Gönderen Konu: Eylül 2006 bebekleri!!!  (Okunma sayısı 55524 defa)

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
Ynt: Eylül 2006 bebekleri!!!
« Yanıtla #1395 : Nisan 30, 2009, 07:40:14 ös »
Vaka 1 17 Mayıs sabahı Bade banu Burcu Nevra kahvaltıda.
Meyvalı yoğurt promosyonu oyuncak birdenbire ortaya çıkıyor(evli çocuklu bunamaya az kaldı Banu hatırlayamıyo ayrıntıları idare edin)
Nevra oyuncağı paylaşmaya meyilli
Bade hayır diyor, bu benim evim benim annem benim oyuncaklarım benim sandalyem
Nevra boynu bükük, napalım sen ne kadarın verirsem razıyım
Olmaz diyor Bade hepsi benim
Nevra patlıyor
Bade patlıyor
Bir çığlık feryat feveran (saat sabah sekiz)
Banu oyuncağı alıp sakince çöpe atıyor
Paylaşamazsanız oynayamazsınız
Kızlar donup kalıyor ve susuyor

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #1396 : Nisan 30, 2009, 07:44:27 ös »
Manolya Bade bizim kızlardan epeyce iri. Fotoğraflarda öyle çıkmış.
Doğru olan ilk tespitin.
Geçmiş olsun Burcu belki okuldan almamıştır. Bir sürü kapalı yere giriyoruz. Market asansör alışveriş merkezi.
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2009, 08:30:49 ös Gönderen: banu75 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1397 : Nisan 30, 2009, 09:41:45 ös »
Cok seker kizlariniz. Sizleri göremesek de cok iyi oldu Nevra ve Bade yi gördük.
Gecmis olsun Burcu. Ilk aylarda cok SIk hasta olabilirsiniz.Ama daha birgün gitti degil mi ozaman büyük bir ihtimalle baska yerden bulasmistir.
Tuana da karakter itibariyle cok inatci. cok net belirlenmis kurallarimiz olmasina ve bunlara uymasina ragmen bazi zamanlarda cok enerji gerektiriyor.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1398 : Mayıs 20, 2009, 08:00:03 ös »
ama bu haksızlıkkk..
şimdi hem 2 yaş dönemi sıkıntıları olacak, inatları, başkaldırmaları, hemde sen bu dönemde ona bişeyler öğretmeye çalışacaksın..yok çişini yok dişini, yok oturup yemek yemeyi yok giyinmeyi..e ama çocuk inattt...nasıl öğrenecek..öğretmesek olmuyor mu..? yani ayak diremese hepsini bi çabuk bi güzel yapacak..ama yok anam babam inadım inat affedersiniz kıçım iki kanat...yapmıycamda etmiycemde..e öğretmeye niye çalışıyorum o zaman..yani herşeyi iki takla atark bin türlü oyunla yapmaktan sıkıldımm..yapmıyorumda artık ama bu sefer beni istemiyor..illa evde başka birileri oluyro bu ara..onları istiyor..senn gitt'lerle kovuluyorum....
yani BAde, dedikodu gibi oluyor annecim ama bunlarıda aslında seninle bin kere konuştuk ama ben buralardada sıkıntımı boşaltmak istiyorum kusura bakam..bende insan evladıyım yanii..benimde bazı sınırlarım ve de sinirlerim var..

aslında elbetteki seni çok seviyorumm.. bu konuda yazacak daha bi dolu şeyim var ama şimdi yağmur yağarken balkona çıkıp bi hava almak hatta üşümek istiyorum..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1399 : Mayıs 21, 2009, 02:10:02 ös »
Burcu'cum cocuklar hic bir dönemde birisi birsey ögretmek istediginde ögrenmezler. SIKIlirlar.Hele ki 2 yas sendromunda "Ben sitersme yaparim sitemeszsme yapmam dünyanin merkezinde ben varim" diyen cocuklar hic :) Sen hicbirsey ögretmeye calisma.Birlikte birseyler yaparken o ögrenecek zaten.Önüne tabagini kasigini yemegini koydugunda karni acsa yiyecek  merak etme.
Yapmayacagim dediginde "Peki yapma annecim sen kiyafetini GIYME biz de parka GITMEYELIm" demeyi dene.sakince yanindan ayril.
BEnim 2 bogam dogustan 2 yas sendorumlu:)O derece inat yani.2 yas sendromuna girdiklerinde ben de burada sizlere aglarim:) 

