Gönderen Konu: Kizim aglarken kusuyor  (Okunma sayısı 4398 defa)

Çevrimdışı Patapya

• Yeni Üye
  • *
Kizim aglarken kusuyor
« : Nisan 26, 2007, 11:27:18 öö »
Nil hanim merhaba;
Benim kizim nerdeyse 12 aylik olucak fakat kati besinlere basladiktan sonra ogurme problemi hic bitmedi. Once sebze corbalarini blendirdan gecirmiyordum fakat o zaman agzinda tutmaya basladi.Ogurmeye basladi  ve kilo artisi da hic iyi olmadi. Son 2 aydir blendirdan geciriyorum corbalarini o zaman biraz daha iyi yemeye basladi  en azindan ayda 300 gram almaya basladi. benim problemim hic puturlu birsey veremiyorum verdigim an ogurup kusuyor. Ve oyle boyle kusma degil kendi kipkirmizi oluyor , burnundan bile kusmuk geliyor, midesinde ne var ne yok cikartiyor, bogulacak gibi oluyor ve beni cok korkutuyor.Zaten kahvalti ile arasi hic iyi degildi  de  ama bu aralar daha iyi , en azindan herseyi iyice ezdigimde putur kalmadiginda ve sivi olduguna bulamac yutuyor. Ama biraz fazla vereyim hemen ogurup herseyi kusuyor. Bu sabah mesala kahvaltisini yaptiktan sonra ben birseyler yerken yanima gelip mama dedi bende agzina ufacik bir bebe biskuvisi koydum artik onu bogazinami kacirdi ne bir oksurdu ve hemen butun kahvalti yi kustu. Yani benim minik farem bir oksurukte midesinde ne var ne yok cikartabiliyor. yemek yedirdikten sonra ona cok dikkat etmemiz lazim cunku elini bir agzina goturuyor ve ogurtup herseyi cikartabiliyor.Geceleri kendi yataginda uyutmaya calisiyorum gunduz de bakiciya aynisini yapmasini tembihliyorum . Gunduzleri yataginda uyumakta zorlaniyoruz o yuzden bakici bazen kucagina aliyor ve uyutuyor. Cunku korkumuz aglayip oksurmeye baslayinca kusacak olmasi. Oda da tek basina birakamiyoruz cunku disleri cikmaya basladigindan ya eli agzinda yada birseyleri agzina sokuyor o zamanda ogurup yine kusuyor.Geceleri kendi yataginda uyuyor ama ben onun yaninda oluyorum  onu pisst pisst diyorum ama yataginda kendi uyuyor ama gel gor ki gece uyanmalari cok var.Ve hep aglayarak uyaniyor, o  zaman kesinlikle yataginda uyumak istemiyor kucagima gelmek istiyor ben de kucagima aliyorum cunku cok aglayinca oksurmeye basliyor ve kusuyor. Simdi benim problemim kızımın bu kusma olaylari beni cok kotu yapiyor. Kusmasindan nasil vazgecirebilirim onu bilmiyorum. Normal zamanlarda hicbir probelimi yok yani durup dururken kesinlikle kusmuyor. Eger yemek yemegi  fazla zorlarsam kesinlikle ogurup kusuyor yada geceleri cok aglarsa o zaman kusuyor.Kusucak korkusu ile de yataginda uyutmaya alistiramiyorum ama geceleri kalkmaktan esim ve ben de cok yorulduk. Biz gelene kadar ortaligi birbirine katip agliyor geceleri.Zaten her yemek verdigimde birazdan kusucak korkusu beni mahvediyor..

Çevrimdışı AZRA

• Yeni Üye
  • *
Ynt: Kizim aglarken kusuyor
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2009, 03:42:51 ös »
slm ben kendim sağlık ocağında hemşireyim kusma ile ilgili probleminiz için çocuk dr  götürmenizi  herhangi bir sağlık problemi reflü   idrar yolu enfeksiyonu gibi bir hastalık varmı yokmu baktırmanızı öneririm . umarı sağlığıyla ilgili problemi çıkmaz gerisi nil hanımın iş.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Kizim aglarken kusuyor
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2009, 10:04:25 ös »
Hatice Hanim yorumunuz icin cok tesekkürler.2006 ve 2007 tarihli sorularin yanitlari silindi buradan, malesef direk server den silmisiz tekrar yükleyemedim.O nedenle eski sorularin yanitlari yok oldu.Sizin uzmanlik alaniniza giren yeni sorularda yorumlarinizi bekliyoruz.
sevgiler