Gönderen Konu: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın  (Okunma sayısı 8522 defa)

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
Ynt: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2007, 08:19:48 öö »
Canımcımmm emzik için bir öneri verebilirim yani biz öyle yaptık emziğin ucunu azıcık kes hava alıyor yaa ememiyorlar en azından zevk almıyorlar, ben öyle yaptımm ilk kestiğimde anne bunun ucuna ne olmuş ne olmuş annecim dedimmm aaaa Gaffur ucunu kesmiş oda pis gaffur dedi ama zaten annecim sen büyüdün buna ihtiyacın kalmadı dimi dedimm kalmadı dedi birkaç gün öyle boş boş emdi ama sanırım zevk almadı :D kötüyüm ben kötüyümmm emziği bıraktırmak isteyenler ucundan azıcık kesiverin anacımmm

Asuman önerin icin tesekkürler  :-*
simdilik neyse disarida biraktigi bir büyük adim bizim icin, sonrasi zor olursa kesin senin yazdigini deniyecegim  ;)
hihi..demek Gaffur ucunu kesmis  :D ;D ;D

*(12/2006)

[

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2007, 08:29:31 öö »
Ayse uyku konusuna gelince, biz baya dertliydik kisaca anlatayim.
Leyan hayatinin ilk 3,5 ayinda hep aglardi cok gazi vardi, gündüz hic uyumazdi dogru dürüst ara sira bir 20-30 dakika dalardi, ve ogün bugün tüm gece uyudugunu bilmezdim  :o

geceleri en az 4-5 defa aglayarak uyanirdi, benim halimi düsünün yani ::)
ve 1 yasina kadar aksam yatirmakta bi maceraydi "uyku laborasina" gittik, doktor birseyler önerdi, yani cocuklara aksam yatmadan bir ritual falan yapilmasi, sonra aksam yatirmamiz düzene girdi, ve bundan 6 ay önce bebek yataginin citalarini cikarip genc yatagi yaptim.
Leyani simdi aksam saat 20.30-21 arasi yatiriyoruz, gece 12,1,2 nezaman uyanirsa bizim yanimiza geliyor ve bizim yatakta yatiyor, ve simdilik cok memnunum benim icinde kolay oldu artik, ve bizim yanimizda daha rahat uyuor.
öglenleri 1-1,5 saat uyuyor saat 12de falan yatiyor..bu aralari ama hergün yapmiyor artik ögle uykusunu birakacak galiba.
sabahlari 7-8 arasi uyaniyor..

*(12/2006)

[

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 13, 2007, 08:47:16 öö »
YA o benim yatağıma gelip, popoyu kıvırıp rahat uyuma bizde de var.Oysa Denizalpi 6 aylıkken ayırdım ben kendi yatağına.
bu aralar benimle yatmayı tercih ediyor evet, vede deliksiz uyuyor yanımdayken. Bu yaşa aiit bi durummu acaba, Nil bişeyler dese,sorsakda.. ::)
Hoşuma gidiyor gitmesinede alışkanlık yapar ve hep isterse die ebdişeleniorum ben....

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #18 : Mart 13, 2007, 01:59:59 ös »
YA o benim yatağıma gelip, popoyu kıvırıp rahat uyuma bizde de var.Oysa Denizalpi 6 aylıkken ayırdım ben kendi yatağına.
bu aralar benimle yatmayı tercih ediyor evet, vede deliksiz uyuyor yanımdayken. Bu yaşa aiit bi durummu acaba, Nil bişeyler dese,sorsakda.. ::)
Hoşuma gidiyor gitmesinede alışkanlık yapar ve hep isterse die ebdişeleniorum ben....

