Gönderen Konu: ÇÖZEMİYORUM  (Okunma sayısı 2773 defa)

Çevrimdışı GULSEN

• Yeni Üye
  • *
ÇÖZEMİYORUM
« : Ocak 02, 2008, 12:57:35 öö »
nil hanım  umarım yanıtlarsınız beni ?  15 ocakta 3 yasına girecek bir kızım var .adı ikbal  fiziksel gelişiminde sorun yok yürüyor  kendi yemeğini yiyor atlayıp zıplıyor ama konuşmuyor .. anne baba abla gibi basit kelimeleri söyluyor ancak 2 kelimeyi tamamlayıp söylemiyor asla öğretilmeye calışıldığında dediginde taviz verip duzeltmiyor kelimesini ısrarla reddediyor  caya yac diyor inatla .. bu basit bir örnek  gözlemledim acaba terstenmi konusuyor diye bile düsündüm ama bazı kelimeleri sürekli tersten söylerken  bazı kelimeleri  hiç bi sekilde söylediginin aksi sekilde söylemiyor  zorlamıyor kendisini ve zorlandıgını hissettiginde tepki veriyor duymazdan geliyor yada kendince lafı degistiriyor .. ve ben cok endiseliyim bu konuda zeka geriligi allah korusun aklıma bile getirmek istemiyorum ama olabilirmi diye düsündügümde  algılamasını kontrole baslıyorum onda bir sorun yok görunuyor  söylenenleri anlayabiliyor ..ama ben  kızımı anlamakta gercekten zorlanıyorum 2  cocuktan ve bu yastan sonra  sanırım yetersiz kalıyorum :(
ikbalin hala cumle kurmuyor olması zeka gelisiminde gerilige yada yavaslıga isaretmidir ? cvp verirseniz cok mutlu olurum 
simdiden tesekkürler
« Son Düzenleme: Mart 03, 2008, 02:06:43 ös Gönderen: simone »
кυℓα вєℓα gєℓмєz нαкк уαzмα∂ıк¢α нαкк вєℓα уαzмαz кυℓ αzмα∂ıкçα...!!!