Gönderen Konu: Bebek gelişimi (kurs´ta öğrendiklerim)  (Okunma sayısı 4032 defa)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
Ynt: Bebek gelişimi (kurs´ta öğrendiklerim)
« Yanıtla #30 : Haziran 22, 2007, 09:56:26 ös »
zeynepcigim sevindim yeni gelismelere.. ne kadar güzel. Yakinda emeklemeye de baslar ahmet emre´miz...

sevgiler...
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #31 : Temmuz 03, 2007, 10:07:26 ös »
selamlar .sibel çok yararlı şeylerden bahsetmişsin.şuan bizim ufaklık yerde dönüyor karın üstünde yan yan gitmeye çalışıyor yengeç usulü.
destekli oturtturuyorum.ama tamda emin değilim oturtup oturtmamaya.karyolasında kenarlara yaslık koyuyorum şimdi öne doğruda atılmaya başladı her tarafına yastık koyup öle oturtuyorum .yerde hiç oturtmadım.bunun bir zamanı varmı acaba .ne zaman oturtmalı?

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #32 : Temmuz 13, 2007, 07:25:04 ös »
 ??? Ben görmemisim yazini, kusura bakma ülkücügüm.

Bebeklerin sirt kaslari güclenmeden oturtulmamaliymis. Yani egerki kendi gücü ile yattigi yerden kendi kendine oturma pozisyona gecemiyorsa, hazir degilmis miskokulular. Ara ara elbette destekli oturabilir, ama mümkün oldugu kadar az. bebisin sirti dimdik olmali otururken egri degil, kafa öne egik degil. Egerki sirt kaslar yeterince güclenmeden oturtulursa, bel kemigi icin pek saglikli degil oturma pozisyonu. O yüzden kendi basina oturma pozisyonuna gecebildigi zaman hazirdir demekmis.

SEvgiler   :-* :-* :-*
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2007, 11:06:30 ös »
bizim bi tane adı tam ne bilmiyorum puset gibi bişey sallanıyo.biz çok kullanıyoruz onu.hem uyutuyorum yemek yedırıyorum yarı oturur pozisyonda oturuyor.şimdi sen demiştinki bizim de vardı ben artık kulanmıyorum diye öne hamle yapması iyi deil demiştin.bizimkide öne doğru kalkmaya çok meraklı acaba devamlı o koltuğu kullandığımız içinmi oluyo.yerde yatarken dikkat ediyorum dirsekleriyle destekleyip yarı kalkıyo.biz zorlamıyoruz .walla iyi bişeymi kötümü mü kararsız kaldım

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #34 : Temmuz 13, 2007, 11:12:41 ös »
ben ögrendiklerimi anlatabilirim sadece. iyi kötü her zaman tartisilir tartisilabilinir her konuda.  :)
Simdi cocuklarin normal gelisimi, sirt üstü yatiyorlar, yüzü koyun da yatirilmali, Sonra cocuk yana dönmeyi ögrenmeli, yanlara yöneltilmeli, öne dogru degil. Yana döndükten sonra emeklemeye gecmeli, sonra yürümeye. Bu asamalarin önemini ilk mesajlarda anlatmistim. Bu yari oturmalarda saglik asisindan zararli olabilir bel kemigine. Olabilir yani, olacak diye birsey yok.
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #35 : Temmuz 13, 2007, 11:20:19 ös »
evet .ben bir daha okuyım yazdıklarını

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #36 : Temmuz 13, 2007, 11:39:17 ös »
Sibelcim Merhaba,
ben yine sana bişey sorcam. Ahmet Emre artık odayı değil tüm evi dönerek dolaşıyo
Ancak önüne oyuncak koyuyorum arkasında durup ayaklarından destekliyorum ama o yine dönerek gitmeye çalışıyor.
Emeklemeye teşvik etmek için neler yapabilirim bilgin varsa paylaşmanı rica edeceğim.
Sevgilerimle...

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #37 : Temmuz 13, 2007, 11:48:03 ös »
Zeynepcigim tesvik etmek icin özel bir önerim yok maalesef. Yine usanmadan önüne degisik oyuncaklar koymaya devam et, biz anneler biraz sabirsiziz bu konularda  ;D ama zamani gelince mutlaka emekliyecektir. Bende sürekli off niye daha dönmüyor niye emeklemiyor diyordum, sonra kendi haline birakinca ummadigim bir anda döndü ve emekledi miskokulum.

Sizede kolay gelsin, yakinda yakisikli ahmet emremizin emeklyior haberini aliriz. Bu arada bende bekliyorum günlügünüzü  ;D :-* :-* :-*
8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #38 : Temmuz 15, 2007, 02:42:38 öö »
Sibel teyzesi desteklerin için çok teşekkür ediyoruz biz sana.
Ahmet Emre emeklemeyi başardı.  :D :D :D Plastik su şişesinin peşinden gitcem diye ...
O yakalamaya çalıştıkça su şişesi elinden kaçtı en sonunda önündeki minderden dolayı durmak zorunda kalan su şişesini ele geçirdi. Ve hoopppp ağzına .
Öpüyorum seni ve fıstıklarımı

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
« Yanıtla #39 : Temmuz 15, 2007, 07:49:24 öö »
Zeynepcigim inanmiyorum. aaaa ne güzel. cok sevindim  :) Demek plastik su sisesi vesile oldu.  :D Simdi biraz antreman yapsin, bir kac gün sonra tut tutabilirsen.  ;D Burada meleklerimizin ilklerini birlikte paylasmak ne kadar güzel  :) Yakinda ayaga kalktiginin da haberini aliririz  ;)

SEvgiler sana ve yakisikli ahmet emremize  :-* :-* :-*

not: hani günlük ?   ;D

8) S-A-M S-A-M 8)

Hayallerine sahip çık!!!