Gönderen Konu: aynı şeyleri sürekli tekrarlıyor  (Okunma sayısı 1070 defa)

Çevrimdışı zeynepbilal

• Yeni Üye
  • *
aynı şeyleri sürekli tekrarlıyor
« : Nisan 23, 2007, 06:58:51 ös »
Merhaba Nil hanım.Oğlum Bilal 25 aylık ve yeni yeni konuşma çabaları var.Yalnız şu sıralar yaptığı tek şey aynı şeyleri tekrarlamak.Odanın içinde ne varsa herşeyin ismini defalarca söylüyor.Bizim, "evet oğlum "diye sürekli cevap vermemizi istiyor ve susmuyor.Dışarıda da böyle bildiği şeyleri tekrar tekrar söylüyor.Yani anlatamam nasıl vurguluyor.Bir de dönen herşeye (mesela çamaşır makinası,mikser gibi şeylere) aşırı merakı var.Vuv vuv vuv diye başından ayrılmıyor.Bu davranışları geçici midir bilmiyorum ama bir fikriniz var mı Nil hanım?

Çevrimdışı tanju

• Yeni Üye
  • *
Ynt: aynı şeyleri sürekli tekrarlıyor
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2008, 10:27:01 öö »
yanlış anlaşılmak istemem ama benım 22 aylık oğlumda ekolali yapıyor
5-6 kelıme bılıyor onlarıda sureklı aklına geldıkce sıralıyor buna gecikmiş ekolalı denıyor
donen cisimlere ilgiliyse bence acilen bir çocuk psikiyatristiyle gorusun otizm belırtılerı çunku bunlar,biz ozel egitime başladık
Komut alması nasıl soyledıklerınızı anlayarak uygun davranış sergiliyormu.
Goz tamasınız varmı,klip ve reklamlara özel ilgisi varmı,ismiyle seslendıgınızde tepki verıyormu.vb..

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: aynı şeyleri sürekli tekrarlıyor
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2008, 12:36:50 ös »
Merhaba,
ilginiz icin tesekkür ederiz. Bu bölümdeki mesajlarin temmuz 2008 tarihinden önce yollanmis olan baska bir formatta yanitlandi. Bir bölümün cevaplari buradan silinirken bir bölümü email yoluyla yanitlandi. Bu nedenle bazi cevaplar burada görünmüyor.Ancak  sizin tecrübelerinizden diger annelerin de yararlanacagini düsünüyorum. Forumumuzun diger bölümlerine de katilimlarinizi bekliyorum.
Ayrica buradan soru yanitlarken eger süphelerim olursa uzmana basvurulmasini öneriyorum ancak uzaktan ekoli olabilir otizm belirtisi dememeye özen gösteriyorum. Bir cok belirti bircok sendorumun da göstergesi olabiliyor ya da cocuklar da gecici bir dönem olabiliyor.
Oglunuz ile yasadiginiz tecrübelerinizi forumumuzun anneler annelere soruyor bölümünde paylasirsaniz cok mutlu oluruz.
Saygilarl