Merhaba;
Oğlumun kitaplarından sevdiklerini yazayım.
İş bankası yayınlarından elimizde olanların hepsini seviyor: Aslı ile Ayçocuğu** , Mutlu Su Aygırı*** (Buna ben de bayılıyorum), Minik Balık (bu da fena değil), En Güzeli Benim Evim*, Değnek Adam***, Minik Köpek**, Kız kardeşim Doris*, Ağabeyim Boris, Sakar Cadı Vini'nin Ejderhası, Sakar Cadı Vini. Bunların hepsi de hoş kitaplar ama yanlarında yıldız koyduklarımı daha çok seviyor. Tavsiye isterseniz öncelikle yıldızlılar derim.
Tübitak yayınlarından bir çoğu var bizde de ama nedense "Atık mı? Hiç dert deği" isimli olan benim sevmediğim bi tanesini pek seviyor (başı sonu belli olmayan bişey. Vermek istediğini 2-3 yaşındaki çocuğun algılaması zor, sizin ona anlatmanız gerek. Ama sanırım resimlerinden dolayı sevdi kitabı).
Bir de "Kültürlü Kurt" u * seviyor (buradaki hikaye güzel, anlaşılır en azından). diğerlerini yazmıyorum onlar öğretici olmuşlar ama küçük çocuk için eğlenceli bir anlatımları yok.
Diğer yayınevlerinden tek tük var: Elmer ve Hipopotamlar** (çok sevimli bir kitap), Ellerimi Yıkamak istemiyorum (Tudem'in ama bu da öğretmeye çalışırken pek eğlendirememiş), El Bebek Gül Bebek (Kır Çiçeği Yayınları) (bunu da çok seviyor). Peynirimi Kim Kaptı (Epsilon yayınlarından güzel bir kitap ama çok uzun).
Oğlumun sevdiği bir de 3 boyutlu kitaplar var: Orman Cinleri ve Devler. ikisini de seviyor.
Bambi ve Winnie The Pooh Serisini de çok seviyor. Cemile serisinden de 2 kitap var ama ben pek sevmedim onları.
Masal Kitaplarımız da var ama onları yazmıyayım. Masal Kitaplarının hepsi birbirine benziyor bence.
Sanırım benim oğlum içinde hayvan kahramanları olanları seviyor:)), bir de okurken eğlenceli okuduklarımı (anlatımı güzel olanlar) diyebiliriz.