Merhaba Nil;
Oglum Koral 29 aylik oldu. iki yas sendromu yasamiyor aman ne uysal melek gibi derken sanirim bu durum bize de vurdu. Acikcasi sorun 2 yas sendromu mu cok emin degilim yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Koral Eylul basindan beri ana okulu 2-3 yas grubuna devam ediyor (sabahlari 10-13 arasi. Once 3 gunle baslamistik simdi haftada 5 sabah gidiyor). ilk baslarda cocuklarin arasina katilmiyor onlari uzaktan izliyordu, zamanla yaklasmaya ama hala oyunlara katilmamaya basladi. gecen hafta da oyunlara da katilmaya baslamis ve bununla birlikte bazi denemelerde bulunmus. siniflarinda 5 cocuk var ve onlardan sakin olan ve Koral'dan bir kac ay kucuk olan bir tanesine kafayi takmşs durumda. Bir gun bana " anne Eraya vurdum ve agladi" dedi. Ben de ona bunun dogru olmadigini onun canini acitmamasi gerektigini falan anlattim. Sanirim bir ara Eray'dan bahsederken onun kucuk oldugunu dile getirmistim ve de okula ilk basladigi gunlerde cocugu sevmistim (cok sevimliydi) ama o zamanlar tepki vermemisti. Ertesi gun okulda Eray'in ustune kendini birakmis ve kafalar carpismis. Ogetmen anlatinca ben de ona bunun kaza olmayabilecegini planli bir eylem gibi gorundugunu dikkatli olmasini rica ettim. Ertesi 2 gun Koral yine eylem tesebbuslerinde bulunmus ama ogretmeni olay cikmadan mudahale etmis.
Bunun disinda evde de sakin sakin oynarken birden saldirganlasabiliyor. aglama krizleri ya da asiri inatlasmalari yok ama normalden farkli davraniyor. Ara sira bebek gibi davraniyor cok fazla kucak istemeye basladi.
Okulda arkadasina olan saldirilari icin ogretmeni, onu kendinden kucuk gordugu icin kurban secmis olabilir (guc denemesi anlaminda) yorumu yapti. Ben de 2 yas sendromu bebeklikten cocukluga gecerken bebeklige ozlem duyuyor ve en yakininda bebek olarak gordugu Eray'i kiskanip o yuzden mi ona zarar vermeye calisiyor diye dusunuyorum (cunku ondan bahsederken o daha bebek diyor).
Bir sey daha var etken olabilir mi; yaklasik 1-1.5 aydir soguk alginligi alerji karisimi oksuruk ve burun akintisi var cocukta. donem donem azalip artiyor (ciddi boyutlarda degil. Sanirim okula baslamanin etkisi ve doktorun soyledigine gore 2 yil ara ara olabilirmis). Bu durum da cocugu huysuzlastirmis olabilir mi?
Okuldaki davranisi icin benim ne yapmam uygun olur.
Bir de 2. bebege hamileyim, onu kardese hazirlamaya ne zaman ve nasil baslamaliyim (bu gergin donemin gecmesini bekleyeyim mi?) Onu kontrollere goturmek istiyorum, bir de okulda ogretmeninden bu konulari islemesini rica etmeyi dusunuyorum simdilik aklima gelenler bunlar.
Tesekkurler ve tekrar ikizler icin tebrikler:)
Ayla