Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 209094 defa)

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8625 : Şubat 02, 2010, 07:51:18 öö »
nil sana kar demiyorum ama şu linki yollamadan da duramıyorum.. ;D
ayrıca adminbeydende böyle girişimler bekliyoruz...bir sonraki soğuk hava dalgası neden Nil diye anılmasın..??kıhh kıhhhh :D :D
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13657093.asp?gid=229

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8626 : Şubat 02, 2010, 01:42:12 ös »
herkeze merhabalarrrrrrrrr

canim damlamla dilosun arasi cok sükür iyi sadece misafirim geldigi zaman yada dilkosun üstüne biri fazla düsütügü zaman damla ilgi cekmek icin tuhaflasiyor agressivlisiyor vs yoksa cok sülür cooookk seviyor kardesini kücük bombik kizimda ablasini cok seviyor..

bu ARADAAAAAA dilosumun saclarini sifira vurduk :o 8) cok dökülmüstü cocugumun agzi yüzü hep kil oluyordu gicik oldum kestik

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8627 : Şubat 03, 2010, 06:15:56 ös »
Herkese selaaaammm.... umarim herkes iyidir... Nilcim, tasinmissiniz, cok sevindim, hadi güle güle oturun. Sen öyle anlatinca benim de biraz canim cekti ama üc yil önce tasindik artik tasinma yok insallah. Ben yeni is bulmadim arkadaslar. Ögleden sonra gittigim ise artik sabah gidiyorum. Yani saatlerini degistirdim ve bu halinden cok menmunum cünkü cocuklar okuldayken ben de iste oluyorum ve onlardan önce de eve geliyorum. Ögleden sonra gidince her ne kadar cok kücük olmasalarda aklim onlarda kaliyordu. Veeeeee yeni migren hapi kullandigimdan beri cok iyiyim diyebilirim ve kendimi bazen yeni dogmus gibi hissediyorum. Arada bir tutuyor ama öncekine göre cok sükür coook iyiyim.

Insan sanal arkadaslarini rüyasinda görebiliyor, ben de Hediye´yi en az dört kere rüyamda görmüsümdür, gerci ben bu arkadasliklara sanal gözüyle bakmiyorum gercekten de merak ediyorum haber alamayinca, sanki ailemden birileri gibi.

Burcucum sana da hamileliginin geri kalan kisminda kolayliklar dilerim, o yorgunluk, uyuma istegi cok dogal, her annenin yasadigi seyler. Gülsencim, Yudumcum, insallah hersey yolundadir sizlerde de. Diger arkadaslara da sevgiler, selamlar....

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #8628 : Şubat 05, 2010, 07:27:36 öö »
     Merhaba hanımlar,Nilciğim yeni evin hayırlı olsun.Güle güle oturursunuz inşallah.Taşınmanın zorluğunu bilirim.6 yıl oldu biz taşınalı.En güzeli dipköşe temizleniyor.Yorgunluktan sonra her şey güzel.Adalet sen nasılsın.Yeni işinde başarılar.Hediye çocuklar seni çok meşgul ediyor galiba.Artık pek uğramıyorsun buralara.Kendine ve fıstık kızlarına iyi bak.Dilay’ın saçsız fotoğraflarını bekleriz.

Bütün arkadaşlar hepinize sevgiler…

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8629 : Şubat 05, 2010, 11:03:45 öö »
slmmmmmmmmm
ben geldimmmmm

adalet ablam pamuk ablammmm ben girerim senin rüyalarinaaaaa:)

gülsencigim ugruyorum canisi bakiyorum arada ama bazen birsey olmayinca bende yazmiyorum  :(
söyle herkez insallah bi araya toplanir yine nil ablammm da tasinma isini bitirdi mi canlabir yine buralar...
herkeze harika bir gün dilyiorum

