Gönderen Konu: hafıza  (Okunma sayısı 1671 defa)

Çevrimdışı gülcan

• Uzman Üye
  • oğlum,canım,sensiz yarımdım,seninle tamamlandım
hafıza
« : Temmuz 26, 2008, 05:08:55 ös »
merhaba nil hanım;

halit aralık/2005 doğumlu. halitte inanılmaz bi hafıza olduğunu düşünüyoruz ama etrafımızda yaşıtı çocuklar olmadığı için bu normalmi yoksa halitte öne çıkan bi yönümü değerlendiremiyoruz. size örneklerle anlatayım

mesala halit 24 parçalı puzzle´ı tek başına daha ilk açışında tek başına yapabiliyo, 1,5 yaşında olan bişeyi anlatabiliyo yada kendine alınan hediyeyi kimin aldığını biz sormadan giydirdiğimizde bana bunu küçük bebekken bu almıştı diyebiliyo. geçen bi programı izlerken halitin ayakkabısı diye tutturdu sonradan farkettikki formada nike amblemini görmüş kendi ayakkabısıda nike onu belirtiyo maç izlerken mercedes amblemini görmüş beton kamyonu diye belirtiyo yani gördüğü şekilleride unutmuyo bi yerde tekrar gördümü bunu belirtiyo gibi.

bu yaş için bu seviye normalmi ve hafıza için bişeyler önerirmisiniz yani oyuncak olarak buna yönelik şeyler almalımıyız yoksa sadece sorduğunda cevap verip geliştirmeye yönelik bişeyler yapmamalımı

cevabınız ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: hafıza
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2008, 06:59:26 ös »
Merhaba,
oglunuzun hafizasinin iyi olmasi sizin mutlaka birseyler yapmanizi gerektirmez. Eger gelisim geriligi tahmin etseydiniz ozaman anne baba olarak ne yapmaliyiz diye düsünmeniz daha dogru olurdu. oglunuzun sorularini cevaplayin tabiki, her cocuk icin uygun olan oyunlar oyuncaklar lain, örnegin memory yani hafiza oyunlari (Eslestirme ayni ciftleri bulma oyunlari) alabilirsiniz. Oglunuz severek oynayacaktir.

Çevrimdışı can

• Genç Üye
  • **
Ynt: hafıza
« Yanıtla #2 : Ocak 27, 2009, 03:34:22 ös »
benim oglum da 31.08.2006 dogumlu veayni anlatiginiz gibi amblemlei ve gordugu-duydugu hicbiseyi unutmuyo,birgun koctasin onunden geciyoduk her zaman gecigimiz bi yer degil'burasi koctas dedi bize ya da carrefourun srvisi bu diyo'ambleminden ve yazisindan taniyo.benim soyledigim sarkilari ezberliyo-tekerlemeleri falan.

kac yil oldu kimbilir koyden goceli
mevsimler geldi gecti gorusmeyeli
hic haber gondrmedin o gunden beri
yoksa bana kustun mu
unuttun mu beni

bunu ezberlemisti 27 aylikken-bana cok ilginc geldi ama sanirim normal...su an inanilmaz aciklar ogrenmeye;;;su borularini sordu  bana ben de anlattim,simdi borulari gordukce icinde su var muslugu acinca su geliyo elimizi yikiyoruz diyo...ayni sekilde dogalgaz borusunu anlatiyo kombiye gaz geliyo ates yaniyo - isiniyoruz -duman tutuyo diyo

gelisimini kayit etmek onemli sanirim degerlendirmek gerekirse diye ...tarihle not alin dedi bir uzman bize-ben hala yapmadim en azindan burdan gunluk tutmaliyim..bir de bol bol oynamak-kitap okumak-anlatmak lazim - sorularina mutlaka cevap vermek lazim ..

bir de cok guzel resimler yapiyo bazen..balik ciziyo mesela gozleri -kuyrugu ve yuzgecleri olan ,normalde 4 yastan once figur cizemezlermis..ama cocuktan cocuga degisiyo=hepsinin farkli ilgileri ve yetenekleri var sanirim

umarim neyde basarili ve mutlu olacaksa o yetenegine yonelir ilerde...

sevgiler
hatice akgun kilimci
HATICE AKGUN KILIMCI ve KUZUSU CAN (31.08.2006)