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1400 : Mayıs 25, 2009, 07:30:04 ös »
ben senin boğalar iki yaş dönemine girene kadar daha çook ağlarım, öyle gözüküyor...çünkü bu cimcimeyi tanıyan herkes 'evet, kendi kararlarına Fazlasıyla tutkun bir çocuk" diyor..gerçektende çok !kararlı' -inat lafını özellikle kullanmadım ama demek istediğim alttan alta o-   

yani sanırım ben kurallar dışında hiçbir şey öğretmeye çalışmıyorum..hatta onlarıda tam olarak öğretmeye çalıştığım söylenemez..sadece ve sadece uygulamaya çalışıyorum ki kendiside bu kuralları adından iyi biliyor çünkü yıllardır diyemeyeceğim ama aylar aylardır böyle..
her adımda ayak diriyor...diş fırçalanacak ve pijama giyilip yatılacak..bu kadar..ama o dişler bir türlü fırçalanmıyor, pijama on saatte giyilmiyor..neyse bildiğin yüzlerce kez bizlerden duyduğun şeyler..daha tekrarlamıyım..yani a be çocigim, biliyorsun bu böyle, giyin uyu demi..naynnn..'!!

kaç kez gidilmedi o parka..kaç kez..giyinmedi etmedi bende cidden kararlarına bağlıyım bu konuda, çıkmadık dışarı..ağlasın, boşaysa ilgimi çekemez..hayırlarımı evet e kesinlikle dönüştürmüyorum  amaa..okul bize acık yardımcı olur zanmıştım, oradanda tkürmeyi öğrenip geliyor..sosyal hayatın faydaları..hahhh tam oldu, şahdı şahbaz oldu...

neyse satırlarıma güzel cümlelerle son vereyim...herkesi sevgiyle kucaklıyor, annelik zanaatında bol sabırlar, mutluluklar sağlıklar diliyorum....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1401 : Mayıs 25, 2009, 07:49:54 ös »
Burcu seni anliyorum. 2 yasinda 2 yas sendromunu yasamayan ve 4 yasinda 2 yas sendorumu dönemine giren cocuklar cok daha agir geciriyor.Sua ara Tuana da bus ekilde 2 yasinda görmedigimiz Tuana'dan aliskin olmadigimiz derecede "inat dönemini" yasiyor. Senin dedigin gibi giyinmek yemek hersey uzun sürüyor.
Tuana'nin günlügüne de yazacaktim kimseyi selamlamiyor hsocakal demiyor ki bunlari utandigindan degil "Istemediginden" yapmiyor , bu nedenle onunla bir ev ve agac yaptik kagittan astik duvara ve degisik sevdigi kahramanlarins ekillerin bulundugu etiketler aldim. Sabahlari ögretmenlerine günaydin demekten babasindan ayrilirken aglamamaya misafirlere hosgeldin demeye kadar , kardesleriyle oyuncak paylasmadan anneannesine hircin davranmamaya kadar etiket  kazanma alanlarimiz var. Aksam yatmadan önce konusuyorum tüm gün neler yapti neler yapmadi diy ekendisi söylüyor zaten. Duruma göre birkac etiket tek etiket büyük etiket kücük etiket diye karar veriyoruz. Bu ev ve agacina yapistiriyor aksamlari. Dün kardeslerinin dogum gününü kutladik ve oldukca kiskandi ama belli etmemeye calisti. En sevdigi teyzelerine hic selam bile vermedi vb nedenlerle hic yildiz alamadi ama birgün önce 2 yildiz aldi.Bu yildizlar da etiketlerden tabiki yapisan. Cok ise yariyor. Deneyebilirsiniz ama sizin icin belki biraz erken olabilir. Aksama kadar beklemek yerine butür etiketleri arada  gün icinde ödül olarak kullanabilirsin.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1402 : Mayıs 25, 2009, 08:13:10 ös »
 hemenn denerim..
biz bu etiket işini tam değil ama tuvalet için kullanmaya çalışıyorduk..bir tablo yapmış idim kendi şahane çizgi yeteneğimle, altına kaçırırsa yağmur yağan bulut ve suratıda üzgün biraz ve tuvalete yaparsa gülen güneş çizicektik..tabi güneş çizmek hiç kısmet olmadııı :( ama sürekli güneş çiz deyip durdu..
yani ilgisi olabilir etiketede...denemeliyim.. teşekkür ederim..