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8630 : Şubat 06, 2010, 10:50:35 ös »
Burcu´cum verdigin linke baktim ve hemen Adminbabaya ilettim ama ben bir sogu hava dalgasina degil verilecekse ismimin "yakici sicaklara" verilemsini istiyorum :) Hele Almnaya´da oldukca havam olur eminim:) Herkes beni bekler :)
2 gündür kar yagmadi buraya hayta normale döndü.Sabahlari arabada -20 leri görmektense +2 leri görmek cok iyi geldi.
Yavas yavas bitiyor islerimiz.Birkac dolap daha var cekmecesi takilacak falan ama bayagi yerlestik.
isim cok zor bir karar Burcu son güne kadar sansiniz var.Yagmur ismi güzel ama cok fazla olmayan isimlerden istiyorsaniz daha aratsirmaniz gerekecek.Biz 3 isim asla birbirine benzememeli cokkk farkli harflerle baslayip cok farkli olmallar dedik  hep ama sonunda 3 üde T ile baslayan isimler bulduk.:) Isimler mi cocuklarimiza uydu yoksa cocuklarimiz mi isimlerine uyum sagladilar bilmiyorum ama cok oturdu biz de isimler.Timur demir anlamina da geliyor ve Timur un akil almaz kaslair var.Karin kaslari bebekliginden beri komanda gibi sürüne sürüne yasina göre normalden fazla gelisti.Daha simdiden ücgen vücut yapti :)Bazen benden güclü oldugunu düsünüyorum:) Tunay da ay isigi ve sessiz sakin anlamina geliyor, gercekten ay isigi gibidir hep gülümser ve hareketli olmasina ragmen sakindir.Tuana icin de baska hic bir isim düsünemiyorum.
Aman Adalet´cigim cnain tasinma cekmesin cok zor.Gerci senin cocuklarin büyük farkli olur ama biz cok zorlandik.Tam tasinma öncesinde cocuklarin 3 üde hastalandi.Esyalarin yarisi orada yarisi buradaydi.Cocuklar stres oldu. Onlari yeni evimize alistirmak icin hergün buray agetirecektik tamir zamanind ahasta olunca getiremedik ve birden bire hadi biz burada oturuyoruz diye buraya geldiler. Buraya gezmeye geldiklerini ve evimize döneceklerini sandilar.Hadi gidelim artik diye birkac gün evlerine dönmek istediler.Ilk gün hemen onlarin odalarini yaptik aslinda oyuncaklarini herseylerini hazirlardik.O nedenle cabuk alistilar ama ilk günler yeter bukadar misafirlik hadi evimize diye sikayet ediyorlardi:)
Simdi cok mutlular oradan oraya kosturuyorlar.
Yudum´cum nasilsin taisnmayi mi düsünüyorsunuz?Esinle mi yoks akayinvaldienlerle birlikte mi?Annem de dönüyor 20 sinda az kaldi.
Ben de merak ettim Dilay´in sacsiz fotograflarini.:)Biz de  kuaför ziyaretimizi yaptik. Önce Timur u götürdük sonra eve onu getirdik Tunay i götürdük. Birbirlerini korkutmasinlar aglayarak diye. Timur babasinin kucagina oturdu ve O´na olan ilginin tadini cikardi, ayna da kendisini seyretti.Ama Tunay ortaligi ayaga kaldirdi.Ilk saniyeden son saniyeye kadar babasinin kucagindan kalkip kacmaya calisti. Yamuk oldu ama toparlandi bayagi saclari hatta yine uzadi bile.Bundan sonr aben kendim kesmeyi düsünüyorum acikcasi ben daha güzel kesebilirim diye düsünüyorum.Arkadasim da Luca nins aclarini kendisi kesiyor, Amerikan modelid edigimiz cok daha iyi kesiyor.
Adalet nasils evindim anlatamam inanki cok mutlu oldum senin adina. Migrenine cözüm bulunmasina.
Simdilik bukadar herkese yarin icin güzel bir pazar günü dilerim.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8631 : Şubat 08, 2010, 01:11:59 ös »
selamlar, saygılar efem...umarım herkes iyidir, sağlılklıdır..
bizlerde iyiyiz şükür...
isim koyma işi çok zor..ya da biz beceremiyoruz..yok ben vazgeçirdim beyimi! zaten o isimden...hayır ilginç bir şekilde önerileimiz birbirine hiç uymuyor, anlaşamıyoruz.. ;D
bu arada bade nin önerilerini daha doğrusu onlar öneri değil daha çok emir kipiyle söylenmiş şeyler söylemişmiydim...lola ve rozi....rozi caillounun kardeşi lolada malum kız çocuğu filmi..... :) koycaz artık mecbur...hep ilk çocuğuda durumlara dahil edin demiyorlarmı..ettik işte....aldık başımıza iş...nufüs müdürlüğünde kavga var... :o

