Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 209048 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8670 : Nisan 03, 2010, 08:06:23 öö »
günaydin...
yudumcugum sizinde basiniz sagolsun... adalet ablamin da dedigi gibi iste kimisi göcüyor bu dünyadan ve yeni yeni melekler aciyor gözünü...
yudumcugum sila kac yasindaydi süt disi düsmüs damlayla yasit degilmiydi yoksa ben yanlis mi hatirliyorum...
nil ablöam iyiyim mecbur iyi olmak zorundayim ilk iki gün cok kötpüydüm damla sürekli yüzüme bakiyor yok annecim birsey desemde cocuk cok üzülüyordu herkeze söylüyordu annemin kuzeni kaza yapmis annem hep aglyior diye baktim yavrum cok cokm etkileniyor kendimi toparladim...ama 2,5hafta gecti daha iyiyiz cok sükpür...
burcucugum sende gercekten dinlen biliyorum dinlenilmiyor ama dinlen ben hic yatamadim sonra sezeryan dksislerim patladi allah korusun o yüzden dinlen :)

herkeze harika bi haftasonu dilyiorum

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #8671 : Nisan 05, 2010, 09:11:44 öö »
Selam...

Nil mektubunuzu dün aldık, hala şokundayım. Öyle bir anda elimize geçti ki tüm aile sevince boğulduk. Üzerinde Zeynep Naz  yazan bir zarf. Eşim aldı zarfı ve Zeynep'e gelmiş dedi, gezmeye gidiyorduk. Ayy Allah'ım nasıl sevindik anlatamam, arabada okuduk hemen mektubunuzu, Nil kolyeye ve bilezğe bayıldı. Zeynep'e dokundurtmuyor bile 'bunlar bana geldi" diyerek. Çok teşekkür ederim bu kadar yoğunluğun arasında zaman bulup mektubumuzu yolladığınız için. Güzel hediyeleriniz içinde ayrıca teşekkürler. İnşallah bizde tez zamanda yazıp yollayabiliriz. Tunay'ı, Timur'u ve Tuana'yı öpüyorum. Sünnet ve ameliyatlarınızda sorunsuz geçer umarım.

Hediye, yudum başınız sağolsun, Allah sabır versin diyorum.

Burcu gözünüzaydın, dsağlıcakla büyütün bebeğinizi.

Hediye maşallah Dilay koca kız olmuş, öpüyorum cadıları.

Biz nasılıza gelelim;

Benim sıyırtmama az kaldı, lütfen okullar biraz önce tatil olsun artık. Zeynep çok fena bir kız oldu çıktı, acayip yaramaz. Biranz yerinde durmuyor, heryer dağınık, pis, toplamakta işe yaramıyor çünkü hemen tekrar dağıtılıyor. Nil birazsıkılmış durumda, kıskançlık durumları da var . Hergünümüz hiç aksamayan bir düzen içinde ve sıkıldı kızım tabiki. Songünlerde isyan bayrağını çekti. Ders yapmak istemiyor, bende aynıyım akşam çok geç saat vaktim olsa bile ya uyuyorum ya da  oyun oynuyorum pc başında. Hiçbirşey düşünmek istemiyorum, dakika hesabıyla yaşıyoruz. Zaman yetişmiyor, saatlerce boş boş oturmak istiyorum. Ne kadar sıkıntılıyım, işte bu durum bile yazmamı engelliyor. Hep sıkıntıdan bahsediyorum çünkü. Neyse ilkbahar geldi, biraz canlanmak ümidiyle...

Herkese sevgiler... :-* :-* :-* :-* :-*

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8672 : Nisan 07, 2010, 09:12:24 ös »
Coh gecmis olsun Adalet. Umarim kisa sürede atlatirsin. Geniz eti cok kolay bir ameliyat sünnet de söylenilene göre kolaymis korkmaya gerek yok ozaman:)
HEdiye´cim seni anliyorum cocuklar etkilenmesin diye cogu kez duygularimizi gizlememiz gerekiyor.Cok zor oldugunu biliyorum ben de Aneannem de ayni skeilde üzüntümü cok belli etmemeye calismisitm ama ani ölüm daha da zor.BAsin sagolsun tekrar.
Nilüfer cok sevindim mektubumuzu almaniza.Tuana Nil icin yapti o kolye ve bilekligi.En cok da Zeynep Naz´in ablasinin adi da Nil diye cok mutlu oldu:) Tam zarfa koyarken hmm cok güzel oldu en iyisi ben bunu kendime saklayip O´na baska yapayim dedi ama sonra yine de vazgecti kendisine saklamaktan.:) Begenmenize cok sevindim.Acele etme mektup konusunda lütfen.Seni cok iyi anliyorum ben de calisirken zorlaniyorum cocuklar krese bile gitseler.Eve gelip Tuana yi aliyorum biraz ortaligi toparlayip Tuana nin dansiydi sporuydu sonra cocuklari aliyoruz aksam oluyor ve ben is icin gerekli yazi islerimi ya da hazirlikalrimi okumam gereken dosyalari aksama birakiyorum.Tüm gün calisiyor gibiyim.Bakalim.evin daginikligi beni de hep üzer.Artik eskisi gibi degil kendimden beklentilerim aslinda.Ama yine de ben rahat edemiyorum biraz d aolsa topalriyorum ama snein de dedigin gibi arkadan zaten cocuklar eski haline getiriyorlar:)Kolay gelsin.

