Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 209098 defa)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8610 : Ocak 18, 2010, 12:24:35 ös »
slmmmmmmmm

ablacigim kolay gelsin tasinmak zor birde üc cocukla allahim yardimcin olsun...

ablacigim girdigimde kolacan ederiz buralari merak etme;)

arkadaslar nerelerdesinizzzzzzzzzzz :(

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8611 : Ocak 19, 2010, 07:14:43 öö »
    Günaydın Çocuk Sevgisi Ailem...

Arkadaşlar büyük bir aradan sonra burdayım.Uzun bir hastalık dönemi geçirdim.Gripal bir durum.Şuan tam da geçmedi hala öksürüyorum.Tam ben düzeldim eşim hastalandı.derken sizlerden bayağı bir süre ayrı kalmak zorunda kaldım.

Arkadaşlar nasılsınız.Herkes iyidir inşallah...

Herkese sevgiler...

Çevrimdışı yaspek

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8612 : Ocak 19, 2010, 01:22:35 ös »
bir selamda benden
herkes iyi gibi ama ses yok
bende iş güç derken zamanla yarışıyorum,cok hızlı geldi 2010 vede cok cabuk geciyor ocak ayı bitiyor anlamadım ben yauww

nilcim kolay gelsin,cok kolaY DEGİL AMA İYİ YANI TASINDIGINDA YERLEŞTİĞİNDE HERYER TEMİZ VE DÜZENLİ GİDİYOR BAYAGI
BU ARADA PCYİ KEŞFEDEN ayşenazda bana bulaşıyor,bende 10 15 dk kız oyunları var elbise giydiriyor sac kesiyor acayip kokoş,sonrada sarjı bitiyor diye alıyoruz elinden
bilgisayardan bence ögrenecekleri cok geniş bir bilgi agı var.Ahmet googleden meraqk ettiğini cok rahat bulup ögreniyor,bazen bize bile danışmıyor,okuyor,geziyor memnunum 8 yasında bir ssat vakit geciriyor bilgisayarda yeterli sanırım,ben hep basındayım kontrollüyüz vede uyarıyorum sakın arkadaslarındanda etkilenme diye

hadi görüşmek üzere herkez kendine iyi baksın efem

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8613 : Ocak 19, 2010, 02:56:59 ös »
slmmmmmmmmmmmmmmmmm

gülsencigim gecmis olsun canim...
biz iyiyiz:)

adalet ablam nerelerde bilen varmiiii

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8614 : Ocak 20, 2010, 07:29:23 ös »
Burdayim Hedosum... ama haftada dört gün dörder saat calisiyorum artik ama bana cok geliyor ki cok yoruluyorum.
Bir de oglanlarin dersleri beni cok oyaliyor, cok yogunlar bu aralar, malum yakinda karne var.
Nil, tasinma zor bir olay ama tasindiktan sonraki temizlik ve düzen de cok güzel oluyor, fazlaliklar cöpe gidiyor  ;D
Gülsencim, cok gecmis olsun, bu dönem hasta olmayan yok galiba.