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8632 : Şubat 08, 2010, 04:56:45 ös »
herkese merhaba, yine yoğunluktan sonra ancak gelebildim. hastalıklar çok olmuş sanırım. herkese şifalar diliyorum, geçmiş olsun diyorum. nil abla tam okuyamadım ama yeni eve mi taşındınız? hayırlı olsun  :)

hediyecim nasıl kızlar?

burcu, gülşen, yudum sizler de bıdıklarınız da iyidir umarım.

daha uzun gelip uzun uzun yazıcam, herkese sevgiler.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8633 : Şubat 10, 2010, 10:57:37 ös »
Burcu biliyorum o isim secme konusunda ilk cocuklarin tercihlerinin nasil kararli olabildigini. uana cok istemisti kardeslerinden birisine Tarkan demeyi:) Takan hadi yine okey denebilecek bir isimd e die bizim co sicak bakmadigimiz bir siimdi :)Birisi Tarkan olsun digeri "Tarcin" diye istiyordu.Youtube dan Tarcin diy ebir program seyretmistik birkac kez ozamanlar sonra ben daha fazla dayanamadim gerci ama O o isimden cok etkilenmis olacak ki hep Tarcin ve Tarkan diyordu isim soruldugunda:) Rosi ve Lola gibi.
Biz de hic ayni fikirde olmadik serdar ile isim konusunda.Son dakika da gol atip O nu istedigim isimlere ikna ettim:)
Digdem cim nerelerdesin?Evet biz tasindik ahala tam yerlesemedik ama yeni evimizdeyiz. Bekliyoruz mesajlarini.
Cok merak ediyorum Lola mi olacak Rosi mi :)
BEnd e bugün Timur ile yine kontroldeydim wiesbaden da. Yine kan alindi.Kan alinirken cok agladi ama sonra tüm klinigin sebekligini yapti. Her gecene el sallamalar öpücük vermeler göz süzmeler .Kucagimda Timur la o kattan bu kata kosmaktan cok yorulmusum simdi hemen sicak su torbami alip yatmam lazim belime cok yüklenmisim:)
Herkese güzel günler dilerim.

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #8634 : Şubat 12, 2010, 09:18:02 öö »
Merhaba...

Nil taşınmışsınız, yeni evinizde kuzucuklarla neşeli, mutlu günler dilerim.

Burcu kolay gelsin, isim konusu zordur evet. Biz zorlanmadık hiç çünkü kızların ikisinin de isimleri doğmadan çok çok önce hazırdı. İçimize mi doğdu nedir erkek ismi bulamadık, düşünmedik bile.

Herkes iyidir inşallah.

Nil okuma yazmayı öğrendi, 2. dönem rahatlarız diye düşünmüştüm ama tam tersi o kadar çok ödevimiz oluyor ki kızımın yazık çok az zamanı kalıyor ödevlerden. Bende çok sıkılmış ve bunalmış bir durumdayım. Sabah ödev ve Nil'i yetiştirme telaşı; öğleden sonra Zeynep'in uyuduğu 1.5 saatte yemek, ev toplama; Akşam yemek hazırlığı, yine ödev, uyku saatini kaçırmamak için uğraşma derken saat 23 te yorgunluktan koltukta oturup kalmış bir şekilde buluyorum kendimi. Nil'in uyku saatini mecbur 22.00 ye aldık yoksa yetişmiyor ödevler.

