Hayır benim inek sutu ile aram cocuklugumdan beri iyidir ama tabii bebeklik donemlerimi bilemem, belki vadı da o zamanlar bilinmediginden kimsenin aklına gelmedi. Sadece annem benim de oğlum gibi bebekken 2-3 ay çok ağladığımı söylemişti, belki de bu sebeptendir kim bilir. Doktor test yapmaya gerek gormedi, diyet uygulayın emmede ve kilo alımında duzelme olursa sütten diyebiliriz dedi. Ben de sizin korktugunuz soruyu sordum, 6. aydan sonra mama verirken sorun olacak mi diye. Doktorumuz da sizdeki o derece bir probleme benzemiyor dedi (muhtemelen süt alerjisi olsaydı daha ileri derecede problem oluyordur bilemiyorum, 2 ay sonra göreceğiz). Ama anladıgım bazı bebekler belli bir süre (kimi bebek 2 ay kimi 3 yıl gibi) süte karsı hassasiyet gösterebiliyorlar. Aramızda uzman varsa bu konuda bilgi verse ne iyi olur.
Başka örnek vereyim, arkadaşımın kızı ilk 6 ay sorun yasamadi (o arkadasim süt icmiyordu kendisine de dokundugundan ama peynir ve yogurt yiyordu), kizi 6. ayda mamalari direkt redetti. Nasıl bir sezgiyse çocukların bazısı direkt alerjisi olan gıdayi rededebiliyormuş (kiminde de yedikten sonra vücut tepki veriyor). Onun doktoru ilk süt alerjisine baktı ve cocuk 3 yasa kadar süt ürünü tüketemedi (özel mama ve soya sütü kullandılar).
Başka bi arkadaşın ogluda benim oglum gibi Kolik ve gazlı idi. 1 yaşında lıkır lıkır süt içiyordu. 1.5 yaşında hastalandı ve doktor süt alerjisi teşhisi koydu. Nasıl oluyorsa ileri yaşta da çıkabiliyor. Hatta doktoru onlara bebeklikte yaşadıklarının da bundan kaynaklanmış olabilecegini söylemiş.
Bu hikayelerden sonra ben de 2. cocukta dikkatli oldum güya ama yine de kızıma da vurdu ucundan kıyısından.