Gönderen Konu: 2,5 Yaş için kitap tavsiyesi  (Okunma sayısı 2737 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
2,5 Yaş için kitap tavsiyesi
« : Ocak 15, 2007, 07:40:51 ös »

Arkadaşımın kızına kitap hediye etmek istiyorum, önerilerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı Papatya

• Genç Üye
  • **
  • U.S.A
Ynt: 2,5 Yaş için kitap tavsiyesi
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2007, 03:56:54 öö »
Bende gecenlerde hediye olarak kitap aldim burda kitaplarin ustunde yasina ve ayina gore belirlenmis onun icin kitap alirken zorlanmadim barney,dora kitaplari aldim cokda beyendiler sizde yasina gore bulabilirsiniz kolay gelsin :)
KAAN   24/03/00  &  DENIZ   02/08/04

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2007, 07:06:13 öö »
Banucugum forumda cocuk kitaplari bölümü var bilmiyorum oraya baktinmi. Bir kac arkadas yazmis tavsiyelerini. Linki asagya koydum.
Bu yaslarda en dogrusu karton kitaplar cok dayanikli oluyorlar. Gecen gün kitapcida cars'in hikaye kitabini bulduk onu aldik. Koray elinden birakmiyor. Ben hikayeyi okuyorum oda resimlere bakiyor. Birde kalin kartondan ufak kitaplar var icinden tirtil veya ugurböcekleri geciyor. Onda dil gelisimi icin faydali bence. Kitabin ortasinda delik var ve tirtil onun icinden geciyor, belki görmüsündür  ve sayfayi cevirdikce baska bir yerde oluyor... http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,749.0.html
« Son Düzenleme: Ocak 18, 2007, 07:07:16 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2007, 09:08:40 öö »
Banu gecen gün carrefourdaki oyuncakcida "Cemile" serisi vardi. Koraya ondan aldim. Cok sirin ve egitici hikayeleri var. Bir tanesi 3.5ytl. Yalniz kalin karton kitabi degil.

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2009, 01:35:05 öö »
cocuk egitimi konusunda guvendigim bir insan (bu konuda egitimli biri)  su yayinevlerini tavsiye etti, tubitak,is bankasi,ya-pa,morpa ve kök yayinlari...tubitagin okul oncesine ait tum kitaplarini ogluma almayi dusunuyorum...bazilari agir gelebilir ama saklar daha sonra cikartirim ya da resimlerine falan bakariz ...hepsiburada.com da cok fazla tubitak yayini ve cocuk kitabi var....kitap sitelerinde bile bu kadarini gormemistim...tavsiye ederim...bir de forumun cocuk kitaplari bolumu var denmis ama ben bulamadim :(
sevgiler...
hatice akgun kilimci
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2009, 09:49:34 öö »
selamlar.  Tubitak kitaplarından ben de oğluma aldım, ilk başlarda seviyordu ama diğerleri yanında sönük kalınca onları pek tercih etmiyor artık. Çocukların ilgisini çekecek hikayeler şeklinde bir anlatım yok onlarda.  Açıkcası 2-3 yaş için umduğumu bulamadım Tubitak yayınlarından ağır olduklarından değil de eğlenceli olmadıklarından.  Ara sıra okusak da, daha ileri yaşlarda bilgi edinmek için okumak üzere bekletiyorum.  diğer bahsettiğiniz yayınevlerinin kitaplarını daha çok seviyor:)

Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2009, 12:00:55 ös »
merhaba yaya
oglunuzun ve sizin sevdiginiz masal kitaplarini isim olarak paylasir misiniz
sevgiler
hatice kilimci

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2009, 12:50:20 ös »
Ben de Is bankasi yayinlarinin cocuk kitaplarini cok begeniyorum.Yabanci yazarlarin taninmis kitaplarini Türkce´ye ceviriyorlar genelde.
Bu safda da cocuk kitaplari önerilerini bulabilirsiniz:

http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,749.30.html

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2009, 11:25:48 ös »
bugun is bankasi yayinlarinin onunden gectim sonunda,mutlaka gidin cok guzel kitaplar var...bir de liste veriyorlar elinize hangi yasa uygun hangi kitap var ve fiyati nedir,eger astronot olsaydim ve minik isimli 2 kitap aldim,ikisi de cok guzel,renkler,resimler ,anlatim harika,ayni yabanci kitaplar gibi,daha once gorduklerime hic benzemiyo..minikde resimler en ince ayrintisina kadar cizilmis,duvar kagidinin desenine kadar ama pastel tonlar oldugu icin gozu yormuyor...bu arada netkitap.com da % 30 indirimli satiliyo is bankasi yayinlari,benim 10 liraya aldigim minik netkitapta 6,5 lira mesela...sadece 2 kitap aldim begendigim diger kitaplari da netkitap tan alicam,pisi kedi serisi ve hikaye kitaplari cok hosuma gitti..bir de cocuk kitaplariyla ilgili bir site ogrendim www.kipitap.com , bakiniz
sevgiler...
hatice kilimci

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2009, 09:57:34 öö »
Merhaba;

Oğlumun kitaplarından sevdiklerini yazayım. 
İş bankası yayınlarından elimizde olanların hepsini seviyor: Aslı ile Ayçocuğu** ,  Mutlu Su Aygırı*** (Buna ben de bayılıyorum), Minik Balık (bu da fena değil), En Güzeli Benim Evim*, Değnek Adam***, Minik Köpek**,  Kız kardeşim Doris*, Ağabeyim Boris, Sakar Cadı Vini'nin Ejderhası, Sakar Cadı Vini. Bunların hepsi de hoş kitaplar ama yanlarında yıldız koyduklarımı daha çok seviyor.  Tavsiye isterseniz öncelikle yıldızlılar derim.

