Gönderen Konu: CSKK Böyle Başladı..İlk Eşleştirme  (Okunma sayısı 14658 defa)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
CSKK Böyle Başladı..İlk Eşleştirme
« : Kasım 24, 2007, 10:03:32 ös »
Abdullah Bey´in önerdigi imza yarismasi hakkinda kimse fikir bildirmemis ama eger kabul edilirse aday imzalari anket araciligiyla oylayabiliriz.
Yarisma degil ama benim de bir öneirm var. Cok uzun süredir aklimdaydi bu fikir. Adi "Cocuksevgisi Kardesligi" ... Cocuk sevgisi cocuklari arasinda mektup araciligiyla bir kardeslik baslatalim. Önce katilmak isteyen anne/baba ve cocuklarimizin listesini yapabiliriz. Sonra bu listedeki cocuklarimiz arasinda bir cekilis yapabiliriz. Bu cekilisle her cocuga bir kardes denk gelecektir.

Bu cocuklarimiz arasinda eskisi gibi mektup arkadasligi baslatabiliriz. Tabi anne babalarin yardimiyla cocuklar birbirlerine yaptiklari resimleri, ya da en sevdikleri seyleri yazan mektuplari yollayabilir. 3-4 ayda bir hayatindaki gelismleri ve yine güncel bir fotograflari, yasadiklari yerleri tanitan fotograflari, kartlari yollayabilir. Özel günlerde ufak tefek hediyeler( maddiyatta kücük ama ani olabilecek hediyeler) yollanabilir.

Büyük bir cocuga bir bebek de denk gelebilir, ayni yasitta cocuklar ya da bebekler de denk gelebilir. Bebekler resim ya da el isi yapamiyor ne yapacaklar demeyin, arada birkac el ve ayak baskisi( sulu boya ile) bile ufak tefek seyler yollanip ocuklarin birbirini tanimasi saglanabilir.
Ama bu konuda daha degisik önerileri de bekliyorum. Ayni yaslardaki cocuklari ayni katagoride toplayip o sekilde cekisilis yapilsin diyebilirsiniz. Benim cekisilisteki amacimiz, eger anne babalar kendileri sececek olursa zaten forumda en cok anlasttiklari kisilerin cocuklarini secebilirler( dogal olarak) ama bu cocuklar zaten az cok annelerinin anlatmalarindan birbirlerini tanidigindan tesadüfen birbirine cikan cocuklarin " Cocuk Sevgisi Kardesi" secmeleri daha heyecanli olabilir.
Ne diyorsunuz? Katilim olur mu? Tüm üyelere mail yollayip forumda sürekli aktif olmayan, olamayan anne babalari da davet edebiliriz? Cocuksevgisi KArdeslerini sitede de bir baslik altinda tanitabiliriz..

Yorumlarinizi bekliyorum
Nil

Çevrimdışı simone

• Genel İdareci
  • Uzman Üye
  • Çiko,madem biliyosun da niye haber vermiyosun :(
CSK - Cocuk Sevgisi Kardesligi
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2007, 10:29:52 ös »
ben katılırım ;)

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2007, 10:32:32 ös »
Yeni hareket yeni heyecan verecek yarismalar sitemize.

Profil anketi yapilabilir bencede. birkac öneri daha toplarsak. ama kardes olayi bence acayip süper olur. Nil cicegim ile acelya cadim okullu olduklarinda zaten mektup arkadasi olacaklar, birlikte seyehata cikacaklar nilüs ile öyle karar verdik  ;D

ama kura yolu ile cocuklara kardes bulma fikri süper bence.

Ben acelyami da akasyami da hemen kaydettiriyorum   ;D
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı afskaya

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2007, 11:23:51 ös »
BENCEDE ÇOK GÜZEL OLUR BİZDE VARIZZZ

Çevrimdışı ZEKİYE

• Genç Üye
  • **
  • aldığım nefes;canımdan öte can,bizim bitanemiz.
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2007, 11:54:43 ös »
BU MEKTUPLA KARDEŞLİK BENİMDE ÇOK HOŞUMA GİTTİ.BÖYLE YARIŞMA,FALİYET NE DERSENİZ BENDE VARIM.

