Gönderen Konu: Yorum  (Okunma sayısı 26527 defa)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
Ynt: Yorum
« Yanıtla #240 : Kasım 21, 2007, 03:07:05 ös »
Manolyacigim bende tebrik ederim seni.

Önemli konulara cok güzel deginmisin. Büyük bir zevkle okudum yazini. Devamini sabirsizlikla bekliyorum.

Basarilar dilerim. sevgiler  :)
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı afskaya

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #241 : Kasım 21, 2007, 06:50:56 ös »
EMEĞİNİZE SAĞLIK ÇOK TEŞEKÜRLER :)

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #242 : Kasım 22, 2007, 01:49:58 ös »
   Manolya hosgeldin canim , yillarca yabanci bir ulkede kaldiktan sonra turkce olarak yazdigin yazdigin dolayi kutluyorum oncelikle...
 Dersim baslamak uzere sonra yazacagim...
 Yazinda bir suru noktaya deginmissin guzel olmus...
 Bahsettigin kitabi ben de okumak isterdim ama zor gorunuyor; arada buraya notlar dusesen sevinirim (kitaptaki bolum vs iceri hk)
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #243 : Kasım 22, 2007, 02:32:20 ös »
Sevgili Manolya, ben senin türkcenle ilgili endiselerine ragmen birikimlerinin, gözlemlerinin, iki ülke arasindaki egitim farklariyla ilgili yapabilecegin karsilastirmalarin cok iyi olacagini savunurken ilk yazinda böyle yararli gözlemler cikacagini tahmin ediyordum. (Kendimi yeni bir sanatci kesfeden gazinocular gibi hissettim birden) Buradan da tekrar hosgeldin köse yazari olarak, emegine saglik.Devrim sana da yardimlarin icin tesekkürler...

Baby Jahre ve Kinder Jahre Almanya´da cok ünlü kitaplar. Hatta ben "Büyüme Ataklari" diye bir kitap öneriyordum ama  anckasi o kitap ilk 2-3 ay icin dogru bilgiler veriyor.Birkac pedagog ve psikolog anne olarak kendi cocuklarimizda yaptigimiz gözlemlerde o kitaptaki   atak haftalarinin bir süre sonra  tutmadigini farkettik. Bu nedenle tüm yazilarimdaki o haftalari sildim ve sitede de artik vermiyorum haftalari. anne babalar büyüme ataklarini bilmeleri yeterli.Her cocuk belli bir aydan sonra kendi atagini kendi gelisimine göre yapmaya basliyor.Bu nedenle oyun gruplarinda falan ben Baby JAhre kitabini öneriyorum artik. Daha genel bir sekilde tüm gelisim evrelerini kisa kisa ama yeterli aciklamalarla yapiyor.Daha büyük cocuklar icin de Kinder Jahre kitabi uygun tabi.Yalniz ALmanca tabi, türkcesini ben görmedim simdiye kadar.

Bu arada aklima gelmisken, cokkk uzun süredir yazi yazmayan  köse yazari arkadaslara sesleneyim, sizlerin de yazilarinizi merakla bekliyoruz. Her bir köse ayri bir renk katiyor sitemize:)

Çevrimdışı feyzadem

• Uzman Üye
  • Feyza DEMIRTAS
« Yanıtla #244 : Aralık 18, 2007, 08:59:19 öö »
  Hosgeldin(iz)GIRNE ve ADA ...Iyi ki varsiniz ... ;)
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2007, 08:59:44 öö Gönderen: feyzadem »
Feyza          
Aral Dogukan 07/08/1999
Tan Batikan   05/10/2004

" gunesi yakaladim anne ; sana veriyorum icimizi isitsin diye " 2003
" baba sut getit siltuple" 2007
" anneciim yutfen geliysin ? " 2007/ Mayis
" ben agustos boceginden yana idim hala da oyleyim"

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #245 : Aralık 18, 2007, 10:19:24 ös »
 :) ;)
Öykü Ada - 02.01.2005

"biz büyüdük ve kirlendi DÜNYA"m

"giyne sakin ol nütfen"

www.gadigadi.blogspot.com

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #246 : Aralık 26, 2007, 09:32:22 öö »
Sevgili Manolya, ben senin türkcenle ilgili endiselerine ragmen birikimlerinin, gözlemlerinin, iki ülke arasindaki egitim farklariyla ilgili yapabilecegin karsilastirmalarin cok iyi olacagini savunurken ilk yazinda böyle yararli gözlemler cikacagini tahmin ediyordum. (Kendimi yeni bir sanatci kesfeden gazinocular gibi hissettim birden) Buradan da tekrar hosgeldin köse yazari olarak, emegine saglik.Devrim sana da yardimlarin icin tesekkürler...

tesekkür ederim nil, gazinocuda sanatci kesf etme konusuna cok güldüm. Aslinda icimde yine cok birikti bu konuda her gün yeni seyler ile karsilasip türkiyemizde her gün ne kadar yapilacak cok sey oldugunu fark ediyorum.