Tübitak yayınlarından bir çoğu var bizde de ama nedense "Atık mı? Hiç dert deği" isimli olan benim sevmediğim bi tanesini pek seviyor (başı sonu belli olmayan bişey.  Vermek istediğini 2-3 yaşındaki çocuğun algılaması zor, sizin ona anlatmanız gerek.  Ama sanırım resimlerinden dolayı sevdi kitabı).
Bir de "Kültürlü Kurt" u * seviyor (buradaki hikaye güzel, anlaşılır en azından). diğerlerini yazmıyorum onlar öğretici olmuşlar ama küçük çocuk için eğlenceli bir anlatımları yok.

Diğer yayınevlerinden tek tük var: Elmer ve Hipopotamlar** (çok sevimli bir kitap), Ellerimi Yıkamak istemiyorum (Tudem'in ama bu da öğretmeye çalışırken pek eğlendirememiş), El Bebek Gül Bebek (Kır Çiçeği Yayınları) (bunu da çok seviyor).  Peynirimi Kim Kaptı (Epsilon yayınlarından güzel bir kitap ama çok uzun).

Oğlumun sevdiği bir de 3 boyutlu kitaplar var: Orman Cinleri  ve Devler.  ikisini de seviyor.
Bambi  ve Winnie The Pooh Serisini de çok seviyor.   Cemile serisinden de 2 kitap var ama ben pek sevmedim onları.

Masal Kitaplarımız da var ama onları yazmıyayım.  Masal Kitaplarının hepsi birbirine benziyor bence.

Sanırım benim oğlum içinde hayvan kahramanları olanları seviyor:)),  bir de okurken eğlenceli okuduklarımı (anlatımı güzel olanlar) diyebiliriz.

Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2009, 02:25:37 ös »
cok tesekkurler yaya kitap tavsiyelerin icin...is bankasi yayinlarindan minik ** -benim küçük yildizim * kızkardesim doris**
bir de tavsan peter ile renkler-sekiller kavramlar var bizde de,eger astronot olsaydim da eglenceli bi kitap ..internetten siparis edince de icini goremiyosun ama hepsi guzel kitaplar...mutlu suaygirini alicam herkes onu sölüyo...tubitak ın da kulturlu kurt ve deniz kiyisinda adli kitaplari geldi bir-iki baska kitap da almisim ama onlar da 6-8 yasa hitap ediyo..kitaplarin en arka sayfasinda yas araliklari da var-artik daha bilincli siparis verebilirim :) ne pahali is degil mi kitap ve oyuncak isi,3-5 derken bi liste en az 100 lira..kendime 100 liralik bisey alirken 10 kez dusunurum ama sozkonusu cocuklar hele de onlarin kitaplari ve oyuncaklari olunca comert oluyorum :) insaallah ilgilenir can da...seviyo kitap okunmasini ona-resimlerine bakmayi falan ama bizde uyumak icin ise yaramiyo, o ne -bu ne derken uykusu aciliyo :)
sevgiler..
hatice kilimci

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 04, 2009, 03:49:44 ös »
timas cocuk un 365 civil civil etkinlik kitabini begendim ve aldim...cocuklarla yapilacak bir suru calismalar var icinde...boyama...kagitla yapilacaklar...peceteyle yapilacaklar ...harika bir kitap...hepsini su an yapamayiz ...su an ben yapiyorum can da yaptiklarimi karaliyo ama bizlere fikir vermesi acisindna cok guzel...tabi ki yabanci bir yayinin cevirisi :(
renkli-cıvıl cıvıl-parlak kagida basip sipiral yapmislar ve fiyati da 17,5 ...kesinlikle deger...cocuk resimlerine baksa yeter :)
sevgiler

Çevrimdışı GÜLÇİN

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2009, 06:23:11 ös »
slm benım oglumda eylul 1 dogumlu kıtap okuoyrum ama dınlemıyor acaba nsl dınlemsını saglıyacagım

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2009, 07:12:54 ös »
Merak etmeyin bir süre sonra yeter artık okumaktan yoruldum dersiniz.   Resimli kitapların resimlerine bakarak kısa hikayelerini anlatabilirsiniz.  ya da hiç bir şey yapmayıp ısrarla ortalıkta kitap bırakın alıp kendiniz okuyun, o dinlemese de siz kısa kısa okuyun zamanla ilgisini çekiyor.  Benim oğlum da kitaplara çok ilgisiz görünürdü ama tam kaç yaşında başladı hatırlamıyorum ama 2-2.5  yaştan sonra kitap kurdu oldu.  şimdi uzun kitapları bile zevkle dinliyor, hatta sınır koymak zorunda kalıyorum:)
Ayla

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2009, 08:23:02 öö »
Kendimde kitaplara cok merakli oldugum icin cocugumu kucagama alip ona ufak yasta hikayeler okumak istedim, ama Koray tam tersi, hic kucagama gelmeyip dinlemezdi. Cok üzülüyordum acikcasi ve Aylaya katiliyorum. Bende o oynarken yanina gidip sesli bazen sessiz kitap okurdum yaninda. Beni öyle görmesi (model den ögrenmek) ona yeterli oluyordu. Onu öyle kabul etmem gerekti. Kendi basina bakiyordu, yasi ilerledikce soru soruyordu. Simdi bazen birlikte bakiyoruz bazen kendisi bakip ayni sekilde soru soruyor. Kizim tam tersi, bütün kitaplari kucagama yigiyor ve birde güzel oturuyor kucagama ve hepsini oku diyor. Demek istedigim cocuklar farklilar. Kitaplarin sürekli görmesi ve ulasabilmesi onlari kitaplari sevdirir.