Gönderen Konu: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın  (Okunma sayısı 8521 defa)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
Ynt: 2 buçuk yaşında bebeği olanlar toplansın
« Yanıtla #90 : Mart 19, 2009, 10:21:15 öö »
Selam.  Mama sandalyesi konusunda ben de bir sey yazayım.  Sanırım ben de 2 yaş civarı bırakmıştım mama  sandalyesi olayını. Normal Sandalyede yemeye başlayınca sandalyeden inmek isteyebilir, oyun yapabilir. Bu duruma hazırlıklı olmanı tavsiye ederim. Ben yemek masada yenir dolaşarak yenmez diyip oturursa yemesine izin veriyorum.  Bazen masanın altına girip oyun yapıyor oğlum, karnı doyduysa ve zararsızsa sesimi çıkarmıyorum ama şımarıklık yapıyorsa burada yemek yenir oyun oynayacaksan salona git diyorum.  Yesin de nasıl yerse yesin dersen sonrasında hep problem olur aman aklında olsun. 

uyku konusunda ben de manolya gibi düşünüyorum, her çocuğun uyku ihtiyacı farklı da olsa küçük çocuk öğlen uykusu uyumayınca akşama doğru huysuzlaşıyor.   En azından 3 yaşına kadar öğlen uykusu ya da dinlenmesini devam ettirmeye çalışın.  Benim oğlum 4 yaşına gelmek üzere hala öğlen uykusu uyuyor.  Koral'da bir ara öğlen uykularını asmıştı (bezi bıraktığı dönemde 1 hafta kadar) bırakacak galiba diyip üstelemedim ama baktım çocuk yorgun ve huysuz moda giriyor, hemen eski düzende ısrar ettim, düzeldi tekrar. Sanırım yeni alışkanlıklar uykularını da etkiliyor (seninki emzikten olabilir benimki de o dönem bezi bırakmıştı sanırım ondandı).

Kolay gelsin...
Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #91 : Mart 23, 2009, 11:16:55 ös »
selamlar herkese;
secimlerden sonra manisaya annemlerin yanina gidicem ve bir sure yokum sanal alemde :) gitmeden bir icimi dokmek istedim sizlere :)
2,5 yas sendromunu cok agir gecirmedigimizi dusunuyordum ama 2-3 gundur hatta 1 haftadir oglum cok degisti...sabah kalkiyor ve kalkar kalkmaz ya kitap okuyalim ya da oynayalim diyor 1 saat oyundan sonra zar-zor kahvalti yapiyoruz ardindan ben biraz evi toparlayayim,islerimi yapayim  istiyorum ama ne mumkun..trt cocuk izliyo mesela..anneee gell..ayı bernard basladi diyor Can..ben de tamam oglum geliyorum simdi diyorum...sonra 5-10 arka arkaya anneden sonra aglamaya basliyo sonra gidip ben de onla izliyorum,oynuyorum..hadi simdi gel mutfakta yemek yapalim diyorum..eskiden benimle birlikte o da biseyler yapardi..hayir yapmayalim sonra  yapariz diyor..hadi biraz suluboya..biraz kagit kesme derken ogle uykusu geliyor .. yatip kalkiyor ve ayni istekler..yerli yersiz aglamalar..devamli bir kitap okuyalim,oynayalim,hep benimle ilgilen istegi..neredeyse nefes alma diycek yakinda...bugun oyle sikildim ki oglum hic cikmasaydin karnimdan oyle gezseydik birlikte dedim..evde oldugum icin cok ilgilenen bir anneyim aslinda anlattiklarimdan cocuk ilgi istiyor ondan yapiyor gibi algilanmasin ..ilgi arsizi oldu sanki..sanirim acill bir oyun grubuna falan baslatmaliyim....hep disari cikarmaya calisiyorum ama evde genelde ikimiz oluyoruz ..
cok bunaldim gercekten...yemekleri masada yedirmek cok onemli..ben yesin diye salona t.v karsina aliyordum ve simdi masaya oturtamiyorum :( bir tek sallamadan yanina yatip uyutmayi yapabildim ama evde herkes yatmadan yatmiyor...9-3 arasi buyume hormonu salgilaniyormus ama Can en erken 11 de uyuyor ve bize hic zaman kalmiyor :(
dogru duzgun de yazamadim ama anlamissinizdir heralde sikintimi ..
sevgiler herkese
gorusmek uzere..
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)