Simdi tasinma telasina girdik ve o kadar cok oyunca ve ikinci el esyalar ile doldu, birde harika ahsap oyun parkimiz var. Gecen gün Cocuklar esirgeme kurumunu aradim bize en yakini olandan ve tasiniyoruz diyip bir cok esya size getirebilirim dedim ama cevap cok hüzün vericiydi. "Biz ancak yeni esya kabul edebiliriz" dediler. Belki kendilerine göre hakkli olabilirler, belki zamaninda bir cok ise yaramayan döküntüler vermis olabilirler ama bilhasa oyun parkini istememelerine üzüldüm, bir cok bebeklerin isine yarar diye düsünmüstüm. Burda bile belki ancak "adamin" olursa götürüp verilebilinir.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #247 : Ocak 04, 2008, 01:01:46 ös »
Manolya bu yazdigina ailecek nasil üzüldük anlatamam. Gecen gün okumustum cevap yazamadim. Inanamadik böyle birseyin olabilecegine.ikinci el esya dünyada insanlari zengin ederken ülkemizde cocuk esirgeme kurumu tarafindan bagis olarak bile kabul edilmiyor demek. Cok aci...Tüketim toplumu olduk, bürokrasiye takildik diyelim ama o cocuklarin o oyuncaklardan mahrum kalmasina cok üzüldük.
Bundan 10 sene kadar önce staj yaptigim okulda velilerle bir organizasyon yapip Türkiye´de cocuk esirgeme kurumlarina yollamak icin bir bodrum dolusu oyuncak topladim, müdür okulun temiizlik görevlilerinde yardim alip oyuncaklari temizlememe depolamama herseye izin verdi.Malesef tek bir tasima sirketi cikip da kamyonunda bir köse ayirip Türkiye´ye götürmedi."Kimse istemez kullanilmis oyuncak" diye söylediler.Sonunda Maceristan ve Rusya´ya yolladik toplanilanlari. Simdi yillar sonra gecen yil Sibel arkadasimizin topladigi oyuncaklari nasil yollayabiliriz diye arastirirken "artik insanlar daha cok sosyal konualrda bilinclendi mutlaka bir cözüm bulunur" diye düsünüyordum ama malesef, derneklerle olan eski baglantilarim da ise yaramadi ve Sibel´in topladiklarini götürecek bir sirket bulamadik.
Cok üzücü ama ülkemizin gerceklerinden birisi.
Yine de yilmamani  baska yerlere de sormani diliyorum. Eger hala elindeyse oyuncaklar LÖsev Istanbul subesiyle görüseyim ben, onlarin önerisi olabilir.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #248 : Eylül 23, 2008, 05:51:31 ös »
Nil verdigin bilgiler cok sade ve aydinlatici. Cok tesekkür ederim, ellerine saglik. Ben yazindaki asagadaki kesite deyinmek istiyorum, cünkü bende cok hüzünlüyüm bu konuda. Bende ne zaman alisverise ciksam, disarda Seline büyük ilgi var. Koray bunun altinda eziliyor gibi ve beni cok etkiliyor. Arkama gecip kazagani yemeye basliyor, anliyorumki aliniyor. Bende hemen ona sariliyorum. Yalniz bir gün yasli bir cift Koraya yöneldi sonra Seline. Sasirmistim. Oda cok sevindi mutlu olmustu. Bu konuda gercekten dikkat edilmeli benim her seferimde icim gidiyor ve cok duyarli olmak gerek. Iki kardes olunca mutlaka önce büyük cocuga yönelmek gerek.

