Gönderen Konu: sünger bob  (Okunma sayısı 1779 defa)

Çevrimdışı ELİFE

• Yeni Üye
  • *
sünger bob
« : Nisan 04, 2007, 01:55:32 ös »

sizin başınızdada var mı bilmiyorum ama oğlum son zamanlarda bir süngerbob hastalığına tutuldu ki sormayın.sabah kalkar kalkmaz sümmepop(emrenin diliyle)televizyonun karşısına dikiliyor.aynı bölümleri sanki ilk kez seyredermiş gibi heyecanla seyretmeler taklitlerini yapmalar çizgifilmdeki karakterlerin ismini ezberlemiş mesela..büyülenmiş gibi hiç gözünü kırpmadan seyrediyor.bitti diye kapatmaya çalışıyorum kıyameti koparıyor.aslında bazen bende takılıp kalıyorum komik bir çiizgi film .yinede nerden sonra zararlı nasıl engelleyebilirim bilmiyorum.yoksa geçici bir hevestir diyip karışmasam mı acaba?
?

Çevrimdışı waterlili

• Deneyimli Üye
Ynt: sünger bob
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2007, 02:39:58 ös »
spongebob tüm dünyada salgin... tüm cocuklar hasta... Eda da seviyor ama ben yasakladim... denk gelirse 1 bölüm ancak seyrettiriyorum cünkü bana göre cocuklari aptallasitrmak icin yapilmis bir dizi sanki... hicirsey ögretmiyor....
Nilüfer Saner& Eda& Ela
sen gülünce ben cok seviniyorum (Eda)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2007, 09:13:51 ös »
Ben asla spongebob´un cocuk gözlerine uygun oldugunu düsünmüyorum. Ben kendim izliyorum, sevmiyorum desem yalan olur, ama acelya anaokulundayken, bazen videoya kaydediyorum masum ve zararsiz buldugum bölümleri ve ben yanindayken izliyebiliyor bu kaydi. Acelyada seviyor, anneannedeyken, baska yerdeyken denk gelebiliyor baska cocuklardan duyuyor. Heryeri herkisiyi sarmis durumda bu spongebob.  Evet cocuklara eglenceli geliyor o dizideki kahramanlar, ama bence bir cocuk bir süngerin ortadan ikiye ayrilip, kemiklerinin kirilmasini, deniz yildizinin havaya ucmasini, yakilmasini veya bir salyangozun gözünden böceklerin yilanlarin cikmasini izlemesi dogru degil, egitici bir yani da yok nilüferin dedigi gibi. Ama cogu bölümlerde cocuklarin anliyamiyacagi olaylarin olmasi, gercek disi , irkitici, korkutucu görüntüler de olabilyior. Bence spongebob asla ve asla cocuklarin izliyebilecegi bir cizgifilmi degil. Bu sahsi fikrim tabi.

Elif bence sabah kalkar kalkmaz tv yi acmak yerine önce oyun oynuyarak baslasaniz güne, veya bu baska birsey de olabilir. Ama bence bir cocuk ne kadar az tv izlerse o kadar iyi. Bizde söyle bir kural var, günde sadece 1 EN FAZLA iki cizgi filmi izlenir, ve bu cizgi filmler birlikte izlenir. Biz asla kavga dövüs olan dizilere bakmayiz, zaten kendiligenden denk gelse bile "kapatayim bak dövüsüyorlar" diyor acelya. Bizim izleyebildigimiz diziler Susam sokagi, fareli program (Die Sendung mit der Maus),caillou, Thomas, dora, lazy town, kücük einstein lar. ...
Tv maalesef cocuklara uygun olmayan dizilerle cizgi filmler le dolup tasiyor.  Bence her anne kararli davranmali tv konusunda, benim etrafimda gözlemledigim bir olay var, bu da tv yi cok izliyen cocuklar maalesef biraz rahatlarina düskün, harakete tembel oluyorlar. Bence tv önünde gecirilen vakit, zaman kaybi, Kitap okumak, birlikte oyun oynamak, puzzle yapmak, el isi yapmak, parmak boyasi , sulu boya yapmak, bunlar tv izlemekten de daha zevkli  ;)
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı orkun4

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2007, 09:52:47 öö »
   Bizimde sünger bob değil ama bir kaç tane cizgi flimi var. en önemli olan Hugo ve cocuk yarışma programları  onları muhakkak seyredecek seyretmese bile televizyon acık olacak ve onların sesizi duyacak bizim de böyle bir isteteğimiz var. sibel yazdıklarında çok haklısın televizyon seyretmek yarar yerine daha çok zararı oluyor. mesala biz onun odasında oynuyorsak oturma odasında televizyon acık kalacak ve o sesini duyacak bunu bir türlü engelleyemedik.
GÜLŞAH & ORKUN

Çevrimdışı nilgün

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2007, 02:03:42 ös »
Uğur  sabahları BARNEY diye bir çocuk programı var. Okula gidinceye kadar 15-20 dk onu seyrediyor. Aslında program daha büyük çocuklar için.Şarkılar ingilizce ve alt yazılı ama sanki çok anlarmış gibi gözünü kırpmadan izliyor. Orada bir kucaklama sahnesi var. Onu seyredip sonra gelip bana sarılıyor ya sırf o yüzden seyrettiriyorum.  ;D
Bir de  kırmızı köpek Clifford var. Onların vcd lerini aldım. Hem Uğur hem de  ben çok seviyoruz.Her çizgi filmin sonunda küçükleri büyüten sözler diye bir bölüm var. Örneğin yardım etmek en büyük mutluluktur. v.s. Filimlerde de hep o tarzda mesajlar var. Yavaş yavaş mesajları almaya başladı. Yemekten sonra tatlı niyetine  1 tane izliyor.
Küçükleri büyüten sözler söylendikten sonra kalkıp kapatıyor tv'yi sonra oturuyor koltuğa ayak ayak üzerine atıyor haydi anne sohbet edelim diyor.3 -5 dk. konu hakkında konuşuyoruz. Ama mutlaka beraber seyretmek istiyor.
Bir de çok nadir kardeşi izlerse (ufaklığa hiç izlettirmiyoruz doktor ve Nil'in tavsiyesi ile ) baby tv.Artık yavaş yavaş baby tv Uğur'a hitap etmemeye başladı.
Bir ara bibi ayıcık diye vcd'ler vardı. Onları pek beğenmedi. Büyüdükçe zevkleri de değişiyor çocukların.

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2007, 10:05:46 ös »
Gülsah biz masal kasetleri, cd leri veya cocuk sarkilari dinleriz oynarken. Acelyam da genellikle kisikta olsa ses ister.

Nilgün barneye rastlarsak bizde bakyioruz. benim bile hosuma gidyior. burda almancaya cevirmisler sarkilari, bizimki ezberlemis, arada sirada söyler , o birbirimize sarilyioruz bölümünde bizde sariliriz...  :D
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!