Gönderen Konu: PARMAK EMME  (Okunma sayısı 2143 defa)

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
PARMAK EMME
« : Şubat 18, 2007, 02:50:54 ös »
7,5 aylık kızım elif hiç durmadan baş parmağını emiyor.Çok huysuz bir bebek olduğu için sadece parmağını emdiğinde durduğundan, ve doktor emsin önemli değil dediğinden dolayı pek üstüne gitmedim. Fakat gitgide iyice alışacağından ve bir daha bıraktıramayacağımdan korkuyorum. Ayrıca sanırım damak yapısını ve parmak yapısını bozuyormuş.Emzik de almadı.
Bıraktırmak için ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı EBUŞ

• Yeni Üye
  • *
Ynt: PARMAK EMME
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2007, 02:54:28 ös »
Bırakın emsin bence benim kızım henüz 3 bucuk aylık ellerini parmağını emiyor oda doktorumuz "bırak elleme müdahale etme emsin bu hareket bebeklerin doğasında var" dedi  yeğenim ise 1,5 yaşında oda parmağını emiyor doktor onada aynı şeyi söylemiş yani bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor.Bence canınızı sıkmayın bebeğinizi serbest bırakın taa ki 3_4 yaşına kadar...Çünkü parmak emme alışkanlığı 4 yaşına kadar normal sayılırmış.Tabiki bu sadece benim fikrim belki diğer arkadaşlar farklı ve işe yarar öneriler getiriceklerdir.

Çevrimdışı Kayra Meyra

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2007, 03:20:13 ös »
diger internet sitesinden buldugum parmak emmekle ilgili.
"Eğer parmak emme 4-5 yaşından sonra devam ederse (yada kalıcı dişlerin görülmeye başladığı zaman) tedavi edilmesi gerekir. Tedavide genelde iki bölüm vardır:

1.sık aralıklarla hoşa gitmeyen tatta maddelerin uygulanması (bu ürünler piyasada bulunmaktadır)

2.Ya da onun parmağının emmediğini gözlediğinizde , ödüllendirerek pozitif pekiştirme yapmak.

Dişleri kapatıcı uygulamalar pek önerilmez. Kalıcı dişler çıktıktan sonra parmak emme devam edecek olursa dişlerde çarpıklıklar meydana gelebilir. "

Avusturyadan Arzu

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2007, 07:20:31 öö »
Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için.Zaten artık bizde ellemiyoruz kendi haline bıraktık ama inşallah çabuk bırakır.

Çevrimdışı serapp

• Yeni Üye
  • *
  • biricik yavrum
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2007, 10:19:49 öö »
Benim oglumda 2 ay once parmak emiyordu ama biraz ugrasimdan sonra biraktirdim cok sukur simdi emmiyor,Cunku 1  yada  en fazla 1,5 yasina kadar bence ,cunku 3 yasinda kindergarte basliyor ve baska cocuklarin gulmemesi icin bir an once biraktirmak gerekir,Cunku cocugumuzun ruh sagligi ve baska cocuklarin parmagini emiyor diye gulmemeleri icin,ama bu benim fikrim baska arkadaslar ne dusunur bilmem

Çevrimdışı rainfree

• Genç Üye
  • **
  • SİBEL & SİMAY---05/09/2006
« Yanıtla #5 : Nisan 27, 2007, 02:23:18 ös »
benim de kızım 8 aylık. parmak emiyor. ama hiç karışmıyorum. bizim doktorumuz da müdahale etmeyin demişti. ayrıca internette okuduğuma göre de parmak emen bebekler için: "parmağını emdiğine sevinmelisiniz. zira parmaklarını emmeleri emzik, battaniye vs. gibi başka cisimlere ihtiyaç hissetmeden kendi kendilerine yetmeyi, kendi kendilerini teskin etmeyi ve kendilerine güven duymalarını sağlar." yazıyordu. zaten üstüne düşmezseniz bir müddet sonra emmekten vazgeçiyorlarmış.

sevgiler.

Çevrimdışı asyaecrin

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2010, 09:47:09 ös »
kuzenim de suan 1,5 yasinda ve oda parmagini emiyormus eldiven takmislar eline ve emmeyi birakmis bi deneyin