Ben asla spongebob´un cocuk gözlerine uygun oldugunu düsünmüyorum. Ben kendim izliyorum, sevmiyorum desem yalan olur, ama acelya anaokulundayken, bazen videoya kaydediyorum masum ve zararsiz buldugum bölümleri ve ben yanindayken izliyebiliyor bu kaydi. Acelyada seviyor, anneannedeyken, baska yerdeyken denk gelebiliyor baska cocuklardan duyuyor. Heryeri herkisiyi sarmis durumda bu spongebob. Evet cocuklara eglenceli geliyor o dizideki kahramanlar, ama bence bir cocuk bir süngerin ortadan ikiye ayrilip, kemiklerinin kirilmasini, deniz yildizinin havaya ucmasini, yakilmasini veya bir salyangozun gözünden böceklerin yilanlarin cikmasini izlemesi dogru degil, egitici bir yani da yok nilüferin dedigi gibi. Ama cogu bölümlerde cocuklarin anliyamiyacagi olaylarin olmasi, gercek disi , irkitici, korkutucu görüntüler de olabilyior. Bence spongebob asla ve asla cocuklarin izliyebilecegi bir cizgifilmi degil. Bu sahsi fikrim tabi.
Elif bence sabah kalkar kalkmaz tv yi acmak yerine önce oyun oynuyarak baslasaniz güne, veya bu baska birsey de olabilir. Ama bence bir cocuk ne kadar az tv izlerse o kadar iyi. Bizde söyle bir kural var, günde sadece 1 EN FAZLA iki cizgi filmi izlenir, ve bu cizgi filmler birlikte izlenir. Biz asla kavga dövüs olan dizilere bakmayiz, zaten kendiligenden denk gelse bile "kapatayim bak dövüsüyorlar" diyor acelya. Bizim izleyebildigimiz diziler Susam sokagi, fareli program (Die Sendung mit der Maus),caillou, Thomas, dora, lazy town, kücük einstein lar. ...
Tv maalesef cocuklara uygun olmayan dizilerle cizgi filmler le dolup tasiyor. Bence her anne kararli davranmali tv konusunda, benim etrafimda gözlemledigim bir olay var, bu da tv yi cok izliyen cocuklar maalesef biraz rahatlarina düskün, harakete tembel oluyorlar. Bence tv önünde gecirilen vakit, zaman kaybi, Kitap okumak, birlikte oyun oynamak, puzzle yapmak, el isi yapmak, parmak boyasi , sulu boya yapmak, bunlar tv izlemekten de daha zevkli