Merhaba,
oglunuz 3 yasinda ve siz rituallerle kendi yataginda uyumayi ögretmissiniz. Sonrasidna baska bir aliskanlik ortaya cikmis ve yaninizda uyumaya alismis. eger yaninizda uyumasini istemiyorsaniz bunu degistirmek icin bir önceki seferde cocugunuzu nasil alistirdiysaniz o sekilde bastan baslamaniz gerekecek. Ben cocugunuzu kendi basina uykuya alistiriken kati davranmis olacaginizi sanmiyorum. En önemlisi düzendir uyku sorunlarinda , kararli ve ritualler ile alistirmis olmanizdan yola cikarak böyle düsünüyorum tabiki. Eger yaninizda yatacaksa ona bunlarin istisna oldugunu aciklayarak yaniniza almaliydinizu. Arka arkaya yaninizda yatmaya izin verince d ebus efer ona alismis. Dedigim gibi gecen seferki yönteminizle tekrra alistirabilirsiniz. 3 yasinda bir cocuk uyku saatinde yataginda yatmasi gerektigini anlayabilir.
Uyku saati geldiginde huzursuz olmasinin ögle uykulariyla alakasi olabilir. Cocuklar cok yorgun olduklarinda da uykuya dalmakta zorlanirlar. Ögle uykusuna ihtiyaci olan bir cocuksa ve ögleleri uymuyorsa aksam uyku saatine dogru asiri yorgunluktan hircinlasir.
Benim kizim da da aynis ey gecerli. Anaokulundan gelince ögle uykusu yapmazsa aksam uyku saatine birkac saat kala hircin olabiliyor. enerjisi kalmiyor. Bu nedenle kisa süre icin de olsa uyumasa da öglenleri dinlemesi icin yatirmaya calisin. Yataginda kitap bile baksa dinlenmesi gerektigini söyleyin.Masla kasedi koyun dinlesin önemli olan faliyetlere ara versin.Uykusu gelirse uyuyacaktir zaten.
Rica ederim, severek yapiyorum