kızlar selamlar vede öpüyorum sizleri.
bu sene maalesef işler istediğimiz gibi gitmedi .maalesef pasta yapamadım bu sene .meriçin doğum gününü kutlamasını yapamadık çünkü eşimin dayısı dün vefat etti o yüzden bizde kutlama yapmadık .sadece amcası gelirken pasta almıştı mumları üfledi meriç birkaç foto çektik .yani bizbizeydik kimse yoktu .sağlık olsun ne yapalım .
Montessori metodunu hiç duymamıştım bende yolladığın likleri inceleyeceğim
kızların odasındada oyuncak düzenini sizin gibi kurduk zeynep yani oynadıkları ve oynamadıkları oyuncaklar diye ikiye ayırdık .bizim sepetlerimiz var .herzaman oynadıkları oyuncaklar pembe ve turuncu sepette oynamadıkları oyuncaklarıda kırmızı sepete koyduk tabi bu sepet renklerı değişiyor her defasında

ama ortada düzensizlik olmuyor oynamadıkları zaman hemen topluyorlar daha çok asiye tuna meriçe öncü oluyor ve beraber toparlıyorlar bölelikle karmaşa kalmıyor.
bizde kızların odasına raf yaptık ama şu an için sadece asiye tuna kullanıyor meriçin almasını istemediği şeyleri rafına koyuyor

birde hikaye kitaplarını.
bende şöle birşey yaptım odalarında artık büyük yataklarında yattıkları için meriçin karyolası fazlalık olmuştu bende karyolanın parmaklık yani üst kısmını vede yanlarındaki çekmece kısmını çıkarttım .camın önunde 150 cm lik bir yer vardı karyolanın kenarlarından oraya uyacak şekilde marangoza kestirip tekrar monte ettim .üstünede evde hazır minder vede uzun eski tip yastıklar koydum .kızlara sedir yaptım yani .asiye tuna okuldan gelmeden hemen düzenledim odasını çok hoşuna gitti sediri .tamda duvarda rafının altında kaldığı için orayı kitap okuma yeri yaptı kendine .yani çok beğendi .o çıkan çekmece kısmınıda komidin yapıp yatağının yanına koydum şimdilik üstüne gece lambasını koyamıyoruz hala gece lambası gardoraplarının üstünde ama olsun 1 sene kadar sona komidininin üstüne koyabilir.
malesef bizimde gece lambaları dolap vede kitaplık üzerinde çümkü meriç açıp kapamasını vede içindeki ampullerini karıştırmaya bayıldığı için böle bir yöntem bulduk .
öyle işte kızlar
hepinizi çokk öptüm şimdiden hayırlı tatilller diliyorum hepinizin bayramı mübarek olsun.