Gönderen Konu: yardım edinnnnnn  (Okunma sayısı 5223 defa)

Çevrimdışı ARDAEGE

• Yeni Üye
  • *
yardım edinnnnnn
« : Mart 28, 2007, 09:56:09 öö »
Merhabalar 21 aylık iki oğlum var. Ancak benimde bir takım kaygılarım var.
Çevremdeki tüm ikizlerde  olduğu gibi bir tanesi baskın karakter ve diğerini çok hırpalıyor.Elindeki oyuncağı kapıyor, vuruyor, itiyor.  Nasıl davranacağımızı şaşırdık. kızıyoruz olmuyor, iyilikle anlatıyoruz olmuyor. Diğeride ağlayarak bizlere sığınıyor.
Ne yapalım ne edelim ikisininde mutsuz olmasını istemiyorum.   

Çevrimdışı denizarda

• Yeni Üye
  • *
  • canım ikizlerim
Ynt: yardım edinnnnnn
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2007, 09:50:01 ös »
sanki benimkilerden bahsediyorsun . aynı kızımda hep baskın davranıyor. oğlumun elinde ne varsa alıyor. sürekli, konuşuyorum . oğlum bir ara çok pasifti şimdi daha iyi. hadi kızım onunlar arda oynuyor. onu geri verelim biz daha sonra oynarız diyorum. veriyor. inat edip vermediği zamanda oluyor ama pes etmiyorum.bu sorunu şimdiden halletmemiz gerek sürekli paylaşalım belki bir çözüm yolu birlikte buluruz.ben genelde oyun oynarken hep ikisi ile oynayabileceğim oyunlar seçiyorum . ikisinide aktif katmaya çalışıyorum. çok etkili oluyor. birbirlerinin farkına varmalarını sağlıyorum hadi gel cici kardeşini sevelim diyorum bunun gibi işte.

Çevrimdışı emelceyhun

• Yeni Üye
  • *
Ynt: yardım edinnnnnn
« Yanıtla #2 : Kasım 08, 2008, 09:27:16 öö »
Arkadaşlar, ikizlerde baskın karakter kaçınılmazdır. Ancak bu konuda çok panik yapmamalısınız. Panik olduğunuzda doğru olmöayan davranışlarla bulunup durumu ikizler arasında daha kotu hale getirebilirsiniz. İkiz büyütürken en önemli şey sakin olabilmektir. Evet, bu imkansız gibi değil mi? Bizler büyüttük az da olsa tecrübe edindik. Çok okuyup çok destek aldık. Bütün bunlarla birlikte deneyimlerimizi de eklediğimizde ikizlerin zamanla birbirlerinin karakterlerine uyum sağladıklarıdır. Biz düşen "kardeşlerin rekabet etmemesi gerekitği ve birbirine olan saygı duygularının geliştirilmesidir". Sabırlı olup bıkmadan usanmadan çocuklarımıza doğru olanları sakince ifade etmektir. Çocuklarımıza kızdığımızda onlar bizim gerilen yüz şeklimiz ve sesimizin tonuna odaklanırlar ve neden kızdığımızla hiç ilgilenmezler. Onlara sakince ama net şekilde uyarı yaptığımızda konuya yoğunlaşmasını sağlayabilriz.

evet zor ama sakin!! :) herşey büyüdükçe yoluna girecek merak etmeyin.
www.ikizanneleri.net, Emel

Çevrimdışı meltem44

• Yeni Üye
  • *
Ynt
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2008, 02:09:09 ös »
benimkilerde 1.5 yaşındalar hayırlısıyla delirmeden büyüdükleri günü görürüz inşallah allah bütün ikiz annelerinin yardımcısı olsun
Her çocuk Allah tarafından kabul edilmiş bir duadır!