Gönderen Konu: kestane kebap yemesi sevap  (Okunma sayısı 209124 defa)

Çevrimdışı elçingülşen

• Genç Üye
  • **
Ynt: kestane kebap yemesi sevap
« Yanıtla #8640 : Şubat 22, 2010, 07:27:32 öö »
    Başta Nil,Hediye,Adalet,Yudum,Sibel,Fehime,Diğdem,Nilüfer ve ismini sayamadığım arkadaşlar nerelerdesiniz.Buraları boşladınız.Hadi herkesi bekliyoruz.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.Sevgilerimle...

haftanın ilk günü.Hafta sonum çok yoğun geçti.Misafir ağırlamaktan çokta dinlenemedim.Cumartesi gündüz ve Pazar günü akşam arkadaşlar geldi.

Şimdi Elçin'i bakıcıya bıraktım ve işe geldim.Yorgunum......ve uyumak istiyorum......
« Son Düzenleme: Şubat 22, 2010, 07:28:32 öö Gönderen: elçingülşen »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8641 : Şubat 22, 2010, 10:55:48 ös »
Merhaba,
burayi boslamadim ama hala zaman bulamiyorum malesef.Aksamlari pc de olsam bile ancak gazetelere bakabiliyorum. Bugün de is ile iglili bir toplantim vardi sabah cok erken kalkip cocuklari okullara dagitmak  toplantiya gitmek ve eve gelip yine cocuklari almak yemek oynamak derken suan gözlerimi zor acabiliyorum.O nedenle malesef sorulara dikkatimi veremiyorum ama bu hafta ögleye kadar zamanim olacak dinlenmek icin. Sorulariniza bakacaim. Burcu´cum hizlica okudum senden ricam sorularini pedagojik bölüme yazar misin. Sunun icin önemli burada sohbet ile karisip bazi seyleri kaciriyor olabilirim hizlica okurken.Sonrasind aburada tekrary azisip yorum yapabiliriz diger ayrkadaslar da katilabilir.hatta buraya yazdigini mesajinda sadece soru bölümlerini ilgili baslik altina kopyalasan bile yeterli.
Hastane ziyareti dahil cocuk kardesle gilili tüm olaylara dahil edilmeli.Bebek birdne eve geldiginde cocugun bunu kabul etmesi zor olabilir.Hastanede ebebgi anneyle yalniz birakip eve dönmek ilk cocuklar icin zor olabiliyor ama birden eve egeldiginde yatakta bebegi bulmak cok daha zor oluyor kabullenmek icin.
Simdiden endiselenmemeye olaylari zamana birakmaya calismani öneririm Burcu. Kurallai esnetmek ya da katilastirmak yerine Bade nin yapabildiklerini daha cok vurgulamak, onu bebegin bakimina dhail etmek gibi konulara önem verebilirisn.Suand aha fazla yazamiyorum dikkatimi toparlayamiyoruma ma bu hafta biraz zamanim olacak ise baslamadan önce.Tekrar yazarim. Sorumlu oldugum cocukla ilgili bir sürü dosya rapor okumam gerekiyor tüm gece onalrla ugrasiyorum ve sanirim kapasite doldu:)
Banu hamileliginin iyi gcemeisne cok sevindim.Umarim Nevra nin kardesine yaklasimi da herzaman pozitif olur.
Gülsen hakli arkadaslar nrelerdesiniz?Hediy eve Adalet de yoklar uzun süredir.
Ayla hanim sizin sorunuza da dönecegim.
Hrkese svegilerimi iletiyorum

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8642 : Şubat 23, 2010, 02:20:06 ös »
tamam Nil, ayıca oraya daha düzgün bir dille yazarım aslında daha iyi olur..hani buraya yazıyordum ki hem diğer arkadaşlarda kendi deneyimlerinden bahsetsinler hemde sen profesyonel yaklaşımınla durumu değerlendir birde anne olarak....böyle böyle konuşalım tartışalım diye..ama sanırım diğer arkadaşlar sorularımı sadece sana yönelik algılıyorlar ve birşey yazmıyorlar..o zaman bende her iki tarafada yazarım..herkesi yıldırırım... ;)
akşam bende yorgunluktan bayılmazsam eğer yazıcam derleyip toplayıp....teşekkürler..