Çevrimdışı yaya

• Genç Üye
  • **
  • cee
« Yanıtla #92 : Mart 24, 2009, 10:34:48 öö »
off geçmiş olsun.  Annenlerin yanına gittiğinde biraz nefes alırsın:)

Tavsiyem manisadan döner dönmez yarım gün okula başlat.  Çocuk da sen de rahat edersiniz.  Enerjisini yaşıtlarıyla atmak iyi gelecektir ona.  Uyku işinde ısrarcı olsan işe yaramaz mı?  Benim oğlum emerek uyuyan bir çocuktu ben bile uykuya alıştırdıysam bütün çocular alışır diyorum:))  Bizimki erken yatardı ama zırt pırt emerdi.  Önce kucağımda uyumaya alıştırdım sonra yatağına yatırıp elini tuttum, sonra yatağında kendi uyumaya alıştı. 

Eğer siz yatmadan yatmıyorsa en azından uyku saatlerini düzenleyene kadar siz de erken yatın.  Yani önce 8de ya da 9da yatmaya alıştırın sonra kendi kendine uyumaya alıştırırsınız.  Mesela 1 hafta sen de onunla erken yat. Öğlen uykularını çok geç saate kadar sürdürmesin (akşam üstü 4'te uyanmış olsun mesela).   ilk günler o saatlerde uyumayacaktır ama en azından yatağa erken  girmeye alışır.  Yattığında ona bir hikaye anlatın yatakta olmayı keyifli hale getirir.

Ben sırrımı vereyim.  Koral kardeşi doğduktan sonra bir ara aşırı ilgi moduna girmiş herşeye itiraz eder durumdaydı.  Hadi oğlum dişini fırçalayalım, kaçar, uyku saati direnir, yemek saati yok olur falan...  Ben de başladım bak bizim Alican bugün .....  bu cümleyi duyar duymaz fareli köyün kavalcısı gibi peşimde dolaşır ne dersem yapardı.  Yatağa girip Alican bugün uzay aracına binmiş falanca filanca yapmış, ya da bilmem nereye tatile gitmiş...  aklınıza gelen her türlü saçmalığı arka arkaya sıralayın müptelası oluyorlar:)))  Hatta şimdi bile alican hikayelerim Koralı mest ediyor.  Akşamları bazen kitap yerine onlardan istiyor.  Benim hayal gücüm de tükendi arada bir aynı şeyleri anlatacak oluyorum hemen "ama onu anlatmıştın", bugün de şunu yapsın diyor, konuyu o belirliyor...  Hikayeler hep Alican akşam yatıp uyuyunca bitiyor.  Kolay gelsin.
Ayla

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #93 : Mart 24, 2009, 04:42:51 ös »
aylacim tesekkurler tavsiyelerin icin..
sabir ...sabir...sabir diyorum ..aynen ben de cok uyduruk hikayeler anlatirdim bir ara ama 1 saat hikayeden sonra uyudugu icin artik hikayeyi de kestim..bir de anlattikca uykusu gelecegine anlattikla uykusu kaciyodu canin...o ne olmus..bu ne olmus..neden olmus...vs. vs. vs..oldum olasi can 9-10 larda uyumadi..hep beni emerek uyudu 26 ay :) sonra da sallama..masal anlatma ve binbir numaralarla...artık krese baslamadan erken yatmasini pek mumkun gormuyorum ben..sanirim uykuyu sevmiyo...10da uyudugu nadir zamanlarda da 12 de de yatsa 8.30 da ayakta..
off..cok sikildim..bir yandan da icimde kabaran bir 2. cocuk istegi ama cok zorr ..
umarim manisa iyi gelir..orda da duzeni bozuluyo..huy degistiriyo ama en azindan degisik insanlar gorur ..yazacak cok sey var ama benim yazacak gucum yok ..bugun degisiklik olsun diye kuzenine goturdum oynasinlar diye fakat uyku saati gecince kabusa donustu ve aksamustu 17 ye sarkti uykusu..hic uyutmasam 8 de sizacak ama bu sefer de gece 12 de uyur ve 2 ye kadar otururuz :(
kolay gelsin sana
sevgiler..
hatice