Çevrimdışı fime

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2007, 12:36:08 ös »
Bende seve seve katilirim!!!

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2007, 09:21:41 ös »
Bence de çok güzel bir fikir, ne zaman başlayacak sabırsızlanıyorum.

Çevrimdışı zeymus2006

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2007, 09:56:14 ös »
Çocuk Sevgisi Kardeşliği çok güzel bir fikir.
Dostluklar benim için çok önemli oldu hep.
İstiyorumki oğlumunda dostları olsun çok hoş dostluklar kuracaklarına inanıyorum.
Bizde varız

Çevrimdışı iremnaz

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2007, 10:30:24 ös »
cok güzel bir fikir bizde variz elifle elbette :)

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2007, 10:57:20 ös »
Cok sevindim, demek ki en kisa sürede baslatiyoruz Cocuksevgisi kardesligini.
Ben ve kizim da variz tabiki..
Benim önerim forumda aktif üyeler arasinda olacaktir eminim bu kardeslik projemiz.Isterseniz belli bir süre verelim. Bu süre icinde bir liste hazirlayalim. Sonradan gelenleri yine ekleriz listeye.

Organizasyon yapmamiz lazim.
1- Listeyi hazirlayacak bir kisi
2- Isimler belli olduktan sonra cocuklari eslestirmek icin yapilacak cekisili evinde yapacak bir kisi (Bu projeye katilmayan arkadaslardan birisi  olsa daha iyi olur belki..)

gerekiyor. Gönüllüler parmak kaldirsin:)

Kardesler belli olduktan sonra anasayfamiza bu listeyi hazirlamak, güncellemek görevini ben üsteleniyorum.:)

Lisiteye ismini yazdirirken anne babalar cocuklarinin dogum tarihlerini de yazdirsalar iyi olur.
Isim, dogum tarihi, ülke, sehir belirtilebilir. Listeyi hazirlayan arkadasimiz listeye bu kisa bilgileri ekleyebilir.

Diger bilgiler, soyadi, adres  vb. özel mesaj ile kardeslerin anneleri arasinda paylasilir tabiki.

1) Yas grubu konusunda ne diyorsunuz? Karisik mi yoksa bebekler ve cocuklar diye ayrilmasini mi istersiniz?
2) Listeyi hazirlamak icin 1 hafta yeterli mi yoksa 2 hafta süre verilsin mi? Süre konusunda ne düsünüyorsunuz? Hafta  sonu  net baglantisi olmayan arkadaslarimiz yarin burayi göreceklerdir sanirim. Diger bölümlerde yazistiginiz arkadaslarinizin da dikkatini bu bölüme cekerseniz, katilmak isteyip de forumun her yerini okuyamayanlarda katilabilir.
3) Ileride yeni gelen üyeler listeye sürekli kendilerini ekletebilirler. Bu sekilde yeni bir grup olusur olusmaz bu yeni üyelerin arasinda da kardesler olusabilir. Siz ne düsünüyorsunuz?

Cocuksevgisi Kardesliginin güzel dostluklara vesile olmasi dilegiyle
Sevgiler

Çevrimdışı SiBeL1981

• Bilge Üye
  • VISION 2012 / COCUKLARIMIZ OKUYACAK!!!!!!!!!!!!!
    • miskokulumun ve tatli cadimin videolari
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2007, 11:06:45 ös »
Süper süper süper  :) Cok güzel olacak eminim.

Listeyi ben hazirliyabilirim. Yani ben kendimi aday gösteriyorum liste hazirliyan kisi olarak  ;D
Kurayi cekecek olan kisi de katilmiyan olsa iyi olur, katiliyorum sana ablam.

Logo yarismasinda oldugu gibi , e-mail hazirlanip yollansa üyelere bence daha iyi olur. Böyle faaliyetler su ana kadar aktif olmayan üyelerin ilgisini cekip, gelmelerini, aktif olmalarini sagliyabilir cünkü.

Bence de 2-3 hafta bir süre olabilir. Hmm, bebek ve cocuklar ayrilsa daha da güzel ve kalici arkadasliklar kurulabilir sahsimca.
8) S-A-M S-A-M 8)

Secim senin! kirmizi mi mavi mi?

