merhaba nil hanım
oğlum halit 20 ayını doldurdu aralıkta 2 yaşına girecek. şu anda 65 kelime kadar söyleyebiliyo. bu kelimelerin çoğunu 1 yaşını doldurmadan önce söylemeye başlamıştı. bide genelde ya ilk hece yada son heceyi söylüyo örnein amcasının adı tamer ona mer diyo babası kemal ma diye levente le gibi bunlar dil tembelliğinin işaretimidir ? daha küçükken anne gel yada evet hayır derdi bunları boşladı artık iki kelimeli hiç cümlemiz yok. ama işaretlele kendini çok güzel ifade ediyo ben hep sizin dediğiniz gibi yapıyodum şimdiye kadar yani istediğini anladığımı belli ederek ve istediğ şeyin adını söyleyerek veriyodum ama bunu biraz azaltsam bu ters tepki verirmi yani adını söyle vereyim desem daha çok kapanabilirmi. bide geçen herşeyi biliyo aferişm oğluma dedim güldü. peki konuşabiliyomusun dedim hayır dedi yani konuşamadığının farkında. bildiği kelime sayısı içinde olduğu yaş için yeterlimidir? bide kamyona mamyon,topa bop diye bu kelimelerde o 65 kelimenin içinde bunları normal sayıyoruz. bide çoğu dediği şeyi sadece biz anlayabiliyoruz mesela kendi adı halit sorana ayda diyo biz halit dediğini anlıyoruz ama başkası anlamıyo. fikriniz olsun diye bikaç örnek yazayım;
düzgün söyledikleri;anne,baba,dede,özge,tahta,muammer,alf,ev,meyve
tam anlaşılmayanlar;legoya gogo,otobüse üs,zürafaya fa,suya bu gibi
bazen söylemeye çok çalışıyo ama dili dönmüyo çok ğraşsada su diyemiyo