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #94 : Nisan 08, 2009, 11:15:23 öö »
Herkese Selamlar,
biz seyahattimizi tamamladık evimize döndük. Şimdi birgüzel temizlik yapmam lazım her taraf toz pislik içinde .
Hatice bizimki ona yemek yedirme konusunda inat yapıyor. Birgün sen istemiyorsun yemek yeme boşver dedim eline yemek için aldıklarını almak istiyormuşum gibi yaptım. İnadıma yedi . çok uzun yazamayacağım şöyle bir çözüm buldum. Abur cubur konusunda kararlı olup vermedim yemekte vermedim acıkınca yemek yemek zorunda kaldı. Ama öyle abartılı bir iştahla değil tabi.
diğer mesajları gördüm ama yazamıyorum canavarım yanımda
sevgiler hepinize

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #95 : Nisan 20, 2009, 10:22:16 ös »
Zeynepcim hosgeldin..biz  de donduk evimize ..manisa iyi geldi biraz ekmek elden yemekler annemden...can rahat vermese de degisiklik oldu iste..can yine zorla yemek yedi ama zayıfladi cunku cok kosundu..yerken bile yerinde durmuyo ki bi yandan da geziniyo ve yediklerini eritiyo..bostanci doga kolejiyle gorustuk donunce ama cok pahali ve o fiyata cok da 4 4luk degil hersey..onun krese benim de ise baslamami 4 gozle bekliyorum..bana cok bagimli oldu ve kendi basina yemek yemeyi ogrenir..uykusu duzene girer diye umit ediyorum ama kres de kolay bir surec degil sanirim...tecrubelerinizi paylasin lutfen..cok ihtiyacim oluyo..Cani parka goturuyorum mesela..onun gibi kosturan 2. bi cocuk daha yok...ya da yemek yemeğe..gezmeye gidiyoruz..surekli kosturmaca..hicbiryerde rahat yok bize...piyango bi evlat Allah uzun omur versin :) goren herkes hem cok seviyo hem de bana aciyo :)

sevgiler herkese

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #96 : Nisan 21, 2009, 08:31:24 öö »
hosgeldin hatice

Bence önce büyük bir okul yerine daha samimi ve ev ortami bir okul secmenizi tavsiye ederdim. Bu yas cocuklar daha tam bagisiklik sitemleride oturmamis oluyor ve hastalaniyorlar. Bu tür okul ücretleride cok pahali dedigin ve birde hastalik olursa, yazik olur. Kendi tecrübelerimden biliyorum. Bence bu tür okullari 4 yasindan sonra tercih etmeli tiye düsünüyorum. O zaman daha az hastalnip daha bir verimli olabiliyorlar okulda. Bahsettigin okulda tam cadde üzeri, temiz hava kalitesi yok gibi :( ?? Zaten bu bir sorun istanbulda ama yinede biraz olsun trafikten uzak olsa...? Tabii karar sizin.

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #97 : Nisan 21, 2009, 09:25:14 öö »
manolya hosbulduk canim
ben de senin gibi dusunuyorum aslinda evimize yakin-temiz-sirin-guvenli bir yeri daha cok tercih edicem..doga kolejine fikir olsun diye gittik...o kadar para vermek de ne gerekli ne mantikli geliyor bana...fiziki sartlar da dedigin gibi olumsuz..bakalim umarim cocugumuzu mutlu edecek bir yer buluruz..izci cocukla gorusucem burada bahsini duydugum ama o da bize cok yakin degil..
sevgiler

Çevrimdışı GÜLÇİN

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #98 : Nisan 22, 2009, 01:15:12 ös »
slm arkadaslar benımde oglum 27 aylık herseye aglıoyor dısarda yururken yurumemek ıcın karnım agrıyor dıyor oyuncaklarını tolamıyor be yapacıgımı pek bılmıyorum yardım edermısınız