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #8673 : Nisan 14, 2010, 12:01:33 ös »
hedıyecım sıla 4,5 yasında dıs doktoruna sordum bıberon kullanan veya gece sutunu sekerlı ıcen cocukların dıslerı curuyerek dokulurmus amma sılanın hıc curugu yok dedıgımde o zaman kac aylık ken ılk dısını cıkarmısyı dedı bende 4,5 -5 aylıkken dedım ıste bu yuzden dokmeye baslamıs dedı yanı ılk dısını kac aylıkken cıkarırsa dıslerınıde o yasda dokmeye baslarmıs bırde kemık yapısı kuvvetlıyse ondanda olur dedı  uzman gorusu boyle bende brsey dıyemedeım yerıne yenısı geldı bıle onumuzdekı hafta ıstanbula gıtce babannesıyle cok mutlu sımdılerde bugun bırazcık atesı vardı sen gıtme ıstanbula dedım olmaaas muhakkak gıtmem lazım anne hacer halam yoksa bana cok kırılır gucenırmıs oyle dıyor   :D
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8674 : Nisan 15, 2010, 01:48:45 ös »
selamlar..
bizler iyiyiz bir merhaba diyeyim dedim...
gerçekten pek giremiyorum artık nete..............
uyumayı tercih ediyorum fırsat bulursam çünkü.. ;D
gecelerimiz biraz gazlı geçiyor...gündüzde öyle ama gece tabi daha yorucu oluyor..bugün elma yağını denedim gazı için....ilki öyle olmadığı için biraz yabancıyım bu gaz durumuna....
ablamız fena değil..zaman zaman yoruyor tabi...birde ikisi aynı anda bişey isteyince kilitleniyorum, hangisine dur,bekle diyeceğimi bilemiyorum..onu için dua ediyorum aynı anda uyanmasalar, özellikle küçük hep uyusunda ablası yatana kadar bana iş çıkarmasın diye..şimdilik annem burda ama bade ona asla izin vermiyor illa benimle yapacak ne yapacaksa..bende küçüğü ona veriyorum ama o gidince nasıl yapıcam şimdidden kara kara düşünmeye başladım...iki çocuk nasıl idare edilir diye bir kitap arıyorum.... :o
hepinizi öpüyorum koaylıklar diliyorum...tebrikleriniz için teşekkürler ediyorum..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8675 : Nisan 15, 2010, 08:22:51 ös »
Nasilsin Yudum? HErsey yolunda mi?
Burcu arada yine de zaman bulup yaz sen bize Bani ne yapiyor o hic yazmiyor merak ettim. Umarim iyilerdir. Konusursan cok selam söyle bizden.
Merak etme il günler zorlanirsin ama sonra kendi düzenini kurarsin iki cocukla. Ufakligin uyku düzeni oturunca daha rahatlarsiniz o uyunca BAde ile zaman gecirirsin.Ögle uykulari düzene girdiginde daha da rahat olur 2-3 saat sadece Badeye zaman ayirmaya calisirsin.Annen varken dinlenmeye calis.

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8676 : Nisan 16, 2010, 12:44:08 ös »
Selamlar ,
Buradaki sohbetinize katilmayi cok istesem de konuyu bir turlu yakalayamiyorum. Tamamini okumaya da mecalim yok acikcasi  ;D
Biri bana bir özet gecse ne hos olur  ;D

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8677 : Nisan 19, 2010, 02:51:26 ös »
hoşgeldin Yasemin..özet geçicek birmevzu yok aslında burda..daha çok kimin günü nasıl geçti, neler yapıyoruz burada birbirimize gündelik şeylerden bahsediyoruz...bir yerden yakalarsın yani konuyu..sende bahset neler yapıp ettiğini, konu konuyu açar nasılsa..ama bu aralra bi durgunluk da söz konusu forumda..bahar geldi tempo arttıherhalde herkeste..
Banu da iyiyidi en son konuştuğumuzda Nil...O da pek giremiyor sanırım nete..
yarın bir aylık oluyoruz..aşımız var..gene ağlıycaz... :-\ :'(
gaz için dr a ilaç sorucam valla...gece uyumayıp küfeyi gündüz deviriyor, olan bana oluyor... ???

