Gönderen Konu: temmuz 2006 bebekleri nerde...  (Okunma sayısı 4483 defa)

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
Ynt: temmuz 2006 bebekleri nerde...
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2007, 03:26:19 ös »
Ben kızımı 4 aylıktan beri ablasının odasına aldım. İki kız yatıyorlar şimdi.Sonradan odasını ayırmanın ne kadar zor olduğunu bildiğim için o alışmadan ayırdım.20 - 25
gün öncesine kadar gündüz 1 kez yarım saat ayağımda sallıyordum 45dk. zor uyuyordu.Başka hiç uyumuyordu. Tabi bu yüzdende hep huzursuzdu.En sonunda bir gün nasıl olsa hep ağladığı için yatağına koydum biraz ağlasın bakalım belki kendi kendine uyur dedim ve bir iki dk. ağladı ve uyudu  o günden sonra bir kaç gün daha ağladı şimdi oda alıştı uykusu gelince nen nen diyor yatırıp çıkıyorum hemen uyuyor.Bu aradada 3-4 kez uyuyor gündüzleri. Çok rahatladım çünkü evde birde 5 yaşında ablamız var o da ilgi istiyor en azından Elif uyuduğunda Dilanla ilgilenebiliyorum. Ayrıca uykusunu aldığı içinde eskisi kadar huysuz da değil...

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
  • Artık Hayatımız Kaan'ımız
« Yanıtla #16 : Mart 01, 2007, 05:06:58 ös »
Biz yaklaşık 3.ayından itibaren odasında yatırıyoruz.Ayakta uyutup odasına yatırıyordum.
Berna bende ağlatarak kendi kendine uyutmayı öğretdim.Ancak şu sıralar yatarken başdaki gibi çok ağlıyor ve sık uyanıyor.Biliyorum huysuzluğu biraz da hastalığından.Benim korkum bu durumu alışkanlık edinebileceği...

Bu arada bişey sormak istiyorum.Sizin bebişler gece ukusuna en geç kaçta yatıyorlar?Kaan gün içinde 2 defa uyuyor ve en son bizimle beraber 24.00 gibi yatıyor.Acaba gündüz tek uykuya geçip gece erken mi yatırsam diye düşünüyorum.Bu konuda fikrinizi almak isterim.(Bu durumda eşimle birbirimize ayıracağımız çok zaman kalmıyor da :( :(

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #17 : Mart 01, 2007, 06:45:53 ös »
Sedacım benim büyük kızım da çok geç yatardı halada öyle ama maşallah Elif en geç 20:00'de yatıyor.Ve dedim ya artık gündüzde 3-4 kez uyuyor.Bence 1 kez uyumak bukadar küçük bebekler için çok az.Ve deneyimlerime göre konuşuyorum gündüz ne kadar az uyurlarsa gecede o kadar rahatsız uyuyorlar. Yani bence uyku uykuyu getiriyo.
Seni çok iyi anlıyorum Dilanın 2 yaşına kadar geceleri bazen 8 - 9 kez kalktığı olurdu. Tabi o zamanda bizimde sizin gibi sıkıntılarımız oluyordu.Her seferinde birlikte vakit geçirmek için planlar yapıyorduk.Ben kızımı uyutmak için yanına yatıyordum genelde de onu uyutmak isterken kendim de uyuyakalıyordum kendime hakim olamıyordum.Bu yüzden çok sıkıntı çekmiştim.
İnşallah Kaanın uykuları en kısa zamanda düzelir.Bu arada sabah kaçta kalkıyor.Elif 6:30da kalkıyor.Sonra emip tekrar 8:00e kadar yatıyor.
Bence Kaan huysuzlanıyor diye tekrar ayakta sallamaya geçme ve sık uyandığında odasına girme tekrar kendi uykuya dalacaktır.En azından Elif öyle yapıyor.....

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Mart 01, 2007, 08:10:25 ös »
Sağol bernacım.Söylediklerini dikkate alacağım.
Kaan yaklaşık 9 -9.30 gibi uyanıyor.Ben kaanla uzun uzun vakit geçirmekten de çok hoşlanıyorum ama çocuk olunca birbirini ihmal eden eşlerden olmak istemiyoruz...

Çevrimdışı sayalı

• Yeni Üye
  • *
  • MELEK KIZIM SENİNLE HER ŞEY DAHA GÜZEL
« Yanıtla #19 : Mart 02, 2007, 09:44:15 öö »
GÜNAYDIN ANNECİKLER,,,,,,

SEDA BEGÜMDE GEÇ UYUYAN BİR BEBEKTİ. AMA ERKEN KALKMAYA BAŞLADIKTAN SONRA EN GEÇ 10DA UYUYOR. GERÇİ O SAATTE BENDE ÇOK YORULUYORUM VE UYUYORUM..
 KIZIM İSHAL OLDU ARKADAŞLAR BU İKİNCİ DİŞ MAHVETTİ KIZIMI  :) :) :) :) :) :)http://
MELEK KIZIMMMMMMM

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #20 : Mart 02, 2007, 12:18:43 ös »
Ay yaaa ishal gerçekten çok zor mahvediyor çocukları inşallah en kısa zaman da geçer bol bol emzirmeye çalış bence ve susuzda bırakma...
Bu arada bizde aile boyu(eşim hariç)hastayız nezle olduk.Bir dışarı çıkalım  dedik hasta olduk.Bizim evimiz çok sıcak oluyor sıcağa alışınca arkadaşa gittik evi biraz soğuktu orda üşüttük....