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #99 : Nisan 26, 2009, 12:44:56 ös »
Nasılsınız arkadaşlar,
Haticecim sizde hoşgeldiniz iyi gelmiştir tabi bizede çok iyi geldi İstanbul ve Balıkesir gezimiz. Bir kere içten gerçek sevgiyi benden babasından başkalarıda ona sunuyor ve bunu hissettiğini biliyorum. Sivas ta akrabamız fazla yok onu anannesi babannesi,dayısı, büyükbabası gibi sevemiyor komşu ve arkadaşlarımız. Aradaki kan bağı çok farklı birşey. Dayısını amcasını görmeyeli 1 yıl geçiyor ama aynı sıcaklıkla sarılıyor. Burdaki herhangi birisiyle o boyutta bir sevginin oluşması için çok birlikte olmaları çok şey paylaşmaları gerekir. Bunun ciddi bir ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için o kadar uzun kaldım. Yinede birbirlerine doyamadılar.
Hatice bende çalışmayı istiyorum artık senin adına çok sevindim çok rahatlarsın. Benim oğlumda çok hareketli dilde tam çözüldü çok tartışıyoruz bu ara. Her tarafa laf yetiştiriyor bücür tavşan. Aynı zamanda çok olumlu birşey görüyorum kurallar konusunda uyumlu olmaya daha yatkınlaştı. Eğer yapmasını istemediğimiz şeyi "bunun böyle olması gerekir" diye ona anlatırsak "böyle mi olması gerekir anne tamam anne " şeklinde tepkiler veriyor. Sanki karşımda 2,5 yaşındaki oğlum değil 12,5 yaşında bir çocuk varmış gibi .. Ahmet Emre büyüyor ve onu ben eğitebiliyorum diyorum. Tutarlı davranmak , kızmamak, hoşgörülü olmak için beni motive ediyor bu gelişmeler.
Gülçin merhaba  eşimle yeni evliyken etrafımızdaki çocukların ailesine istediklerini nasıl yaptırdıklarını izlerdik.Çocukların en büyük silahının ağlamak olduğunu düşünüyorum . Bu silahı nasıl kullanırlarsa kullansınlar hep işe yarıyor. Hedefi vurmak önemli değil silahın ucunu gösterince bile anne baba istediği yola giriyor. Hani bir reklam varya çocuk....beyaz bitince naparsın? hüüü ağlamış gibi yaparım diyo çocuk. Bir iki günlük bebekler bile önce azıcık ağlar seni çağırır sonra biraz daha artar dozu ve eğer gitmezsen yanına kıyamet kopar. Yani taa yeni doğduklarında silahlarını kuşanmış bir şekilde doğuyorlar. Başlangıçta ağlamak bebeklerin ihtiyaçlarını ifade etmesinin tek yolu. Bir süre sonra her istediğini ağlayarak daha çabuk ve kolay yaptırabileceğini keşfediyorlar. Bu noktada büyük bir sabırla ağlayarak istediklerini yaptıramayacağını anlatmak bunu ispat gösterileri yapmak gerekiyor.
Çok mu bilmiş bilmiş konuşuyorum acaba ama çok eminim sorunun bundan kaynaklandığına. Ne kadarda kolaylıkla anlatıyorum ama uygulamak sabır işi. Yaşadım çünkü benzer durumları. Eşimde sağolsun asla ters düşmedi benimle . Ağalama krizinin nasıl aşılacağı ile ilgili  Dr.Harvey  Karp ın "Mahalllenin En Mutlu Yumurcağı "  adında bir kitabı faydalı olmuştu bize. Yumurcakça diye bir yöntemden bahsediyor ağlama krizinin aşılıp çocuğun sakinleşmesini sağlamadan onun dikkatini başka yöne çekme , mantıklı açıklamalar yapmanın işe yaramadığı gibi aksine çocuğu daha çok sinirlendirdiğini söylüyor.
Oku bence faydalı olacaktır.
Çok az yazmışsın sizin sorununuzda böyle birşeymi bilemiyorum?
Bense destan yazmışım  ;D ;D ;D
Herkese sevgiler...

