Gönderen Konu: DOKTORA GÖTÜRMELİMİYİM  (Okunma sayısı 1206 defa)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
DOKTORA GÖTÜRMELİMİYİM
« : Ocak 24, 2007, 01:31:07 ös »
merhaba nil;
yine aynı konuyla başını ağrıtıcam ama çok kararsızım ve tavsiyene ihtiyacım var. konu yine halitteki bazı hareketler. zeka gelişimindeki hicranın yazdığı otizm konusunu okuyunca yine acaba dedim. en baştan başlayıp sana konuyu bi hatırlatmak isterim.
halit 13,5 aylık oldu ve hala eliyle yuvarlak çizme,yuvarlak olan şeylere aşırı ilgi devam etmekte. çam. mak. artık o varken çalıştırmıyoruz ama mak. mutfakta olduğu için halit bazen mak. önüne  gidiyor ama bence mak. oynamayı seviyo çünkü çalışırken bi süre bakıp sıkılıp kalkıyo bide ben ses çıkaran şeylere ilgisi var diye düşünüyorum mesela mak. sıkarken çıkardığı ses ve sallanması,meyve sıkacağı,elk. süpürgesi gibi ama forumdaki bi çok arkadaşın çocuğunda varmış bu tip davranışlar. ben sana halitin yapabildiği şeyleri yazmak istiyorum bunlara göre bişeyler söylebilirsen sevinirim burda bi iki yere gelişim testi için başvurdum ama dr gerekli görürse yapıyolarmış nöroloji sevk ediyomuş bu ara grip salgını olduğu için hastaneye sokmak istemiyoruz ama sen bi götürün dersen götürücez

halit adını söyleyince dönüp bakıyo,istediğ şeyleri parmak işaretiyle gösteriyo,oyun oynamayı seviyo,sarılmayı öpmeyi seviyo, şu anda 13 kelime söylüyo ve bu kelimelri rastgele değil bilerek söylüyo,söylediğimiz şeyleri işine gelirse yapıyo mesela al ver gel gibi. burnunda sümük var diyince burnunu siliyo,kolanya sürünce elini kokla diyoruz kokluyo, anneye kucak git diyince koşarak bana geliyo aynı şekilde babayı,amcayı,ahalayı dedeyi hepimizi biliyo,yürüyo,giderken bay bay yapıyo ama bu sağa sola değilde aşağı yukarı(aslında bunun sebebi bizde asyılabiliriz öyle yapması hoşumuza gittiği için bizde ona o şekilde bay bay yapıyoruz),2-3 oyunu biliyo tel sarar vb. gibi,telefonu alıp alo der yani gelişimi  gelişimi normal gibi
ama...
bu eliyle yuvarlak çizmesi beni çok tedirgin ediyo yaklaşık 6 aydır var bu artık sadece arabaların tekerliğini çevirmiyo eline alıp yerde sürüyo vuu vuu diyerek. mesela dün halmalara gittik duvarda yuvarlak saat vardı sürekli bana onu göstererek eliyle yuvarlak çizdi bende her seferinde evet annecim büyükhalan duvarına yuvarlak saat asmış dedim

müzik dinlemeyi çok seviyo ama oturup dinlemez hep oynar müzik çalarken,şişe kapağı açıp kapatmayı sever gerçi herşeyin kapağını açıp kapatmayı seviyo sadece şişe değil,
of ya nil ben çok fazla takıyorum galiba bilmiyorum ama bu eliyle yuvarlak çizmesini anlayamıyorum 7-8 ay oldu nerdeyse bu hareketi yapmaya başlayalı nedeni ne olabilir acaba
uzun oldu özür dilerim cevabını bekliyorum