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #21 : Mart 02, 2007, 04:38:12 ös »
Herkeze geçmiş olsunnn

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2007, 07:52:57 öö »
Teşekkür ederim Sedacım.
Diğer sayfada Kaanın emeklediğini okudum.Maşallah erkencisiniz.Tebrik ediyoruz Kaanı erkek olmuş artık annesi...
Evet ben tecrübeliyim ve ilkler unutulmuyor.Dilan ilk tam 8,5 aylıkken yılbaşı gecesi emeklemişti. İnsan gerçekten çok duygulanıyor.Elifte daha tık yok.Senin dediğin gibi ellerinin ve ayaklarının üzerinde durup hafif sallanmaya başladı.Ama bakalım ne zaman emekleyecek.Ablası ile aynı dönemde emeklemesi için 10 gün kaldı ama benim pek umudum yok.
Hayırlısı olsun her çocuk bir olmuyor.
Bu arada bebişleriniz başka neler yapabiliyorlar...

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #23 : Mart 03, 2007, 06:58:55 ös »
Berna biz bikaç gün önce bi akşam eşimle otururken şunu farketdik:müzik sesi duyduğunda kafasını ve vücudunu sallamaya başlıyor aynı zamanda da eşlik ediyor garip sesler çıkararak :D
Şimdi ne zaman ona şarkı söylesek hemen kendince oynamaya başlıyor.

Evet berna kaan sanırım biraz erken emekledi.(Gerçi ben tam olarak bilemiyorum bebeklerin ne zaman emeklemeleri gerektiğini)Ben şuna bağlıyorum.Kaan çok hareketli bir bebek.Doğduğundan beri öyleydi.Yemek yerken-altı değişirken hiçbir zaman rahat durmuyor.Herkez yaramaz olacağını söylüyor  :'( :'( :'ama ben buna inanmak istemiyorum.Gerçi beni gün içinde çok fazla üzmüyor şimdilik.Bakalım sonumuz nasıl olacak.... ???

Çevrimdışı sayalı

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #24 : Mart 03, 2007, 09:21:19 ös »
SEDA MAŞALLAH KAANA DEMEK EMEKLEMEYE BAŞLADI. BEGÜMDE HENÜZ HAREKET YOK. YÜZ ÜSTÜ YATMAYI ÇOK SEVMİYOR. SANIRIM EMEKLEMEDEN YÜRÜYECEK KIZIM..

BERNA GEÇMİŞ OLSUN . UMARIM İYİLEŞMİSİNİZDİR... BU ARADA PİŞİĞİMİZ İYİLEŞTİ BİZİM ÇOK SEVİNDİM BUNA TABİKİ ....
MELEK KIZIMMMMMMM

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #25 : Mart 03, 2007, 11:15:24 ös »
Hadi gözün aydın sayalı inşallah bir daha pişik olmaz.
Malesef tam olarak iyileşemedik.Elif o kadar değilde Dilanla biz baya üşütmüşüz herhalde.
Elifinde kabızını geçiremiyorum.4-5 gündür hep katı yapıyor kakasını.Kayısı kurusu kaynattım içmedi.Bebe çayının içine biraz doğadan form çayı koydum onuda içmedi.Son çare fitil koydum bende.O halde bile zorlanarak katı yaptı yavrum.
Biz Dilanda hiç kabızlık sorunu çekmedik.Dilan sürekli ishaldi.Yani kabızlık konusunda pek deneyimim yok sizce başka neler yapabilirim arkadaşlar...
Daha önce söylediğimde doktor fitil vermişti onuda alışkanlık yapar diye pek kullanmak istemiyorum.

Çevrimdışı sayalı

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #26 : Mart 05, 2007, 08:43:58 öö »
SAĞOL BERNACIM TEŞEKKÜR EDERİM,, IHLAMUR VERİRSEN BAĞIRSAKLARINI YUMUŞATABİLİR. CANIM YA FORM ÇAY KOYMA İSTERSEN. ONUN İÇİNDEKİ SİNEMAKİ BAĞIRSAK TEMBELLİĞİ YAPIYORMUŞ
MELEK KIZIMMMMMMM

Çevrimdışı Ebuss

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #27 : Mart 27, 2007, 03:58:49 ös »
Kızlar merhaba,
Biz gerçi ağustos doğumluyuz ama sizin fikirlerinizden yararlanmak isterim.

Dişlerimiz henüz çıkmadı mesela.
Tam da dönemiyoruz.
Ayaklarının üstüne hiç basamıyor. Hiç gücümüz yok.

Sizin bebeklerinizde durum nasıl?

Çevrimdışı seda

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #28 : Mart 27, 2007, 05:12:07 ös »
bizimkinin de dişleri henüz çıkmadı.ama bütün diş sıkıntılarını yaşıyoruz bi türlü dişi yarılıp çıkamadı.doktorumuz damak yapısı kuvvetli olursa geç çıkarır demişti.

Çevrimdışı B.Dümrek

• Deneyimli Üye
  • Güzel Prenseslerim
« Yanıtla #29 : Mart 27, 2007, 07:35:46 ös »
Merhaba Ebuss

Biz diş konusunda biraz erkenciyiz 5,5 aylık çıkardık şu an 5 tane dişimiz var 6. da yolda.Diş konusunu bence hiç takma kafana ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi bence...Ayrıca büyük kızımda 9 aylık çıkarmıştı ilk dişini.

Dönebiliyoruz emeklemeyede çabamız var sanırım birkaç güne kadar başaracağız.