merhabalar;
oğlum bentürk 13.07.2005 doğumlu yani 21.5 aylık.şuanda çok düzgün konuşuyor ve çok güzel cümleler kuruyor.düşündüğü ve istediği herşeyi rahatlıkla anlatabiliyor.hatta bizi şaşırtacak kadar uzun cümleler kurabiliyor.örneğin:baba işe gitti para kazancak ekmek alcak gelcek gibi hiç durmadan ve takılmadan bu tip cümleler kurabiliyor.geçen gün bizi en şaşırtan olay ise;yemek yemeğe gittiğimiz bir yerde kendisine kola vermememizin üzerine oturduğu koltuktan ayağa kalkıp parmağını havaya kaldırıp abi bana bir tane kola verebilirmisin lütfen? diye sormasıydı.bir çok insan çok erken ve düzgün konuştuğunu söylüyor.bir çok şarkıyı biliyor;mini mini bir kuş,bir gün bir çocuk,50.yıl marşı,istiklal marşının ilk 4 lüğü,güncel şarkıların nakaratı ve aklıma gelmeyen birkaç şarkı daha.sayıları 10 kadar sayabiliyor hatta 2 şer 2 şer sayabiliyor renklerin birçoğunu,ve 15 tane kaddar hayvanı biliyor. dr umuz kendi gurubundaki çocuklardan daha ileride olduğunu söylüyor.bebekliğinden beri uyumayı hiç sevmeyen bir çocuk.dr umuz çok aktif olduğunu ve insanlarla vakit geçirmekten çok hoşlandığı için uyumak istemediğini söylüyor.oyuncaklarla pek ilgilenmiyor sadece top,araba ve sallanan at türü oyuncaklarını seviyor.şekil bulup atma oyunlarını çoktan hatim etti ve artık oynamıyor.
kısaca oğlum bu tip davranışlarda bulunuyor.sizin bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum ve ne gibi davranışlarda bulunmalıyız oğluma nasıl davranmalıyız.bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu oluruz.
bu arada oğluma gündüzleri bakıcımız bakıyor ve oda sürekli oğlumla konuşuyor.6,5 aylık bir bebeğimiz daha var bu yüzden ben gündüzleri küçük bebeğimize daha çok vakit ayırıyorum.