Gönderen Konu: Yorum  (Okunma sayısı 26526 defa)

Çevrimdışı sarayli

• Genç Üye
  • **
Ynt: Yorum
« Yanıtla #15 : Mayıs 31, 2006, 08:06:23 öö »

Acikcasi ben de yeni yaziyorum. Bugunku aklimla yani. Her sene bir onceki seneden daha farkli dusunuyoruz. Dolayisiyla buyuyoruz. Onceleri pek onemsiz gelen konular birden daha bir farkli gorunebiliyor gozumuze. Ya da tam tersi.
Bir de ben cok sinirli oldugum zaman da yazarim. Gecenlerde elime yirmili yaslarin basinda yazdigim *sinir* dolu bir sayfa gecti. Cok guldum.Fena kizmisim , fena dokturmusum. Esime okuttum, ufff elim yandi dedi. ;D. Bakarsiniz bir gun eglenmek icin eklerim onu da...

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
emzirme Yorum
« Yanıtla #16 : Mayıs 31, 2006, 03:23:57 ös »
Ben forumu okumaktan anasayfayı okumayı zaman zaman ihmal edebiliyorum.
Biraz önce Nil'in yazdıklarını okudum.
Öncelikle emzirme konusunda ne güzel anlatmışsın. Kalemine sağlık.

Bu konu gerçekten çok ilginç bir hal aldı. Anladığım kadarıyla bizden önceki nesilde mama konusunda yapılan tanıtımlar etkili olmuş, mamanın neredeyse annesütünden daha yararlı olduğu gibi bir izlenmim yaratılmış.

Tekrar annesütünün yararını ortaya çıkarmak için de bu sefer annesütütnün yararı vurgulanmaya başladı. Ama biraz fazla mı vurgulandı nedir, annelerin üzerinde bu konuda ciddi bir baskı olmaya başladı. Ve bu baskıyı tüm bebek yakınları çevreleri ile paylaşır oldular :)

Sonra da admin babanın kaka hikayesini okudum. çok güldüm, rezil oldum büroda. biz de Tunganın kakasına kokuyoo diyoruz ama o da kokuuuuyyy deyip gülüyor.
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #17 : Mayıs 31, 2006, 09:20:58 ös »
Seda tesekkür ederim,esim yazimin basligini görünce sasirdi "Emiyor mu ?" olur mu bari emziriyor musun diye yaz falan dedi.Cok garipsedi basligimi ama hatta emiyor mu da degil emiyo mu diye soruyorlar dedim ben de:)Forumda payasim ve fikir alisverisi icin birbirimize bu tür sorular yöneltmemiz normal ama tanimadik insanlarin yorumlari anneleri strese sokuyor.
Kaka kokusu bizde Tuana dogdugundan beri olaydir.HAtirlarsanbir kaka savasi hikayem vardi benim:) onu bulup kopyalayim buraya bir yerlere.
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2006, 09:22:39 ös Gönderen: nil »

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #18 : Mayıs 31, 2006, 09:40:17 ös »
Nil yazını çok beğendim(diğer arkadaşların yazılarını da çok beğendim)
Gerçekten çok güzel bir tespit Nilciğim,burda herkesin birbirine sorduğu moda sorudur.İşin kötüsü emziremeyen arkadaşlarımız oluyor bazen,kendilerini kötü hissediyorlar.Sordun işte "emiyo mu" aldın cevabını.Daha ne kurcalıyosun "yok neden emzirmedin,yok sütün mü az geldi?" Hatta bir de şunu derler:"Sütüm yok diye bişey olmaz,emzirirsen gelir,herşey beyinde bitiyor"Allahım deli ederler.
Heee bir de "emiyor mu" dan sonra "normal mi,sezaryen mi?" sanki kendisi de Kadın hastalıkları uzmanı mübarek.Bu da pek modadır. >:(

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #19 : Mayıs 31, 2006, 09:48:37 ös »
Evet Hicran bak o da var "Normal mi Sezeryan  mi" bu da cok soruluyor.Senin yazini okuyunca güldüm.Normal mi sezeryan mi sade mi sekerli mi gibi geldi bir an.
evet sütü gelmeyen anne cevredikiler sayesinde strese giriyor daha cok.Evet süt gelmemesi psikolojik olabilir ama insanlarin baskisi ve suclayici sorulari daha cok strese sokuyor yeni anneyi.

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #20 : Mayıs 31, 2006, 09:57:05 ös »
  Nil kalemine saglik mi desem ,ellerine mi ,klavyene mi...

Durun bri de sey sorusu vardir "ne kadar emdi"  :-\ emdigi kadar emdi iste , arkasindan baslar devam eder sorular yorumlar ,oneriler "normal mi sezeyan mi" , "sutun gelmesi icin en yedin ,kilo verecem diye yemediysen olur tabii vah vah vah zavalli yavrucak "  ;  " peki oldu o zaman bir daha gorusmeyelim mumkunse " diyesi geliyro insanin ...CIK CIK CIK ...

