Gönderen Konu: 15 aylık kızım sinirlenince kafasına vuruyor  (Okunma sayısı 1575 defa)

Çevrimdışı sevilnihal

• Yeni Üye
  • *
  • balkabağımız
15 aylık kızım sinirlenince kafasına vuruyor
« : Temmuz 22, 2007, 08:30:40 ös »
merhabalar 15 aylık kızımın yeme problemi var.biraz ısrar edince kafasına vuruyor. elinden herhengi birşey alınınca kafasını sehpaya ya da yere vuruyor...yaklaşık 20 gündür bu tarz tepkiler veriyor...ne yapacağımı bilmiyorum...yardım eder misiniz ???

Çevrimdışı fbr05

• Deneyimli Üye
Ynt: 15 aylık kızım sinirlenince kafasına vuruyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2007, 03:59:35 ös »
merhaba sevilnihal, 23 aylık bir oğlum var ve bizim yeme problemimiz 1 yaşından beri var. şu an kilosu az ve ben de çok üzülüyorum. doktorların tavsiye ettiği vitaminler açıkçası benim oğlumda pek işe yaramadı. yani vitamin almış oluyor ama iştahını hiçbir şekilde açmadı. şu an zor bela bir karışım içiriyoruz (harnup pekmezi+arı poleni+arı sütü) ben biraz işe yaradığını farkettim, en azından oğlum mama diye ağlamaya başladı. (bu benim için bir mucize  :)) tabi her çocukta aynı olmayabilir. anne sütünü alıyormu hala çünkü bazı çocuklar onunla doyduğunu zannediyor ve yemek yemek istemiyor. kafasına vurma işini inada döndürmüş olabilir yani üstüne gittikçe yapar yaptığı zamanlarda dikkate almamayı deneyebilirsin. ben oğlumun çoğu huyunu bu şekilde değiştirdim ve hala da değiştirmeye çalıştığım şeyleri var. görüşmek üzere...

Çevrimdışı siboş

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2007, 03:31:04 ös »
Selam bizde 16 aylığızkızımda yemede genelde bende sorun yaşıyorum, bir ara yemekte değilde başka zamanlarda saçlarını çekiştiriyordu, ben yapma dedikçe daha fazla yapıyordu. Zorda olsa tepki vermemeye başladım ve unuttu. Sizede bunu tavsiye edeceğim, yapma etme dedikçe inatlaşıyorlar çünkü.
taze resimler geldi hanııım url=http://tickers.families.com][/url][/img][/url]

Çevrimdışı bebekkolik

• Yeni Üye
  • *
  • Sevgi Emek İster.
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2008, 09:00:24 ös »
merhabalar, aynı sorun o kadar bende de var ki, yazan benim sanabilirdim:) ama bizimki 22 aylık..üstelik de 15 aylıktan beri bu durumdayız..yemek yeme konusunda o kadar iştahsız ve isteksiz ki..yedirmeye çalışırken, başını duvara vuruyor, saçını çekiyor, ağlıyor:(...ben de şu son bir aydır sabahları harnup pekmezi içiriyorum bir tatlı kaşığı; bir de yemek verirken sinirli değil (çünkü her yemek olayı savaş, ve bir de 3 yaşında başka kızım var..) tatlı ve konuşkan davranmaya çalışıyorum..hatta 2 yaşa uygun "ilk kitabım" tarzı kitapları açıp okuyoruz bir yandan bir yandan da yediriyorum...işe yaradığı çok oluyor..ama tabii epey yorucu. ve aklına gelince, bir anlık rahatlamamla yine aynı tepkiler ve duvara başını vurmalar..

bu sorunu yaşayan, tek ben değilmişim..biraz rahatlattı. umarım en kısa zamanda bu sorunumuzu atlatırız..
ya bir yol bul
ya bir yol aç
ya da yoldan çekil!

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2008, 09:09:27 ös »
Merhaba,
 bu sorularin cevaplari ya maille cevaplanmisti ya da bir kismi silindi bu nednele burada yok cevaplar. Ancak yeni gelen sorulari tekrar cevapliyorum.
Ilk yapmaniz gerekn kiziniza zorla yemek yedirmekten vazgecmek ve cocuk dokotunuz ile görüsmek. Eger kizinizin gelisimi ile ilgili bir sorunu yoksa ki öyleyse doktorunuz size ne yapamniz gerektigini söyleyecektir , kiziniza asla zorla yemek yedirmeyin. cocuklar yemek yemege zorlanirsa yemek yemek onlari icin dogal bir ihtiyac olmaktan cikar. Anne babayla savas haline dönen ögünler hem cocuk hem de aile icin cekilmez bir hal alir. Yemege zorlanan cocuklarin ( ki buannenin emzirme döneminde doymus bebegi daha fazla icsin diye emzirmesi ile bile baslayabilir" dogal yeme ic güdüleri kaybolur. Cocular acikinca yerler. Her cocugun ihtiyaci olan mikta farklidir. Bu nedenle kizinizi sizinle sofraya oturtun ögünlerde. Istedigi kadar yesin. Bir süre sonra eminim düzelecektir.
 Yemek ile oyunu ayirt edebilmeli birbirinden. Yemek masada yenmelidir. Televizyon seyrederken ya d akitap okurken yemek yemek dogru degil. Hep birlikte oturun herkes yemegini yesin.
Kolay gelsin