Gönderen Konu: Ne yapmaliyiz?  (Okunma sayısı 1076 defa)

Çevrimdışı sanemcik

• Yeni Üye
  • *
Ne yapmaliyiz?
« : Temmuz 24, 2008, 09:12:41 öö »
Nil Hanimin uyarisi üstüne sorumu buraya kopyaliyorum.

Nil Hanim Merhaba siteyi uzun zamandir takip ediyorum oglumun uyku sorununu pedagog sayfaniz sayesinde cözmüstük. sorularimizi yanitlamaya baslamaniza cok sevindim. benim sorum görümcemin 4 aylik kiziyla ilgili. kendisi bana rica etti size sormam icin.görümcemin kizi yeteri kadar süt emmiyor. Annesi o emsin diye evin icinde dolasarak emzirmeyi bile denedi.Cok az süt emiyor sonra kafasini ceviriyor. doktoru kilo aldigini söylüyor ama görümcem cok üzülüyor.acaba kati besinleremi gecseler diyoruz.Yardimci olursaniz seviniriz.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Ne yapmaliyiz?
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2008, 06:53:42 ös »
Merhaba,
oglunuzun uyku problemlerini cözmenize cok sevindim.
Doktorunuz bebegin kilo aldigini söyledigi sürece emme konusunda endiselenmeye gerek yok. eger bebek yeterince süt emmeseydi kilo alamazdi. Doktorunuz bebegin gelisimini normal buluyorsa kasti besinlere bukadar erken gecmeye gerek yok.
Siz cok az süt emiyor diye düsünüyorsunuz ama her bebek farkli hizda emer. Bazi bebek hizli emer ve diger bir bebegin 10 dakikada aldigi sütü 2 dakikada emer bazi bebek ise yavas yavas uzun sürede emer.
Bebegin bir süre sonra kafasini cevirmesi ya annenin sütünün az olmasindan dolayi süt gelmemesinden kaynaklanir ki böyle durumlarda bebek daha cok aglayarak hircin tavirlar sergileyerek doymadigini belli eder, ya da ( büyük ihtimalle görümcenizin bebeginde oldugu gibi)  bebek hizla emer doyar ve daha fazla istemedigini kafasini cevirerek belli eder.
cocuklardaki beslenme problemleri bebeklikte baslayabilir. Bebek doydugu halde zorla emdirmeye calismak dogru degildir. Bebekler ihtiyaclari olduug kadar beslenirler bu icgidiyle dünyaya gelir her cocuk ancak anne babanin zorlamalari yüzünden ayni bebek bir süre sonra her yemekte agzini kilitlayen bir lokma yemegi bile kendiliginden yemeyen bir cocuk olabilir.Bu nedenle bebeginize birakin  o ihtiyaci olani alacaktir (Vurguluyorum cocuk doktorunun onayiyla!)

Çevrimdışı sanemcik

• Yeni Üye
  • *
Ynt: Ne yapmaliyiz?
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2008, 08:57:35 öö »
Yazdiklarinizi görümceme okudum cok rahatladi.Doktor hic aciklama falan yapmamis normal demis.artik stres yapmiyoruz.zaman ayirdiginiz icin tesekkür ediyoruz.