Küçük bebekler her ne kadar tatlı, sevimli de olsalar büyük çocuğun yanında sürekli bebekten bahsedilip, sürekli bebek ilgi odağı haline getirilmemelidir. Özellikle ilk baslarda buna çok dikkat edilmelidir. Özellikle eve gelecek misafirler önceden bu konuda uyarılmalıdır. Eve her gelenin direk bebeğe yönelmesi, hediyeler getirmesi, bebeği övmemesi ilk çocuğun daha çok kıskanmasına ve kendisinin artık sevilmediğini düşünmesine neden olacaktır. Eve gelecek misafirlere büyük çocuğa da küçük bir hediye getirmesi rica edilebilir ya da anne baba evde birkaç küçük hediye bulundurup gelen misafirlere bunları da büyük çocuğa vermeleri rica edilebilir

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #249 : Eylül 24, 2008, 08:29:56 ös »
Manolya tesekkür ederim.KArsilikli tesekkür gibi olacak ama ben de sana tesekkür ederim okadar emek verip yaziyi hazirladigin icin. Düzeltmeler, kontroller derken bayagi emek harcadin. cok güzel oldu. Benim cok hosuma gitti böyle iki ayri acidan bir konuyu ele almamiz.
Manolya ile eylemlerimiz devam edecek:)Baska konularda da iki ayri acidan bakacagiz konulara.
Manolay ben Tuana ya kardesleri dogmadan kiskancligin dogal oldugunu ksikandiginda ihtiyaci olani dile getirmesini ögretmeye calistim ve sanirim basarili oldum.Ikiz bebek arabasiyla disariya ciktigimizda adim basi insanlar bebekleri görmek isteyecekler ve Tuana tüm ilginin üstünde olmasina alisik oldugundan zorlanacak diye düsünüyordum. O ´na "bebekleri sevdiklerinde istedigin zaman benim kucagima gelebilirsin" gibi seyler söyledim.Bu konuda diger insanlarin davranislari acisindan sansiliyiz evimize gelenlerin cogu meslektasim ve kimse ilk basta uzun süre bebeklerle ilgilenmedi. "Tuana´nin bebeklerine, kardeslerine" bakalim diye kisaca baktilar ama ilgi hep Tuana´daydi.Buna ragmen zorlandi ilk basta. Heidye konusunda kimseyi uyarmamaiz gerekmedi. Herkes O´na da getirdi hediye. Biz neolur neolmaz diye evde bulundurduk birkac hediye.Eger birisi ona getirmeyecek olsaydi hemen misafirin eline tutusturacaktik Tuana ya da verin diye.
Bebek arabasinin arkasinda Kidy board  in üstünde Tuana ile disariya ciktigimda özellikle yasli Almanlar "Bebeklere bakabilir miyim" diye durduruyorlar , bir cogu önce Tuana´yla konusmaya calisiyor."Sen büyük ablasin demek ne güzel" falan diye.Bazilari da önce bebeklerle ilgileniyor sonra tuana ile ama bebekler henpz kücük oldugundan sorun olmuyor.Tunay ve Timur yeni seyler ögrendikce, oyunlar yapmaya basladikca, dillendikce yeni yeni dönemlere girecegiz eminim. Biz Tuana´nin kiskanmasini su sekidle engelliyoruz daha dogrusu azaltiyoruz; Tunay ve Timur ile konusurken sürekli "Demek ablani istiyorsun , ablani mi özledin, ablani mi ariyorsun"  diye sohbet ediyoruz. Tuna yve Timur  icin onlarla konustugumuzun henüz önemi yoks evgiyle bakip sevgi dolu bir tonla konusmak yeterli. Icerigi biz de Tuana nin evde oldugu zamanlarda hep Tuana :) Ben  bir de bir yol buldum aralarinda iletisim kurmanin.Tuana kuklalari cok seviyor. Tunay ve Timur u da ilk günden beri konusturuyorum ben :) Ince bir ses tonuyla "Abla hos geldin cok özeledim ben seni" "Abla ne yapiyorsun sen" gibi cümlelerle konusuyor Tunay ve Timur. Tuana tabiki biliyor benim konustugumu ama bu oyuna bayiliyor.Tunay i kucagima almami istiyor örnegin onunla sohbet ediyor "Tunay biliyor musun ne oldu..." gibi. Tunay ya da Timur bazen "Abla sen öyle bagirinca ben cok korkuyorum kücügüm ya anlamiyorum daha" gibi ricalarda bulunuyorlar ;)
Ilk basta onlari yok saydi. hic yardim etmek istemedi (Hak veriyorum ona, hem geldiler evde anne babanin ilgilerini üstlerine cekiyorlar bir de onlara mi bakacagim diye düsünmesine :) ) simdi kendilgiinden sorumluluklarini almaya calisiyor.
Manolya cim Selin kiz cocugu olarak daha cilveli daha cana yakin olabilir, gitgide daha cok ilgiyi cekecegi cin Koray kiskaniyordur tabi.Kucagina alman cok dogru. Birisi Selin le ilgilenec olsa hemen Koray yi kucagina alman, o kisiyle konursurken bile Koray in saclarini oksaman ona güven verecektir.Ben sokakta falan birileri Tunay ve Timur ile ilgili birseyler sorsa konusurken hem Tuana ya dokunuyorum kolunu oksuyorum falan. Cogu zaman kendisi istemiyor baska seylerle ilgileniyor ama yapmasam eminim kiskanacaktir.
Bu konuda 3 cocukla daha cokkk sey yazarim gibi geliyor. Önümüzde kardes kiskancligi ile ilgili cok dönem olacak. Daha Tunay ve Timur un arasinda gelisecek olaylar var.Simdilik kendilerinden baska bir bebek daha oldugunun farkina yeni variyorlar. Birbirlerini görünce gülmeye basladilar.Daha cok sey yasayacagiz:)
« Son Düzenleme: Eylül 24, 2008, 08:37:02 ös Gönderen: Nil Tuncali »