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8635 : Şubat 12, 2010, 11:22:52 öö »
oovv bu ilkokul koşturmacasını okuyunca gözüm korktu doğrusu...niye bu kadar ödev verilir ki..gerçekten gerekliliğine inanmıyorum...yazık..kaçmak mümkün değil ama..başka bir sistemde okutmak mümkün olmadığına göre..Nil2e kolaylıklar diliyorum ve diliyorumki 3 senede umarım bişeyler değişir bize sıra gelene kadar..(farkındayım hayal olduğunun bozmayın beni... :()
bende bu hafta çoık zorlandım çünkü okula gitmek istemiyorum çığlıkları yükselmeye başladı bizim evden.. :'( çok üzüldüm ve yoruldum, sinirlerim de bozuldu sanırım oturup ağladım bile..benki hiç yapmam öyle şeyler..neyse...çözemedim bir türlü..ortada kardeşle ilgili bir durumda yok..bir değişiklik, okulla ilgili ters giden bişey yok ..hep gidip sordum, öğretmeniyle konuştum..yok yok..ama böyle...neyse bu haftayı birazda güç kullanarak bitirdik bakalım haftaya bizi ne bekliyor..o bir düzene girse ben daha bir rahatlıyacağım..az da kaldı..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8636 : Şubat 15, 2010, 02:07:15 ös »
Burcu sen ortada kardesiyle ilgili bir durum olmadiigni düsünüyorsun evet ortada kardes yok ama karninda var, sende degisiklikler var, evde degisiklikler var konular degisiyor, sen yorgunsun  kisacasi kardes daha gelmeden hayati degisiytiriyor .Böyle zamanlarda cocukalr güvendikelri ortamdan ayrilmamayi tercihe debilyiorlar.Kontrol onlara olsun istiyorlar.O okuldayken enler olabilecek kestiremiyorlar.Ögretmenleriyle konusup bu konuda size yardimci olmalarini isteyebilirisn. Anaokulunda onu daha cok desteklebilirler.
Nilüfer bir de kcük bir cocuk olunca okul cok yoruyordur .Ben Tuana nin bu yil okula baslamis oldugunu düsünemiyorum bile.Ikinci cocugu planlarken en cok düsündügüm Tuana nin ilk yilina denk gelmemeseydi.Ama siz yavas yavas düzeninizi oturtuyorsunuz.Ancak bir ögrenicnin dersleri yüzünden gec yatmak zorunda kalmasi cok üzücü.Umarim yakidna hersey düzene girer.Kizinizin okuyabilmesi nasil bir duygu?Hayatinizda bir cok degisiklik  olmustur sanirim. Tuana da okumayi cok istyiro kardeslerine kitap okumak icin.Eminim ozaman onlara bu konuda zaman ayirmayi simdiki kadar istemeyecektir :) Gecen gün bir bardagi almis altini cevirmis anne bak Ikea yazyiro dedi.Ilk okudugu kelimenin ikea olmasi da pek sasirtici degil:)
Bugün burada karnaval var.Tuana yine gecen yil ki prenses elbisesini giydi yarin korsan olmak istyior.timur kardan adam Tunay da fare oldu ama Tunay hiccc istemedi. Fare kulaklarini takmadigi gibi "Ne bu yaaa gidin sinize" diye yaklasti olaya:) Tipik Tunay  gelemez öyle süs müs layina SIKINTIli kiyafetlerine.Timur okadar cok seviyor ki giyinsin süslensin benim ve ya ablaisnin lastik tokalarini bilegine gecirip öyle dolaniyor.Kiz olsa bayagi süslü birsey olacakti.Kremlenmeyi parfümleri cok seviyor.Tarak görmesin hemen taraniyor.Yeni bir ayakkabi kiyafet oldugundna hemen giyip herkes gösteriyor.Tuana ve Tunay ise babasina benzemis diyoruz kiyafeti sadece bir ihtiyac olarak görüyorlar.Evde iki grup olarak ayrildik:)
Burada kar araliksiz yagiyor yagiyor yagiyor biktik biz artik.
Erkese günesli günler dilerim.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #8637 : Şubat 16, 2010, 01:57:32 öö »

Ben hayatımda taşınmadım. Üç çocuk ve Almanyada taşınma epey bir yorucu olurmuş gibi geldi. İnşallah sizinki kolay geçmiştir Nil.

