Gönderen Konu: Bebek gelişimi (kurs´ta öğrendiklerim)  (Okunma sayısı 4031 defa)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
Ynt: Bebek gelişimi (kurs´ta öğrendiklerim)
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2007, 09:54:54 ös »
Bebek icin en ideal oda sicakligi 20°C . Bebekler mümkün olunca ciplak olarak da birakilmali. bunun icin oda sicakligi 23-25°C gecmemeli. Bebeklerin ne kadar rahat olduklarina ve bundan ne kadar zevk aldiklarina sizde sahit olacaksiniz. Bebekler uyurken 16-18°C oda sicakligi yeterlidir. Bebeklere yatarken en uygun kiyafet, bezin üstüne bady hafif bir pijama üstü ve uyku tulumu. Ne pijama altina nede coraba gerek var. hem kendini acmasi mümkün degil, hem de tulumun icindeki ciplak bacaklari oynatmak hosuna gidecektir.

bebekler dokunarak ögrenir, gözlerin, ellerin, agizin dokundugu gibi ayaklar da dokunabilmeli. Cogu anne, bebegin kilotlu corap üzerine corap, onun üzerine patik giydirir, aman üsümesin diye. Fakat bir bebege ne zaman eldiven gerekliyse o zaman ayaklarinin kapali olmasina da gerek vardir, daha önce degil. Yani bebeklerin ayaklari ciplak diye üsümezler, önemli olan ayak bileklerinin kapali olmasi, minnacik ayaklara genellikle ayakkabi türü seyler de giydiriliyor, siz ellerinize ayakkabi gecirlidigini düsünün. Bebekler ellerini nasil kullaniyorsa, ayaklarini da öyle kullanabilmeliler. Bebekler ayaklari ile de nezle tutmaya calisirlar, buna izin verilmeli.

8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı Hedos

• Bilge Üye
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2007, 09:17:30 öö »
paylastigin icin sagol bacim...

Çevrimdışı AYSUUUUUNN

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2007, 02:04:30 ös »
sibelcim ben bu sayfayı yeni gördüm ve çok hoşuma gitti. Gerçekten çok doğru ve önemli bilgiler bunlar. Paylaşımın için sağoll :D

Çevrimdışı Ebuss

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2007, 04:10:13 ös »
Sibel süper bilgiler bunlar. Yüreğine sağlık.  :-* :-*

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #19 : Mart 27, 2007, 04:35:47 ös »
Cok yararli bir sayfa olmus yine sagol sibel. Bende oturaklara cok karsiyim. Bende sirf yemek yedirirken oturtuyorum. Mutfakta isim oldugunda  yere birseyler serip orda oynamasini sagliyorum. Oturaklarda gercekten bebeklerimin gelisimini engeliyor ve yavaslatiyor, cünkü ne ayaklarina ulasabiliyor, ne dogal yoldan sag sola dönebiliyor. Passiv sekilde oturuyorlar.

Çevrimdışı banu75

• Genç Üye
  • **
  • NEVRA 23/09/2006
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2007, 07:48:07 öö »
Teşekkürler Sibel. Ben de bu bouncera epey oturttum. Ne zaman oturtmayı bıraktım, o zaman çocuğumun motor gelişiminin hızlandığını gördüm.

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2007, 10:22:22 ös »
Herkese Selamlar.
Sibel'e de çok teşekkürler bu bilgiler için.
benim bebeğim 5 buçuk aylık ama sürekli kucakta gezmek istediği için ve bu isteği yerine getirildiği için :) malesef yatarken dönemiyor. Bende dönmesini sağlamaya çalışayım yarından itibaren
peki emeklemeyi öğretmek mi gerekir yoksa kendi kendine mi öğrenmesini beklemek lazım ?
hoşçakalın

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2007, 10:35:08 ös »
paylasilmayan bilgi cürür  ;)...

zeynep bize bu kursta cocugun elbette yakinliga, ten temasina, kucaga ihtiyaci oldugunu ama mümkün oldugunca da yere birakilmasini anlattilar. Yere yatirdinmi zamanla kendisi bunu ögrenecek , ilk basta mesela akasyam da yüzü koyun yatmayi hic sevmezdi , ayriyetten fizyoterapiste de gidiyorduk, istemese, aglasa bile mutlaka yere birakilmali demisti. Zamanla aglasa mizirdasa bile alisacak, tabi cok aglayinca kucaga alinmasi gerekiyor, ama cocugum sevmiyor deyipte hic denememek te yanlis, ilk basta cocugu dönmeye tesvik etmek lazim, yanlarina oyuncaklar koyupta mesela, kendi hazir olunca dönecektir, emeklemeye hazir oldugunu belli ediyor zaten cocuklar, o zaman önüne oyuncak koyup öne gelmesini tesvik edebilirsin.