Tuana'da belki geçirmeyecekti bu dönemi, eski hali sürecekti belkide yüzük kardeşliği durumuna geçmesiydi...onu durumu hakikaten zor..düşününce bir değil iki tane yahşi gelmişler anamla babama, oturmuşlar benim tahtıma...cidden zor... o çocuğum geçirmesinde kimler geçirsin sendrom mendrom..ay ben razıyım Nil selam sabahı kesversin başkalarına ..benimkinin  zoru na bana...

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1403 : Mayıs 27, 2009, 08:02:46 ös »
mesela öğrenmek istemezler demişsin ya..ama mesela ben parmaklıksız yatakta yatmayı demeye çalıştım.biliyorsun bahsetmiştim burdada...ama başaramadım ve bir gece döndürüverdim yatağı ters, oldu gene parmaklıklı yatak..çünkü her dakika yataktan inmeler, sabahın 5inde kalkıp gelmeler, ağlamalar vs vs...olmadı başaramadım, anlatamadım ve düşündümde benim çocuğum hazır değil demek buna..ben onu biraz büyüdü sandım ama daha o istemiyor..fazla geniş kullanıyor ona verilen hakkı..bende belki yanlıştır bunuda düşündüm ama verdiğim özgürlüğü ondan geri aldım ve nedenini açıkladım, şimdi uslu kız olursam annemin sözünü dinlersem çıkarıcakmısın diye soruyor...ama biliyorumki bugün çıkarsam gene yapacak aynı şeyleri...o yüzden ilkokula kadar kalacak dedim kendime o parmaklıklar... :-\ bakalım belki küçük kızım bana bir süpriz yapar...veya ben daha sabırlı bir anne olmayı başarabilirim..

bu aralar tuvalet eğitimine de başlamış bulunuyoruz yarı zamanlı..yani geceleri bezli..okulda başarı kaydetmişler ama ben daha o lazımlıkta çiş göremedim..bugün kilim yıkamak zorunda kaldım örneğin..tutturamıyoruz bir türlü çiş zamanını..oturduğumuz zaman yapmıyor, tam kalıkıyoruz 10 dakika sonra foş...sonrada çok ağlıyor altıma yaptım diye..anlamıyor hala çişinin geldiğini..ne kasmış ama bu mesane kası..bir türlü hissettiremedi kendini beynine...hey allahım yaaa....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1404 : Mayıs 28, 2009, 09:59:36 ös »
Evet Burcu ben de sürekli hatirlatiyorum, diger cocuklar bir rakiple ugrasirken Tuana iki rakiple ugrasmak zorunda.Buna ragmen gayet de iyi idare ediyor diyorum. Tai bana göre herseyi normal geliyor:) Aikcasi onu cok iyi anliyorum o yüzden cok sakin kalabiliyorum hatta bazen baskasinin acini basini yolacagi durumlarda ben gülümsememek icin zor tutuyorum kendimi.
Burcu yalniz tuvalet egitimi konusunda anlissiniz gibi geldi bana. Eger tuvaleti lazimliga yapmiyor kalktiginda yapiyorsa ve agliyorsa bu hazir olmadiginin cok acik belirtisi.O hazir olmadan baslamanizi önermedigimi biliyorsun ama yazdiklarini okuyunca acele ediyorsunuz gibi geldiginden tekrar vurgulayayim dedim. Sanirim okullarda bu konuda aceleci davraniyorlar istersen tekrar konus ögretmenlerinle.Pedagg bir arkadasin oldugunu ve Bade nin hazir olmadigini düsündügünü söyleyip onlarin fikirlerini almak istedigini söyleyebilirsin.Ne dersin?

