Gönderen Konu: .  (Okunma sayısı 3294 defa)

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
.
« : Şubat 08, 2007, 03:45:48 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:12:44 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
Ynt: BEBEGIM COK KUSUYOR
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2007, 12:34:52 öö »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:13:30 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2007, 07:16:54 öö »
nazancım halitte bebekken çok kusuyodu öyleki üstünü değiştirmekten helak oluyodum önlük falan dayanmıyodu ama kaçıncı ayda kesti hatırlayamıyorum tam olarak. yalnız sana şunu söyleyebilirim ablamın kızı 7 aylık oda kusuyo emdikten sonra.

Çevrimdışı YagmurAnne

• Uzman Üye
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2007, 10:05:02 öö »
valla reflü ne bilmiyorum sunu söyleyebilirimki yagmurda cok kusuyordu gülcanin dedigi gibi bir süre sonra birakti salyasi akmaya basladi bu seferde dis cikarmamasina ragmen suan dis cikariyor ve salayi hala akiyor zamam zamam.....yanliz bildigim kadariyla suda önemli...cocugun agzindan süt akmasi bide siddetli bir sekilde kusmasi...yani burda agzindan süt gelmesine kusma denmiyor...fazla sütü tekrar cikariyor...ama eger siddetli kusuyorsa orasini bilmem bi doktora danis derim... ???

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #4 : Şubat 09, 2007, 11:40:22 öö »
bizde de vardı kısmen bu sorun...biz yastık kullanıyoruz yatarken...ani hareketlerle kaldırıp kucaklamıyorum..yavaş yavaş yatırıp kaldırıyorum, gazını usul usul çıkarıyorum, yoksa gazdan önce fışlıyor..düz, sert ince az eğimli bir yasyık işimizi kolaylaştırdı..büyük yastığı kullanıyorum, hafif bir eğim vererek koyuyorum yastığı yatağına..artık uyurken, ya da yatarken hiç kusmuyor..dr önermişti yan yatırmayı da önermişti ama dediğin gibi dönüyor kendisi....ama yastıkla sorun olmuyor dönsede..emzirdikten sonra bir süre dik tutman da belki kusmayı azaltır..kolay gelsin..bu arada reflü tanısını dr koyduysa herhalde oda bişeyler önermiştir..bi arkadaşımın kızınada yeni reflü tanısı kondu..ona bi sorayım dr ne önerdi diye...

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2007, 01:23:02 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:14:07 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2007, 01:40:26 ös »
canım netten bişeyler baktım sanada bi bak istersen...

Bebeklerde reflüye dikkat !
A.Celal KURT10-15-2006, 08:58 AM
Bebeklerde reflü rahatsızlığı özellikle akciğerde önemli rahatsızlıklar yaratabiliyor..

Reflü sonucu sık tekrarlayan ve bazen bebek uykudayken gerçekleşen kusmalar, mide içeriğinin akciğere kaçmasına neden olabiliyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç, bebeklerde 6 aya kadar mideyle yemek borusu arasında bulunan kapağın gevşek olduğunu, bu nedenle mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması olarak tanımlanan reflünün, 6 aya kadar normal karşılandığını belirtti.

Bebek düz yatırıldığı zaman ağzından emdiği sütün ya da mamanın gelmesinin normal olduğunu, bunun önüne geçmek için bebeklerin 30 derece açılı yataklarda yatırılmasını önerdiklerini ifade eden Kılınç, "Böylelikle yer çekimi etkisiyle mide içeriği geri gelmez. Mide içeriğinin geri gelmesinin ciddi riskleri var. Reflü sonucu sık tekrarlayan ve bazen bebek uykudayken gerçekleşen kusmalar, mide içeriğinin akciğere kaçmasına neden olabilir. Bu durum, bronşit, zatürre, astım ve alerjik hastalıklara zemin hazırlar" dedi.

Kılınç, 6. aydan sonra kusmaların devam etmesi, bebeğin sık sık akciğer enfeksiyonu geçirmesi durumunda reflünün ciddi bir şekilde değerlendirilmesi ve bu konuda gerekli tetkiklerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Bebeğim neden kusuyor?

Özellikle beslenmeden sonra daha sık görülen kusma sorunları, çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.Kilo kaybına neden olabilen kusma problemi için, annelerin dikkat etmesi gereken noktaların başında 'Doğru Emzirme Tekniği' geliyor.Emzirme tekniği doğru uygulanan bebeklerde kusma problemi daha az görülebiliyor.