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
  • Mutluluk veren mutluluk alir
« Yanıtla #8643 : Şubat 24, 2010, 01:33:42 ös »
Arkadaslar, hic bir yere gitmedim, ben burdayim  ;D yanliz bu aralar biraz yogundum, oglum Burak 14 yasina girdi, gecen hafta onun dogumgünü vardi, hafta sonu misafir geldi v.s. derken, günlerin nasil gelip gectigini anlayamiyorum.
Yorgunluk benim de en büyük problemim. Cok yorgun düsüyorum. Bazen cocuklarima yetemedigimi düsünüyorum özellikle kücük oglum Mert o kadar cok konusuyor ki onu dinlemek ona cevap vermek bile beni yoruyor  ;D
Burcucum bence de o kadar herseyi kafanda büyütme bence de Nil´in dedigi gibi biraz oluruna birak. 'Benim Mert dogdugunda Burak 2 yas 8 aylikti ve babasi hastaneye yanima getirdi ve hic bir problem yasamadik ve kucagina aldi kardesini, tabi bu arada biz sürekli onu pof pofladik, ay benim güzel oglum büyümüs de abi olmus falan diye.
Fazla kiskanclik da olmadi ama olabilir de, bu da kardesligin bir parcasi, o kadar düsünüp de kendini yorma bence. Hersey olacagina varir.
Gülsencim, haftasonu dinlenememek ne kadar kötü dimi? Seni cok iyi anliyorum...

Tüm arkadaslara güzel günler diliyorum. Nihayet buralarda karlar eridi, insallah bir daha yagmaz. Iki aydir her yer karlarla kapliydi, artik bahar gelsin diyoruz...

Nilcim, yeni eviniz ne durumda, yerlestinizmi, alistiniz mi? Insallah hersey yolundadir.
Herkese sevgiler

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8644 : Şubat 26, 2010, 10:45:38 ös »
slmmmm

bende buralardayim... bende ne yaptigimi bilmyiorum yogunluktan.. ufakligim kocaman oldu bugün tam 6aylik...
öyle yoruyorlar ki beni :) ama tatli yorgunluk.. sabah pc yi actim sonra inanirmisiniz aksam saat 18.30da aklima geldi pc yi actigim :D bu kadar yogunum yani

burcucugum bu kadar ince düsünm,e bencede adalet ablanin dwedigi gibi... ben damlayi hep hazirladim hastaneye gidip bebek alacagiz diye zamanim iyice geldiginde iste az kaldi gidecez alacaz sende babanla bizi ziyarete geleceksin degilmi gibi cümlelerle hazirladim melegimi... hastaneye ilk geldiginde tam ben ameliyattan cikmistim koridorda karsilastik... dilay i daha görmemisti anne nerde dilay falan dedi sonra beni unuttu hemen kardesini kucagina verdik... eve geldikten sonra ufak tefek sorunlar yasadik ama nil ablamin yardimiyla hallettik hepsini simdi dilosum ablasini gördümüp kimseyi gözü görmüyor acayip düskün dilay damlama... sende takma canim nil ablam oldukca bizim cocuklarla sorunumuz olmaz ;)

burcu sana birde abla kardesin ilk tanistiklari an ve ilk resimlerini eklemek geldi icimden :)

« Son Düzenleme: Şubat 26, 2010, 10:53:11 ös Gönderen: Hedos »

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8645 : Şubat 27, 2010, 04:42:13 ös »
teşekkür ederim Hediyecim...ama resmi göremedim...
aaaa şimdi yanıt gönder kısmında gördüm..aa ne acayip ilk defa böyle oluyor...
neyse umarım bizimde böyle güzel fotolarımız olur..evet Adalet biraz oluruna bırakmaya çalışıcam sanırım fazla yordum kendimi düşüncelerle...teşekkür ediyorum....

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8646 : Mart 04, 2010, 09:19:48 ös »
slmmm

burcucugum bugün doktorum programinda cocuk üzerine konustular ve senin sorun vardiya hani bade yi hastaneye gelsin mi diye... anneyi öyle görmemesi daha iyiymis cocuk icin...

nerdesiniz hanimlarrrr... nil ablam sen nasilsin cocuklar nasil...
nilüfer adalet ablam didos ve yazmadigim diyer arkadaslar nerelerdesinizzzzz

gülsencigim yudumcugum sizde görünmüyorsunuz...