Ayse bizde Leyanin odasini 9 aylikken ayirdik.
önceleri, kendi yatagina odasina alissin diyordum...
ya ama düsündüm yavrumun geceleri yakinligima ihtiyaci varsa bunu ona vermek zorundayim, seve seve yapiyorum bende bunu...evet alisa bilir...ama biraz büyüyünce bence kendileri kendi yataklarinda yatmak isterler...15 yasina kadar yanimizda yatacak degiller ya  ;D ;D

ögle uykusunuda Leyan kendi yataginda yapiyor..

sevgiler

*(12/2006)

[

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 13, 2007, 03:00:46 ös »
eee iletişim nasıl sizde?
söz dinlemediğinde ceza verme yönteminiz varmı? yada kurallara karşı geldiğindeki tutum? onlarıda konuşalım...
ben şöle yapıyorum. mesela denizlap ağlayıp tepinmeye başladı. atıyo kendini yere.
oan ne desem duymuyo beni. güzelde yaklaşsam kendi bağırtısından benim ne dediğim anlaşılmıyo.
bende ortamı terkediorum ve giderkende tamam annecim. ağlaman bittiğinde gel konuşalım diorum.
bu biraz uzatıyo, az sonraa ben iradeliysem şayet "bitti" die gelio yanıma gözü yaşlı.
o zaman izah ediyorum neden yanlış olduğunu yaptığının..bu şimdilik idare edyo bizi. ;D

Çevrimdışı pembebezbebek

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #20 : Mart 14, 2007, 12:24:59 ös »
Çoğu tanıdık isimlerden oluşan 2004 bebeklerinin anneleri burada:)
açıkcası arzu-defne ve defne-çınarları  asevgicanı merak etmiyor değildim:)
sizleri yeniden görebilmek çok güzel...
nasıl gidiyor ufaklıklarla?
rumeysa okullu oldu iki aydır aydoğdu çouck kampüsüne devam ediyor ve çok da severek gidiyor...
ancak bu 2 yaş dönemi bizde de çok ama çok zor geçiyor...
sürekli bir ağlama hali mevcut kızımda..her isteğini, her cümlesini ağlayarak yada mızıldanarak dile getiriyor..özellikle babamız geldiğinde bu durum tavan yapıyor:(
aslında çok neşeli ve sevgi dolu bir çocuk ama bu ağlama huyu hem beni geriyor hem de kendisini üzüyor..
sizlerde neler var neler yok?

Çevrimdışı meltem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #21 : Mart 19, 2007, 12:24:28 öö »
öncelikle herkese selam bende okuyorum okuyorum cevap yazmıyorum şimdi baktım herşey tam benlik herşey boranıma uyuyor.boranda29aylık kendisi söz dinlemeyen asi ve bir okadar da agresif bir birey olmakta evin içinde.çok sevimli evet ama bende de sınır bir yere kadar.bu aralar delirmek üzereyim hiçmi hiç söz dinlemiyor yahhuuuu.kızdığımda da bi bakıyorum yerlerde diorum yine türk filmi çevirmeye başladık ben vınn sonra konuşuruz bye.sonra konuşuyoruz ok anne dior.aynı şey ve yine aynı problem ve yine filmin devamı yani şu iki yaş sendromu bizim zamanımızda varmıydı bizde böle filmler yaprmıydık ne bileyim.ama yine boran bu aralar daha bir akıllı oldu nedenide babaannelerin yanından taşındık daha değişik çevre sanırım gözlemleme aşamasında ve olaya adepte olmaya çalışıyor.biz emziği neler yaptıysak bırakamadık ve bu aralar daha çok istiyor.beze devam ediyorruz.ama arada sölüyoruz.emziği  ve bezi yaza bıraktıracam çünkü yeni ortam ve  en sevdiği dedesi kuzenii bananesi(babaannesi)'inden yeni ayrıldığı bide ben üstüne gitmek istemiyorum.zamana bıraktık.oyuncaklarla beraber oynarsak oynuyor diğer zamanlarda ilgisini dahii çekmiyor.bide edi ile büdüsü var minik aşkımın..d çocuk izliyor .ama yakında baby tv almayı düşünüyoruz onu daha çok seviyodum ben.d çocuk daha çok büyük çocuklar için gibi geldi.diğer evde baby izliyoduk çok seviyodu kerata.neyse çok biriktirmişim yaa.uzun zamandır da yazmıyodum.kusura bakmayın arkadaşlar. ::)ha bide boranın ortamlarda çekinme huyu yoktu. böle büyük aktivitelere katıldığımızda o büyük çocukların bağirmasından korkuyor sanırım ne suratını boyatıyor ne ortama katılıyor.ben gerçi ısrar etmiyorum.ama için için bu bir sorun olabilirmi die düşünmekten kendimi alamıyorum.ama parkta çocukalarla oynuyoruz sorun yok.sizde de böle sorunlar varsa bizle paylaşırsanız sevinirim.iyi günler mutlu yarınlar.kocaman sevgiler bizden ;)
« Son Düzenleme: Mart 23, 2007, 11:52:28 ös Gönderen: meltem »