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8678 : Nisan 19, 2010, 07:28:37 ös »
Hosbulduuuuk  :)
Hemen asinizdan gireyim ben mevzuya öyleyse... Simdiden cook gecmis olsun. Gece uykusuzlugu icin de bir sabir dileyeyim  :)
Düsünüyorum ne anlatsam diye , öyle monoton ki hersey... Bu sabah Umut u anaokuluna goturdugum gibi ise gittim , donuste Umut u aldim , eve geldik yemek yedik , spora ( Futbol oynuyor da Umut bey , ya da soyle soylersem daha dogru olacak zannediyorum. Topu tuttursa oynayacak :D )gitti. Döndu yemek yedik , yikandi yatti ve iste burdayim  :D
Allahim bende biraz action istiyorum hayatimda...  ;D

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8679 : Nisan 19, 2010, 09:36:42 ös »
Merhabalar,
 Yasemin cok hizli ilerlemediginden buradaki sohbete katilman cok zor olmayacaktir merak etme:) Hsogeldin buraya da.Arad girip yazmaya calisiyorum en azindna buraya zaman bulmaya calisiyorum.
Burcu ilk 3 ay malesef gazli geciyor ben demistim cocuklar 4 aylikken dogmalilar ama 13 ay hamileligi de düsünemiyorum:)Bade nasil?
Yasemin ise basladin mi?Nasil gidiyor ne is yapiyorsun?
Carsamba günü Tunay ve Timur kardesler geniz eti ameliyati olacaklar bir de kulak arkasindaki suyu cekmeyi deneyecekler. Bugün narkoz doktorunda randevumuz vardi.Kücük olduklarindan narkoz sonrasi cok atarlar kendilerini yerler baslarini bururlar dedi Doktor(Aklima Fehime ve Melih geldi) Timur a baktip "Özellikle de bu cok oraya buraya atar kendisini "dedi. Timur sadece doktora bakiyordu koca koca gözlerle ama doktorun iyi bir insan tecrübesi varmis:) Asi oglum normalde bile atar kedisini istemedigi birsey olmadiginda bakalim. Tunay da sanirim zor toparlanir ama yine de pozitif düsünüyoruz bir atlatsak su carsambayi rahatlayacagiz. tuana da ogün arkadasi Azra ile gidecek eve.Bizim icin dua edin lütfen rahat atlatalim:)
Sevgiler

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8680 : Nisan 20, 2010, 04:55:15 ös »
slm hanimlarrrr...

bu aralar bende hic ugrayamaz oldum ama okuyup cikiyorum arada...
burcucugum masallah 1aylik olmus bile kizimiz ne cabuk geciyor zaman... canim hic takma zamanla iki cocuklu olmaya alisiyopr insan... bu aralar biz cok sükpr masallah cok iyiyiz

herkezeeeee slmmmmmm ederimmmmmm

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8681 : Nisan 21, 2010, 08:54:05 öö »
Merhabalar Tekrar ,

Nil sizin ameliyat bugun sanirim... Umarim korktugun gibi gecmemistir. Gecmis Olsun ....

Evet ben ise basladim bu arada. Diakonie Stetten deyim. Aslinda cok zevk alarak yapiyorum ama dedigim gibi senelerdir evde olmanin getirdigi bir miskinlik vardi uzerimde. Zamanla gececek , en azindan oyle umuyorum  :) Aslinda Umut disinda birseyler yapmak da iyi gelmedi degil.. Ihtiyacim varmis biraz uzaklasmaya..

Öpüyorum hepiniziiii  :)