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8647 : Mart 05, 2010, 10:04:00 öö »
Merhabalar
ben buradayim :) Ise basladim.Pc basinda gecirdigim zamani su aralar rapor ve gözlem yazmakla geciriyorum.Ilk baslangic biraz yogun .Ise baslayinca günlük hayatimizda hic bir degisiklik olmadi aslinda.Sadece ben biraz daha yorgunum :) Haftada 4 gün calisiyorum ama bu hafta pazartesi de calistigim icin bugün evdeyim.
Adalet´cim yerlestik ama aslinda bu evde daha yapmak istedigimiz cok sey vardi.Tam bitirmeden tasindik annem buradayken tasinma bitsin diye.Ama simdi bu sekilde biraktik önce eski evin tamiri oyasini yapacgiz mart sonunda anahtar teslim edecegiz.Sonra yine bu evdeki ufak tefek kalanlari yapacagiz.Memnun kalirsak bu evi ileride almayi da düsündügümüz icin simdilik büyük degisiklik yapmayi düsünmedigimzden en acilleri yaptik.Cocuklar tasinma sirasinda hasta olduklarindan bayagi zor oldu cünkü tasinma.Ama simdi cok memnunuz cok sükür.Adalet cim yorgunlugunu cok iyi anliyorum. Bazen insanin cocuklarina yetemedigini düsünüyor gercekten.Tuana´da cok konuyuro cok soru soruyor .Cok zevkli cok güzel artik onunla sohbet etmek.Öyle sorular soruyor merak ediyor ki . "Anne Allah domuz eti yiyor mu?"Anne Allah oturuyor mu ayakta mi duuryor""Anne neden insanlar var, neden kitaplar var, neden oyuncaklar var" s neden yapiliyor bu neden yapiliyor peki olmasa ne olur gibi daha bir sürüüü soru soruyor. Mert gibi konuskan yani:)
Bugün arkadasimiz Luca nin dogum günü var.Ögleden sonra kapali oyun parkina gidecegiz birkac arkadasiyla.Luca lar ile artik cok yakin oturmamiz cok iyi oldu.Luca nin gittigi spora basladik .Tuana nin gidecegi ilk okulda tanidigi cocuklar olsun diye o spor dernegine basladik.Luca Tuana nin elini tutuyor birlikte 1 saat boyunca el ele spor yapiyorlar arkadasimla cok duygulaniyoruz.
Hediye´cim masallah ikisi de cok seker görünüyorlar fotografta.Ilk tanisma fotograflarinin degeri bir baska oluyor.Bambaska duygular icinde oluyor insan.Iki kardesin tanismasi iki cocugunu ( bizde 3 tabi:) ) birlikte ilk defa görmek cok duygulandiriyor insani.
Türkiye´de bu tür konularda bazen farkli yaklasimlar oluyor Hediye´cim.
Burada günes var yavas yavas ilkbahar geliyor cok mutluyuz:)

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8648 : Mart 05, 2010, 10:38:23 ös »
iyi gecelerrrrrrrrrrrrrr...

evet ablacigim iki yavrumu bi arada görmek bambaskaaa.... allahim ayirmasin...

bzim burdada öglen hava harikaydi günesli mi güneesli ama simdi her yer karrrr :-\

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8649 : Mart 06, 2010, 12:33:07 ös »
Eveet yaaaa... her yer kar... gece o kadar kar yagmis ki , her yer yine bembeyaz... napalim bahari biraz daha beklemek zorundayiz ama kisin sonu ne de olsa bahardir. Hedos, cok güzel bir  foto gercekten. Allah herkesin evladini korusun.
Nilcim, tasinma  bitsede ufak tefek isler bitmiyor. Biz tasinali 3 yil oldu, hala yapmak istedigim seyler var :-)
Neyse, saglik olsun. Bugün esim calisiyor, ben de biraz temizlik, camasir, ütü falan yapayim diyorum, Mert ise illa sac kestirmeye gitmek istiyor. Her yer cok karli, ne gerek, o kadar acil degil sac kestirmek. Ama yok, oglanin karizmasi bozulur, dünden beri cenesi durmuyor, bakalim kim galip gelecek. Eskiden zorla sac kestirirdik, hatta hep babasi keserdi, simdi havali olmak istiyor :-)

Çevrimdışı adamet

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8650 : Mart 13, 2010, 01:35:09 ös »
Selaaammm arkadaslar nerelerdesiniz??? Yine bir hafta sonu geldi ve yine buralar karli. Artik kar kelimesini bile sevmez olduk biz Almancilar. Son onbes yirmi yildir bu kadar kar görülmemis Almanya´da. Yani anlayacaginiz biz günese bahara hasretiz su an ve insallah bir an önce havalar isinir da bu soguklardan kurtuluruz. Kimsecikler bu sayfaya ugramamis benden sonra. Umarim herkes iyidir. Iyi hafta sonlari diliyorum herkese, görüsmek üzere....