8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı denizarda

• Yeni Üye
  • *
  • canım ikizlerim
« Yanıtla #23 : Mayıs 24, 2007, 03:54:30 ös »
VERDİĞİN BİLGİLER ÇOK YARARLI BEN DE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #24 : Mayıs 24, 2007, 11:54:26 ös »
Sibel bilgiyi paylaşmakta cömertliktir :) teşekkürler tekrar.
ben bugün denedim yatarken dönmesi için çok çabaladık .Şimdilik çok mızıldanıyor hatta yanındaki oyuncaklara uzanamadığından çok sinirleniyor :) ama yakında öğrenecek dönmeyi
sevgiler

Çevrimdışı YagmurAnne

• Uzman Üye
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2007, 03:21:03 ös »
Bende sadece Sibele katilip kendimden bir örnek verebilirim....ben Yagmur sevmiyor istemiyor diye yatirmiyordum yüz üstü ise neredeyse hic yatirmiyordum...ve sonradan cok pisman oldum...kol ve omuz kaslari gelismemisti 9 aylik dönemiyordu emekleyemiyordu ve fizyoterapiye gitmistik...11 aylikken emekledi...
sevgiler
Derya

Çevrimdışı celebi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #26 : Haziran 06, 2007, 10:15:07 ös »
meraba sibelcim verdiğin bilgiler iyi oldu.Evet 4,5 aylıkken yürütece oturttum ama enfazla yarım saat dururdu bende çok kalmasını istemezdim hareketli olmasını isterdim yere yatırırdım kendi kendine döner yuvarlanırdı 5,5 aylıkken emekledi yaşına 2 hafta vardı yürüdü şu anda boyu 1 m,kilosu 15 kg bilmiyorum gelişiminde gerilik varmı ben kursa gitmedim ama çocuğun vucut sıcaklığının nasıl olması gerktiğini nasıl bir ısı ortamında uyuması gerektiğini vs. yani anlattığın bazı şeyleri biliyorum ama verdiğim bilgi çok yanlışsa bu yanlış bilgiden dolayı herkesten özür dilerim.Ben sadece denediğim bir şeyi paylaşmak istemiştim

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #27 : Haziran 06, 2007, 10:49:03 ös »
Ben yazdigin bilginin yanlis oldugunu belirtmek istedim sadece, seni elestirmek degil, yani yanlis anlasilmasin. Hic birimiz cocuguna bile bile zarar vermez vermek istemez. Ama yürütec konusu cok hassas konu. Yüretece bir cocuk günde 1,5 saat biner birsey olmaz. günde 5 dakika oturur birsey olur. Simdi gelisiminde bir gerilim olmasi sart degil. Erken yasta yürütecte durmak, belkemigine cok zararli. genc yasta migrene ve bel agrisina yol acabilir. yine illaki birsey oldu veya olacak diye birsey söz konusu degil, OLABILIR. Biz bu ortamda cocuklarimizi en iyi en saglikli en düzgün sekilde yetistirmeye gayret gösteriyoruz. O yüzden yanlis bilgiyi düzeltme ihtiyaci duydum....
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı celebi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #28 : Haziran 06, 2007, 10:53:27 ös »
teşekkür edrim sibelcim 4,5 aylık bir çocuk zaten denge kuramıyor bunun bilincinde oldığum için çocoğun belini sardım ağırlık beline gitmesin diye zaten kucakta zor dururlar biliyosun çıplak olarak yani belini sarmadan asla oturtmadım

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #29 : Haziran 22, 2007, 11:56:12 öö »
Merhabalar,
Sibel teşekkür ederim tekrar. Başlarda yere konulunca ağlasada alıştı sonradan. Ahmet Emre yi yere battaniye onun üstüne pike serip yere bıraktım. Çok rahatlıkla dönebiliyor. Emeklemeyede başlayacak yakında.
Benim gibi ağlıyo diye yüz üstü yatırmayan annelere örnek teşkil edebilir düşüncesiyle paylaşmak istedim.
Hoşçakalın