Emzirme esnasında bebeğin meme ucu kenarından hava alıp yutması, bebeğin gaz sancılarını daha sık yaşamasına ve gazla beraber kusma sorunlarının görülmesine neden oluyor.Ayrıca kusma bir hastalığın haberciside olabilir.Bu yüzden bu gibi durumlarda bir doktorla temasa geçilerek kusmanın fizyolojik bir olay mı yoksa herhangi bir rahatsızlık sonucu mu ortaya çıktığı anlaşılabilir.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları Uzmanı Dr Salih Şenli bebeklerin kusmalarının nası takip edilmesi konusunda şunları söylüyor:
'Dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda geri tükürme(Reflü) ve kusmanın birbirine karıştırılmamasıdır.Eğer bebek özellikle beslendikten sonra eforsuz bir şekilde mide içeriğinin küçük bir kısmını geri tükürüyorsa buna geri tükürme(reflü)denir. Kusma ise mide içeriğinin büyük bir kısmının ağız yoluyla güçlü şekilde boşaltılmasıdır.Reflüsü olan çocuklar hafif eğimli başları yukarda kalacak şekilde yatırılmalıdır.Kusmadan sonra bebeğini tekrar emzirmek isteyen anneler; eğer bebek 2 kez arka arkaya kusmuş ise 1-2 saatte bir, 2 defadan fazla kusmuş ise 30-60 dakikada bir 4-5 dakika süreyle emzirmeli, eğer 8 saatden uzun bir süre boyunca kusma meydana gelmezse normal emzirmeye geri dönülmelidir.

Emzirirken DİKKAT!
Anneler, bebeklerini emzirirken, emzirme tekniklerini çok iyi bilmelidir. Çünkü bebeğin emme esnasında hava yutmaması gerekir. Anne, emzirdikten sonra mutlaka 1-2 dakika bebeğini dik pozisyonunda tutarak sırtını sıvazlamalıdır.Bu hareket, bebeğin gazını çıkarmak için uygundur ve daha sonra herhangi bir gaz problemi yaşamasını da önler.Annelerin bu konuda bilgi edinmeleri, bebeklerini daha rahat beslemelerini sağlar.Bebeği aşırı ve hatalı beslemek, onun sağlıklı gelişimini de olumsuz yönde etkiler.Ayrıca annelerin bebeklerini, beslemek için kendilerine saat ayarlaması yapmaları gerekir. Bu sayede bebeklerini hangi saatlerde emzirdiklerini bilirler. Belli saatlerde beslenen bebeğin midesi hem zorlanmayacak hem de kusma problemi daha az yaşayacaktır.

Kaynak:Bebeğim Dergisi

İlk yaş içindeki bebeklerde reflü yaşamın ilk aylarından itibaren başlar ve 4. ayda maksimum düzeye ulaşır. Belirtiler 12. aya doğru büyük ölçüde kendiliğinden geriler ve 24. ayda sıklıkla tamamen ortadan kalkar. Dolayısı ile anne ve babaların bebeklikteki reflü benzeri şikayetlerden çok korkmamaları ve bu durumun bebeğin gelişimi ile birlikte birkaç yıl içinde kendiliğinden geçebileceğini bilmeleri gerekmektedir.

Daha ileri yaşta ortaya çıkan reflü hastalığı bile erişkinlerdekinin aksine kendiliğinden ve çocuğun gelişimini takiben % 50 ihtimal ile ortadan kalkabilmektedir.

Giderek daha ciddi sorunlara yol açan, yaşın ilerlemesine karşın gerek tipik ve gerekse atipik şikayetlere ve hatta solunum problemlerine yol açan reflü durumlarının ise kuşkusuz olarak düzgün biçimde tedavi edilmeleri gerekmektedir.
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2007, 01:42:05 ös Gönderen: gülcan »

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2007, 02:40:47 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:14:47 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2007, 08:25:16 öö »
canım sen bilgili bi annesin bak elinden gelen herşeyi yapmışsın araştırmışsın,öğrenmişsin,denemişsin. eğer korkulacak bişey yok diyolarsa yoktur bence endişelenme. çok fazla okuyup deşelemekte iyi değil sonuçta bu daha çok kafanı karıştırır. sen doktorunuzun dediği şeyleri yap hem belki bu bi ay içinde bile azalmaya başlar.

