Gönderen Konu: KASIM_ARALIK 2006 BEBEĞİ YOKMU?  (Okunma sayısı 33619 defa)

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
  • belki bir gün yaşlanacağım ama asla büyümeyeceğim
Ynt: KASIM_ARALIK 2006 BEBEĞİ YOKMU?
« Yanıtla #870 : Kasım 28, 2008, 09:56:25 ös »
zeynep hanım tanıştığımıza memnun oldum biz boya kalemlerine kuru boya ile başlamak istedik ama olmadı onları dizmekten başka boyama yapmıyor o yüzden sulu boyaya geçiş biraz daha uzun olacak gibi ama bahsettiğiniz metotlardan biraz daha açılımlı bahsederseniz çok sevinirim sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #871 : Kasım 29, 2008, 12:59:05 ös »
Merhaba Neriman Hanım,
Bende sulu boya yerine parmak boyası almak istedim ama malesef Sivas ta bulamadım.  Çokta detaylı araştıramadım.Sulu boya suyun çekiciliğinden dolayı daha keyif veren bişey benim tavşanıma. İstanbulda büyük marketlerde var ama buradaki büyük marketlerde yok.
Montessori Metodu ile ilgili bende araştırma içersindeyim esasında konuya size aktarabilecek kadar hakim değilim. Ama bu linkleri incelerseniz yeterince açıklayıcı olacağı düşüncesindeyim. 
http://www.montessoriegitimi.blogspot.com/
Burada çok güzel anlatılmış.
http://www.archisugar.com/search/label/Montessori burayıda inceleyebilirsiniz.
Aşağıda yazdıklarım bu linkleri incelemeden okursanız çok anlamsız gelecektir.
Montessori ye göre evimizi düzenlemeye başladık.
Odasının düzenlenmesi ile ilgili mevcut eşyalarla yaptığımız değişiklik çok iyi oldu . Oynamak istediği oyuncağı (yerdeki oyuncaklarını kaldırdırdıktan sonra) raftan alıp oynamaya başlıyor. Anlamsız bir kalabalık içersinde kalmamış oluyor.
Dışardan geldiğinde montunu asabileceği bir askı yapmam gerekiyor. Biraz daha rafa ihtiyacımız var bunuda yeni eşya almadan yapabilmenin yollarını arıyorum. Eşimin öğrenciliğinden kalma bir masa var ona göz diktim. Marangoz bulup kestirip biçtirdikten sonra etkinlik masamıza kavuşacağız. Etkinliklerimizde şimdilik sehpa ve mama sandalyesini kullanıyoruz.
Uygulaması çok zor olmayan ve hem çocuğunuzun hem sizin hayatınızı kolaylaştıran düzenlemeler bence.
Eğitimle ilgili konularıda incelerseniz birlikte tartışabiliriz. Bizdende güzel fikirler çıkacaktır.

Size ve oğlunuza sevgiler...

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #872 : Aralık 07, 2008, 01:02:55 öö »
kızlar selamlar vede öpüyorum sizleri.
bu sene maalesef işler istediğimiz gibi gitmedi .maalesef pasta yapamadım bu sene .meriçin doğum gününü kutlamasını yapamadık çünkü eşimin dayısı dün vefat etti o yüzden bizde kutlama yapmadık .sadece amcası gelirken pasta almıştı mumları üfledi meriç birkaç foto çektik .yani bizbizeydik kimse yoktu .sağlık olsun ne yapalım .
Montessori metodunu hiç duymamıştım bende yolladığın likleri inceleyeceğim
kızların odasındada oyuncak düzenini sizin gibi kurduk zeynep yani oynadıkları ve oynamadıkları oyuncaklar diye ikiye ayırdık .bizim sepetlerimiz var .herzaman oynadıkları oyuncaklar pembe ve turuncu sepette oynamadıkları oyuncaklarıda kırmızı sepete koyduk tabi bu sepet renklerı değişiyor her defasında :)
ama ortada düzensizlik olmuyor oynamadıkları zaman hemen topluyorlar daha çok asiye tuna meriçe öncü oluyor ve beraber toparlıyorlar bölelikle karmaşa kalmıyor.
bizde kızların odasına raf yaptık ama şu an için sadece asiye tuna kullanıyor meriçin almasını istemediği şeyleri rafına koyuyor  ;D birde hikaye kitaplarını.
bende şöle birşey yaptım odalarında artık büyük yataklarında yattıkları için meriçin karyolası fazlalık olmuştu bende karyolanın parmaklık yani üst kısmını vede yanlarındaki çekmece kısmını çıkarttım .camın önunde 150 cm lik bir yer vardı karyolanın kenarlarından oraya uyacak şekilde marangoza kestirip tekrar monte ettim .üstünede evde hazır minder vede uzun eski tip yastıklar koydum .kızlara sedir yaptım yani .asiye tuna okuldan gelmeden hemen düzenledim odasını çok hoşuna gitti sediri .tamda duvarda rafının altında kaldığı için orayı kitap okuma yeri yaptı kendine .yani çok beğendi .o çıkan çekmece kısmınıda komidin yapıp yatağının yanına koydum şimdilik üstüne gece lambasını koyamıyoruz hala gece lambası gardoraplarının üstünde ama olsun 1 sene kadar sona komidininin üstüne koyabilir.
malesef bizimde gece lambaları dolap vede kitaplık üzerinde çümkü meriç açıp kapamasını vede içindeki ampullerini karıştırmaya bayıldığı için böle bir yöntem bulduk .
öyle işte kızlar
hepinizi çokk öptüm şimdiden hayırlı tatilller diliyorum hepinizin bayramı mübarek olsun.

Çevrimdışı neriman

• Yeni Üye
  • *
  • belki bir gün yaşlanacağım ama asla büyümeyeceğim
« Yanıtla #873 : Aralık 07, 2008, 01:09:13 ös »
merhabalar ülkü bizim odamız dolu olduğu için sanırım bayramı atlattıktan sonra seyyar raflardan edineceğiz şimdilik salondaki masanın üstüne topladık belirli oyuncakları oynamadıklarımız burada kalsın oynadıkça buradan alalım yerine koyalım diye başladık iyi gidiyordu ama dün tekrar örtüyü çekiştirip hepsini yere düşürmeye başladık kafasına esince kızınca ilk yaptığı şey örtüyü çekip oyuncakları yere atmak oluyor bakalım yavaş yavaş alışacağını umuyorum şu seyyar raflardan alabilirsem bir ara iyi olacak gibime geliyor ama yine de oyuncaklarıyla oynamak pek cazip değil onun için neyse ben de bayramınızı kutluyorum yeniden görüşmek üzere sevgiyle kalın
asla asla deme

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #874 : Aralık 10, 2008, 03:15:54 öö »
Kurban Bayramınız mübarek olsun.
Sevgiler...

Çevrimdışı ulkudeniz

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #875 : Aralık 11, 2008, 02:09:56 ös »
Zeynepçiğim sizinde bayramınız kutlu olsun.
Gecikmeli oldu kusura bakma Ahmet emre  min geçmiş  doğum gününü kutlarım nice mutlu sağlıklı yıllar geçirmesini dilerim çok çok öptüm  :-*