Gönderen Konu: .  (Okunma sayısı 3295 defa)

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
Ynt: BEBEGIM COK KUSUYOR
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2007, 02:11:38 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:16:21 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2007, 11:44:38 ös »
Online olduğunu gördüm bu arada ismim Berna sana Elifin bir fotosunu göstermek istemiştim ama yükleyemedim kapasitesi büyük geldi. Belki birara beceririm.Fotoğrafı çekerken bişey yoktu düğmeye basarken yine kusmuş o günlerden komik bir anı olarak kalmıştı.
Bu arada bir müddetliğinede olsa azalmasına sevindim inşallah en kısa zaman da tamamen geçer...

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2007, 12:23:36 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:20:10 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2007, 01:51:11 ös »
Merak etme bişiiicikler olmaz.  Benim oğlumda 5-6. aylara kadar önlükle dolaştı. 6. ayda katı gıdalara geçtiğimiz dönemde kusmaları bitmişti.   ne zaman emekledi  hatırlamıyorum ama 10.5 aylıkken yürüdü.  Yüzüstü yatıramadım bayağı uzunca bir süre ama  Fiziksel gelişimi bu yüzden hiç aksamadı.  Emekleme yürüme zamanları genetik kodunda bellidir, zamanı gelince o kendisi emekler de yürür de, yeterki fırsat verin.  Kusacak diye çocuğu sınırlamanıza gerek yok. Ben yere örtü serer bırakırdım, çünkü oğlum çok hareketli idi zaten tutmaya imkan yok. Aşırı bir kusma değil ama illaki emdikten sonra biraz hareket etse kusardı.  Ben de emer emmez değil biraz kucağımda hazmetmesini bekledikten sonra bırakırdım onu ama yine de bir miktar çıkardığı oluyordu.

« Son Düzenleme: Şubat 26, 2007, 01:51:37 ös Gönderen: yaya »
Ayla

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2007, 10:56:41 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:19:43 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı sepya

• Genç Üye
  • **
  • http://sephia.blogcu.com/
    • TİLBE NİL KÖSE BEBİŞ
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2007, 09:14:57 öö »
Nana mutlaka doktorunuza süt alerjisi ihtimalini yada genelde alerjik bünyeli mi olduğunu sorgulayınız. Tilbe Nil gibi bebeğin artık asit acısına duyarlı olma aylarına gelmiş. Asitini tolere etmek için beslenmek istiyor olabilir. Çok riskli bir durum obeziteye bile yol açıyormuş. Yada ilerleyen aylarda tamamen beslenmeye karşı, iştahsiz bir hal alıyorlar. Doktor sonucunuzu merakla bekleyeceğim. Şans diliyorum.

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #21 : Şubat 27, 2007, 12:12:11 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:19:06 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #22 : Şubat 27, 2007, 06:31:20 ös »
Tekrar merhaba Nazan
Kızımı bende hiç karnının üzerine yatıramamıştım.Çünkü ne zaman yatırırsam yatırayım hemen kusuyordu.Zaten kendide yatmayı sevmiyordu.Şimdide alışmadığı için hep sırt üstü yatmayı istiyor.Karnının üstüne yatırdığımda hemen kendisi tekrar dönüyor.Bu herhalde bizim emeklememizi geciktirecek.Ablası 8,5 aylık emeklemişti Elif 8 aylık olduk ama henüz bir çaba yok.

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #23 : Mart 02, 2007, 10:03:00 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:18:38 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
  • Artık Hayatımız Kaan'ımız
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2007, 01:12:35 öö »
Nazan şimdi okuyunca söylemek istedim.Karnının üzerine yaınca kustuğundan emeklemesi gecikebilir demişsin ama bence hiç belli olmaz.Sanırım joel le kaan nın arası 1 aydan biraz fazla.Kaan da 20 gün öncesine kadar emekleyecekmiş gibi gözükmüyordu.Şimdi bütün evi dolaşıyor.Hemde öyle hızlıki yetişemiyorum.Önce iki elinin ve dizlerinin üzerinde durup olduğu yerde sallanıyordu.Sonra birdenbire bütün el ve bacaklarını kullanarak emeklemeye başladı.
Ama şunu söyleyebilirim;onun ilk emeklediği anı görmek müthiş birşeydi.Çok duygulandım.Oğlum ilk defa kendi kendine bişey yapabilmişti.Umarım o anı sizde en kısa zamanda yaşarsınız.Gerçi Dümrek bu konuda tecrübeli...

