Gönderen Konu: acil yardımm????  (Okunma sayısı 849 defa)

Çevrimdışı AYSUUUUUNN

• Genç Üye
  • **
acil yardımm????
« : Temmuz 28, 2008, 08:32:56 ös »
merhaba nil abla
benim oğlum 16aylık.Yanlız aşırı sinirli.sinirlenince dişlerini gıcırdatıyor kendini sıkıyor.Bunu doktorumuza sorduğumda normal olduğunu söyledi. ancak son zamanlarda da bunlara ek olarak kendini yere atarak kafasını vuruyor.Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilemiyorum lütfen bana yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederm.

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: acil yardımm????
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2008, 08:53:15 ös »
Aysun´cum oglun bu davranislariyla sizin ilginizi cekiyorsa bu davranislar cogalacaktir. Bu tür davranislarinda ona "Yapma" demeyin,  o sanki hic öyle kafasini vurmuyormus disini gicirdatmiyormus gibi davranin ve ilgisini baska yöne cekin.Sürekli böyle tepki verirseniz kafasini vurarak ya da kendisini SIKARAK sizin dikkatinizi üstüne cekemeyecegini anlar.BEn kendimi SIKARSAM yere atarsam herkes benimle ilgileniyor diye yanlis bir iletisim yolu ögrenmis olabilir.Sakin kalmaya calisip "HAdi gel boya yapalimn, gel arabalrinla oynayalim" seklinde teklifte bulunmayi deneiyn. BIr de bu hareketlerde bulunmadigi zamanlarda daha cok ilgi gösterin.
Bir de gün icinde hareket etmesi icin cok imkan yaratin. Kosup oynamasi, tirmanmasi acik havada hareket etmesi cokkk önemli bu yasta. HAreketleri kisitlanmaya calisilirsa sürekli oturmasi susmais söylenirse de cocuklar böyle enerjilerini bu sekilde disa bvuruyorlar.
Bior d ebu yasta konusma gelisimi tam olmdigindan cocuk düsüncelerini ifade edemiyor, isteklerini dile getiremiyor, kendisini savunamiyor ve agresif davranislarda bulunabiliyor.
sevgiler
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2008, 09:17:11 ös Gönderen: Nil Tuncali »