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #100 : Mayıs 04, 2009, 04:02:09 ös »
ayla ve manolya ve okumak isteyen herkese :)
kres arastirma surecine girdik ama ben kresleri gordukce kres fikrinden uzaklasmaya basladimm ..kiminde ogretmenler cok ilgili ama ortam hos degil..kimisinde ortam hos ama ogretmenler ilgisiz,soguk gibi...vs. vs.
yardiminiza ihtiyacim var kisacasi..

izci cocukla gorustum iyi hos ama ben siniflarda oturup resim boyayacaklari - hamur isi yapacaklari - elisi yapacaklari bir masa goremedim..kitaplarini goremedim..sonra dedim ki kendime illaki vardir..ben goremedim heralde..orada aklima gelse sorardim cikinca dusundum bunlari...ayla ve manalyo sizlerin izci cocuk deneyimleriniz var..ben sahibi sennur hanimi ve mudur hn.i cok sevdim ama  daha cok bilgiye ihtiyacim var yapilanlarla ilgili...cocuklarin kendi yaptiklari seyleri asmamislar mesela hicbiyere..montessori siniflari cok guzel ve ayrintiliydi..ilgileri de cok iyiydi... 

manolya dragostaki kucuk yeteneklerin sahibi Funda hanimla da tel.da konustum...internet sitesinden okulu begendim...tel.dan da Funda hanimin sesini ve samimiyetini...ama okul bize uzak..biz kucukyali ataturk cad.deyiz..hep yakin bi yer olsun derken bostanci ve maltepede buluyorum kendimi :(  biliyorum sen yorum yapmak istemiyorsun ama ben senden bilgi istiyorum bu okullarla ilgili..istersen mailime ozelden de yazabilirsin..burdan yazmak istemezsen..tabi yazmama hakkin da var :)

bazi okullarda da etrafta birsuru faaliyetin sonuclari asili...resimler..elisi kagitlarindan biseyler ama cocuklar sinifta dagilmis,ilgisiz,ogretmenler haril haril kesme yapistirma yapiyo..anlayamadim gorduklerimi..
kimilerinde de aksam olsa da evimize gitsek havasi var ogretmenlerde..
konu uzerine kitap yazilir yani gezip gordukce ...

nedir bu isin sirri..neye gore secmeli kresi...nasil alistirmali cocuklari...haftada 5 tam gun yorar mi cocugu...iyi mi gelir...ben ne zaman is bulurum...bu kriz ne zaman biter diye abartiyorum kusura bakmayin :)))

sevgiler herkese
kestane kebap acele cevap

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #101 : Mayıs 05, 2009, 06:11:18 öö »
Hatice hizli hizli yaziyorum zamanim olunca detaili yazarim ama seni anliyorum onca secenek olunca cok zorlaniyor insan. Bizim sitenin mail grubunda gecen gün bir kisi anaokulu sordu ve asagadaki okullu tavsiye eden oldu. O okulda Müzik ögretmeniymis. (bilnur hanim)Bilmiyorum duydunmu ama görmeye deger belki.

küçükyalı sahilde çamlık çay bahçesinin yanında özel kalamış meral bapçum anaokulu
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2009, 06:12:37 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #102 : Mayıs 05, 2009, 08:06:06 öö »
evet gorustugumuz okullar arasinda meral bapcum da vardi...ortam guzel..ferah..hos..deniz manzarali..kucukyalida olmasina karsin bize yine uzak :) araba almak sart oldu bana :( herneyse mudur hn. yoktu oyun  grubu ogretmeni gezdirdi bizi ve muhasebeci bayan da fiyat verdi bu yilki fiyati 1050 ytl imis...onumuzdeki yil zammi belli olmamis..bana abarti geldi bir de 5 de bitiyo hersey en gec 6.30..calisan anne nasil 6.30 da gelip cocugunu alir bilmiom...insanlar biraz isimiz bitsin gidelim havasinda geldiler bana...canin yas grubundakiler muzik dersindelerdi goremedim..bahsettigin muzik ogretmeninin dersi belki..6 yas grubunda da ogretmen masada biseyler yapiyodu cocuklarin da hepsinin elinde bir seker dilleri boyanmis vaziyette seker yaliyolardi :) gulsem mi aglasam mi bilemedim :(
bahsettigin mail grubu nedir?
segilerimle musait olunca yazarsin

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #103 : Mayıs 05, 2009, 08:15:12 öö »
geldim... ama yine cok fazla vaktim yok bugün.

Kücükyalinin nerede oturdugunuzu anlmadim pek okulda ne tarafta acikcasi bilmiyorum. Bizim oturdugumuz evlerin kendi mail grublari var oradan ögrendim bende bu okulu. Cocuklar seker yaliyorsa tabii bu korkunc büyük bir eksi puan ama bazen veli günleri oluyor ve sonra onlara hediye getiriliyor, bana buda cok sacma bir adet, gicik oluyorum bu adete ama yapilacak birsey yok. Bir ara koray hep öyleydi süpriz yumurta getiriyordu, neyseki artik biraz zihniyet degisti ve kalem aliniyor.

