nil hanım umarım yanıtlarsınız beni ? 15 ocakta 3 yasına girecek bir kızım var .adı ikbal fiziksel gelişiminde sorun yok yürüyor kendi yemeğini yiyor atlayıp zıplıyor ama konuşmuyor .. anne baba abla gibi basit kelimeleri söyluyor ancak 2 kelimeyi tamamlayıp söylemiyor asla öğretilmeye calışıldığında dediginde taviz verip duzeltmiyor kelimesini ısrarla reddediyor caya yac diyor inatla .. bu basit bir örnek gözlemledim acaba terstenmi konusuyor diye bile düsündüm ama bazı kelimeleri sürekli tersten söylerken bazı kelimeleri hiç bi sekilde söylediginin aksi sekilde söylemiyor zorlamıyor kendisini ve zorlandıgını hissettiginde tepki veriyor duymazdan geliyor yada kendince lafı degistiriyor .. ve ben cok endiseliyim bu konuda zeka geriligi allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum ama olabilirmi diye düsündügümde algılamasını kontrole baslıyorum onda bir sorun yok görunuyor söylenenleri anlayabiliyor ..ama ben kızımı anlamakta gercekten zorlanıyorum 2 cocuktan ve bu yastan sonra sanırım yetersiz kalıyorum

ikbalin hala cumle kurmuyor olması zeka gelisiminde gerilige yada yavaslıga isaretmidir ? cvp verirseniz cok mutlu olurum
simdiden tesekkürler