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1405 : Mayıs 29, 2009, 01:29:04 ös »
aaa gerçekten öyle mi diyorsun...olabilir..yani belkide hazır değildir dediğin gibi..ama okulda gidip yapıyormuş gayet güzel...evde bazen oturuyor ama ben bir türlü çişinin olduğu zamana denk getiremedim hep yapmadan kalktı...zamanda geçirebiliyor kitapla filan lazımlığın üstünde..ama bazende oturtamıyorum...yok diyor olmaz diyor, iki dakika sonrada "aaa yapıyorummm" deyip salıveriyor paçadan aşağı...artık eskisi kadar ağlamıyor altına yapınca..belki ilklerde şaşırdı, kimbilir utandı...sorunu "oturmayacağım" demesi ve tamda o zamanlarında çişinin olması...
bu sabah mesela şu manzarayla karşılaştım odasında...pijamasını, bezini çıkarmış ve yatağına ayakta çiş yapmış...göl olmuş ortalık yastık yorgan ne varsa...ve yatağıma çiş yaptım diyor..biliyor sanki..sanki özellikle..çişi gelmiş ama bezini pijamasının çıkarmayı nerden nasıl akıl etmiş..istemedin mi diyorum bezini, istemedim diyor..sadece öğlen uykusunda okulda ve akşam yatarken evde bağlanıyor..yani bana ne demek istiyor cidden anlayamıyorum...

okulda arkadaşlarına bak benimde bezim yok külodum var diyormuş..hiç aksatmadan öğretmeni hadi dediğinde gidiyormuş tuvalete..daha bir kere bile kaza olmadı okulda..nasıl gönderiyorsam üstübaşı aynen geliyor..ama evde bize mi tavır anlayamıyorum oturursa oturuyor ama oturmayacaksada nuh diyor peygamber demiyor..ki güya ağlayan bulut gülen güneş tablomuz var..hiç hevesli değil güneş çizmeye..oturuyor ben boyıyım bunu diyor bulutları boyuyor..oyuna dönüştürdü..

yani şimdi bu durumda hazır değil midir, yoksa mudur, yoksa müdür müdür müdür yoksa çiş midir kaka mıdır, vallahi anladıysam hem ben ne olayımmm
bugün EAE kitabını aldım akşam başlıyorum..hep aklımdaydı ama işte yumurta kapıya geldi ya...
çünkü mesela şu tüükürme işinide anlayamıyorum..demişsin ne amaçlı yaptığını gözelmle..fakat anlayamıyorum ve kesemiyorum..bugün gene etiketlerimiz hazırlandı..bakalım hoşuna gidecek mi...anca aldımda deneyeceğim...
gelişmelerden haberdar ederim..şimdi yarın haftasonu, sabahları çalışacağım ama onun dışında evdeyim, bakalım neler olacak..

