Gönderen Konu: ikizlerle ilgili kaynak  (Okunma sayısı 3463 defa)

Çevrimdışı gunes72

• Yeni Üye
  • *
ikizlerle ilgili kaynak
« : Mayıs 21, 2006, 10:00:18 ös »
herkese merhaba

bugün ilk defa bu siteye girdim.
ikizlerle ilgili kaynak sıkıntısı çekiyorum. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirm.
türkçe & ingilizce kitap, internet sitesi  vs olabilir.

çok teşekkürler

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: ikizlerle ilgili kaynak
« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2006, 12:14:03 ös »
Merhaba Günes,
Hosgeldin forumumuza, ikizlerinle ilgili sorularini egitim bölümünde benimle yada buradaki arkadaslarla paylasabilirisn. eminim arkadaslar ikizlerle ilgili okuduklari türkce kitaplari sana önereceklerdir.
Sevgiler

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #2 : Mayıs 22, 2006, 12:49:48 ös »
maalesef ben henüz ikizlerle lgili türkçe yazılmış bir kitaba rastlamadım. ingilizcesini de aramadım o sebeple bilmiyorum :)

ama deneyimlerimizle elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

buraya da hoşgeldin güneş ve güzel ikizleri ;)

Çevrimdışı gunes72

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2006, 08:13:32 ös »
sevgili nil ve vildan
 ilginiz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2006, 09:38:10 ös »
Diger bölümlere de bekleriz.  :)

Çevrimdışı sareon

• Deneyimli Üye
    • İs
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2006, 10:46:49 öö »
benim de ikizleri olan bir arkadaşım var, ona da sorayım
SEDA Eylül 1973
TUNGA Eylül 2004

Söz Uçar.....

Çevrimdışı gunes72

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #6 : Mayıs 24, 2006, 07:40:51 ös »
ilgin için teşekkürler sareon

Çevrimdışı pelmu21

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2006, 11:26:50 öö »
bbenımde bi ikizim var :)) geçmişteki bilgilerimden yola çıkarak size yardım edebilirim Ç:)))

Çevrimdışı Kayra Meyra

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2006, 02:44:34 ös »
merhaba ben avusturyadan Arzu benim de 3 aylik ikiz kizlarim var ve ilk bebeklerim, burada cok zorlaniyorum yardimci olucak kimse yok butun aile turkiyede kizlarimin adi Kayra ve Meyra herkese slm.bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyoruz.
acemi anne
Avusturyadan Arzu

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2006, 12:10:24 öö »
merhaba arzu, hoşgeldin sen ve ikizlerin :)

ben vildan. 28 aylık Defne ve Çınar'ın annesiyim. ikiz büyütmek zor haklısın, özellikle yalnızsan bakımlarına yetişmen zor olabilir. ben sana sabır dileyeceğim (bu kelimeye başlarda çok fena sinir oluyordum ama artık sabır dilemeğe ihtiyaç duyuyorum :) ) dilimin döndüğü kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

bebelerine sevgiler..

Çevrimdışı Kayra Meyra

• Yeni Üye
  • *
ikiz
« Yanıtla #10 : Aralık 12, 2006, 07:33:24 ös »
cok tesekkürler vildan kac gundur internete bile giremiyorum uykusuzluk beni cok yoruyo kizlarima bakacak takatim kalmadi.sabirda tukendi bu ayin 21 de esimin calistigi firmasa yeni yil tatiline girecek onu sabirsizlikla bekliyorum.bide bi sorum var aslinda bebekler su istemis ben arastirdigim kadariyla suya ihtiyaclari yok mama ve anne sütü bunu karsiliyor deniliyo ama bizim arkadaslar illede su verin diyor esim vermis simdide hergun vermen lazim deniliyor senin bi bilgin varmi...tesekkürler
Avusturyadan Arzu

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2006, 12:08:00 öö »
sırf anne sütü alıyorlarsa su gerekmiyor ama sen mama takviyeli gidiyorsun bunun için su içmeliler. bu benim bildiğim, sen yine de tam emin olmak için doktoruna danışmalısın.

eşin izne ayrıldığında mutlaka biraz rahat edersin. maalesef annelik, uykudan, aslında herşeyden feragat istiyor ama emin ol bugünler geçecek ;)

sevgiler..

Çevrimdışı Kayra Meyra

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2006, 09:28:09 ös »
ah ah hep bugunler gececek deniliyor ama sanki zaman durdu ne zaman gececek, yani bayramda türkiyeye bile gitmeyi düsündüm ama bilet fiyatlari cok pahali bide kizlar hala kücük bakalim artik sabir diyorum ama gercek bisey var sinir hastasi oldum, bazen sabiri bile unutuyorum.
Avusturyadan Arzu

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2006, 09:41:02 ös »
kayra ile meyra'yı anlatsana biraz arzu. neler yapıyorlar? gaz, kolik vs gibi rahatsızlıkları var mı? sinir hastası olmayı aklından çıkar bence, sana muhtaç iki beben var ve henüz çok küçükler :) en azından onlar için muhakkak sağlığına dikkat etmelisin. orada hiç arkadaşın yok mu? benim avusturya/viyana da yaşayan çok yakın bir arkadaşım var, geçmiş zaman bir gün ikizler üzerine konuşurken orada devletin ikiz bebek sahibi annelere yardım ettiğini söylemişti. tam detaylı tekrar sorayım o da konuyu biliyorsa anlatsın belki işine yarayabilir.. sevgiler bebelerine ve sana..

Çevrimdışı Kayra Meyra

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2006, 09:56:01 ös »
nasil anlatsam nereden baslasam ki mama yerken her iki yudumda agliyorlar yada mama yemeden yatiyorlar dun gece ikisi birden aglamaya basladi tam bir saat agladilar sebebini bilmiyorum,gündüz yatiyorlar gece olunca ne oluyorsa bilmiyorum agliyorlar gündüzde agliyorlar ama gece daha fazla agliyorlar ama beni cildirtan yemek yerken aglamalari,bide kizimin bitanesi kücük kaldi kayra 120-150 icerken meyra 60-90 arasidogduklarinda kilo farki 300gr. idi simdi tam 1 kg. var .burada arkadaslarim var 4 aileyle görüsüyoruz ama dedigim gibi sadece ARKADAS onlar.vede kizlar kucaga alisti bu arkadaslar sayesinde
Avusturyadan Arzu