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #22 : Mart 19, 2007, 08:34:30 öö »
meltem hoşgeldin.. ;)
bence Boran yüzünü boyatmak istemeyerek tavrını ortaya koyuyorr.Koysun da yani, istemio çocukk ;Dkendilerini kabul ettirme dönemleri..
ama bezle emzikden bu yaz kurtulursunuz umarım..
Ben DenizAlpin en çok bi yetişkin gibi beni dinliyor olmasınından keyif alıyorum.Çoklu hayat diorum ben buna bizim ev için...cevap veriyor olmasına, karar verior olmasına, tavır koyuyor olmasınada ayrıca bayılıyoruummm..
elbette restleştiğimiz zamanlar oluyorr.bana geçen" gıcıksın anne" dedi..nasssıı ya didim, nerden örenmiş bu lafı die şaşırdım, cevap veremedim. annemde didiki bene, "heeeehh işte senide susturup oturcak biri çıktı nihayet, şükürler olaaa..." ;D

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #23 : Mart 19, 2007, 11:47:39 öö »
kalabalık ortamlarda çekingen davranma, hatta abartıp bacaklarıma yapışıp çekiştirme filan bizde de var. ben de bazen sorun olarak görüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum ama genelde onların istediği gibi davranıyorum, zorlama yok. belki 3 yaştan sonra düzelir, yani bunu sorun olarak görmeyip yaşına vermek daha mı iyi bilmiyorumki ??? nil'e bir sormalı.

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 19, 2007, 12:45:40 ös »
benzer davranışlar iştee. kalabalık ortamlara alışkın denizalp yani başta annemin günleri zaten sayıca kalabalık :P, parka bahçeyede hergün çıkıyolar.ama ürküp, kooşup bize sığındığı zamanlar oluyor..
ben yaşının gereği haller olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı NAVICULA

• Genç Üye
  • **
  • İŞTE BENİM DÜNYAM SUDEMİMM
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2007, 03:18:34 ös »
Merhaba; banada normal geliyor hiç bir acaiplik olduğunu düşünmemiştim kalabalık ortamlarda en yakınlarına sığınmaları benim bugünlerde Sudem de gözlemlediğim asi davranışlar sürekli ters cevaplar vermesi örneğin oyuncaklarını topla annecim diyorum banane sen topla, ama annecim burası senin odan odanı toplaman lazım yoksa oyuncakların teker teker seni bırakıp giderler diyorum gitsinleeerrr istemiyorumm diye bir çığlıkla karşı karşıya kalıyorumm sonra gelip bana anne küstünmü diyor hayır annecim küsmedim sadece kırıldım diyorum istersen birlikte toplayabiliriz deyincede tamam diyor..kısacası sürekli benim yap dediğimi yapmadığımda anne küstünmü kelimesini kuruyor sizce ne yapmalıyım doğrumu yapıyorum yapmıyormuyum..yani kafam karışık..