Adalet migreninin kontrol altında olmasına çok sevindim.

Nilüfer birisi okula birisi hayata yeni başlamış iki çocukla kolaylık diliyorum.

Hamileliğimin 35. haftasındayım. İlginç ama en rahat zamanlarım sanırım. Nevra Ranayı kabullenmiş görünüyor. Tuvalet olayı daha normal. Babasıyla şimdiden daha yakınlaştı. Burcu Nilin de söylediği gibi kardeş gelmedi ama anne sürekli değişiyor. Seninki benimkine göre daha kolay geçtiği için anlamadın ama ben onuncu haftadan bu yana Nevrayı kucağıma alamıyorum. Bu bile çok zor olmalı onun için.

Biz de bu hafta ilk kez okula gitmek istemedik. Beni özlüyormuş. Hiç moralimi bozmamış gibi görünüp, eve gelince neler yapabileceğimizi anlattım, tam da o gün bir çocuk onu itmiş ve kafasını vurmuş. Nevra olayı çok olgun karşıladı (çocuk herkesi itiyormuş zaten), ama biz özellikle babamız herkesi iten çocuk daha kötü nelere neden olabilir senaryosuyla önce kendini sonra beni epey yordu.

Dün de hamileleler için bir psikodrama etkinliğine katıldım. Buradan tüm hamilelere eşleriyle birlikte hamilelik öncesi esnası ve sonrasında bu tür çalışmalara, eğer imkanları varsa katılmalarını tavsiye ederim..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8638 : Şubat 17, 2010, 11:15:15 öö »
dün yazmıştım bi dolu şey silindi, tekrar başarabilir miyim acaba?

evet kesinlikle haklısınız...ben 3 yaşındaki bir küçük insanın bu kardeş gelicek durumunu bu kadarda kafasında taşıyabileceğini düşünmemiştim ama öyleymiş, arada söyledikleri, hareketleride o yönde...çok fazla yaşıyor bu durumu ve sıkıyor kendisini...

biz gene hasta, yalnız bir haldeyiz...ama bugün artık kızı okula götürdüm mecburen..çünkü bende hastayım ve ilgilenemez oldum onunla iyice..kafam yastıktan kalkmıyordu..çocuğun hastalığı kötü evet ama anneini hastalığı daha fena...kim bakıcak onlara..?

şimdi kardeş gelince bu çocuk benide emzir, banada bez tak, bende yanınızda yatıcam derse napcez.....??? kesin kuralları biraz gevşetsek çıkar mı tepcağzımıza..yani "e hadi gel yat sende yanıma" filan onu sinirini alır mı ki...
benim çocuğum zor bir çocuk..onu böyle etiketlemek istemem ama tanımlamakda isterim artık ne olduğunu bileyim diye...daha önceden yok iki yaş sendromumuydu, yok dönemdir geçermiydi falandı filandı dedik ama geçmedi..demek huyu bu..kıskanmaya meyilli ve kendi dedikleri konusunda son derece ısrarlı, kararlı..

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8639 : Şubat 19, 2010, 12:28:04 ös »
merhabalar...
bir şey daha sorucam, acaba büyük çocuğun annesini ve yeni doğmuş olan kardeşini hastanede görmesi pek de iyi bişey diil mi acaba? hani ortam farklı, annesi ve bir bebek yalnız, başbaşa...anne hastalanmış yatakta yatıyor, ayağa kalkamıyor, canı yanıyor o küçük bebek yüzünden...filan filan...
2 gün hiç görmese annesini ve bir gün eve gelip okuldan evde annesinin yatağında görse bebeği ve anneyi daha mı iyi yoksa şok üstüne şok mu..? yani bade'yi hastaneye -eğer sokabiliyorsak tamda bilmiyorum,- getirse mi babası ziyarete yoksa iki gün sabredip evinde mi görse çocuğum kardeşini ve beni..?