aaa gerçekten öyle mi diyorsun...olabilir..yani belkide hazır değildir dediğin gibi..ama okulda gidip yapıyormuş gayet güzel...evde bazen oturuyor ama ben bir türlü çişinin olduğu zamana denk getiremedim hep yapmadan kalktı...zamanda geçirebiliyor kitapla filan lazımlığın üstünde..ama bazende oturtamıyorum...yok diyor olmaz diyor, iki dakika sonrada "aaa yapıyorummm" deyip salıveriyor paçadan aşağı...artık eskisi kadar ağlamıyor altına yapınca..belki ilklerde şaşırdı, kimbilir utandı...sorunu "oturmayacağım" demesi ve tamda o zamanlarında çişinin olması...
bu sabah mesela şu manzarayla karşılaştım odasında...pijamasını, bezini çıkarmış ve yatağına ayakta çiş yapmış...göl olmuş ortalık yastık yorgan ne varsa...ve yatağıma çiş yaptım diyor..biliyor sanki..sanki özellikle..çişi gelmiş ama bezini pijamasının çıkarmayı nerden nasıl akıl etmiş..istemedin mi diyorum bezini, istemedim diyor..sadece öğlen uykusunda okulda ve akşam yatarken evde bağlanıyor..yani bana ne demek istiyor cidden anlayamıyorum...
okulda arkadaşlarına bak benimde bezim yok külodum var diyormuş..hiç aksatmadan öğretmeni hadi dediğinde gidiyormuş tuvalete..daha bir kere bile kaza olmadı okulda..nasıl gönderiyorsam üstübaşı aynen geliyor..ama evde bize mi tavır anlayamıyorum oturursa oturuyor ama oturmayacaksada nuh diyor peygamber demiyor..ki güya ağlayan bulut gülen güneş tablomuz var..hiç hevesli değil güneş çizmeye..oturuyor ben boyıyım bunu diyor bulutları boyuyor..oyuna dönüştürdü..
yani şimdi bu durumda hazır değil midir, yoksa mudur, yoksa müdür müdür müdür yoksa çiş midir kaka mıdır, vallahi anladıysam hem ben ne olayımmm
bugün EAE kitabını aldım akşam başlıyorum..hep aklımdaydı ama işte yumurta kapıya geldi ya...
çünkü mesela şu tüükürme işinide anlayamıyorum..demişsin ne amaçlı yaptığını gözelmle..fakat anlayamıyorum ve kesemiyorum..bugün gene etiketlerimiz hazırlandı..bakalım hoşuna gidecek mi...anca aldımda deneyeceğim...
gelişmelerden haberdar ederim..şimdi yarın haftasonu, sabahları çalışacağım ama onun dışında evdeyim, bakalım neler olacak..
tabikide eğer hazır değilse hiç sorun olmaz beze devam ederiz..okulada çok rahat söylerim, böyle böyle danıştım, hazır olmadığına karar verdik bir pedagog arkadaşımla diye..bu hiç sorun olmaz..bir de 15 gün içinde taşınma durumumuz var, bu yirmi yirmibeş gün ona yeter taşınmadan önce yeni bir yere alışma sürecinden önce bu işide hallederiz diye düşünmüştüm...