Hayallerine sahip çık!!!

Çevrimdışı vildo

• Deneyimli Üye
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2007, 11:15:03 ös »
merhaba
tüm önerileri okudum, hepsi güzel fikirler. şu an aklıma farklı birşey gelmiyor ama foruma ve siteye heyecan katacak bir düşüncem olursa seve seve yazacağımdır :)

mektup arkadaşlığı çok güzel. benim çınar kızımın bir mektup arkadaşı var, viyanada yaşıyor kendisi. henüz birbirlerini görmediler ama mektuplaşıyorlar, fotoğraflarından birbirlerini tanıyorlar. ben de varım. ancak sitede gerçekten çok aktif olanlar ve tanıdıklarımla kuraya girmek isterim.

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
« Yanıtla #12 : Kasım 26, 2007, 12:34:52 ös »
Herkese Merhabalar,

Cocuksevgisi.com kardeşliği gerçekten çok güzel bir fikir,

Okul öncesi çocuklarda böyle bir yazışma ancak anne'ler arası bir yazışma şeklinde olur, zaten forumda bir şekilde bu yazışma ve haberleşmeleri yapıyoruz, ama okullu çocuklarda ise, bence de harika olur. Ben de Zelişim ile beraber, çekilişte bize çıkan kardeşimizle yazışmalara başlayabiliriz.

Aslında bunun küçük bir formatını kızım arkadaşları arasında uyguluyor ve bundan büyük zevk alıyor. Örneğin, eski anaokulundaki öğretmenlerine mektup yazıyor ve okula giderken anaokulunun posta kutusuna bırakıyor. Mahalledeki arkadaşlarının da posta kutularına bazen mektuplar, kozalaklar, vs. bırakıyorlar. Bende bazen posta kutumuzdan, kızımın arkadaşlarından gelen hediye ve mektuplar alıyorum. çok güzel bir duygu. 

Ama Vildan hanımın da söylediği gibi, gerçekten aktif olabilecek ailelerin bu çekilişe katılmaları gerektiğini düşünüyorum, çünkü iletişim karşılıklı olacaktır. Eğer taraflardan birisi iletişimi keserse, bu proje, istekli çocuklar tarafından da başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Kısacası bu çekilişe çocuklarının arkasında durabilecek aktif ailelerin katılması, projeni sağlıklı yürümesi açısından önemli.

Bizler Deveci ailesi olarak, Rabiş'imizin daha küçük olduğunu düşünüyorum, ama Zeliş'imizle beraber kardeşimizle sağlam bir iletişim içerise girebiliriz. Bu projeye katılmaktan mutluluk duyarız.

Selam ve Saygılarımla
Abdullah Deveci

Çevrimdışı civcivim

• Uzman Üye
  • 2 kız annesi mutlu bennnnnn :)
« Yanıtla #13 : Kasım 26, 2007, 12:59:53 ös »
Bence de yaş gruplaması olsun, aynı yaştaki çocukların yazışması daha iyi olur. Başlangıi olarak aktif olan arkadaşlar arasında yapılması da mantıklı geliyor. Nil'in tanımadığı bir çocuğa mektup yazmak konusunda nasıl davranacağını kestiremiyorum ama burada resimlerden, videolardan tanıdıklarıyla eşleşmesi daha iyi olur.

Abdullah Abi Rabiş 4 yaştı yanılmıyorsam, benşm kızımda 4 yaşında ve ben, o söyler ben yazarım diye düşünmüştüm, anneler arası bir yazışma olması gereksiz burda yazışıyoruz zaten.

Çok keyifli olacak .
« Son Düzenleme: Kasım 26, 2007, 01:19:19 ös Gönderen: civcivim »

Çevrimdışı ETVO

• Deneyimli Üye
  • V I S I O N 2 0 1 2
    • Kişisel Gelişim Kitapları
« Yanıtla #14 : Kasım 26, 2007, 01:01:48 ös »
Kızımın yaşını söylemiyorum, nedenini Fehime Hanıma sorun.  ;D   ;D   ;D