Çevrimdışı özgür_ruh

• Genç Üye
  • **
    • cimcimem
« Yanıtla #250 : Eylül 28, 2008, 06:51:58 ös »
Nilcim, harika bir yazı olmuş gerçekten kendi adıma teşekkür ederim. İkinci çocuğum yok ama yazıyı dikkatle okudum, çok şey öğrendim. Bazen, o konu beni ilgilendirmese de düşünme tarzımı ve çocuklara yaklaşımımı tekrar yönlendiriyor, yeniliyor, tazeliyor. Gerçekten bakış açını çok beğeniyorum, pedagoglar arasında dahi farklı bakış açıları var, ki sen hayatın tam içinden yazıp, aktif, yaşayan örnekler veriyorsun, bu da bana çok iyi geliyor gerçekten. Ben daha önce hiç dikkat etmeden gayri ihtiyari sokakta görünce hep bebeğe yöneliyordum, bunu fakettim. Kesinlikle ne kadar önemliymiş. "Tuananın kardeşi" diye hitap etmek, yada önce Tuana ile ilgilenmek çok öenmli.

tekrar çok teşekkürler, herşey için  ;)
Öykü Ada - 02.01.2005

"biz büyüdük ve kirlendi DÜNYA"m

"giyne sakin ol nütfen"

www.gadigadi.blogspot.com

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #251 : Eylül 28, 2008, 10:12:45 ös »
Geri bildirimin icin tesekkür ederim Girne.
Ben de cok seker bir mail aldim cok mutlu etti beni 8)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #252 : Ekim 29, 2008, 10:47:12 ös »
Kardes Kiskancligi isimli yazinin ikinci bölümünü de ekledim anasayfaya.

Ayrica Fehime ye de anasayfadaki " Bir Çocuğun Anne ve Babasından İstedikleri" isimli yazi icin tekrar tesekkür ediyorum.

Çevrimdışı manolya

• Deneyimli Üye
    • bebek yüzme
« Yanıtla #253 : Ekim 30, 2008, 01:27:04 ös »
Nil yazini bir solukta okudum. Gercekten cok güzel bir özet cikarmisin. En önemli noklari anlayabilecek bir sade dille olmus. Ellerine kollarina sagilik. Cok tesekkür ederim.

Fehime sanada emeklerin icin cok tesekkürerler. Girise güzel yakismis.

Çevrimdışı fime

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #254 : Ekim 30, 2008, 08:24:08 ös »
Ellerine saglik Nil, her ne kadar ikinci cocugu düsünmesem de ilgiyle okuyorum yazdiklarini!

Manolya, ben bu yaziyi Melih'in yuvasinda gördüm, okudum ve gözlerim doldu! Yuva'da cok Türk cocugu oldugu icin, velilerin bir cogunun Almancasi olmadigi icin, Türkce'ye cevirmeyi teklif ettim, yanlislarim varsa diye Nil'den rica ettim, bi üzerinden gecti, sagolsun! Bence cok anlamli, biz cerceveleyip hergün görecegimiz bir yere astik, netice de cocuklarimiz da kücük birer insanlar, istekleri ve beklentileri var.. Begenildigine sevindim!!!