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
.
« Yanıtla #25 : Mart 03, 2007, 11:00:24 ös »
.

« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2011, 11:33:21 ös Gönderen: nana »

Çevrimdışı nane

• Yeni Üye
  • *
    • Kaan
« Yanıtla #26 : Nisan 19, 2007, 12:21:15 ös »
Merhabalar,
Çok geç okudum belki bu sayfayı umarım probleminiz de düzelmiştir şimdiye kadar. Ama yaşayan bilir gerçekten büyük sıkıntıdır. Benim oğlumda da vardı reflü. Sürekli bitmeyen öksürük nöbetlerinden ve kusmalardan dolayı şüphelenmişti dr. Film çekildikten sonra da teşhis doğrulanmıştı. Büyük ızdıraptı benim için. Radyoaktif bir madde içirmişlerdi çocuğuma ve atın bu biberonu kullanmayın bir daha demişlerdi. Yere dökülmüştü biraz da aman basmayın diye uyarmışlardı. Yıkılmıştım o zaman ben ne yaptım neden müsaade ettim böyle bir şeye diye. Kendi ellerimle çocuğuma böyle bir şey içiriyorum. Sonra doktoruyla konuşmuştum da rahatlatmıştı beni. Vücuttan hemen atılıyor endişelenmeyin diye.  Çok ağlamıştım ama o süreçte. Yaklaşık üç aylık bir ilaç tedavisine başladık hemen ve düzeldi aradan bir yıldan fazla zaman geçti şimdi çok şükür bir problem yok. Şu anda hafızamı zorlamaya çalışıyorum da unutmuşum bile notlara bakmam lazım kaç aylıktı, ne kadar sürdü. Umarım siz de yakın bir zamanda unutursunuz benim gibi bu problemi.
Bu arada emeklemese de dert etmeyin emeklemeyen çocuğun daha çabuk yürüdüğü söylenir. Bir an önce yürür hiç değilse. İnanın yürümesi daha çok heyecan veriyor.
-Gülseren-

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2007, 09:21:35 öö »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:18:09 öö Gönderen: nana »

Çevrimdışı nane

• Yeni Üye
  • *
    • Kaan
« Yanıtla #28 : Nisan 24, 2007, 07:34:55 öö »
Merhaba,
Çocuklara uygulanan bir tedaviydi bahsettiğim. Her yemek öncesi  verilen bir ilaç tedavisiydi. Bu tür tedavilerde, her doktor kurumunun belirlediği yöntemi uyguluyor. Yani bırakın aynı ülkeyi, aynı şehirde bile gittiğiniz hastaneye bağlı olarak tedavi şekilleri değişiyor. Sizin yapabileceğiniz tek şey eğer doktorunuza güveniyorsanız kabul etmek. Biz ankarada yaşıyoruz. Doktorumuz prof. Aslında benim anlattığım belirtilerle  anladı reflüyü ama kesin teşhis konulması için bahsettiğim o filmi istedi. Ve biz o filmi çektirirken bu tür sıkıntısı olan bütün çocuklar için aynı yöntem kullanıldığını öğrendik. Reflü, bütün bebeklerde görülebilen bir rahatsızlık. Kısa bir dönem devam ediyor kendiliğinden geçiyor. Fakat bizim ki daha sonraki dönemde ortaya çıktı. Yani bebeklik reflüsünden farklıydı. O yüzden tedavi edildi. Sizin oğlunuz kadarken benim oğlumun problemi daha başlamamıştı.
Sıkıntılarınızın azaldığına çok sevindim. İnşallah yakın bir zamanda hepsi geçecek. Ve siz yeni şeylerle uğraşmaya başlayacaksınız. Yani kusmayacak ama bu seferde verdiklerinizi yememek için tükürecek ve siz koltuk altları, halı üstleri elinizde bezle dolanıp duracaksınız. Baktığınız her yerden yesin diye eline verdiğiniz kurumuş ekmekler, meyve parçaları falan bulacaksınız. Ama kızamayacaksınız gülüp geçeceksiniz ve hep şükredeceksiniz Allaha o afacanı sizin verdiği için.
-Gülseren-

Çevrimdışı nana

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 10, 2007, 08:05:39 ös »
.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2011, 02:17:35 öö Gönderen: nana »