Çevrimdışı meltem

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #26 : Mart 24, 2007, 12:00:24 öö »
eh işte tipik boran hareketleri:P boranda oğlum odanı toplayalım öle uyuyalım annecim banane sen topla iyide bunlar senin oyuncakların toplamazsan böle kalırlar yarın dağınık olur diorum cevap aynen şöle BANANE!!! yaaaa şimdiden böleler.bu aralar maymununa kardeşim dior ben abi oldum güçlü oldum dior kendisi altını bağlattım çoraplarını giydirmekte zorlandı ama çıtçıtlısını giydirdi ona da bir sevindi .çok tatlılar çok.böle böle büyütecez ve bizde büyüyecez hanımlar:DD  bazen düşünüyorum da bizden tek istedikleri onlarla oynamamız sadece bu yani aslında ne güzel demi gele vcilik oynayalım kim derki bize hadi gel evcilik oynayalım anne balık tuttum bak dior  bu bile onları mutlu ediyor.şu garip şu değişen dünyada onların bizden tek istedikleri oyun ne güzel demi.bizden çok şey istemiyorlar biz sadece diğer sıkıntıların içinde boğuşurken evcilik oynarken dahada mutlu olmazmıyız aslında bu da ir terapi bence.oğlum seni çok seviyorumiyi varsın diorum hergece yatmadan ona.ben bunu içten diyorum.düşünün onlarsız hayat ne kadar renksiz ve bayağı olurdu demi;)

Çevrimdışı esin

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #27 : Mart 25, 2007, 10:29:38 ös »
selam hanımlarr.umarım şu an doğru sayfadayımdırr.biriki gündür forumun her yanını okumaya çalışıyorum ama yetişmem ne mümkünn:)çok güzel paylaşımlar varr.el becerileriniz paylaşımlarınız harika ..daha önce niye görmedim bu forumu diye geçiriyorum içimden hep.ve nereye ne yazacağımı bilemiyorum .aslında alakalı okadar çok konu başlığı varki..
ben biraz kızımdan bahsedeyim en iyisi.ekim 2004 doğumlu kızım.ismi esin nisa.(anne adıda esin'dir:))aslında yapı olarak mülayim olmasına rağmen 2 yaş bunalımına ara ara giren tabi dolayısıyla benide bu bunalımına sokan bir prenses .30 yaşında 2 yaş bunalımını çekmek bazen zor olabiliyor ;)ama onu  o kadarr çok seviyorum ki herşeye katlanabilir hale sokuyor onun maviş gözleri.biz biraz oyun problemi yaşıyoruz.parkta grup içne girmeye daha yeni başladı.ama evde kendi başına oyalanma mümkün değil denecek kadar az.bu sıralar en büyük tuttkusu makasla gazete kesmek..bir de bebekleri ile evcilik oynamak(yani ayşe ile .evde ne kadar bebek varsa hepsinin adı ayşe :)eminimki sizlere anlatacağım , paylaşacağım çok şey olacak ama aklıma ilk gelenler şimdilik bu kadarr

SEVGİYLE KALIN

Çevrimdışı NAVICULA

• Genç Üye
  • **
  • İŞTE BENİM DÜNYAM SUDEMİMM
« Yanıtla #28 : Mart 26, 2007, 06:38:49 öö »
Hoşgeldin Esin&Nisa aramıza ben asuman 27 aylık bir kızım var güzel  paylaşımlar arkadaşım

Çevrimdışı Leyan

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #29 : Mart 26, 2007, 11:42:30 öö »
selam arkadaslar..yazdiklarinizin hepsini okumadim ama..bu aralar kizim hic söz dinlemiyo rdogru dürüst, herseyi kendi kafasina göre yapmaya calisiyor, birazda burctan diyorum, eh oda bende aslanit, hatta babamizda  ::) ::)
sizdede öyle problem varmi?sinirlarinimi tekrar test ediyor aceba?
nasil davranmaliyimki?  :'(
anneyi üzüyorsun falan deyince gelip özür dilemesinide biliyor ama ozamana kadarda yapacagini yapiyor.

Esin  hosgeldin ona benzer problem bizdede var, arkdaslarida var Leyanin yasitlari ama evde cok nadir yalniz oynuyor, anne gel sunu oynayalim, baba gel bunu oyanayalim..
oyanamasakta odasinda otursakta yeterli ...aslinda cok anneci falanda degil Leyan.. :)

sevgiler :-*

*(12/2006)

[