Gönderen Konu: simdide uzatarak konusuyor:((  (Okunma sayısı 1889 defa)

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
simdide uzatarak konusuyor:((
« : Ağustos 19, 2008, 02:43:04 ös »
merhaba nil hanım .daha oncede yazmıstım kızım tugce 3,5 yasında kekeliyor diye .
şimdi ise kelimeleri uzatıyor.bişey soyleyecegi zaman uzatıyor.mesela babaaa kiiiitaaappp ooooookusanaaaaa..
sanki hecelermiş gibi konusuyor ..bazen takılıyor .soyliyecegi şeyi dusunuyor.sonra konusuyor .acaba yalnıs soylemesin diye mi??
bu durumuna cok uzuluyorum .bize nasıl yardımcı olursunuz??
nasıl konusalım tugceyle ??nasıl asalım bu durumu??
şimdiden cok ama cok tesekkur ediyorum .
saygılar

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: simdide uzatarak konusuyor:((
« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 08:11:00 ös »
Merhaba,
kizinizin konusma problemleri gecmedigine yeni bir form aldigina göre bir uzmana basvurmanizi öneriyorum. Cocuk doktorunuza danisirsaniz o size iyi bir cocuk psikologu ya da konusma terapistinin ismini verecektir. Bu sekilde  kizinizla ilgili, gelisimi ile ilgili en saglikli bilgilere ulasirsiniz.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı tugcenin annesi

• Genç Üye
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2008, 11:26:10 öö »
sagolun nil hanım

Çevrimdışı mvarsat

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2009, 07:55:41 öö »
Nil hanım merhaba;
Ben Murat, foruma yeni katıldım.
Konuyla ilgili olarak birşey sormak istiyorum..
Diğer konularda 4 yaşına kadar müsade etmeli diyordunuz..Şimdi doktora başvurun demenizdeki etken konuşmadaki form değişikliğimidir..
Sormamın nedeni benim de bir ksıım var, ismi Ece..2,5 yaşında, son 1 haftadır K ve S harflerini söylemekte zorlanmaya başladı, bu harfleri uzatarak konuşuyor, siyah diyemiyor bir türlü..sonra sakin ol söyle dediğimizde sessizce siyah deyiveriyor..
Biz de form değişikliği olacak mı diye mi dikkat edelim..
Ayrıca yardımcı ve iyi niyetli kişiliğiniz için herkes adına çok teşekkür ediyorum size...

Murat VARSAT

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2009, 09:03:01 ös »
Merhaba Murat Bey,
Tugce´nin konusma sorunlari uzun süredir gecmedigi ve Tugce 4 yasina geldigi ve dediginiz gibi form degistirdigi icin ailenin kafaisndaki soru isaretlerinin giderilmesi acisindan bir uzmana danisilmasi dogru olur.
Ayrica konusma sorunu hangiy asta olursa olsun cocuk doktorunun fikrini almakta bir fayda vardir.Bu benim uzmanlik alanim olmadigindan ve uzaktan d abu konuda birsey söylemek dogru olmadigindna bu konularda en dogru adres cocuk doktoru sonrasinda da konusma terapistidir.Ancak konusma problemlerinde cocuga 4 yasina kadar zaman verilir. Bazi konusma sorunlari bu yasa kadar gecer eger gecmez yada form degistirise terapiye baslanir.
2,5 yasind aolan kiziniz bazi harfleri söylemekte zorlandiginda onu sadece sakince dinleyin. Yanlis söyledigini vurgulayip tekrar ettirmeyin. bunun yerine aktif dinleme metoduyla onun söyledigini dogru bir sekilde vurgulayin.Yukarida da dedigim gibi cocuk doktorunuzun fikrini almakta herzaman fayda var ancak bu yaslarda bu cesit konusma probemlerine Sik rastlanir.Tekerlemeler parmak oyunlari cocuk sarkilari yararli olur.
Saygilar

Çevrimdışı mvarsat

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2009, 04:37:34 ös »
İlginize teşekkür ederim Nil hanım...