Merhaba Nil Hn., hatırlatmam gerekirse, aralarında 13 ay bulunan bebeklerin annesiyim. Ve küçük bebeğin yatağını büyüğün odasına (19 aylık) koyma konusunda öneri vermiştiniz… Bu aralar büyük kızım melis’e sallama yapmadan uyutmaya çalışıyoruz. Feber işe yaramayınca, öpücük yöntemi denedim; o da olmayınca yanına sandalye koydum ve kitap aldım elime, onunla ilgilenmedim. Ama korkuluklu olmasına rağmen yatağından indi. Ağladı (bu, 1 saatin sonunda oluyor)…Gece, uykusunun gözünden aktığı saat:11de babasıyla deneme yapalım dedik. Ve ona “ bak biz de buradayız. Hadi artık yatağına yat. Gerekirse, sen kendi kendine uyuyana kadar, sabahlayacağız.” dedik ve hatta yer karyolası açtık. Ağlamalarına kayıtsız kalmaya çalıştık, uyuyor numarası yaptık. Loş ışıkta babasıyla tam 45 dakika boşa kürek salladık! Hiç kesilmeyen, bağırıp çağıran ve kan ter içinde kalan bir kız bebekle tam 45 dakka geçirdik. Oysa onun yanındaydık. Uykusu çok gelmişti… Hatta bir ara yataktan inmeye çalıştı, geri yatırdık; tepindi, bize bağırdı…..Sonuç, kucakladık yanımıza aldık ve uyudu (normalde bunu yapmayız, ama kan ter içinde ve bize sarılmıştı) Sallamayı bir türlü sonlandıramıyoruz….Ne yapacağımı bilemiyorum…