Görüsmek üzere, Hediye, profildeki resim cok tatli, masallah, masallah...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8615 : Ocak 21, 2010, 10:24:47 ös »
Evet tasinma zor ama aslinda hem tasindigimiz evi hem de ciktigimiz evi tamir etmek zorunda olmak daha zor.Ka gündür sabah erkenden aksam gec saatlere kadar yeni evdeyiz. Büyük bir bölümü bitti.Sali tasiniyoruz insallah ama bugün cocuklar iyi degillerdi erken aldimy arin doktora gidiyoruz.Müdür uyardi yine nora virüsü varmis.Gecen yil tuana atlatmisti biliyoruz ne zor bir hastalik her yedigini cikariyor cocuklar bir de isal.Simdilik biz de yok cok sükür sadece halsizler Tunay in kalsik bronsit baslangici gibi görünüoyr bakalim yarind ok amcamiz nediyecek.
Evet tasininca her yerin tertemiz olmasi cok güzel birsey Adalet.Uzun bir süre gidiyor o temizlik.Duvarlar yeni byaonmis ya da kagitlanmis oluyor köse bucak tertemiz:)
Yasemin´cim google gibi sitelere dikakt etmelisin. cocuklar icin filtre programlari var eger sizin kontrolünüzde olmadan giriyorsa mutlaka pc ye ypklemelisin.Ben cocuklarin bilgisayarla ilgilenmesine varim ama internet icin cok acele etmemek ve kontrolü kesinlikle kaybetmemek gerekiyor.Tuana büyüdügünde chat programlari google ve bir sürü tehliklei siteyi yasaklayan filtre takmadna nete girmesine izin vermeyecegim. Simdlik sadece boyama yazma okul öncesi oyunlari ile ilgileniyor bazen haftada 1 bazen ayda bir bazen cok uzun süre girmiyor.
Demek Yasenaz ímiz okaar büyüdü.O oyunlari ben de görmüstüm Tuana tipik kiz zevklerine sahip olmadigindan hic ilgilenmedi.Zaten bana pek beznemez ne kiyafete önem verir ne süslenmeye meraklidir :)
Gecmis olsun Gülsen.
Herkese iyi geceler dilerim

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8616 : Ocak 22, 2010, 07:35:28 öö »
günaydınlar....
bu sabah azıcık geç kalmışız, apar topar kızı hazırlayıp servise yetiştirdim..dışarı bi çıktık ki günlerdir çocuğumun özlemle sayıkladığı kar....!!! bayağıda tutacak gibi gözüküyor....valla karın oyun kısmı tabiki güzel ama şu an en çok mikrop kırıcı özelliğiyle ilgiliyim..umarım havadaki mikropları biraz olsun temizler bu kar...bizde 1 haftadır hastaydık (gene)....biraz toparladıda işte iki gündürde okulda...bu sefer gene biraz yalnızdık, ve zor geçti açıkcası....artık iyice ilgilenememeye başladım....geçen akşam ben ondan önce uyumuşum ve kız bir buçuk saat kendi kendine taklılmış, kitap bakmış ama uyumamış..onbuçuk gibi bi uyandımk çocuğum ayakta, anası horluyor resmen..yani yalnız bırakıyorum çocuğumu, ama elimde değil uyuyup kalıyorum, tutamıyorum kendimi...acayip, ölüm gibi bir uyku bu..kurtulamıyorsun, e uykun açılsın diye çaya kahveye de yüklenemiyorsun...üzüldüm sonra çocugim öle yalnız yalnız..sonra bişey olsa ya duymasam...korktumda yani...

Nil, seni sanırım ya düşündüm ya rüyamda şu taşınma işinde gördüm...biliyorsun arada sen benim tuhaf rüyalarııma konuk oluyorsun...bu aralar benimde öyle bir isteğim varda belki ondan senin taşınmanıda takmışımdır kafaya, bilemiyorum...yani almanyada böyle bir servis yokmu diye taşınma işlerine yardımcı birileri neden yok diye sinirleniyorum sizin için...işte güya böyle bir hizmet her yarde varmışda mış mışda...size yokmuş gibi..(ben bu almanyanın sosyal devlet anlayışını fazla abartmışım gagliba. ;D.) olur mu ya neden yardım edilmiyor size, o kadar çocukla, hani çocuk yardımı falan diyorum...
saçma bi rüya..rüya bile denemez, polemik... ::)
neyse kolay gelsin..umarım dr sonucunuzda sakin bir hastalıktır....
ayla, mektuplaşma kısmını okudum ve çok hoşuma gitti....
herkese yi gnnerrr...sıkı giyinin üşütmeyin, elleriniz cebinizde yürümeyin...!!!! :-*

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8617 : Ocak 22, 2010, 11:12:54 öö »
günaydinnnnnnnnnnnnnnnnn

ablacigim insallah biran önce arkanda birakirsin tasinma isini...

ablammmmmm hayirliu olsuin yeni isin

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8618 : Ocak 25, 2010, 09:52:44 öö »
Günaydın arkadaşlar...