tabikide eğer hazır değilse hiç sorun olmaz beze devam ederiz..okulada çok rahat söylerim, böyle böyle danıştım, hazır olmadığına karar verdik bir pedagog arkadaşımla diye..bu hiç sorun olmaz..bir de 15 gün içinde taşınma durumumuz var, bu yirmi yirmibeş gün ona yeter taşınmadan önce yeni bir yere alışma sürecinden önce bu işide hallederiz diye düşünmüştüm...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1406 : Haziran 01, 2009, 08:53:17 ös »
Burcu'cum ögretmenleriyle aldiginiz karari yine onlarla konusmalisin tabiki ben uzaktan hazir degil diye kesin birsey söyleyemem.Ancak okulda "HADI" dedikelrinde tuvalete gidiyor olmasi ve yapiyor olmasi onun hazir oldugunu göstermez. Ya da sen oturttugunda tesadüfen cisinin olmasi ve yapmasi.Hatta tuvaletinin geldigini hissetmesi bile yetmiyor. Tuvalet egitimi hakkinda yazimi okumani öneririm. Basamak basamak. Tuvaletinin geldigini hissettikten sonra tuvalete kadar tutabilmek bunu haber verebilmek de dahildir "Hazir olma sürecine". Tuvaletini tuvalete yapamayip sonra altina yaptiginda aglamasi onun kendisini baski altinda hissetmesinden kaynaklanabilir.Bu da ona sürekli "basaramama duygusunu hissettirir" yani tuvalet egitimini sizin zorunuzla gerceklestirmis olur.Bunlar benim sadece senin birkac cümlene göre yapabilecegim yorumlar. Öncelikle tuvalet egitimine neden basladiniz? Bade tuvaletinin geldigini söylemeye bezini istemedigini söylemeye mi basladi?Yoksa ögretmenleri istedigi icin mi? eger öyleyse yatagina yapmasi da SIk SIk geri dönüsler yasamaniz da dogaldir.

Sen söylediginde hadi tuvalete dediginde oturup da  yapmasi onun sadece Tuvalete oturmaya alismasi acisindan önemli. Yani tuvalet egitimine baslamdan önce tuvaleti sevdirme süreci icin olabilir.HAdi tuavletin geldiginde tuvalete oturalim mi sorulari cocugun cisini tuvalete yapmasi icin ögretme amacli degil tuvale veya lazimliga alistirma amacli olabilir.Ki bu oyuncak bbeklerle de yapilabilir.
Bu konuyu ögretmenleriyle tekrar konusmani öneririm. Tabi öncelikle senin düsünüp Bade'nin hazir olup olmadigina karar vermelisin.Tasinma  dönemi cocugun tuvalete alisma süreci icin uygun bir dönem degildir.Bu konuyu da göz ardi etmemeni öneririm.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #1407 : Haziran 02, 2009, 07:47:53 ös »
öncelikle çok teşekkür ediyorum Nil...

evet evde bezini çok zor bağlamak dışında ama tabi bu herşeye ayak diremesi gibide olablir bir tavrı yoktu tuvalet eğitimine hazrım anlamında..
ama okulda öğretmenleri bezini hiç istemediğini artık bağlanmak istemediğini söylediler..bende belki birazda yaşı bayağı oldu, artık örnek yaşıtlarıda olacak önünde diye düşünüp ve bu sürecin bir iki haftada biteceğini zannedip iyi olur diye düşündüm ve böylece başlamış olduk..belkide dediğin gibi okulun biraz aceleciliği, benimde w artık olur herhalde zannım bizi bu işe başlattı..yazını okumaz olur muyum, defalarca ama ben açıldıktan sonra o sıkışma, mesanenin dolma hissi, ıslaklıktan hoşlanmama gerçekleşebilir diyede düşündüm..şimdiki bezler cidden ıslaklık namına pek birşey hissettirmiyor ama açık olunca bir ikiden sonra rahatsız olur sandım..ve yine dediğin gibi tesadüfen yapıyor ihtimalen...sıkışıklığı hissettiğni sanmıyorum ya da tam bilemiyorum açıkcası kafam karışık emin değilim..okul iyi bişey ama çocuğunu daha az görüp gözlemliyorsun ya o kötü...
bugün evde hiç yapmadı...oturtabildim ama otururkende çişim yok dedi..ve cidden yapmaı..okulda ise bir arkadaşı çişim var diyince bizimkide benimde var demiş ve gidip yapmışlar..ama özendiği için mi yoksa hissetti mi bilemiyorum...evde sabahta akşamüstünde geceye kadarda hiç yapmadı.........
taşınmamıza daha var diye düşünmüştüm yeni bir mekana geçmeden bildiği ortamda bu işi hallederiz diye...çünkü başladığımızdan bu yana nerdeysa 1 hafta geçti e daha önümde 15 gün var öğrenir gibi geldi bu kadar sürede..ama tabi hazır değilse nasıl olacak onu bilemiyorum..........geri nasıl döneriz onuda bilmiyorum..gece uyurken çok zor bağlatıyor örneğin...istemiyor bezi ama geldiğinde de söylemiyor..bir de haftasonları dışarı çıkarken bağlıoyrum bu da kafasını karıştırı değilmi..ama tam bardak badak sıvı aldıktan  somra dışarı çıkıyoruz ve ben bu riski göze almıoyrum..almalıyım ama değilmi..yani çıktımı uyku dışında hep çıkmalı..........neyse çok uzun yazdım....

