Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 209050 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8850 : Ağustos 14, 2010, 08:28:33 öö »
günaydin arkadaslarrrr...

ben buralardayim.. ablacigim cocuklar cok sükür iyilesti...

bugün iftara misafirim var hazirlik ve temizlik yapacagim o yüzden fazla okumadan kaciyorummm...

kendinize iyi bakin herkeze iyi bir hafta sonu diliyorum

Çevrimdışı ada mercan

• Genç Üye
  • **
  • güzellerim ballı kızım ve mis kokulum
« Yanıtla #8851 : Ağustos 14, 2010, 09:38:13 öö »
selam herkese günaydınlarr

kız hediye kolay gelsin sana bizde yaz ayına geldi ya iftara çağırma yada çağırılma gibi şansımız yok herkes tatile gidiyo bayram gelmeden :(  ama sana kolay gelsin canım :D

yudum inşallah kötü bişi değildir :( Nilinde dediği gibi belki psikolojiktir bendede ataklar oldu birsürü tetkik yapıldı calsiyum eksikliği atak geçirtebiliyomuş ama bende 3 ozaman 2 çocuk vardı ve hamileliklerden kaynaklandığı söylenmişti umarım sendede böyle hafif bişi çıkar yüreğini ferah tut ve kötüsünü aklına getirme allah derdini verdiyse şifasınıda tez elden verir canım  ;)

adiloşum sana ve ailene allah sabır versin canım rahmetliyide yerinde dinlendirsin mekanıda cennet olur inşallah seninde ramazanın mubarek olsun ablam

bugün haftasonu dışarı çıkmak istiyorum çocuklarda sinemaya gitmek istiyorlar yeni vizyona giren bi çizgifilm var Son Hava Bükücü diye ağlayıp duruyorlar daha önceden cnbc-e de de çizgifilmleri çıkıyo çok severek seyrediyorlar buyüzdende gitmek istiyorlar hava biraz serinlerse maaile sinemaya gidicez bakalım bizden bukadar

herkese kolay gelsin :D :D :D

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8852 : Ağustos 14, 2010, 10:21:37 öö »
vallahi canim bizde de cok gec aciliyor saat 9da o yüzden sirf cumartesi cagirma gibi imkanimiz var  :) ee bu yil da böyle oldu artik... önümpzde ki yillarda ayni olacakda idare edecez bi sekilde canim...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8853 : Ağustos 19, 2010, 12:23:17 ös »
Yudum nerelerdesin  nasilsin?
Songün sinemaya gittiniz mi?Nasil gecti?Tuana daha hic sinemaya gitmedi. O na uygun bir film geldiginde bu yil gltürmeyi düsünüyorum ama henüz erken gibi geliyor.Yüksek ses de rahatsiz olan bir cocuk ancak yasina uygun bir film olmasi sartiyla isterse deneriz .Arkadaslarindan duyup brikac gün sordu sinema ne diye anlattim istemedi:)
Iftar yemegi konusund ahaklisiniz biz cok zaorlaniyoruz Tuana nin eksi anaokulundan türk arkadaslar cagirmisit ama o saatte bizim cocuklar coktan uyumus olyuor ve o saate kadar uyanik tutmanin imkani yok  gidemedik. Iftar yemegi geri cevrilmez ama arkadaslarin bizi anladigini umuyorum. Bu yil büyüdüler biraz da ahafta sonlari  20.00 20:30 a kadar uyanik tutmayi basariyoruz:)
Herkese güzel günler dilerim

Çevrimdışı ada mercan

• Genç Üye
  • **
  • güzellerim ballı kızım ve mis kokulum
« Yanıtla #8854 : Ağustos 21, 2010, 02:20:13 ös »
evet sinemaya gittik ata ege için harika bi deneyimdi ada daha öncedende gitmişti buyüzden herşeyi bilir edasındaydı film başlamadan önce ada kendini bilmiş tavırlarla onu alalım anne bunu alalım baba diye hava attıo durdu ege ye :D
içeriye girdik izleyeceğimiz film 3 boyutluydu bu ada içinde ilkti çok şaşırdılar acayipte keyif aldılar :D neyse film başladı ve harika efektler vardı bütün duyguları hepberaber yaşadık hele ben ege yi seyretmekten doğru düzgün filme konsantre olamadım ama bizimkiler ezberlemişler "katara" nın suyu nasıl büktüğünü gördün dimi "avatar" harikaydı dii "toft"ta vardı diye diye eve zor geldik tabi maceramız evdede bitmedi tam 3 gün sanki filmi tekrar tekrar izlemiş gibi hissettim harikaydı yani :D

biz çok keyif aldık sinemadan nilcim ama senin bebekler daha küçük burda 2 yaşın altını almıyolar içeri  :( orda nasıl bilmiyorum tabi
 bebekler için özel salonlar var ama onlardada böle güzel filmler değil hep romantik az sesli filmler çıkıyordu şimdi nasıl bilmiyorum