Izci cocukta siniflarinda masa yokmuydu? Ben var diye hatirliyorum. Belki giristeki oyun yerini göstermis olmasinlar? Yukarki katda montessori odalari var ve dahasini hatirlamiyorum acikcasi. Tabii anliyorum seni suadiyeye ufak bir cocugu yolamak biraz güc gelebiliyor ama okulun samimyetine inanmistim orada ve ögretmenlerin kendi aralarindada iyi gecindiklerini gördüm. Bir eski yönetici olarak baktigimda, teamwork cok önemli ve orada onu görüp hissetim. Kullandiklari materiyaller özenle secilmisti ve Koray en önemlisi mutluydu. Aile profilleride bizim gibi ailelerdi. Gayet samimi insanlar vardi arada. Su okul iyi bu okul iyi diyememin sebebi ise, her aile cok farkli hatice, biri güvenlilik ariyor, digeri aman merdiven olmasin diyor, diger hijyen ariyor , digeri bilmemne... asaga yukari sistem bütün okullarda ayni isliyor. Tabii ögretmen faktörü cok önemli, cünkü motive eden sonucta onlar.

Kücük yeteneklerde, benim hic bir beklentim fazla yoktu, gitsin bahcede oynasin, yeni kisiliklerle tanissin ve en önemlisi almanca olsun. Diger seyler zaten hep ayni benim icin türkiyede. Yaptiklari el isleri olsun kutlamalar falan filan.. cok farkli düsünmiyorum. Yalniz burdada eksiklikler görüyorum yok degil, bunuda ancak yasayinca anlasiliyor. Selin 2 ögretmenini degistirdi ve cok ani oldu. Aciklanmadi. Selin dünden beri soruyor julia nerede niye gitti? Benim yüzümden mi gitti diye ? Yeni okulun belki getirdigi eksiklikler olabiliyor ama müdüre hanim gayet tecrübeli ve seker bir kadin. Buradaki avantaj 18.30 kadar okuldalar ve servisde mevcud. Oradan ciksa ancak 19.00 evde olur ama bana sorarsan cok uzun bir cocuk icin, ben sahsen üzülüyorum bu duruma ama calisinca yapabilecek birsey yok. Bizim marmara egitim 15.50 bitiyor cocuklar eve geliyor ama sonra da evde bakici karsiliyor. Yarim gün bir kadin tutarsin 16.00 gelsin ve sen eve gelinceye kadar hem ev isi yapsin hem Can'i karsilasin ??

Eger yok hazir degilsem diyorsan bir krese, önce oyun grubunu tercih edin derim veya ilk basta bir okul sectinmi 2-3 yarim gün sonra iki tam gün veya sizin evdeki duruma göre. Eger calismiyorsan ama bence 5 tam gün cok olabilir. Daha cok ufaklar. Bence 4 yasindan sonra 5 tam günü düsünün. Bu benim düsüncem. Bu iyi dir su iyidir diyemiyorum dedigim gibi her aile yapisi farkli, bunu okula basladiktan sonra daha iyi gözlemliceksin. Cana bu yeterli yok daha fazla gidebilir gibi.
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2009, 09:56:32 öö Gönderen: manolya »

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #104 : Mayıs 05, 2009, 10:47:28 ös »
evet kres onerip-onermemek konusunda ne kadar haklı oldugunu anladim :)
benim 3 yer var maillerini takip ettigim ve gorus aldigim ..biri burasi...digeri 2006 anneleri  mail grubu..biri de montessori egitimi mail grubu...sorusturdukca heryerden birseyler duyuyorum olumlu-olumsuz ve gormeden yasamadan olmiycak anladigim kadariyla...birinin memnun oldugundan baska biri memnun olmayabiliyor cunku..ozelden yazmak istiyorum bundan sonrasini sana..
vakit ayirdigin icin tesekkurler..
ben calismiyorum ve once cani 3 yarim gun falan baslatmak istiyorum ya da 5 yarim gun..sonra da calismaya baslayip tam gune donmek..ev hanimligindan bunaldim cunku :(
sevgiler tekrar
hatice akgun kilimci