« Son Düzenleme: Nisan 21, 2010, 09:07:32 öö Gönderen: yaseminx81 »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8682 : Nisan 22, 2010, 10:20:14 ös »
Merhabalar,
evet atlattik Yasemin :) aslinda korkmuyorduk cünkü Tuana´dan nekadar kolay bir ameliyat oldugunu biliyorduk korkumuz narkoz sonrasi uyanma aniydi cünkü yaslari cok kücük oldugundan verecekleri tepki de Tuana dan farkli olacak diye biliyorduk. Narkoz doktorumuz da aynis eyi söyledi ikisi de bir süre agladi.Yer sorunundna dolayi ayri ayri yerlerdeydik ama kalin perdelerle ayrilmis odalar oldugundna birbirlerini duydular.Tunay babasiyla ben Timur la kaldim. Birbirimizin sesini duydukca herkes kavusma derdiyle yandi ama malesef ikisi de uyanan kadar sadece seslerimizi duymakla yetindik:) Ilk gidince sakinlestirici surup verdiler.Simdi Timur un sarhos olunca nasil oacagini biliyoruz:)Kahkahalar atti naralar atti gülerek Yan odalardan Tunay ve babasini bile güldürdü.Tunay i da etiledi sakinlestirici surup ama onda hani bir tarif varya kabaca "Cenesine vurdu" diye aynen öyle oldu:) BEn yandan duydukca güldüm sürekli kitapalrdan hikayeler anlatti kitapta beni aradi:)Ikisini de ameliyathaneye ben götürdüm narkozu alip baiyldiktan sonra ciktim ameliyathaneden:( öpe koklaya yanlarinda durdum .Cok zor birsey aslinda.Babamiz bizlerdne birisi böyle bir durumd aoldugunda pek dayanamiyor onun icin o amleiyata girmemis olan ya da cikmis olanin yaninda bekledi.Neyse atlattik ama kulaklarina ikisinin de kücük bourucuk takildi türkcesini bilmiyorum (Röhrchen) o nedenle böyle ceviriyorum. Tuana da kulak zarina bir cizik atip oradan zar rakasinda toplanan suyu cekmislerdi ama bunlarda cok koyuymus o röhrchenleri takma zorunda kalmislar zamanla oradan akacak ve kula o plastikleri atacak.1 seneyi bulurmus.örünmüyo hissedilmiyor agrisi sizisi yaok sadece su kacmasi yasak banyo ve havuzda artik kulak tipasi kullanmak zorundalar .Isimiz bu konuda zorlasti ama buna da sükür diyoruz.Geniz etlerimizden kurtulduk.Artik daha iyi duyacaklar.Tuana o ameliyattan sonra bir daha kulak iltihabi olmadi umarim Tu-ti kardeslerde de olmaz.
Bugün kontrole gittigimde ben de antibyotik aldim. Sinüzit gibi birsey kendim icin doktora gidemiyorum aylardirrr cekiyordum agrisini.Agir bir antiboytikle ciktim doktordan.
Yasemin seni cok iyi anliyorum calismak cok iyi gelebiliyor uzun süre evde kalinca.Bana cok iyi geldi ve cokk zevk aliyorum ama saatlerimi arttirdilar ve ben cocukalrla yetisemiyorum o yüzden biakiyorm bulundugumuzy erde haftada birkac kusr vererek yetinecegim bizdikalr biraz daha büyüsün sonra tam gaz:) Hemen alisabildin mi peki mesleki acidany a da kursa falan gitmen gerekti mi?
Sana da selamlar HEdiye Adalet ile görüsüyor musun selamlar bizden.

Çevrimdışı yaseminx81

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8683 : Nisan 23, 2010, 11:06:11 öö »
Cok gecmis olsun Nil , tipa konusu sorun tabi ama tek sorun bu olsun dimi ama :) Onlari o halleriyle gorebilmeyi isterdim acikcasi ... Cok tatli olduklarini tahmin edebiliyorum... :-* Öpüyorum Kocaman...
Evet alistim , severek yapiyorum.. Herhangi bir kursa gitmem gerekmedi. Sans bu kez bana da güldü dersem yerinde olur saniyorum. 3 Pedagogla birlikte calisiyorum , bu firsati degerlendirebilirim umarim. Yine de bu konuda egitim gormeyi istedigimi dile getirdim , onlar da cok memnun oldular... Bakacagiz onumuzdeki gunlerde neler yapabilabilecegine. Beraber calistigim insanlar harikalar , isimde cok guzel... E daha ne isteyeyim degil mi ama  ;D

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8684 : Nisan 25, 2010, 08:03:38 öö »
Herkese selaaammmm.....
Nilcim, geniz eti ameliyatini hayirlisiyla atlatmissiniz, hadi kocaman gecmis olsun. Insallah ablalari gibi onlar da artik daha az hasta olurlar. Iki cocugu birden ameliyat ettirmek tabi ki pek kolay degil, annen hala burada mi? Neyse, atlattiniz ya. Darisi sünnetlerine.
Yasemin, sen de hosgeldin. Anladigim kadariyla Almanya´dansin. Neredesindensin. Ben Stuttgart yakinlarindayim.
Burcucum, iki cocukla ilk zamanlar zor ama alisirsin canim, mecburen bir düzene giriliyor, uykusu falan da düzelirse kolaylasir isin  ;)
Ben de cok sükür iyilestim, baya kötü bir bronsit olmustum, tam dört hafta sürdü. Haftaya Mert okul gezisine gidecek 5 günlügüne, bir spor okuluna gidecekler, hic de aliskin degilim cocuklarimdan ayri olmaya, bakalim nasil gececek.
Annem de Mayista Türkiyeye ucacak kizkardesimle. Yani bizden bu kadar. Havalarin günesli olmasi insanin icini aciyor, insallah böyle gider, günese hepimizin de ihtiyaci var, özellikle Almanyada yasayanlar 6 aydir soguktan biktik.
Herkese iyi pazarlar diliyorum, sevgiler, selamlar  :-* :-* :-*