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8855 : Ağustos 24, 2010, 07:19:40 ös »
selamlar.. biz yerleştik, internetimize kavuştuk..ama yorgunluktan giremiyorum gerçekten...iyiyiz bir yaramazlık yok..ilk günler eve odasına alışma konusunda biraz sıkıntı yaşadık bade için..korkuyorum lar başladı...korkunç gölgeler var odamda demeler..aslında haklıydı da vardı öyle gölgeler açılmamış koliler filan..neyse şimdi alıştı sanırım...
akşamları uyku ve yemek saatimiz iki kızın çok fena çatışıyor..siz nasıl ayarlıyordunuz allahaşkına...ben şimdi annem ve eşim sayesinde atlatıyorum ama bir süre sonra iki cadıcıkla yalnız kalıcam ve naapıcamı bilmiyorum..şimdi şöyle bade nini ve bizim yemek saatimiz 19.30 yarım saat sürüyor yemek..yatma saati 21.00..ama bebitonun hala net saatleri olmamakla beraber onunda emme ve uyuma şeklindeki uykuya geçişi bu saatlerde başlıyor..tam yemek saatinde mesela..e bade yanında eşlik etmezsen hayatta yemek yemez..yani koydum önüne hadi sen ye bende kardeşini emzireyim olmaz...bir ara yemek masasında emziriyordum ama artık olmuyor o da büyüdü yani..yani işte nasıl denk getireyim bilemiyorum..bu arada 20 gibi caillou başlıyor bir uyduruk kanalda bazen ondan yardım alıyordum..Nil bana kızacak ama tv na bakıcılık yaptırıyordum bade izlerken ben ufaklığı uyutmaya çalışıyorum...aynı şeyler sabah koşturması içinde geçerli....
neyse kafa ütülemek istemem ama bunlarla boğuşuyorum...ufaklığa hala bir düzen oturtamadım..artık vakti geldimi acaba..bu ikinciler biraz kim vurduya gidiyormuş yalnız onu anladım...bade de saat şaşmazdı yemesi uykusu..buncağzım ne zaman emdi ne vakit uyudu hiç bilmiyorum...öyle ortalıkta dolanıp büyüyor yavrucağım.... ???

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8856 : Ağustos 26, 2010, 07:28:10 ös »
Yeni evinizde güle güle oturun Burcu´cum. Ikinci cocuklarda düzen biraz daha zor oluyor ama oluyor merak etme. Aslinda bana ikinci de daha kolay gibi gelmisti. Olan bir dpzene geliyor onlar zaten hersey onlara göre ayarlanmiyor onlar evin düzenine uyuyor diye düsünüyorum.Zamanla onunda emme saatleri düzene girecektir.Yakinda ek mamalar agecince ona da badeyle bir yemegini ya da mamasini püresini verip yatirirsin. Bizim yemek saatine denk geldiginde biz de ikizlere masada sütlerini veriyorduk, emzirmek daha zordur tabiki.
HAyir kizmadim ikinci cocuklarda hele yalniz olunca büyük icin zararsiz programlari cocuklarina acan anneye kizmak icin sadece teori konusan cocuksuz bir pedagog olmam lazim. Tuana ozamanlar hic tv seyretmediginden ben hic yararlanmadim ama simdi bizdiklar icin bizim  köstebegin filmi falan arada isim oldugunda ben de kullaniyorum  mecbur kalinca.Önemli olan tüm gün tv yi bakici olarak kullanmamak.
Biraz daha büyüsünler daha rahat edeceksin. BEn simdi tuanadan rica ediyorum kardesleriyle biraz oynamasini cok gururlaniyor.Tuna yi esir aliyor resmen odasinda:)timur pek takilmiyor .Okadar iyi geliyorki kapatiyorlar kapilarini söyle bir 1 saat yemegimi pisiriyorum falan cok iyi geliyor.Seneye seninkilerde oynamaya baslarlar.Tunay hep ya kedi ya köpek ya da bebek oluyor ve sürekli Tuana nin dediklerini yapiyor:)Nezaman baksam kapi arasinda camasir sepetinde iki at yatiyor üstü örtülü oyuncak biberonlarla:)))
Songün bizim ufakliklar daha pek tv bile seyretmiyorlar.Burada öyle kücükler icin sinema yok.2 yasindakiler sinemaya gitmiyor.Ben Tuana dan bahsetmistim henüz gitmedi diye. 5 yasina girdi daha yeni.Eglenmenize cok sevindim.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #8857 : Ağustos 29, 2010, 05:32:43 öö »

