Gönderen Konu: ikizlerde kıskançlık  (Okunma sayısı 2917 defa)

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
ikizlerde kıskançlık
« : Mayıs 03, 2006, 12:27:48 ös »
doğduklarından bu yana dönem dönem kıskanç olan taraf değişti ama diyebilirim ki birbirlerine hiç zarar vermediler (vurma-ısırma vs olmadı).. son zamanlarda defne'm çınar'ıma biz odadan çıkmışsak o da elinin altında biryerlerdeyse vurmaya çalışıyor, diğeri genelde baskın olduğu için başlarda kardeşinden gelen tepkinin ne olduğunu pek anlamadı ama şimdi ağlıyor bi de gözümün içine bakıyor 'birşeyler yapsana' der gibi.

defne'ye söyledim hep kardeşinin canı acır yapma öyle diye güzelce izah ettim, sakin ses tonuyla da söylesem yaptığının yanlış olduğunu bilip beni susturmak istercesine boynuma sarılıp annooo diyor (napim ben de sarılıyorum) ama gözü yaşlı çınar bize bakıyor oluyor. bi ara hiç söylemiyim kozlarını paylaşsınlar dedim sonra saçmalama vildan onların ne kozu olur dedim, ne yapacağımı şaşırdım.

bana öneriniz nedir, nil gelene kadar sizlerinde fikrini alayım.  ::)

Çevrimdışı sahnur

• Genç Üye
  • **
Ynt: ikizlerde kıskançlık
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2006, 09:00:09 öö »
vllahi vildan biz tek çocukla başedemiyoruz sen iki çocukla iyi başediyorsun bu konuda diyeceğim bişey yok ama sana kolay gelsin allah kolaylık versin güzelim

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2006, 10:29:48 ös »
teşekkür ederim şahnur  ::)

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2006, 10:13:27 öö »
Vildan acaba bu dönemsel bir durum mu ? Çünkü son günlerde Tunga ve Kuzeni de aynı şekilde, tekme, tokat ve ısırma halindeler birbirlerini.
Kuzen çok sakin bir çocuk. Fazla sesini çıkarmıyor. Ama bakıyorum çaktırmadan birbirlerini ve bazen de bizi ısırıyor, tekmeliyor ve tokatlıyorlar.
Zaten bu tekme konusu benim de çok canımı sıkıyor. Her yerim morardı.
Böyle bir ağlama durumunda ikisini de kucaklasan nasıl olur ?
Biz bazen kozlarını paylaşmalarına izin veriyoruz, erkek çocuklar diye, bazen de araya giriyoruz. Tunga canımızı acıttığını öğrendi, genelde uf deyince gelip sarılıp öpüyor. 
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2006, 12:29:05 ös »
kesinlikle seda bu bi dönem, şu iki yaş sendrom olayına hızlı bir giriş yaptık biz 3-4 gündür. çınar öğlenleri uyumak istemiyor. resmen bugünden yarına değişti çocuk. ikisininde içi içine sığmıyor sürekli yeni şeyler yapmak istiyorlar.

tv izlettirmiyorum mesela belli bir saatin dışında, bakıyorum bikaç gündür gidip açıyor tv yi, bizim tv çift kumandayla açılıyor onun da kolayını buldu televizyonu açtıktan sonra alttaki decoderi de bızıklıyor ve bi kare yakalıyor  ???

evcilik oyunlarına fena sardık ama şöyle ilk bikaç dakika oturuyorlar çay içiyorlar mahsusçuktan sonra bana ikram ediyorlar sonra sandalyelere çıkıp akrobatik hareketler yapıyorlar. dün teletubbies başladığında o yaratıklar bi kuyunun içinden çıkıyolar, her çıktıklarında hooop dedi çınar, bugün baktım sandalyeden sehpaya çıkmış, dikkat et düşersin dedim, aynı ses tonuyla hooop diyor bana. olaya bakar mısın ya kendini tubbie sanıyo :D

sonra, mesela daha konuşmuyolar ama dün gece yatırırken iyi geceler dedim defne iceceler dedi. biz ismaille şok! ama tekrar söyletemedim. çınar da bisküvi dolabını biliyor benim geçen dolabın önüne getirdi onuistiyom gibi bişi dedi, ben mi uyduruyorum bilmiyorum ama söyledikleri bişeyi bir daha söylemiyorlar.

birşey daha, (yazasım var çekilin :P) konuşamıyorlar ya bunlar, haliyle kaka da diyemiyorlar, bikaç gün evvel defne'ye kaka mı yaptın dedim, kaka de bakayım filan çok kaba bi ses tonuyla 'kaka' dedi. bugün kaka yapmadan evvel totişi gösterip kaka dedi sonra sıktı kendini işini halletti :P.. hayal gibi geliyor ya bunların böyle konuşup, işlerini görecekleri filan ama biz şu son bir haftadır feci atağa kalktık. herşey çok hızlı gelişiyor.

ikisine sarılıyorum tabi, birbirlerine sarılıp öpmelerini de öneriyorum, çoğu kez başarılıyım ama canı yanmışsa istemiyor sarılmak bazen.

şaka maka büyüyoruz yaw ::)

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2006, 02:13:07 ös »
vay maşallah.
bir solukta okudum.
İkizler de aynı Tunganın kuzeni gibiler, ayları da yakın zaten, o da son günlerde konuşmaya başladı. Ama sorarsan kesinlikle birşey söylemiyor. Kendi söylerse ancak. Ve de tekrar ettirmeyeceksin kesinlikle.

