Gönderen Konu: zeka seviyesi ve ona göre beklenen davranışlar  (Okunma sayısı 2271 defa)

Çevrimdışı nilevsa

• Yeni Üye
  • *
zeka seviyesi ve ona göre beklenen davranışlar
« : Mayıs 07, 2007, 04:11:39 ös »
Nil hanım merhaba,

iki tane sorum olacaktı:
1) Acaba yaşa göre beklenen davranışlar veya tepkiler var mıdır ve bunlar çocuğun zeka düzeyini gösterir mi?
Örneğin bir çocuğun erken yürümesi veya geç yürümesi, erken konuşması normalz amanda konuşmadı veya geç konuşması gibi...

2) Eğer beklenen davranışlar varsa bunlar ne olmalıdır? bunu mesela 3 yaşınakadar sınrılandırırsak, nelerdir?

Çevrimdışı GULSEN

• Yeni Üye
  • *
Ynt: zeka seviyesi ve ona göre beklenen davranışlar
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2008, 12:19:27 öö »
iki tane sorum olacaktı:
1) Acaba yaşa göre beklenen davranışlar veya tepkiler var mıdır ve bunlar çocuğun zeka düzeyini gösterir mi?
Örneğin bir çocuğun erken yürümesi veya geç yürümesi, erken konuşması normalz amanda konuşmadı veya geç konuşması gibi...
kesinlikle bu konu benide çok ilgilendiriyor .. acemi bir anne değilim ancak küçük kızımın gelişimini analiz etmekte  zorlanıyorum :(
kıyas yapmak istemiyorum ama diğer cocuklarıma oranla konusmakta geciktiğini görüyorum  2 3 kelimeyi ard arda sıralaması gerekirdi ama kısaca  kesiyor kelimeleri benim yerine  ben diyor  yemek yicem yerine ben ye   vs   bu sorunun cevabını dikkatle takip edeceğim bende .. gunlerdir bulmaya calıştığım cevap bu  nilevsa arkadaşımın sorusunun cevabı . şimdiden teşekkürler
кυℓα вєℓα gєℓмєz нαкк уαzмα∂ıк¢α нαкк вєℓα уαzмαz кυℓ αzмα∂ıкçα...!!!