Uzun zamandır teknik imkansızlıktan sadece okuyabiliyodum yazdıklarınızı.
Biz de ilk defa geçen ay denedik Nevrayla sinemayı. Nevra da Eylülde 4 yaşında olacak. Tahmin ettiğim gibi, yüksek sesten rahatsız oldu ve çıktık filmden. Aslında sadece o değil ben de rahatsız oldum, sanırım sesten rahatsız olmak genetik..
Burcu bizim televizyonumuz dört aydır bozuk, bilerek ve isteyerek yaptırmadık, yazın Nevranın evde olduğu süre fazla olacağı için, bu ara belli saatlerde sevdiği filmleri açıyoruz bilgisayarda. Evde yatılı yardımcımız olmasa buna cesaret edemezdim, sen yine iyi idare ediyorsun.
Bizim iki çocuklu hayatımız tek çocukludan daha iyi. Gerek evimizdeki düzenin çocuk odaklı olması gerek bizim çocukla yaşamanın süprizlerine alışkın olmamız iki çocukluluğu kolaylaştırıyor.
İkinci çocuk güme falan gitmiyor Burcucum, güme giden ilki daha çok. Bu konuyu becerebilirsem uzun uzun yazmak istiyorum ama en büyük şansı ortalıkta gezinen başka bir küçük insanın varlığı

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8858 : Ağustos 29, 2010, 09:43:28 ös »
Banu mesaj yazabilmene cok sevindim bend e sana mesaj atmistim az önce sitede ayarlarinda bir sorun yok diye.
Biz de tv yi cok ender acanlardaniz onun yerine netten sectigimiz kisa güzel filmleri tercih ediyoruz.Örnegin skücük bir köstebegimiz var konusma olmaidgindan siz de seryettirebilirsiniz.BEn kitaplarini cok seviyordum cocuklarda simdi bayiliyorlar youtube dan link vereyim .

http://www.youtube.com/watch?v=Os69Lij3_4Y
http://www.youtube.com/watch?v=xonM2e-b8mI

bunlar birkac örnek bu linktede diger bölümleri var

http://www.youtube.com/results?search_query=kleiner+maulwurf

Evet korkularimizi hamilelik sirasinda da cocuklarimiza aktarabiliyoruz genetik de olabiliyor Banu.Hassas oldugumuz konular da ayni korkularimiz gibi.Ben de yüksek sese cok duyarliyim. Tuana ve Tunay a da bu özelligim gecmis.Bu nedenle Sinemada Tuana nin yüksek sesten rahatsiz olacagini düsünüyorum.O yüzden birisi evde kulaklarini tikarsa digerleri sesini alcaltmak zorunda.BAzen bizim tabirimizle borazan sesli timur umuz cok bagiriyor oynarken Tunay hemen kulaklarini kapatip "Laut Timurrrr" diyor cok gürültülüymüs.Ancak Tuana  hassasiliktan öte asiri duyarliydi yüksek sese karsi.Anaokulundaki ilk yil hep faliyetler sirasinda kulaklarini kapatiyordu Tunay in yaptigi gibi.Simdi alisti.
Banu bu biraz ailenin cocuga yaklasimi ve imkanlara  ve cocuklara da bagli hangi cocugun arka planda kaldigi.BAzen ikinci cocuklar öyle fazla ilgi isteyen cocuklar oluyorki ilk cocuklar arka planda kaliyor ya da tam tersi ilk cocuk okadar asiri kiskanc oluyorki ikinci bazen arada kayniyor.Biz iki tane rakip birden geldigi icin Tuana ya cok ilgi göstermeye calistigimiz icin bize göre Tunay timur Tuana nin ilk 3yil gördügü tekli ilgiyi göremedigini düsünüyoruz hala o büyük oldugu icin onun extra haklari var.Anca bu sekidle dengeleyebiliyoruz .Buaralar Tunay ve Timur yaptiklari sirinliklerle konusma gelisimlerindeki hizla istedikleri istegi söke söke aliyorlar cünkü :)
Yatili yardimci mi dediniz evettt eylül sonunda anneannemiz geliyor hem yardimci hem anneanne hem arkadas hem en uzun kalan misafirimiz bizim "En" imiz:) 29 defa uyuyacagiz anneannemiz gelecek :)

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #8859 : Ağustos 30, 2010, 10:56:04 ös »
Selammm...