Geçmiş olsun dilekleriniz için Hediye,Adalet ve Nilciğim teşekkürler...Tam düzeldim.Artık gayet iyiyim...

Herkese güzel bir hafta diliyorum...

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8619 : Ocak 28, 2010, 09:11:51 ös »
selamlar..
umarım herkes iyidir...
hastalara şifa, ev taşıyanlara güç kuvvet diliyorum.... :)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8620 : Ocak 29, 2010, 09:02:15 öö »
Günaydın.hayırlı cumalar arkadaşlar...

Buralarda kimsecikler yok.çok boşlamışsınız arkadaşlar...Nerelerdesiniz...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8621 : Ocak 29, 2010, 11:35:31 ös »
Merhabalar,
 evet sonunda tasindik.Daha yapacak cok is var ama olsun yen evimizdeyiz artik.Eski evi de tamir etmemiz lazim ama daha 2 ay o evde bize ait o nedenle yavas yavas yapariz.Yeni evimiz bücük bahcesi büyük terasi büyük tam bizim gibi büyük aileye göre o nedene tüm strese degdi. Evimiz ahsap bir ev oldugundan arada tahta duvarlarimizdan kitirtilar geliyor ama olsun:)
Burcu kar deme bana neee olur burada hiccc duraksizy agiyor haftalardir.Bugün hic durmadi yollar kapaniyor.Uludag gibi burasi.Demek beni rüyadan gördün tasadüf ama gecenlerde ben de rüyamda Burcu´yumu gördüm ben diye düsünüyordum naisl göreceksem bir foto nu bile görmedim ama sanirim olaylarda sen vardin .Yani kac aylik oldu diye düsünmüstüm bir ara nete baglanamadigimda ozaman herhalde gördüm.Kalbimiz birmis:)Yok öyle servis malesef nerde.Kendi imkanlarinla tasima firmais tutp herseyi onlara yaptirabilirsin ama biz cengaverler herseyi kendimiz yapiyoruz.Duvar kagitlari, yeni mutfagi takma kolileme falan filan.Birtek tasimaya birkac kisi ile bir firma geldi okadar.Bir de cocuklar hasta oldu okuldan grip bulasti sorma.Ama atlattik sayilir en zor bölümü bitti banyo ve oturma odais mobilayalarini da kurduk mu bitti isimiz.Üstü kapali büyük bir terasimiz var cocukla rkarda yagmurda bahceye cikamasalar bile bisiklete binebiliyorlar bu nedenle her strese deger diyorum tasinma.
Canim ya kiyamam ben sana bilirim nasildir hamile bir anne olup evd ebir cocugu olmais ve yalniz olmak.Hicc kendini kötü hissetme sen.cocug yanindayken uyuyup kalmak sadece hamile annelerin isi degilki bir süür baba yapiyor o isi.Ben kac kere uyandiriyorum Tuana ile film falans eyrederken adminbabayi ;D Ben ikinci hamileligimin büyük bir bölümünü yatarak gecirdim v ynaimda da Tuana vardi hep.O uyku döneminden sonra bile sürekli yatarak oynanacak oyunlar secerdik kitaplar bir sürü yanimizda. Tuana da zaten hareketi pek sevmez ohhh gel keyfim gel ona göre hersey normaldi ama ben cok üzülüyordum.Hormonlarin da etkisiyle insan daha cok takiyor bazi seyleri kafasina ama hic üzülme.Hicbirsey olmamis BAde ye bak kendisi oyalanmis.Bir sürü anne cocugunu uyutmaya calisirken  kendisi uyuyup kalmiyor mu :)
Yeni isin hayirli olsun Adalet hem ev isi hem de is kolay degil bir de cocuklarBen de martta basliyorum haftada dört gün haftada 15 saat calisacagim. Wiesbaden ve cevresindeki anaokullarindaki engelli cocuklara ve ailelerine danismanlik yapacagim.Almanya´daki arkadaslar bilir Lebenshilfe diye bir kurulus var orada calisacagim. 15 saatin 2 saati evde hazirlik olacagi icin 13 saat calisacagim okullarda.Ögleden sonra da evdeki kücük kresim var:) bir yarim gün de ev isi icin.Bakalim.
Hediye´cim sen naislsin kizlairn nasil.

