Gönderen Konu: TEK BAŞINA OTORİTE  (Okunma sayısı 1213 defa)

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
TEK BAŞINA OTORİTE
« : Mart 13, 2007, 09:04:11 öö »
Nil,
selamlar..
Biliosun Denizalpi yalnız büyütüyorum.Ve Deniz büyüdükçe kural koyma konusunda sıkıntılıyım.
Gerçi mevcut şartlarda seninde diyebileceğin çok fazla bişey olamıyor farkındayım ama bazen kurduğun bir cümle bile bana işaret olabiliyor.o nedenle paylaşıyım istedim.
Şimdi Deniz 3 yaşda ve haliyle herşeye karşı tepkili.Anane ve Dedemiz tahmin edeceğin üzre yumuşak davranıyor, kural koyamıyolar.E babamız zaten belli zamanda gördüğünden sanırım o süreyide baskılı geçirmek istemiyor.Oysa kurallar onun evindede geçerli yani biz konuşuyoruz ama izlediğim kadarıyla pasif kalıyor ve deniz babayıda dikkate almıyor.
Geriye Otorite sağlayıcı ben kalıyorum.En çok özlediği çalıştığım için  sonra en çok yanında kalan ama herşeye Hayır diyen, kural hatırlatıp duran, dinlenmediğinde Kızan bi Anne modum var oğlumun gözünde.
Bu ince ayarı nası yapıcam ben yaaa.... :(
onunla iletişimimi bozmadan nasıl kural koyucam.konuşup, izah ediyorum çoğu kez ama sanki dikkate almıyor .sesimi yükseltip sert bir ifade takındığımda ise yapıyor istediğimi.tabii ben böle olsun istemiorum ama bazen çaresiz kalıyorum.Allahtan annemler ben ona kızarken müdahele etmiyor, sessiz kalıyolar yinede huzursuzum.

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
Ynt: TEK BAŞINA OTORİTE
« Yanıtla #1 : Mart 03, 2009, 01:37:46 ös »
 ;D
ay bu yazım çok hoşuma gitti. tamda geçen sene bugün yazmışım...
valla okuyunca anladımki ben bu işi kıvırmışım. denizalple aramda tatlı sert bir otorite var şuanda. hala aile büyüklerimiz tarafından şımartılıyor ama  sözde dinlior çocuğum..
anne oluncaya kadar bir yaramaz oğlan çocuğuna karşı bu kadar tahammüllü olcamı bilmezdim, şimdi sabırla yanlış davranışı karşısında kararlı duruyorum ve oda benim bu kararımdan dönmiycemi çok iyi bilior ve şansını zorlamıyor. ;)
e tabi şuanda 5 yaşında ,bir sene sonrada umarım buraya iyi şeyler yazabilirim. :)