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2007, 01:50:10 ös »
2 aylık üyeyim ama daha yeni bilgisayar başına oturabiliyorum çünkü aynı kusma problemi benim kızımdada vardı.
şu an kızım 7,5 aylık çok şükür yaklaşık 1,5-2 aydır hiç kusmuyor götürmediğimiz doktor kalmadı diyebilirim bizede reflü dediler gaviskon diye bir toz verdiler ama hiç kullanamadım onu verir vermez yine kusuyodu
her gün hiç abartmıyorum 1 makine çamaşır yıkıyordum.
Kızımın kendi eşyalarından sonra evde yıkanmayan yorgan yastık kalmadı. Bir kustuğunda kendi üstünden sonra benim iç çamaşırlarıma kadar  ıslatıyordu.En sonunda yanımızda küçük kova gezdirmeye başladık kusacağını anlıyorduk ve kovayı önüne tutuyorduk.Ve kusarken seninki gibi tıkanıyordu çünkü emdikleri burnundan geliyordu burnu tıkalıyken ağzından nefes almayı beceremiyordu hatırlamak bile istemiyorum o günleri seni çok iyi anlıyorum ama üzülme geçti bizimki yakında seninki de geçer artık geçene kadar sabretmen lazım tek yapabileceğin bu
sevgiler...

Çevrimdışı bobo

• Genç Üye
  • **
  • 07.09.2006
« Yanıtla #10 : Şubat 18, 2007, 04:17:11 ös »
arkadaşıma sordum kızı için ne önerdi dr diye ama pek doyurucu bi cevapta alamadım..ilaç kullanıp, yatağını 45 derece eğimli yapmışlar, yemekten sonra yatıyorsa sağ yanına çevirerek yatsın demiş..
bu kadar, bunları zaten uyguluyorsundur...ilacıda her dr verir zaten..bizimde bir hayli azaldı ..biz nefessiz kalma durumu yaşamamıştık..daha hafifti sanırım..ama geçti ve umarım sizde atlatmışsınızdır..

Çevrimdışı sepya

• Genç Üye
  • **
  • http://sephia.blogcu.com/
    • TİLBE NİL KÖSE BEBİŞ
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2007, 10:53:40 ös »
Nazan yazdıklarını geç farkettim. Keşke daha önce görseydim dedim kendi kendime. Çünkü biliyorum ki her geçen gün çok can sıkıcı, berbat bir durum. Ben kızımda yaşadım yaşıyorum. Aylardır psikolojim alt üst oldu. En son süt alerjisi olduğuna karar verdim ve sanırım haklı çıktım. Bizde alerji gastro bir problem olarak kendini gösterdi. Beraberinde kabızlık da mevcuttu. Bence sende bir alerji hekimine gidebilirsin. Alerji testleri ile durumunu belirleyebilirler. Ya da hiç bir zararı yok bi süreliğine örneğin bir hafta süt ürünlerinden uzak durarak sadece alerji maması ile ek gıdalarla beslemeyi dene. Biz peptit junior kullandık. Şu anda maşallah dilimi ısırarak söylüyorum reflümüzle başa çıkabildik. Ama geçen aylar zarfında ne çektiğimi ben biliyorum. Bir de eşimi ve doktoru alerjiye ikna edememem de cabası. illa çocukta gelişme geriliği beklentisi içinde idiler. Çabamla gerilik yaşanmıyordu ama yavrumun çektiği acı ne olacak. Ağzına gelen o asitli sıvı berbattı. Yüzünü buruşturması, ağlaması. En sonunda kendi aklımdan tam kan ve idrar testleri yaptırdım. O karar aşaması da korkunçtu. Ama çıkan test sonucunda ige (alerji değerimiz normal sınırların çok üzerinde idi) Bu değerleri de internetten web sitelerinden doktorlara okuttum.
Benim deneyimlerimin bi kısmı bunlar. Aklında bulunsum dedim. Allah acil şifalar versin güzel bebeğine.

Çevrimdışı sepya

• Genç Üye
  • **
  • http://sephia.blogcu.com/
    • TİLBE NİL KÖSE BEBİŞ
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2007, 11:15:37 ös »
Ha bu arada solunum problemi içinde söylemeyi unuttum. Ben bi solunum sensör cihazı kullandım. Bebek alışveriş sitelerinde satılıyor, babysense markalı, onu kurdurdum. En azından cihazı çalıştırınca içim rahat ediyordu. Nezle olup burun tıkanıklığı yaşadığında bile en ufak solunum gecikmesinde alarmı haber verdi.

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2007, 11:39:36 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:15:21 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2007, 08:51:50 ös »
Evet nana gerçekten birebir aynı şeyleri yaşamışız. Benim kızımında kustuktan sonraki ilk anda yaptığı şey gülümsemekti.
Zaten bu bizim en büyük tesellimizdi.Kendimizi onu böyle görünce çok acı çekmediğine inandırmaya çalışıyorduk.
Gerçekten en önemli şey sabretmek. Allah o kadar büyük ki sabredince mükafatını veriyor.
İnanıyorum ki sende bütün bu kötü günler geçtikten sonra hiç yaşanmamış gibi unutacaksın.
İnşallah sizin sıkıntılarınızda en kısa zamanda geçer....
Sana sabır bebişinede acil şifalar diliyorum.........
İyi haberlerini bekliyorum........