Çevrimdışı yurdanur yudum

• Genç Üye
  • **
  • TANRIYI GÜLDÜRMEK İSTİYORSAN PLANLARINDAN BAHSET
« Yanıtla #8622 : Ocak 30, 2010, 05:07:50 ös »
HERKESE IYI HAFTA FIRSAT BULDUKCA SOLUGU BURDA ALIYORUM UMARIM HEPINIZ IYISINIZDIR NILCIM YENI EVIN HAYIRLI UGURLU OLSUN BIZDE NIYET ETTIK TASINALIM DIYE AMA ISTEDIGIMIZ EV TUTULMUS BIZ GIDENE HADAR COK UZULDUM O YUZDEN, GULSENCIM COOK GECMIS OLSUN SANA VE ESINE, ADLET ABLA SNE NASILSIN  YTENI ISIN HAYIRLI UGURLU OLUR INSALLAH  AYYYY HEPINIZI COK OZLEMISIM HANGINIZIN HATRINI ONCE SORAYIM SASIRDIM VALLA NEYSE BEN DEVAM EDEYIM HEDOS BEBIS NASIL DISLERI YURUMEYE BASLADIMI DAMLACIM NASIL  DAHA ADI AKLIMA GELMEYEN ARKADASLAR HEPINIZ UMARIM IYISINIZDIR  .
İNSANOĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ESİRİ SOYLEMEDİKLERİNİN EFENDİSİDİR

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8623 : Ocak 30, 2010, 05:20:09 ös »
slmmmmmmmmmmmmmmmmm
ablacigim gözün aydinnnnnnnnnn cici evine tasinmisinnnnnnnn

biz cok sükür iyiyizzzzzzzzzzzzzzzz :)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8624 : Şubat 02, 2010, 07:47:41 öö »
günaydınlar...
Nil hadi geçmiş olsun, tantanalı kısım atlatıldı şimdi ince işler kalmıştır herhalde..e onlarda yavaş yavaş...bende yeni  eve taşınırken, eski evin temizliğine, onarımına daha çok özenmiştim aman ayıp olmasın diye...ama karşı taraf hiçde öyle çıkmadı, yaptıklarım yorgunluğuma yaradı....onu için eski evi çokda dert etmeyin derm ben..eğer arada yasal bir zorunluluk yoksa tabi..
demek sonunda başardım rüyana girmeyi.... ;D
Hediye nasıl gidiyor Damla'nın kardeş ilişkisi..? merak ediyorum valla..aşağı yukarı aynı şeyleri yaşayacağız herhalde..
Adalet, ne güzel çalışma hayatında kolaylıklar diliyorum, biraz yorulsanda ev hayatından uzaklaşmak bence daha güzel..ev işi çok sıkıcı, ben valla bu aralar çok bunaldım..aslında işede gidiyorum ama daha az...
herkese güzel günler..
Nil sana kar demiyorum peki...şu an burası yağmur altı...sabah servise binerken kızım şemsiye kullandı, pek hoşuna gitti..(dün gitmk istemedi de okula, onu için bugün bir cazibe noktası bulmalıydım, yağmur altında şemsiye kullanma fikri bu günlük işe yaradı..ama devam ederse bu durum yeni fikirlere ihtiyacım olacak)
yağ yağ yağmur...
teknede çamurr..
bu arada biz hala isim bulamadık..ne fenayız dimi...eşim yağmur ismini seviyormuş şimdi yağmur diyince aklıma geldi..ama ben pek sıradan buluyorum..ayrıca bade'yle de hiç ilgisi yok...isim koymak şart mı..?