Ya Tunga da böyle geçen gün dvd de ff'e basıp reklamlardan ileri aldı, ama bilerek yaptığına inanmak istemiyorum.  :o

demek kendini Tubiie sanıyor, cmt günelri cnbc-e de çok güzel bir çizgi film var ama erken. Çok daha günlük hayattan bir kurgusu var. Sanırım Tele Tubie dönemimiz bitiyor artık.

Ama en iyisi kaka meselesi, hele de yapmadan önce söylemiş olması harika.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2006, 10:12:06 ös »
ben buraya epey detay yazmışım günlüğe aktarayım bari buradan. yazacam diye oturunca yazamıyorum bişey.

teletubbies izlemiyolar pek zaten biz balamory aşığıyız, hemen ardından bu çıktığı için çıkan güneşe filan bakıyorlar sonra dağılıyolar :)

sizin kuzen kaç aylıktı?

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2006, 08:32:36 öö »
Kuzen 31 Mart 2004 doğumlu.
balamory nedir, nerededir, nasıl birşeydir. Ben de onu hiç bilmiyorum.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2006, 10:01:49 ös »
balamory, teletubbies den evvel çıkan bi çocuk programı. bunu izlemeye başladığımız günden bu yana pür dikkat izliyorlar. aslında ingilizce ama çok şarkılı bir program bir de 4-5 karakterin etrafında gelişen olaylar. çocuklar hep aynı şeyleri izlemekten, duymaktan hoşlanıyorlar ya bu dönem sanırım bizimkiler bunu seçti..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Mayıs 11, 2006, 08:43:33 ös »
doğduklarından bu yana dönem dönem kıskanç olan taraf değişti ama diyebilirim ki birbirlerine hiç zarar vermediler (vurma-ısırma vs olmadı).. son zamanlarda defne'm çınar'ıma biz odadan çıkmışsak o da elinin altında biryerlerdeyse vurmaya çalışıyor, diğeri genelde baskın olduğu için başlarda kardeşinden gelen tepkinin ne olduğunu pek anlamadı ama şimdi ağlıyor bi de gözümün içine bakıyor 'birşeyler yapsana' der gibi.

defne'ye söyledim hep kardeşinin canı acır yapma öyle diye güzelce izah ettim, sakin ses tonuyla da söylesem yaptığının yanlış olduğunu bilip beni susturmak istercesine boynuma sarılıp annooo diyor (napim ben de sarılıyorum) ama gözü yaşlı çınar bize bakıyor oluyor. bi ara hiç söylemiyim kozlarını paylaşsınlar dedim sonra saçmalama vildan onların ne kozu olur dedim, ne yapacağımı şaşırdım.

bana öneriniz nedir, nil gelene kadar sizlerinde fikrini alayım.  ::)
Vildan ´cim ikizlerde inat dönemi diger cocuklardaki inat döneminden hic farksizdir.Senin tepkin de diger anneler gibi ayni olmalidir.Yani farkli yaslarda olan iki cocugun olmasi yada Tunga ve Kuzeninde oldugu gibi ikiz olmalarinin senin tutumundan pek etkisi yoktur.Tabi senin isin ayni anda ayni dönemlere girmelerinden dolayi daha zor.Inat dönemi ile ilgili daha önce cok yazmistim, egitim sayfamizda bu konuyu tekrar acabiliriz.Sitemizin bebekleri yavas yavas inat dönemine giriyor sanirim:)
Sana yazmak istedigim ilk konu kizlardan birisi digerine vurdugunda senin önce "kurban" olan tarafla ilgilenip vuran taraf aglasa da sarilsa da  ilgilenmemen.Cünkü kizin vurdugunda nasil bir tepki aldigini ögrenmek istiyor ve  senin tepkin onun davranisini onaylamadigini gösteren bir tepki olmalidir.Eger o vurdugu halde yüksek sesle bagirip sarilmaya calistigi icin sen ona sarilirsan hem onun davranisina yanlis tepki vermis olursun hatta sarilarak desteklemis olursun hemde digeri icin haksizlik olur.Önce vurulan tarafla ilgilenip" kardesine vurarak benden ilgi göremezsin, asil ilgiyi cani aciyan kardesin alacak" sinyali verebilirsin.Önce Defne´ye vurmasinin yanlis oldugunu sakin ama sert bir tonla söyleyip Cinar´i sakinlestirmeli gerekiyorsa sarilmali daha sonra Defne ye dönüp kardesinden özür dilemesini isteyebilirsin.HEr seferinde ufak tefek seylerde özür diletmeyi gerekli bulmuyorum ben.Elini oksama yanagini oksama, öpücük verme, elini tutma da kücük cocuklarda baris anlasmasi olabilir.Cinar bu özürü sarilmayi istemiyorsa zorlamamalisin.Onlar bir süre sonra zaten barisacaktir.
Birde Defne´nin vurma olayini cok gündeme getirip ilgiyi bu sekilde cekmeyi ögrenmesini saglamamalisiniz.Vurma, tekme atma, oyuncak alma bu dönemde kendini ispat cin basvurulan yollar.Önemli olan cok büyütmeden sizin tepkinizle bu davranislarinin dogru olmadigini ögrenmesi.Cinar´ida "hayir vurmani istemiyorum" demeye desteklemelisiniz.
Aslanciklarini öperim
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2006, 09:39:02 ös Gönderen: nil »