ama aslında erken başladığımızı anlıyorum.....sıkıştığını söylemeliydi en azından..bezi istememesi birazda lafı güzaftı belki....
ben bir daha konuşayım okulla..........

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #1408 : Haziran 04, 2009, 12:04:02 ös »
Burcu´cum senin mesajini da simdi gördüm ve yakidna yazacagim. Ama görünüse göre Bade tuvalet egitiminin basindaymis zaten ynai ilk adimlari atmis. Tuvalete oturmak istemek bez istememek.Sanirim sadece biraz hizli gelismis olaylar.Bezi cikardiktan sonra disariya cikarken de takmazsan daha iyi olur. Burada kilot seklinde olan bezler var. Tuana ya aciklamistim tabiki artik beze ihtiyacin yok bu da kilot sadece iyice ögrenene kadar disariya giderken bunlari giyebilirsin demistim. Birkac gün sonra onlari da cikarmistik.Ama cocugun nekadar hazir olduguna bagli bu.
Acikcasi 15 gün ya da sukadar sürecek diy ebir zaman kisitlamasi koymak dogru degil.Ama tasinma tuvalet egitimi icin dogru bir zaman degildir.Ama artik gecmise degil gelecege bakalim , madem basladiniz en azindan zorlamayin,.Eger tuvaletinin geldigini hissetmiyorsa istedigi takdirde bezi baglayabilecegini söyleips ecimi ona birak.Ben bir kere bez cikinca birdaha takilmamali diye düsünenlere katilmiyorum. Tuvalet egitimi tamamane cocuga baglidir ve eger aile acele ettiyse cocukhzair degilse tekrar bez baglanabilirBu cocugun tuvalet egitime gecikmesine neden olmaz. Arkadasimin kizi Tuana ile yasit od a cok erken baslamisti sizin gibi oturttuyordu ve cocuk bazen yapi bazen yapmiyordu.Uyardim tekrar bezi takip hizi kizin ayarlamasi gerektigini söyledim.Dediklerimi yapti ve zamani geldiginde hic sorunsuz bezi cikardilar.Ama bu sizin de mutlaka takmaniz gerektigi anlamina gelmiyor.Ögretmenleriyle detayli bir konusma yapmani öneririm.
yine yazarim.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #1409 : Temmuz 06, 2009, 07:34:54 ös »

Uzun zamandır uğrayan olmamış Eylül sayfasına..
Biz Nevrayı gelecek sene haftada beş yarım gün olarak yazdırdık tekrar okuluna. Temmuzun başında yaz okulu başladı ama birkaç hafta ara vermek istedim, tatile gittik, babanenin yazlığına gidecektik ki, dün akşam kulağı ağrıdı. Bu sabah apar topar doktora gittik. Basınç ölçümünde bir sorun yok ama kulakta sorun var dedi. Burun akıntısını(evet bizim ailece her daim burnumuz akıyor) önlemek için herkesin bildiği ilaçları verdi. Antibiyotiklik birşey yok dedi. Çarşamba tekrar görecek. Bu arada burun akntısını keselim ve burnu temizleyelim dedi. Bu yüzden buralardayız.
Ben de gitar dersine başladım geçen ay. Hatta ilk derse Nevra da geldi. Şimdi evde beraber söyleyip gitar çalıyomuş gibi yapıyoruz. O aslında Keman çalmak istiyormuş!!
Nedense bu yaz beni bunaltmadı henüz. Sıcak güneş Korayın uzayan mesaisi hiç hoşuma gitmezdi ama bu sene memnunum yazdan.
Herkesin yazı sağlıklı ve huzurlu geçsin
sevgiler