Bu arada ben hala yazicam insallah ,ilham kusumu bekliyorum sanirsam ,kafami biraz bosaltsam aslinda olacak da, kafamda baslayip baslayip sonunu getiremiyorum :-[
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #21 : Haziran 01, 2006, 08:15:17 öö »
Sordun işte "emiyo mu" aldın cevabını.Daha ne kurcalıyosun "yok neden emzirmedin,yok sütün mü az geldi?" Hatta bir de şunu derler:"Sütüm yok diye bişey olmaz,emzirirsen gelir,herşey beyinde bitiyor"Allahım deli ederler.

ay utandım valla. geçen hayvanat bahçesinde 4 aylık ikizleri olan bir anneyle tanıştım. deneyimli olduğumdan bol bol soru sordu, e emzirme işinide sordu tabi bende emzirin arz-talep meselesi olay beyinde bitiyo filan dedim. hihihi

demicem bi daha valla, hakkatten sinir bozucu.

benim sütümün azalmasına sebepte şeydi, iki bebeğe süt yeter mi mama da ver, elalem bir bebeği emziremiyo. hala aklıma geldikçe sinir oluyorum. >:(

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
« Yanıtla #22 : Haziran 01, 2006, 08:34:25 öö »
Yok Vildocum,sana deneyimin sorulmuş,sen de cevap vermişsin.Nil'in yazısında bahsettiği de buydu zaten,bebek ve anne karar verir...Benim kızdığım kişiler:emmiyor dediğinde "aa neden emmiyor,emzirseydin" diyip moral bozanlar.Emzirmeyen arkadaşlar çok üzülüyorlar zaten."içimde kaldı emzirememek" diyenleri çok duydum.Ben de hala emziriyorum ama ben bile kızıyorum,meraktan soranlara.Birbirimize sorabiliriz ya da fikir alıp vermek için sorarız ama bazıları bu işin tadını fazla kaçırıyor.Seninki farklı. ;)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #23 : Haziran 09, 2006, 08:44:34 ös »
Tesekkür ederim Refiye.
Bu tür yazilari yazmaya devam edecegim bir kisinin kafasinda soru isareti yaratsak basaridir diyorum ben hep.
Sevgiler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Sinemalarda
« Yanıtla #24 : Haziran 10, 2006, 10:14:28 ös »
Aysee bahsettigin film bana cok tanidik geldi.Cok sade ve icten bir dille anlatmissin.
...bir balık beslerken bile mutlu olan insan ruhunun başka bir insan yetiştirirken, onun her geçen gün mükemmel olmaya biraz daha yaklaştığını izlerken büyülenip bu güzelliğin tadını çıkarırlar. Filmi büyük bir zevkle izliyorum. Devamı çekilecekmiş. Merakla bekliyorum…
   biz de bekliyoruz..
Özlem senin Mayis yazini okdukca (ben yazilarinizi SIk SIk okuyorum:) ) cocuklugumun Izmir´ini hatiliyorum.KArsiyaka´daki gül bahcelerini, Erik bahcelerini...Yazacak okadar sey geliyorki aklima...

Çevrimdışı hazef

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #25 : Haziran 12, 2006, 01:07:33 ös »
Niill teşekkür ederim yorumun için.
Sizin filmin aktrisi hani mayolara sığamayıp magazin gündemi oluşturan di mi ;D
ayse 81 yilinda dogdu. yasadi. buyudu. elif 27 agustos 05 te onu anne yapti. ayse tekrar dogdu. yine yasiyor. ayse daha bi cok kereler yeniden dogmak istiyor:)veee bosluk: ayse 14 temmuz 2008 de bi kez daha dogdu.is bu is hosmus ama zormus dedi. mumkunse yakin zamanda bi daha dogmamaya karar verdi:)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #26 : Haziran 14, 2006, 09:04:15 ös »
Bizim aktrist magazine düstü evet:) Dedim okadar mayolu yakalanma diye:)

Çevrimdışı asevgican

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #27 : Haziran 28, 2006, 12:53:27 ös »
arkadaşlar, zevkle takip ediyorum.ama üyeliği anca yaptım. :-*
ara verenler, hadiii yeni yazıları bekliyorum.
Nil, ebrikler bu arada.. site nefis....

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #28 : Haziran 28, 2006, 02:53:01 ös »
oooo kimler gelmis ,hos gelmis ,naber hatun hosgeldin...
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı nosa

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #29 : Temmuz 21, 2006, 07:55:45 öö »
Nil,ayağının tozuyla hemen gözlemlerini aktarmaya başlamışsın,yeni yazını görünce çok mutlu oldum ve hemen bir solukta okudum.Tatilinizin sorunsuz geçmesine çok sevindim.Anne babanın rahatlığının çocuğa da yansıdığı konusunda hem fikirim seninle.Öykü'yle 3,5 aylıkken başladığımız tatil maceralarımızın hepsi de Öykü'nün bize çok yardımcı olması,uyumluluğu ve bizim onun uyum göstereceği konusunda endişe taşımamış olmamız sayesinde çok keyifli geçti.Yemek düzeni konusunda ki gözlemine de katılıyorum.Sanırım bunun temelinde,bir öğün yemezse gelişiminin geri kalacağı korkusu yaşayan annelerin ellerinde tabakla çocukların peşlerinden koşmaları yatıyor.Yemek yemenin ayrıca zaman ayırılması gereken bir şey olduğu ve belli kurallar içinde olması gerektiğini öğretmek gerekiyor çocuğa.
Yazılarınla da tekrar hoşgeldin Nil :)
Diğer arkadaşlarımızın yazılarının da sen tatilde olduğun için siteye konamadığını düşündüm ama herhalde onların da yeni yazılarını okuma fırsatı buluruz en kısa sürede...