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #8651 : Mart 14, 2010, 09:18:39 ös »
iyi gecelerrrr..

ablammmmm burda cok sükür kar yok ama felaket rüzgarli hava ama insallah carsambadan sonra dereceler cikacak gibi insallah...

nerde herkezzzzz buralar bos kalmasin benim ilk üye oldugum forum burasi o yüzden benim icin cok önemliiii...
bakan herkez bi slm yazsinnnnnn lütfennnnnnnnn

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #8652 : Mart 14, 2010, 09:29:02 ös »
Merhabalar
malesef artik buraya artik zaman bulamiyorum:(
 Tunay ve Timur´un geniz eti ameliyati olmasi gerekiyor.Cocuk doktorumuz hemen ameliyat taraftari kulak burun bogazicimiza yolladi bakalim o ne diyecek. Kulak arkasinda Tuana daki gibi su toplanmis geniz eti burunu tikadigi icin. Timur cok horluyor ve gittikce daha erken uyaniyor sabahlari tikandigindan ben de geniz eti ameliyatindan yanayim. 10 dakikalik bir ameliyat. Tuana o ameliyattan sonra cok daha az hasta oluyor hafif atlatiyor.
Bir de ikisinin de özellikle Timur un sünnet olmais gerekiyor cok acil degil ama yaptimamiz iyi olacakmis. Ben ne bastan beri diyorum ama doktorumuz 2 yas kontrollerini beklemis beni naylamak icin tüm önerilerimi onayladi.Hem geniz etöyl.i hem sünnet vb.
Sünneti sonbaharda düsünüyoz anneannemizin yine gelmesi lazim iki sünetli cocukla kolay olmayacaktir.

Biz de durumlar böyle. Bir de calisinca aksamlari da kendime zaman kalmamaya basladi ama yine de memnunum. Evde cok uzun süre kalmisim farkettim:)

Hava konusunu hic sormayin hep soguk hep kar.
BEn Burcu yu merak ediyorum. Nerelerdesi n Burcu sendne bir haber var mi diye merak ettim bakmaya geldim. dogum Nisan ayindaydi sanirimd egil mi?Arada okuyorsan ya da haberi olan varsa yazsi lütfen.
Sevgilerimle

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #8653 : Mart 15, 2010, 10:44:54 öö »
mrehabalar..bende az girebilenlerdenim artık..merak etmeyin iyiyim...bu cts ameliyatımız var...küçük kızımız geliyor..pek nisana kalmayacak bu durumda..38. haftada alınmış olacak..bade sanırım rota oldu, daha tahlil sonucunu almadık ama ondan bana ve ananeye de bulaştı..tam sefilleri oynuyoruz...3 perdelik tragedya tadındayız...ay ne fenaymış...biran önce toparlanabilmek istiyorum..tam ameliyat öncesi pek hoş olmadı bu hastalıklar..zaten bir haftadır badeyle uğraşmıştım, şimdi o kalktı allahtan, ama ben yattım...
Nil çok kolay gelsin ameliyatlarınızda..ikisi aynı anda olmasa m acaba diye düşündüm bende, bakımı daha kolaymı olur ameliyat sonrası..
Adalet umarım baharınız gelmiştir..ama bu mart bizdede böyle..
ve Hediye bi<de uçtuk geçen hafta uçurtma niyetine..acayip esti gürledi lodos..lodosta insnını sinirlerini acayip bozuyor..zaten çok sulugöz olmuştum iyice arttı o dönem..bu seferki hamilelik gerçekten zorladı beni....tabi ki bunada şikir diyorum...ve az kaldı..son 4gün.............................sizi haberdar etmeye çalışırım biran önce hoşçakalın imdilik...

Çevrimdışı nilü

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8654 : Mart 16, 2010, 02:42:53 ös »
canım arkadaşım benim.demek ikizler ameliyat olacak.hem de sünnet.hadi bakalım hayırlısı.benim oğlum 15 aylıktı sünnet olduğunda.ama işin zor.anneanne yardımcı olur sana.zaten onlarda olmasa ne yapardık bilmem.tuanamız nasıl iyimi oda.bu arada işe başlamana sevindim.şimdi çocukalara kim bakıyor nil'cim.evde gerçekten insan oturunca anlıyor.çalışmaya alışmışız herhalde.olmuyor.ama üç çocuklada nasıl yapıyorsun arkadaşım valla bravo sana.neyse maşşallah diyelim.
bu arada bende eve taşındım.haber vereyim dedim.
şimdilik tüm arkadaşlara merhabalar diyor.sevgilerimi yolluyorum.bye.