Manolya tesekkür ederim.KArsilikli tesekkür gibi olacak ama ben de sana tesekkür ederim okadar emek verip yaziyi hazirladigin icin. Düzeltmeler, kontroller derken bayagi emek harcadin. cok güzel oldu. Benim cok hosuma gitti böyle iki ayri acidan bir konuyu ele almamiz.
Manolya ile eylemlerimiz devam edecek:)Baska konularda da iki ayri acidan bakacagiz konulara.
Manolay ben Tuana ya kardesleri dogmadan kiskancligin dogal oldugunu ksikandiginda ihtiyaci olani dile getirmesini ögretmeye calistim ve sanirim basarili oldum.Ikiz bebek arabasiyla disariya ciktigimizda adim basi insanlar bebekleri görmek isteyecekler ve Tuana tüm ilginin üstünde olmasina alisik oldugundan zorlanacak diye düsünüyordum. O ´na "bebekleri sevdiklerinde istedigin zaman benim kucagima gelebilirsin" gibi seyler söyledim.Bu konuda diger insanlarin davranislari acisindan sansiliyiz evimize gelenlerin cogu meslektasim ve kimse ilk basta uzun süre bebeklerle ilgilenmedi. "Tuana´nin bebeklerine, kardeslerine" bakalim diye kisaca baktilar ama ilgi hep Tuana´daydi.Buna ragmen zorlandi ilk basta. Heidye konusunda kimseyi uyarmamaiz gerekmedi. Herkes O´na da getirdi hediye. Biz neolur neolmaz diye evde bulundurduk birkac hediye.Eger birisi ona getirmeyecek olsaydi hemen misafirin eline tutusturacaktik Tuana ya da verin diye.
Bebek arabasinin arkasinda Kidy board in üstünde Tuana ile disariya ciktigimda özellikle yasli Almanlar "Bebeklere bakabilir miyim" diye durduruyorlar , bir cogu önce Tuana´yla konusmaya calisiyor."Sen büyük ablasin demek ne güzel" falan diye.Bazilari da önce bebeklerle ilgileniyor sonra tuana ile ama bebekler henpz kücük oldugundan sorun olmuyor.Tunay ve Timur yeni seyler ögrendikce, oyunlar yapmaya basladikca, dillendikce yeni yeni dönemlere girecegiz eminim. Biz Tuana´nin kiskanmasini su sekidle engelliyoruz daha dogrusu azaltiyoruz; Tunay ve Timur ile konusurken sürekli "Demek ablani istiyorsun , ablani mi özledin, ablani mi ariyorsun" diye sohbet ediyoruz. Tuna yve Timur icin onlarla konustugumuzun henüz önemi yoks evgiyle bakip sevgi dolu bir tonla konusmak yeterli. Icerigi biz de Tuana nin evde oldugu zamanlarda hep Tuana

Ben bir de bir yol buldum aralarinda iletisim kurmanin.Tuana kuklalari cok seviyor. Tunay ve Timur u da ilk günden beri konusturuyorum ben

Ince bir ses tonuyla "Abla hos geldin cok özeledim ben seni" "Abla ne yapiyorsun sen" gibi cümlelerle konusuyor Tunay ve Timur. Tuana tabiki biliyor benim konustugumu ama bu oyuna bayiliyor.Tunay i kucagima almami istiyor örnegin onunla sohbet ediyor "Tunay biliyor musun ne oldu..." gibi. Tunay ya da Timur bazen "Abla sen öyle bagirinca ben cok korkuyorum kücügüm ya anlamiyorum daha" gibi ricalarda bulunuyorlar
Ilk basta onlari yok saydi. hic yardim etmek istemedi (Hak veriyorum ona, hem geldiler evde anne babanin ilgilerini üstlerine cekiyorlar bir de onlara mi bakacagim diye düsünmesine

) simdi kendilgiinden sorumluluklarini almaya calisiyor.
Manolya cim Selin kiz cocugu olarak daha cilveli daha cana yakin olabilir, gitgide daha cok ilgiyi cekecegi cin Koray kiskaniyordur tabi.Kucagina alman cok dogru. Birisi Selin le ilgilenec olsa hemen Koray yi kucagina alman, o kisiyle konursurken bile Koray in saclarini oksaman ona güven verecektir.Ben sokakta falan birileri Tunay ve Timur ile ilgili birseyler sorsa konusurken hem Tuana ya dokunuyorum kolunu oksuyorum falan. Cogu zaman kendisi istemiyor baska seylerle ilgileniyor ama yapmasam eminim kiskanacaktir.
Bu konuda 3 cocukla daha cokkk sey yazarim gibi geliyor. Önümüzde kardes kiskancligi ile ilgili cok dönem olacak. Daha Tunay ve Timur un arasinda gelisecek olaylar var.Simdilik kendilerinden baska bir bebek daha oldugunun farkina yeni variyorlar. Birbirlerini görünce gülmeye basladilar.Daha cok sey yasayacagiz:)