Gönderen Konu: Bizde de Uyku Sorunu Var  (Okunma sayısı 898 defa)

Çevrimdışı shrzan

• Yeni Üye
  • *
Bizde de Uyku Sorunu Var
« : Eylül 12, 2008, 12:48:54 ös »
   Mrb.Nil Hanim!
   Oglum suan 3 yasinda ve bende cocuklari uyku sorunu yasayan anneler gibi ne yapacagimi bilmez bi durumdayim.Oglum bebekliginde kolikli bir bebekti ve bu yuzden uykusu hicbir zaman duzenli olmadi.Bende onu ayakta sallayarak uyutmaya alistirmak zorunda kaldim.2 ay once onu bu aliskanligindan vazgecirdim ama gercekten cok zor oldu.Ilk haftalar sorun yoktu sadece biraz mizmizlaniyordu ama beni cok kararli gorunce rituallerimizden sonra hemen uyuyordu.Sonralari geceleri uyanmaya basladi ve ardindan yanimiza gelmeye basladi.(Birseyi atladim kendi kendine uyumaya basladiktan sonra oglenleri uykusu oldugu halde bu aliskanligindan vaz gecti.)Simdi kesinlikle yataginda uyumuyor ilk uykuya dalisida benimle bizim yatagimizda oluyor sonra onu yatagina koyuyorum ve gece uyanip tekrar geliyor.Artik dayanilmaz bi hak aldi bu durum.Acaba kendi kendine uyutmaya calisirken tutarli olayim derken sertmi davrandim bilemiyorum ama oglum gercekten uyku saatleri geldiginde acaip bir mutsuzluk vede hircinlik icerisinde oluyor.Burda oglumun hemsiresiyle ve kres ogrretmeniyle konustum ama soyledikleri bana biraz kati geldi.Bu yuzden sizden cevap gelene kadar hicbirsey yapmamaya karar verdim.Oglum yatagina mutsuz ve hircin gitmesin istiyorum.Bu yuzden sizin onerileriniz benim icin cok onemli.Cunku surekli yazilarinizi takip ediyorum.Simdiden cok tesekkur etmek istiyorum boyle 3 cocuk annesi olupta bizim sorunlarimizada zaman ayirmak gercekten buyuk fedakarlik.Kolay gelsin!!!
Hersey susmakla basladi ama susmakla bitmeyecek

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
Ynt: Bizde de Uyku Sorunu Var
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2008, 08:52:58 ös »
Merhaba,
oglunuz 3 yasinda ve siz rituallerle kendi yataginda uyumayi ögretmissiniz. Sonrasidna baska bir aliskanlik ortaya cikmis ve yaninizda uyumaya alismis. eger yaninizda uyumasini istemiyorsaniz bunu degistirmek icin bir önceki seferde cocugunuzu nasil alistirdiysaniz o sekilde bastan baslamaniz gerekecek. Ben cocugunuzu kendi basina uykuya alistiriken kati davranmis olacaginizi sanmiyorum. En önemlisi düzendir uyku sorunlarinda , kararli ve ritualler ile alistirmis olmanizdan yola cikarak böyle düsünüyorum tabiki. Eger yaninizda yatacaksa ona bunlarin istisna oldugunu aciklayarak yaniniza almaliydinizu. Arka arkaya yaninizda yatmaya izin verince d ebus efer ona alismis. Dedigim gibi gecen seferki yönteminizle tekrra alistirabilirsiniz. 3 yasinda bir cocuk uyku saatinde yataginda yatmasi gerektigini anlayabilir.
Uyku saati geldiginde huzursuz olmasinin ögle uykulariyla alakasi olabilir. Cocuklar cok yorgun olduklarinda da uykuya dalmakta zorlanirlar. Ögle uykusuna ihtiyaci olan bir cocuksa ve ögleleri uymuyorsa aksam uyku saatine dogru asiri yorgunluktan hircinlasir.
Benim kizim da da aynis ey gecerli. Anaokulundan gelince ögle uykusu yapmazsa aksam uyku saatine birkac saat kala hircin olabiliyor. enerjisi kalmiyor. Bu nedenle kisa süre icin de olsa uyumasa da öglenleri dinlemesi icin yatirmaya calisin. Yataginda kitap bile baksa dinlenmesi gerektigini söyleyin.Masla kasedi koyun dinlesin önemli olan faliyetlere ara versin.Uykusu gelirse uyuyacaktir zaten.
Rica ederim, severek yapiyorum :)

Çevrimdışı shrzan

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2008, 01:43:16 ös »
 Cok tesekkur ederim.Tekrar basa donmek benim icinde oglum icinde cok zor olacak ama bunu yapmak zorundayiz galiba.Ilginiz icin tekrar cok tesekkur ederim.Kolay gesin.
Hersey susmakla basladi ama susmakla bitmeyecek

Çevrimdışı bilgesu

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2009, 08:10:23 öö »
Merhaba Arkadaşlar bende yeni üye oldum bakalım nasıl bir faydasını  görebilecekmiyim. Benim 11 ve 2 yaşına basacak olan iki çocuğum var. 11 yaşındaki erekek diğeri kız. 11 yaşındaki oğlum geceleri hiç rahat uyuyamıyor. Korkuyor bence bu yüzden üzerine gitmiyorum. İlla da gel benimle beraber uyu diyor. Kızım hala emiyor. Özellikle geceleri bu ikisinin istiğinin aynı anda geldiği çok oluyor. Bende uyku denen olay neredeyse sıfır oluyor. Çalışıyorumda. Bana bu konuda yardımcı oalacak varmı ne yapayım. ben 

Çevrimdışı Nil Tuncali

• Administrator
  • Uzman Üye
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2009, 09:20:56 ös »
Merhaba,
11 yasindaki oglunuzun ne gibi korkulari var.?