geldim... ama yine cok fazla vaktim yok bugün.
Kücükyalinin nerede oturdugunuzu anlmadim pek okulda ne tarafta acikcasi bilmiyorum. Bizim oturdugumuz evlerin kendi mail grublari var oradan ögrendim bende bu okulu. Cocuklar seker yaliyorsa tabii bu korkunc büyük bir eksi puan ama bazen veli günleri oluyor ve sonra onlara hediye getiriliyor, bana buda cok sacma bir adet, gicik oluyorum bu adete ama yapilacak birsey yok. Bir ara koray hep öyleydi süpriz yumurta getiriyordu, neyseki artik biraz zihniyet degisti ve kalem aliniyor.
Izci cocukta siniflarinda masa yokmuydu? Ben var diye hatirliyorum. Belki giristeki oyun yerini göstermis olmasinlar? Yukarki katda montessori odalari var ve dahasini hatirlamiyorum acikcasi. Tabii anliyorum seni suadiyeye ufak bir cocugu yolamak biraz güc gelebiliyor ama okulun samimyetine inanmistim orada ve ögretmenlerin kendi aralarindada iyi gecindiklerini gördüm. Bir eski yönetici olarak baktigimda, teamwork cok önemli ve orada onu görüp hissetim. Kullandiklari materiyaller özenle secilmisti ve Koray en önemlisi mutluydu. Aile profilleride bizim gibi ailelerdi. Gayet samimi insanlar vardi arada. Su okul iyi bu okul iyi diyememin sebebi ise, her aile cok farkli hatice, biri güvenlilik ariyor, digeri aman merdiven olmasin diyor, diger hijyen ariyor , digeri bilmemne... asaga yukari sistem bütün okullarda ayni isliyor. Tabii ögretmen faktörü cok önemli, cünkü motive eden sonucta onlar.
Kücük yeteneklerde, benim hic bir beklentim fazla yoktu, gitsin bahcede oynasin, yeni kisiliklerle tanissin ve en önemlisi almanca olsun. Diger seyler zaten hep ayni benim icin türkiyede. Yaptiklari el isleri olsun kutlamalar falan filan.. cok farkli düsünmiyorum. Yalniz burdada eksiklikler görüyorum yok degil, bunuda ancak yasayinca anlasiliyor. Selin 2 ögretmenini degistirdi ve cok ani oldu. Aciklanmadi. Selin dünden beri soruyor julia nerede niye gitti? Benim yüzümden mi gitti diye ? Yeni okulun belki getirdigi eksiklikler olabiliyor ama müdüre hanim gayet tecrübeli ve seker bir kadin. Buradaki avantaj 18.30 kadar okuldalar ve servisde mevcud. Oradan ciksa ancak 19.00 evde olur ama bana sorarsan cok uzun bir cocuk icin, ben sahsen üzülüyorum bu duruma ama calisinca yapabilecek birsey yok. Bizim marmara egitim 15.50 bitiyor cocuklar eve geliyor ama sonra da evde bakici karsiliyor. Yarim gün bir kadin tutarsin 16.00 gelsin ve sen eve gelinceye kadar hem ev isi yapsin hem Can'i karsilasin ??
Eger yok hazir degilsem diyorsan bir krese, önce oyun grubunu tercih edin derim veya ilk basta bir okul sectinmi 2-3 yarim gün sonra iki tam gün veya sizin evdeki duruma göre. Eger calismiyorsan ama bence 5 tam gün cok olabilir. Daha cok ufaklar. Bence 4 yasindan sonra 5 tam günü düsünün. Bu benim düsüncem. Bu iyi dir su iyidir diyemiyorum dedigim gibi her aile yapisi farkli, bunu okula basladiktan sonra daha iyi gözlemliceksin. Cana bu yeterli yok daha fazla gidebilir gibi.