Bizde eve döndük nihayet. Siteye girilmiyordu uzun zamandır, bu hali çok güzel olmuş.

Hediye senin burda olduğun dönemde hep şehir dışındaydık canım aradın mı bilmiyorum ama görüşmek kısmet olmadı.

Geçmişi okuyamadım, Nil sanırım tekrar Almanya'ya dönmüşsündür. Herkesler iyidir umarım.

Biz çok iyiyiz, kızlar da öyle. Çok güzel bir tatil geçirdik önce ayvalık zonra uzunca köyde kaldık. Köye ev yaptırdık bu arada önceden yazdım mı bilmiyorum. Kızlar tatillerde bol bol köy hayatı yaşasın diye. Zeynep konuşuyor durmaksızın, emziği de bıraktık. Sonra tekrar okuyup yazarım. İyi geceler.

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8860 : Eylül 07, 2010, 10:36:14 öö »
Selaamm arkadaslar... umarim herkes iyidir. Valla biz Ramazanla ugrasiyoruz, simdi de bayram telasi aldi herkesi, temizlik falan derken. Az kaldi. Haftaya pazartesi okullar aciliyor, insallah yine bir düzene gireriz. Gec yatma, gec kalkma beni biktirdi. Tüm düzenimiz altüst oldu. Esim de Ramazan sebebiyle izinliydi, o da genelde sahura kadar oturuyordu, anlayin yani. Herkese güzel günler diliyorum, görüsmek üzere, saglikla kalin  :-* :-* :-*

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8861 : Eylül 21, 2010, 11:57:04 öö »
 :o :o :o Arkadaslar nerelerdesiniz? Bayram da geldi gecti, gecmis bayraminiz kutlu olsun, hersey gönlünüzce olsun...
Lütfen canlanin biraz, Nilcim, insallah hersey yolundadir, bir aksilik yoktur. Herkese sevgiler  :-* :-* :-*

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8862 : Eylül 23, 2010, 10:27:01 öö »
selamlar..evet ya pek kimseler uğrayamamış buralara..bi Adalet sağolsun...herkes iyidir umarım..bende pek uğrayamadım..çok hızlı geçiyor bu küçüklerle hayat.. BAde geniz eti ameliyatı oldu ay başında..iyi şükür atlattı..şimdi genel mevsim hastalıkları başladı tabii...okul değiştirdik...ona da alıştı, sorun olmadı...yalnız servisimiz yok..nil'in sabah programı banada çattı..al iki çocuğu götür okula büyüğü bırak, sonra ufakla tekrar eve dön, akşam üstü aynı şey..ufaklığı hasta ederim diye korkuyorum..in bin terle soğu derken..umarım bişey olmaz..onada ek gıdaya başladık..bazen gece belki bu yüzden gazı oluyor ve uykusuz geçiyor biraz gecelerimiz ve ben o günler çok bitkin oluyorum..babamız şehir dışındayken çok yoruluyorum iki küçüğümle...henüz işe başlamadım..işte bizden havadisler böyle....öpüyorumherkesi...

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8863 : Eylül 27, 2010, 09:21:02 öö »
günaydin arkadaslar...

bayagidir ugrayamiyordum ugrasam bile okuyup cikiyordum...

nasilsiniz herkez iyidir umarim...

sevgiler...

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8864 : Eylül 29, 2010, 08:57:17 ös »
Badeye gecmis olsun canim. Iki kücük cocukla ugrasmak hic de kolay degil, seni cok iyi anliyorum. Benimkiler de kücükken ayni durumlari ben de yasadim, esim de yogun calisiyordu, bazen kendimi cok yanliz ve yorgun caresiz hissediyordum. Ama zaman o kadar cabuk geciyor ki, simdi Burak 14 oldu, Mert ise 11. Sorunlar tabi ki hala oluyor, ama sekil degistiriyor. Nilden haberi olan var mi? Insallah kötü bir sey yoktur, yogunluktan giremiyordur.
Bir seslen de merak etmeyelim seni....

Herkese güzel günler diliyorum....