karisti yapsammi yapmasammi yine düsüncem ....

Çevrimdışı bilge

• Genç Üye
  • **
  • ılgaz ve kardeşi cemre
« Yanıtla #13 : Mart 06, 2007, 08:29:39 ös »
merhaba dilekciğim şu aralar yoğunum pek bakamıyorum foruma yazını görünce takıldım ama kafan karışmasın karar senin ama her çocuk bir olmuyor ben büyük kızım 2,5 yaşındayken izmir den antep e tam 17 saat yolculuk yaptım çok güzeldi ama küçük kızımla bornova dan karşıyaka ya yarım saatte gidemedim otobüsten inip taksi tutmak zorunda kaldım yani sonuç ta kerem i büyütüp bir çocuk yaparsan sıkıntılı iki haftaların hiç bitmez çünkü şimdi kıskandığı için büyük kızımda huzursuzluk çıkarıyor ve iki çocukla sıkıntı çekiyorum ama ne olursa olsun onları arada da  olsa oynarken görmek her şeye değiyor (doğru karar senin verdiğindir ) kerem e ve kendine iyi bak

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #14 : Mart 07, 2007, 10:53:09 ös »
bence bu kisiye bagli bir durum.. ben kesinlikle 2-3 yas farkla 2. cocuk dogurmak istemedim... özellikle calisan bir anne oldugumdan beni asardi.. Eda ve Elanin arasi tam 4,5 yas.. bana göre cok ideal... Eda kendi basina bir sürü is beceriyor.. ayrica bana yardimci oluyor... kiskanclik olaylarida minimum düzeyde...

herkes kendine hangi zamani uyugun görürse o zaman yapmali...

Nilüfer Saner& Eda& Ela
sen gülünce ben cok seviniyorum (Eda)