Gönderen Konu: Bebeklerimiz Bölümündeki Aylara göre Gruplandirma  (Okunma sayısı 4070 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Bebeklerimiz Bölümündeki Aylara göre Gruplandirma
« : Mayıs 09, 2006, 10:06:12 ös »
Paylasalim bölümünde bebek gruplarini sizden gelen istek üzerine aylara göre gruplandirdik.Anketimize katilarak bu bölümü yeniden ve sizin istekleriniz dogrultusunda düzenlememiz icin katkida bulunabilirsiniz.

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
Ynt: Bebeklerimiz Bölümündeki Aylara göre Gruplandirma
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2006, 09:44:08 ös »
ben son şıkkı işaretledim. ayrıca naçizane bir önerim olabilir..

aylara göre kategorize etmektense,

- yeni doğan
- 2-3 aylık bebeklerimiz
- 4-5 aylık bebeklerimiz
- 6-7 aylık ...
....
- 1 yaş
- 13-14 aylık bebeklerimiz
....

gibi sınıflandırılırsa, her anne bebeği ay atladığında diğer konuya geçerse, hem paylaşılan bilgilerden tekrar faydanılır hem de tekrar faydanılır (bulamadım diğer hem de ye yazacak bişi :) )

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2006, 07:35:07 öö »
Ben de son şıkkı işaretledim Nilcim.Aslında çocuklarda 3 ay değil,1 haftanın bile çok farkı oluyor.Ama sayımız şu an az olduğu için,sayı fazlalaştıkça herşey yerine oturur sanıyorum.

Çevrimdışı sahnur

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Mayıs 13, 2006, 10:06:29 ös »
bende son şıkkı işaretledim sanırım kalabalıklaştıktan sonra hicranın dediği gibi doğal olarak ayrılır ama zaten şu an ben kendim için söyleyeyim 2005 bebeklerinin sayısı çok fazla değil 3 aylık gruplama uygundur

Çevrimdışı sevgi.2

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2006, 11:39:23 öö »
arkadaşlar benim bebeğim Ekim 2005 doğumlu.İstiyorum ki akranları ile gelişimini tam tutmasa bile karşılaştırabileyim.Buna uygun olarak ay ay örneğin Eylül 2005- ya da ekim 2006 gibi gruplama yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2006, 02:07:53 ös »
Sevgili arkadaslar,
Forumun Paylasalim bölümü gelecek hafta icinde tekrar sizin istekleriniz dogrultusunda degistirelecektir.Bu birkac gün sürebilir.Bu süre icinde hic bir mesaj silinmeyecektir.Biz yeni basliklari acacagiz, eskileri bütün mesajlariniz tasinanan kadar silmeyecegiz.Karisiklik olmamasi icin yeni basliklar acildiktan sonra cocugunuzun yasina uygun bölüme yazmaya baslayabilirsiniz.Mod arkadaslarimiz zaman buldukca eski mesajlari yeni bölümlere tasiyacaklardir.
Güzel paylasimlar dileriz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
PAYLASALIM BÖLÜMÜNDEKI DEGISIKLIK!LÜTFEN OKUYUN
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2006, 11:02:43 öö »
Merhaba arkadaslar,
Bebeklerimiz  bölümü anket sonucuna göre degistirildi.Bütün gruplari 3er aylik ayirdik.Isteyen arkadaslar üye sayisi arttikca bu bölümler altinda yine gruplara ayirabilirler.Örnegin
3-6 aylik bebekler bölümünde yine ocak bebekleri, subat bebekleri  diye ayirabilirsünüz ihtiyac duyarsaniz..Özellikle ilk 1 yil gelisim hizi cok farkli bir ay cok farkediyor ama üye sayimiz arttikca daha kücük gruplara ayirabiliriz.Kendiniz de bebeklerin dogum tarihlerine göre ayirabilirsiniz.Örngein:
2 yas cocuklarinda eylül 2004 cocuklari diye alt grup olusturabilirsiniz.Bu grup cocuklari cogalip da grup büüyüyünce sizin actiginiz alt gruplari sabitleyebiliriz.Sadece özellikle 2 yastan sonra gruplari sizin belirlemenizi istedik.
Eski mesajlar ait olduklari gruplara tasinacakt hic bir mesaj silinmeyecektir.Bir yanlislik oldugunu farkettiginizde lütfen moderatör arkadaslarimiza bildiriniz.
Sevgiler
Nil
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2006, 11:03:09 öö Gönderen: nil »

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2006, 11:29:20 öö »
Arkadaslar ben tasidim eski mesajlari bir yanlislik varsa lütfen haber verin.
Sevgiler
Nil

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2006, 11:36:49 öö »
kolay gelsin.
Lütfen yanlış anlama bir sitem değil ama taşına taşına bir hal olduk.

artık bundan sonra bir değişiklik olmasın bence, başlıkla ilgili bir talep olursa konunun içinde bir şekilde halledelim.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2006, 11:39:21 öö »
Kesinlikle ayni fikirdeyim Seda.Sürekli degisikklik yapmak bunlari tasimak inan benim icinde cok zor.Sürekli mesaj aliyorum forumu söyle yapabilir miyizz diye, bu cok güzel forumu sizin isteginize göre düzenleyebiliriz.Ama PAYLASALIM bölümünü lütfen bir süre bu sekilde kullanalim.Isteyen arkadaslarimiz grup ayrimlarini kendileri yine alt bölümler halinde yapsin.Ana basliklar bu sekilde kalacak ve siz kendi aranizda yine baslik acip gruplarinizi düzenleyebilirisiniz.

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2006, 03:56:08 ös »
http://www.cocuksevgisi.com/forum/index.php/topic,247.0.html
sevgili nil, belki benim mesajımdan karışıklık oldu, bu başlıkta eylül 2005 bebekleri var....
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2006, 08:37:12 ös »
acaba aylara göre gruplandırma ay aralarını biraz daha açıp forum anasayfasının düzeni okunması ve takibi açısından daha iyi olmaz mı?

mesela; paylaşalım bölümünün alt bölümleri olarak
-hamilelik öncesi dönem
-hamilelik dönemi
-0/1 yaş arası bebeklik dönemi takibi
-2/4 yaş arası çocukların takibi
-4/6 yaş arası çocukların takibi
- 6 yaş ve sonrası
-ergenlik dönemi
-ikiz, üçüz ve çoğul gebelikler ve bebeklerimiz

gibi gibi.. bunu öylesine yazdım, herkes fikrini belirtirse farklı şekilde de düzenlenebilir tabiiii..

bir de hazır paylaşım bölümü kısaltılmışken, kısaltılırsa tabi, eğitim ana başlığının bi kaç maddede açılması sanki daha iyi olabilir. ne de olsa ağırlıklı olarak ücretsiz pedagojik danışmanlık veren bir forum.
o bölümde en fazla soru alan bölümlere ayrılabilir
-uyku
-tuvalet eğitimi
saire vesaire gibi

Çevrimdışı arzu-defne

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2006, 04:29:23 ös »
Vildan bende paylaşım bölümünün senin belirttiğin şekilde olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Ordaki alt bölümler biraz fazla gibi yaş gruplarının aralıkları daha genişletilebilir. Açıkçası ben o bölümü takip edemiyorum çok karışık geliyor bana. Tabi bu benim fikrim ;)

Arzu - Aralık 1972
Defne- Ağustos 2004

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2006, 07:33:37 ös »
Vildan biliyorsun bu forum ilk acildiginda ben bölümleri ilk ayirirkende aynen öyleydi.Yani 01 yas arasi 2-3 yas arasi diye gidiyordu.Ama sonradan bu sekilde olmasi yönünden sitek geldi.Sibel ve Hicran arkadaslarimizda degisiklik önerdiler .Ama ben daha yeni degistirdigimiz icin bir süre beklemeyi önerdim.Cünkü artik konu tasimaktan, konularinin silindigini düsünüp telas eden arkadaslara durum anlatmaktan "yine mi degistti burasi" diye isyan mesajlari okumaktan yoruldum.Yalniz su varki ben de bu halinden menun degilim.Cok uzadi asagiya dogru bana da cok karisik geliyor.HErkes fikrini belirtir ve bir degisikilik olacaksa , sabirlar konularin tasinmasini beklerlerse yapabiliriz.
Benim tek ricam eski mesajlarin yeni basliklar altina tasinmasi ve düzenlemesi yapilana kadar olan karisikliklarda sabir.
Egitim bölümü konusunda katiliyorum.BEn sorular biraz toplansin istiyordum, ana basliklar altinda toplamak icin.Sanirim yeterince ana baslik oldu.
Kisa süre icinde degisiklikler yapabiliriz.

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2006, 08:29:06 ös »
Ben de Vildan'ın önerisine katılıyorum .Oluşturulacak geniş aralıklı ana başlıkların altında isteyenler kendi alt başlıklarını oluşturular zaten.Aşağıya doğru uzanan ve atıl kalan başlıklar karışıklık yaratıyor bence de.Biz sabır gösteririz Nil,hiç sorun değil burası bizim forumumuz ;)